Yksityishevosten omistajat

Etusivu Foorumit Hahmot Yksityishevosten omistajat

Tämä aihe sisältää 22 vastaukset, 23 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nadja Ylitalo 4 päivää, 16 tuntia sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #728 Vastaus

  Eetu Hopiavuori
  Ylläpitäjä

  Jos Hopiavuoren hevostallilla asuu omistamasi yksityishevonen, esittele hahmosi täällä. Linkitä myös hevosen sivut esittelyyn.

  Pääset mukaan Hopiavuoren tarinaan ja voit tuoda oman hevosesi tallille Toimistossa. Klikkaa itsellesi tunnukset tästä ja liity mukaan!

 • #730 Vastaus

  Inari
  Osallistuja

  Inari Helmipuro
  Omistaa Uunon

  Inari Helmipuro on 18-vuotias neiti, jonka korkeimmat arvot ovat järki ja sivistys. Hän onkin paitsi lukenut ja sivistynyt, myös maalaisjärjellä ja keskustelutaidoilla siunattu itsenäinen nuori nainen. Hän uskoo vakaasti selviytyvänsä elämästä rationaalisen päättelyn avulla. Silti Inari ei ole kylmä ja tunteeton! Hän arvostaa suuresti ystäviään, on helposti lähestyttävä, ja pyrkii myötäelämään läheistensä ilot ja surut heidän mukanaan. Tyhmiä tai ylitunteellisia ihmisiä hän ei kuitenkaan kerta kaikkiaan kestä. Luonteeltaan Inari on sosiaalinen ja lempeä, mutta ehkä hieman varautunut ja virallinen ennen kuin hän tutustuu ja rentoutuu.

  Inarin perheeseen kuuluvat äiti Sirpa, isä Tapio, sekä pikkusisko Eira. Inarilla on hyvät välit kaikkien perheenjäsentensä kanssa, vaikka hän välillä hermostuukin haaveilevaan, taiteelliseen ja tunteelliseen pikkusiskoonsa. Inari on sinkku, eikä hän ole koskaan seurustellut. Hän näkee itsensä ehkä joskus jonkun puolisona, mutta ei lasten äitinä tai kodin hengettärenä.

  Ratsastustaidoiltaan Inari on varmasti keskitasoa. Hänestä ei ole kilparatsastajaksi, eikä hän opiskeluiltaan ehdi valmentautuakaan. Lähiratsastuskoulun tunneilla hän ei kuitenkaan koe enää oppivansa merkittävästi uutta. Uuno on Inarin (ja Eiran) ensimmäinen oma hevonen

  Hevosten ohella Inari harrastaa lenkkeilyä ja käsitöitä, etenkin neulomista. Hänen haaveammattinsa on lakimies, ja parhaillaan Inari pyrkiikin oikeustieteelliseen. Hänen pahin pelkonsa on jämähtää ikuisesti Otsonmäen pikkukuntaan vailla koulutusta ja kunnollista elintasoa.

 • #732 Vastaus

  Eira
  Osallistuja

  Eira Helmipuro
  Omistaa Uunon

  Eira on naurava, eläväinen, taiteellinen ja romanttinen 16-vuotias. Hän pistää tapahtumiin vauhtia missä sitten onkaan, ja hänellä on aina vähintään viisi uutta ideaa, jos tekemistä kaivataan. Ei ole ihme, että Eira on koulussakin suosittu tyttö: häneen on helppo tutustua, hän pitää kyllä keskustelua yllä ujoimpienkin kanssa, ja hän on avoin kaikenlaisille ihmisille.

  Avoimuus ja eläväisyys ovat toisaalta Eiran heikkouksia. Eira rakastuu usein, ja aina korviaan myöten. Hän hyppää päätä pahkaa huonoihinkin seurustelu- ja kaverisuhteisiin, ja elää sydänsurunsakin yhtä täysillä kuin rakkautensa. Onneksi Eiralla on sentään yleensä joku hyvä ystävä lohduttamassa vastavuoroisuuden eleenä: Eira itse kun on aina ensimmäisenä huolehtimassa muista. Läheistensä harmiksi hän on myös ihan hirvittävän sinisilmäinen: juuri sitä tyyppiä, joka lähettäisi koko omaisuutensa sähköpostin perusteella Iberialaiselle prinssille.

  Kun Eiran tulevaisuudensuunnitelmia kyselee, hän sanoo aikovansa naimisiin hyvän ja melko varakkaan miehen kanssa. Sitten hän nauraa, mutta kertoo kuitenkin, miten hän hoitaisi kotia ja mahdollisia lapsia, kun mies kävisi töissä. Kukaan ei ole ihan varma, onko Eira tosissaan. Ilmeisesti on. Välitavoitteena hänellä on kuitenkin ylioppilaslakki.

  Hevosten lisäksi Eira harrastaa balettia, viulunsoittoa ja pianonsoittoa. Hän on erittäin musikaalinen, mutta ei ollenkaan pitkäjänteinen. Eira rakastaa eläimiä, mutta pitää enemmän söpöistä pojista.

  Eira on aika pätevä ratsastaja, mutta häneltä puuttuu itsesuojeluvaisto. Hän hyppää liian korkeita, menee liian lujaa, ja luulee osaavansa vähän enemmän kuin todellisuudessa osaakaan. Uuno on Eiran (ja Inarin) ensimmäinen oma hevonen, mikä on hyvä juttu. Jos Eiralla olisi puoliverinen, niin kuin hän haluaisi, hän hyppisi 150-senttisiä ratoja päätä pahkaa ja taittaisi niskansa siinä rytäkässä, koska pystyy turvallisesti hyppäämään tällä hetkellä noin metrin.

 • #780 Vastaus

  Jilla
  Osallistuja

  Jilla

  Jilla Katve
  Omistaa Onnin ja Ketkun

  Voiko itseään olla niin vaikea esitellä. Olen varmasti pyyhkinyt tekstin sataan kertaa pois ja aloittanut alusta. Noniin…

  Olen Jilla 22-vuotias nuori nainen pohjois-pohjanmaalta. Nyt varmaan ihmettelet miten päädyin Seinäjoelle. Noh, tiedät varmaan sen tunteen kun kaikki tietää kikkien asiat ja mikään ei enää pysy salassa. Myös ero pitkästä parisuhteesta antoi lisää potkua muuttoon. Olen opiskellut vähän sitä sun tätä ja ammattinimikkeitä löytyy muutama. Niihin lukeutuu tarjoilian ammattitutkinto, hevosen hieronta- ja kengityskurssit.

  Luonteeltani olen aluksi todella introvertti mutta kun tutustun paremmin ihmisiin minusta kuoriutuu luotettava, ystävällinen ja puhelias persoona. Mottona aina on toiminut että – kaikkien kanssa täytyy tulla toimeen vaikka ei heistä pidäkkään-. Rakastan piirtämistä,musiikkia ja valokuvausta joten ei ole yhtään outoa nähdä minut hillumassa kamera kädessä ympäri pihaa.

  Pukeutusmistyylini kuuluu paljon mustaa ja pilkahduksia värejä kuten oranssia, punaista, harmaata ja sinistä. Minut voi usein nähdä tallilla pyörimässä oranssissa hupparissa, tummat ratsastushousut/colleget jalassa ja kengät sään mukaan. Punaiset olkapäille yltävä kiharatukka yleensä auki tai ponihännällä.

  Olen enemmänkin semmoinen puskaratsastaja. Viihdyn mielummin omassa rauhadsa tallilla kuin joka viikonloppu kiertämässä kisoissa. Koukuratsastus on enemmän mieleeni ja pääsinkin edellisen hevoseni kanssa kisaamaan HeA. Esteitä tulee yleensä hypättyä vain omaksi ja hevosen iloksi. Maastossa höntsäily ja maastakäsin touhuilu on enemmänkin se oma juttu.

  Tavoitteena on työskennellä eläinten kanssa ja olla hieman avoimempi muita ihmisiä kohtaan. Myös uuden rakkauden löytäminen voisi lukeutua tavoitteisiin tai salaisiin haaveisiin.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Jilla.
  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Jilla.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Jilla.
 • #842 Vastaus

  Ariel
  Osallistuja

  Ariel Rönnbacka
  Arielin äiti omistaa Maken

  Ariel on viisi vuotta vanha (s. 12.12.2013) ja kova toimittamaan. Hänelle arki on vielä suurta ja jännittävää seikkailua, jossa sadut ja todellisuus sekoittuvat iloisesti. Arielilla on ruskea, pitkä, hieman kihartuva prinsessatukka, vihreät prinsessasilmät ja jokin ihana prinsessareppu, yleensä Elsa.

  Ariel on rehellinen ja kiltti lapsi, joka ei koskaan tahallaan tee pahaa. Samalla hän on kuitenkin vilkas ja välillä ihan omissa maailmoissaan, joten sen vuoksi hänelle välillä sattuu ja tapahtuu. Mitään kiellettyä hän ei tee, mutta saattaa touhuta sellaisia typeryyksiä, jotka äidin mukaan olisi pitänyt ymmärtää olla tekemättä, vaikkei erikseen ole kiellettykään. Ariel ei vielä juurikaan ymmärrä sellaista asiaa kuin vastuu. Hän saattaa esimerkiksi vain jättää Maken kentälle ratsastuksen jälkeen. Vaikka hän rakastaa poniaan, hän ei aina muista, että esimerkiksi varusteiden pois laittaminen kuuluisi hänelle. Kun joku huomauttaa asiasta, hän tarttuu aina iloisesti toimeen.

  Äänen korottamiselle ja ilkeille sanoille Ariel on tosi herkkä. Häntä ei tarvitse kuin katsoa erityisen rumasti, ja hän hiipii piiloon itkemään salaa vähän. Onneksi Ariel myös unohtaa sellaiset tapaukset yhtä helposti. Muuten hän olisi surullinen yhtä mittaa: hänen pälpättämisensä ja huolettomuutensa saavat tietynlaiset ihmiset suuttumaan aika usein.

  Arielin lempiasiat maailmassa ovat kuulemma äiti, Oili, Make, seeprapeipot Sameli ja Henni, sekä karkki. Ariel harrastaa äänikirjojen kuuntelemista, sitä että äiti lukee satuja, ja ihan ikioman Kultsi-nimisen kultaköynnöksen kasvattamista Oman Huoneen Ikkunalaudalla. Hän leikkii Lillareilla, pienillä muovihevosilla ja pehmoleluilla, mutta ei ole koskaan innostunut esimerkiksi barbiesta. Arielin suurin unelma on olla ratsastuskoulun täti ja saada se viimeinen puuttuva Monster High -dvd ennen kuin joulupukki tulee, koska siihen on sata vuotta aikaa.

  Ariel ei käy tallilla ilman valvontaa. Yleensä hänen kanssaan tulee äiti Katriina. Katriina on hymytön mutta hyvin ystävällinen ja ystävällisääninen ja näyttää hyvin paljon Arielilta. Hän on lempeä äiti, huolitellusti pukeutuva lääkäri ja olympiatason teenjuoja.
  Joskus Arielia on vahtimassa Oili, joka on Arielin sivutoiminen hoitaja. Oililla on vaaleat, jo hyvin harmaantuneet lyhyet kiharat ja hyvä suhde Arielin kanssa.
  Arielin isä ei käy tallilla. Ariel sanoo, että isi on jossain Epygtissä kun se on arkeolooki. Oikeasti isällä on ihan toinen perhe Helsingissä, jossa hän työskentelee yliopistolla. Ariel pitää kyllä yhteyttä isäänsä.

  • Tätä vastausta muokkasi 4 päivää, 5 tuntia sitten  Ariel.
 • #862 Vastaus

  Hello
  Osallistuja

  Hello (Helemias) Ilves
  Vuokraa Skottia, omistaa Typyn

  Hello on vaikuttaa huolettomalta veikolta hieman sotkuisine kiharoineen ja nauravine silmineen, ja niin hän yleensä onkin. Hän uskoo, että asioilla on taipumus järjestyä, kunhan on oikea aika. Ensimmäisenä Hellosta jääkin mieleen rauha ja positiivisuus. Vain harva tavallisten kuolevaisten harmi tuntuu koskettavan häntä.

  Hellon ensimmäinen oma hevonen kaksivuotias ja erittäin hemmoteltu Typy. Sen vuoksi Hellolla on ylläpidossa Skotti, jotta hän pääsisi välillä ratsastamaan. Hevosten ohella Hello harrastaa tanssia ja pelimannimusiikkia. Hänen suosikkisoittimensa on viulu, mutta häneltä sujuu vallan hyvin myös pianon, harmonikan, kitaran ja poikkihuilun soittaminen. Hello keräilee erilaisia soittimia, ja hänen kotonaan on muunmuassa didgeridoo, jota hän ei kuitenkaan taitavasti soita. Toinen Hellolle rakas harrastus on agility, vaikkei hänen sekarotuinen koiransa Jerusalem saakaan kilpailla. Hello opiskelee Helsingin yliopiston Seinäjoen toimipisteen kautta, ja opiskelujen ohella pitää sekä yksityisiä soittotunteja että ryhmätunteja Otsonmäen kirjaston tiloissa Kyrönmaanopiston kautta.

  Hello on 22 vuotta vanha ja inhoaa koko nimeään. Hän käyttää sitä vain taiteilijanimenomaisesti Havin Mettäpeleissä ja muissa pelimannihulabaloissa. Hänen perheeseensä kuuluu Jerusalemin ja hevosten lisäksi parikymppinen velipoika Allu (Aulis), isä Hermanni ja äiti Aliisa. Hellon lempiruoka on kuulemma jäätelö, lempiväri sininen ja lempieläin koira.

  Hellolle myönnetyt maailman hienoimmat kunniamerkit

  Nelly myönsi Jilla myönsi Nelly teki ja Tide myönsi

  Hellon omistaa Jerusalem (Jeppe) Ilves:


  Jepen kuvan line: airhead77/dA

 • #896 Vastaus

  Jitta

  Jitta Koski
  Omistaa Bellin
  Jitta, kokonimeltään Jitta Alisa Koski, on 16-vuotias naisen alku. Tytön perheeseen kuuluu äiti, isä sekä 11-vuotias pikkusisko. Jitta ja tämän äiti ovat perheen ainoat kunnon hevosihmiset, vaikka isäkin pyörii joskus tallilla ja kuljettelee kisoihin.

  Jos Jittaa pitäisi kuvata kuvata kolmella adjektiivilla, ne olisivat eloisa, sosiaalinen ja ystävällinen. Tyttö tykkää tutustua uusiin ihmisiin ja on avoin, eikä käyttäydy juuri koskaan ujosti. Tuolla riittää aina läppää eikä juttu tunnu loppuvan koskaan. Kyllä Jitan syvällä sisimmässä piilee myös erittäin haavoittuvainen piirre, jota ei tuo koskaan esille, paitsi niille joihin tyttö luottaa 100%. Jitta tykkää touhuta, eikä ole laiskaa tyyppiä.

  Hevosharrastus alkoi jo 3 vuotiaana, jolloin tytön äiti vei hänet tallille. Tasoltaan Jitta on HeA, mutta jotkin VaB jutut onnistuu sekä 115cm. Jitta harrastaa ratsastuksen lisäksi myös lenkkeilyä ja pianon soittoa.

  Jitan tunnistaa punaisista, kiharoista, hiuksista, jotka ryöppyävät puoleen väliin selkään. Näiti hiuksia ei ole helppo saada kisoihin nutturalle, sen voitte uskoa. Tytöllä on luonnostaan tummemmat ripset ja kulmakarvat, eikä tuo juurikaan meikkaa, paitsi juhliin. Tallilla tyttö käyttää yleensä kylmemmällä untuvatakkia, kesällä jotain T-paitaa, jonka päällä on huppari. Jalassa yleensä mustat ratsastushousut, tai harmaat juoksuhousut. Kenkinä ratsastaessa saappaat, tallitöissä talvella luotettavat kuomat, kesällä kumpparit.

  Tulevaisuuden haaveet on saada komea puoliso ja menestyä kisaradoilla Bellin kanssa.

  //en saanut tehtyä tunnuksia, joten mennään näin

 • #901 Vastaus

  Noa
  Osallistuja

  Noa Aarni Metsärinne
  Flidaisin omistaja

  Ulkoisesti…
  Noa on vähän päälle 180cm suomalaissyntyinen 28-vuotias ikinuori, jonka pään päällä keikkuu kimppu maantienruskeita rastoja. Miehen silmät ovat siniharmaat, molemmissa korvissa killuu hopeiset korvarenkaat, vasemmassa sieraimessa nenärengas ja oikeassa kulmassa on lovi vanhan arven vuoksi, joka vuosien saatossa on haalistunut. Leualta löytyy epäsäännöllisesti siistitty parran alku, ja ruumiinrakenteeltaan Noaa voi kutsua perusterveeksi. Treenata mies ei viitsi eikä jaksa sen ihmeellisemmin, mutta kunnossa pysyy hyvän ruokavalionsa ansiosta.

  Sisältä…
  Noa on ihmisistä pitävä ja avulias, joskin samalla mielettömän yllytyshullu ja uhkarohkeakin. Iän tullessa se on onneksi vähitellen jäänyt enemmän taka-alalle, muttei vieläkään ole mahdotonta saada miestä tekemään toinen toistaan tyhmempiä haasteita kun tarpeeksi yllyttää. Jotkut voisivat myös Noaa nimittää hipiksi rastoineen ja maailmanrauhaa toivovine näkemyksineen, mutta itse Noa ei tätä varsinaisesti allekirjoita. Toki, miehen asunto on täynnä huonekasveja, unisieppareita, sekä toinen toistaan mielekkäämpiä maalauksia, mutta sisälle rakennetussa riippumatossa loikoillessaan Noa voi todeta, että boheemia se on.

  Hyvä ottaa huomioon…
  – Noa omistaa koiran, kääpiöpinseri Mielikin, joka kulkee miehen mukana lähestulkoon kaikkialle.
  – Omistaa myös punaoranssin viljakäärmeen Loimun, joka taas ei kulje mukana oikeastaan mihinkään.
  – Noa oli useampi vuosi sitten onnettomuudessa jossa mies menetti oikean jalkansa polvesta alaspäin. Hän käyttää tekojalkaa joka toimii normaalisti arjessa, mutta kosmeettinen ero on näkyvä.
  – Samaisesta onnettomuudesta mies sai päähänsä kovan iskun joka aiheutti epilepsian, jota hän hoitaa lääkkeillä. Ulkoisesti sitä ei näe.
  – Noa puhuu sekä suomea että ruotsia äidinkielinään, ja käyttää välillä näitä kieliä sekaisin puhuessaan.
  – Hän on virallisesti työtön, mutta tarjoaa valokuvausta kaikenlaisiin tapahtumiin. Mies on itse opiskellut ja kuvaa Canonin järjestelmäkameralla, johon hän omistaa useamman objektiivin.

  Pääpiirteittäin…
  – Noa on hyväntuulinen, melko puhelias mutta rauhallinen.
  – Ei tuo vahvoja mielipiteitä esiin (konfliktien välttämiseksi ennenkuin häneen on tutustunut kunnolla.
  – Puhuu huomattavasti enemmän Stadin slangia Helsinkiläisten seurassa ollessaan, vaikkakin käyttää sitä myös arkipuheessaan jonkin verran.

  Merkit
  null

  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Noa.
 • #931 Vastaus

  Nika
  Osallistuja

  © Lumikatti
  Veronika Hirvioja
  Kavereille ihan vain Nika
  Onnin vuokraaja
  Koikkaloikan Highland Queen
  Instagramissa @nikanmaailma

  • syntynyt 28.01.1996 (23v)
  • 159cm
  • osaa suomea (välillä karjalaksi murtaen), englantia, jonkin verran venäjää ja ruotsia sekä vähän saksaa
  • koulutukseltaan eläintenhoitaja, luonto-opas sekä eläintenkouluttaja. Nyt työtön
  • elää säästeliäästi isovanhempien perinnöllä ja äitin avustuksella
  • asuu rivitaloyksiössä seuranaan puolivuotias whippetnarttu Hippa
  • vuokrasi viimeiset kolme vuotta puskailumielessä lämminveriruunaa, jonka ratsukoulutksessa auttoi. Pitko lopetettiin syyskuussa 2018
  • alkuun vähän hissukka, tutustuessa nauravainen ja menevä

  Veronika, 23, on kotoisin Karjalasta ja puhuukin välillä hieman vääntäen ja kääntäen. Oman tiensä kulkija saattaa hämmästyttää vastaantulijoita, sillä nainen osaa olla välillä vähän kajahtanut. Tällä hetkellä Veronika on työttömänä, mutta koulutukseltaan hän on eläintenhoitaja, luonto-opas sekä eläintenkouluttaja.

  Veronika on ratsastanut niin kauan kuin muistaa, 15-vuotaaksi asti islanninhevosilla ja siitä eteenpäin treenannut kenttäratsastusta. Nuorempana Veronika ratsutti islanninhevosia valmentajansa valvovan silmän alla ja islanninhevostenkin jälkeen hän on eksynyt auttamaan parin raakileen kanssa. Veronika ei ole koskaan ollut kauhean kilpailuhenkinen, vaan on ratsastanut lähinnä kotitallilla ja tehnyt paljon maastakäsittelyä hevosten kanssa.

  Hevosharrastuksen lisäksi Veronika kuluttaa aikaansa koiransa kanssa touhuamiseen sekä kameran kanssa räpeltämiseen.

  Veronika on omatoiminen ja aktiivinen nuori nainen, eikä hän taida osata olla tekemättä mitään. Suukin hänellä käy tasaiseen tahtiin, vaikka etenkin uusien tuttavuuksien kanssa saattaa olla arka. Nuori nainen on hymyileväinen ja mustan huumorintajun omaava kaikkien kaveri, yleensä hän pistää muiden tarpeet omiensa edelle. Vaikka Veronika onkin menevä taiteilijasielu, on hän silti harkitseva ja melko jalat maassa -tyyppi. Perfektionistinpoikasta häneltä löytyy ja se ei aina välttämättä ole hyvä asia.

  Uusien ihmisen seurassa Veronika on kohtelias, mutta hän puhuu läheisimmille ystävilleen aivan hirveällä tavalla. Saattaa kuulostaa ulkopuolisesta, että hän oikeasti tarkoittaisi niitä asioita, mutta rakkauttansa hän vain ilmaisen kömpelöllä tavallaan. Veronika ei tosiaan ole mitenkään erityisen sutjakka sosiaalisissa tilanteissa ja nainen kiroaa kuin vanha merimies, mutta tykkää kyllä puhua ja viettää aikaa kaikenlaisten ihmisten ja eläinten kanssa.

  Veronikan pärstästä paistaa naisen venäläistausta. Suurin osa Veronikan suvusta on Suomesta ja Venäjältä, mutta kai jostain löytyy saksalaistakin ja ehkä vähän jotain muutakin. Hänellä on korkeat poskipäät ja melko pyöreät, ehkä ovaaliksi luettavat kasvot. Silmät Veronikalla ovat väriltään kirkkaan vihreät, jos tarkkaan katsoo niin hiukan vinot ja ripset pitkät ja tummat. Tummanruskeat hiukset korostavat vaaleaa ihoa. Tukka Veronikalla on leikattu pitkähköön polkkamalliin eikä hän tykkää pitää niitä kiinni, yleensä sana pehko kuvaa sotkuisia hiuksia hyvin. Vaikka nainen onkin melko lyhyt, vain 159cm pitkä, hänellä on jalkaa vaikka muille jakaa. Veronika on siis siro ja pitkäjalkainen, lantion kohdalta muodokas mutta muuten aika tikku. Veronika pitää vartalonmallistaan paljon, sillä hän on ikuisesti ponikokoinen.

  Pukeutumistyyli Veronikalla on hieman kummallinen ja usein vaihteleva. Yhtenä päivänä naisen päällä on jonkin rock-bändin paita ja mustat pillifarkut ja toisena taas haaremihousut ja napapaita, jonain päivänä jopa kauluspaita sekä hame. Värikkäitä vaatteita Veronikan päällä ei kuitenkaan tahdo nähdä, hän suosii mustaa ja rikottuja sävyjä. Poikkeuksena on Veronikan rakas ikivanha sadetakki, joka on ihanan sitruunankeltainen. Tallilla Veronikan päällä on lähes poikkeuksetta mustat kokopaikkaiset ratsastushousut ja säähän sopiva rento paita. Kenkäpuoli tallin ulkopuolella on maiharipainotteinen ja tallilla tuttu näky ovat vanhat Hain kumisaappaat.

  Merkit

  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Nika.
  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Nika. Syy: Hipan sivut
  • Tätä vastausta muokkasi 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Nika. Syy: Karvaturrit-merkki
  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 4 viikkoa sitten  Nika. Syy: Kesäiset näyttelyt -merkki
 • #936 Vastaus

  Nelly
  Valvoja

  Nelly_kuvakoko
  Linet dA / Violetris, väritys Juuripersilja
  Nelly Jokikannas
  vuokraponina Cozmina

  luonne ja muu
  Porilainen, joka ei turhia kiertele. Likka on persoonaltaan sähäkkä ja saattaa puhua ohi suunsa. Alkukuva voi antaa turhankin ämmämäisen kuvan, mutta nainen ei tarkoita pahaa. Verbaalisesti lahjakas likka on 173 ja puoli senttimetriä pitkä, 23 vuotias ja, noh, vaikeasti selitettävässä suhteessa Hopiavuoren Eetun kanssa. Tummat hiukset, valkea hymy ja huolelliset nypityt kulmakarvat ovat tunnusmerkkejä, joista ei vaan voi luopua. Nainen on kuullut kerran jos toisenkin ruskeista nappisilmistään. Likka on ihmisläheinen ja kerääkin helposti jengin ympärilleen. Puheliaan ja piikittelevän persoonansa takia jotkut eivät välitä naisesta, mutta se ei hetkuata. Heidän menetyksensä, Nelly kommentoi. Kaikenkaikkiaan menevä likka on seikkailunhaluinen ja ihmisläheinen.

  Nainen on ratsastanut kymmenvuotiaasta asti. Cozmina on hänen neljäs vuokrahevosensa, eikä nainen ole ikinä omistanut omaa ponia. Hän puskailee mielellään, mutta pyrkii valmentautumaan kouluratsastuksessa. Hevosten kanssa hän etenee täysin hevosen mukaan. Nelly on muutenkin todella ihmisrakas ja haaveilee omasta muulista.

  Nippelitietoja
  Nelly rakastaa ylikaiken kahvia, joten siinä on takuuvarma puheenaihe.
  Nellyn lempibändi on Abba ja lempibiisi Dancing Queen.
  Nelly ei tiedä missä asuisi, mutta sai lainaan ystävänsä pakettiauton. Ainakin siihen asti, kunnes löytää asunnon tai muun katon päänsä päälle. Note; ei ole löytänyt, muttei kyllä ole etsinytkään.
  Nelly rakastaa eläimiä ja puhuu niille aina kuin lapsille.
  Nelly on todella vahva tunne-eläjä.
  Nelly käyttää usein tummansävyisiä huulipunia.

  Merkit
  Maastomerkki Nellyn koulu unicorn-merkki merkki merkki1 perjantai.2

  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 1 viikko sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 2 päivää sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 2 päivää sitten  Nelly.
 • #982 Vastaus

  Alva
  Osallistuja

  Alva Vierre
  Omistaa Mörrin

  Alva on hiljaisen, mutta kuitenkin iloisen oloinen nuori nainen, joka haaveilee milloin mistäkin. Alunperin hän on kotoisin Pohjois-Pohjanmaan eteläisemmästä osasta, mutta kävi lukion Pohjois-Savon sydämessä ja nyt eksyi opintojen perässä Etelä-Pohjanmaalle. Puheessaan Alva sekoittaa sekä pohjois-pohjalaista että savolaista murretta, johon lisättynä hiljainen ja hento ääni – vaikka ääntäkin lähtee tarvittaessa enemmänkin.

  Naisella on hieman yli olkapäiden ulottuvat vaaleat, hieman beigeen taittavat hiukset ja harmaat silmät. Lisäksi hiusten latvat on sävytetty ruusukullan värisiksi. Alvaa voisi myös kutsua ikuiseksi poniratsastajaksi, hoikalla naisella on pituutta vain 157 cm eikä tämä oikein edes pidä esimerkiksi puoliverisistä. Isot työhevoset taas ovat aivan eri juttu. Tallilla naisen päällä näkee erilaisia huppareita sekä useimmiten jotkin hybridihousut esimerkiksi Revolution Racelta eri värisinä.

  Hevoset ovat kiinnostaneet Alvaa aina ja lukiossa ne olivat hieman suurempana osana elämää, kunnes ammattikorkeakouluopintojen alettua harrastus jäi tauolle. Siis siihen asti että hän lähti 2018 kesäksi työharjoitteluun Norjaan ja tuli ostaneeksi itselleen ponin. Tällä hetkellä Alva asuu jossain rivitalossa Seinäjoen ja Otsonmäen välillä sekä käy töissä Otsonmäellä sijaitsevalla lypsytilalla aina kun agrologiopinnoiltaan ja muulta elämältään ehtii. Hevosten lisäksi Alvan harrastuksiin kuuluu myös tankotanssi ja kitaran soitto, joskin jälkimmäisessä vähättelee osaamistaan vaikka oikeasti osaakin soittaa ihan hyvin.

  Luonteeltaan Alva on alkuun hieman ujon oloinen, mutta melko pian ujo ulkokuori väistyy ja tilalle tulee sosiaalinen papupata, joka useimmiten sanoo kaikki hassutkin asiat ääneen. Tosin ehkä ihan papupata nainen ei kuitenkaan ole, sillä toisinaan on myös hiljaa ja puhuu vain silloin kun on pakko – stressi ja jännityskin voivat vaikuttaa tähän. Hermot Alvalla tuntuvat kestävän loputtomiin etenkin eläinten kanssa, vaikka eivät tietenkään oikeasti kestä loputtomiin.

  Hevosten parissa Alva tykkää enemmän kuin mistään maastolenkeistä hyvässä seurassa, olivat ne sitten ratsain tai kärryillä. Kentällä naisen saattaa nähdä pyörimässä lähinnä lännen- tai kouluratsastuksen parissa esteitä hän ei halua hypätä ollenkaan rimakammon vuoksi.

  Nippelitietoa:
  – Lempiväreihin kuuluu turkoosi/vaaleansininen ja tummanpunainen, vaihtelevasti myös tummansininen
  – Haaveilee tällä hetkellä omasta koirasta, jota ei ole vielä saanut hankittua – stressaa kuitenkin jo etukäteen kuinka saisi koiran ikinä oppimaan yksinolon kunnolla
  – Vaikka tankotanssi kuuluukin harrastuksiin, ei osaa muuten tanssia alkuunkaan vaikka ehkä haluaisikin – tai ainakin väittää ettei osaa..
  – Rakastaa yli kaiken kaakaota, kahvikin kyllä menettelee
  – Kaakaonkin edelle menee silti jäätelö, vaikka ulkona olisikin -25 pakkasta
  – Järjetön vilukissa, joka palelee usein myös kesällä

 • #1013 Vastaus

  Heli Lindqvist
  Osallistuja

  xxx

  Heli Lindqvist
  Omistaa Inkan

  Kääntäjä ja tulkki, opettaa englantia Otsonmäen yhteiskoulussa, 36v, vähän liiankin sinkku

  ”Hei! Olen Heli Lindqvist, elämäniloinen ja ystävällinen 36-vuotias nuori nainen. Vahvuuksiani ovat ehdottomasti tiimityöskentely ja ryhmähengen ylläpitäminen.”

  Näin voisi alkaa Helin tallihakemuksen esittelyosuus, mutta älkää oikeasti uskoko häntä. Hänestä on tullut hyvä valehtelemaan näissä esittelyissä, kun töitä on niin hankalaa saada ja työhakemuksissa ja -haastatteluissa täytyy jauhaa suut ja silmät täyteen sontaa, että jostain saa duunia. Pari kuukautta Heli ehkä jaksaa pitää miellyttävää esitystä yllä, mutta naamion murentuessa pois, kaikki näkevät naisen olevan melkoisen väsynyt, äksy ja jopa jossain määrin katkera elämää kohtaan. Heli kun olisi halunnut lapsia, mutta biologinen kello tikittää pikavauhtia eteenpäin eikä sopivia miesehdokkaita näy mailla taikka halmeilla. Asiaa luonnollisesti auttaa muutto tuppukylästä toiseen.

  Loputtoman kamala Heli ei kuitenkaan ole. Karkean pinnan alla hän on herkkä ja vähän ujo, mutta näitä piirteitä ei tietenkään huomaa ellei Heliin tutustu paremmin. Jotakuinkin kaikki tulevat kuitenkin hiljaisen naisen kanssa toimeen, vaikka hän onkin aikalailla yksinäinen susi. Hän suhtautuu muihin tallilla kävijöihin asiallisesti, mutta kylmänviileästi. Heli näyttää useimmiten hieman liian huolitellulta Otsonmäelle tai tallille. Piirre juontaa juurensa Helin lapsuuteen Turussa ja Helsingissä. Äidin opastuksella pukeuduttiin aina siististi kun ulos mentiin, eikä maalaiselämä ole muuttanut asiaa. Toisaalta vähän pitää aina kapinoida vanhempia vastaan ja siksi Heli on viimeisen kaksikymmentä vuotta kuunnellut heviä nupit kaakossa. Onneksi Helin asuttamassa rivitalossa ei asu naapureita. Kuulokoje on jo varauksessa, eikä olekaan uutta ettei Heli saa selvää puheesta varsinkaan hälinässä.

  Eläimistään Heli pitää hurjan hyvää huolta, vaikka hän onkin parempi koiran kouluttaja kuin ratsastaja. Kermanvaalea lapinkoirauros Nuoska voisikin olla tokovalio jos Heli vaivautuisi kiertämään kilpailuita koiran kanssa. Nuori puoliveritamma Inka sen sijaan menee Helin käytössä melkolailla hukkaan, sillä Heli itse on enintään helppo A -tasoinen eikä hyppää esteitä muuten kuin maastossa kaatuneiden risujen yli. Onneksi Heli on kuitenkin varsin kärsivällinen eläinten kanssa, joten ehkä Inkastakin tulee vielä jotain.

  Heli asuu Otsonmäen keskustan liepeillä rivitalossa, jossa ei Helin lisäksi asu kuin joku epäilyttävä nuori jamppa. Kolme asuntoa on ilmeisesti jätkälle tarpeeksi hajurakoa, mutta viereisessä asunnossa asunut mummeli muutti seuraavaan lähes tyhjään rivitaloon Heliä karkuun. Talorykelmän sivussa mäntyjen reunustamalla parkkipaikalla seisoo Helin likaisen harmaa Mitsubishi Pajero vuodelta -95 ylhäisessä yksinäisyydessään parkkipaikan takimmaisessa nurkassa, jonka myyjä takuuvarmasti oli merkinnyt kiusallaan Helin ostaman asunnon yhteyteen.

  Helin on ulkonäöltään aika pitkälti hyvin seinäruusu. Polkkamittaiset maantienruskeat hiukset ja väsyneet harmaat silmät ovat luultavasti naisen tunnistettavin piirre. Viimeksi kun mitattiin, Heli oli 167 senttiä pitkä, plusmiinus yksi. Vaa’alle häntä ei kuitenkaan saa, mutta elämä kieltämättä näkyy hänen lanteillaan. Heli on kuitenkin melko tyylikäs pukeutuja. Ainakin noin niin kuin maalaisstandardeilla.

  merkki1 karvaturri

  • Tätä vastausta muokkasi 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Heli Lindqvist. Syy: Heli sai vakityöpaikan Otsonmäen ala-asteelta
  • Tätä vastausta muokkasi 4 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Heli Lindqvist. Syy: Merkki Nellyn kouluvalmennuksesta
 • #1076 Vastaus

  JakeBB
  Osallistuja

  Jarmo ”Jake B” Tamminen
  Omistaa Dipsin

  Jarmo Tamminen 37-vuotias mies joka tunnetaan ennemminkin nimellä Jake B. Kukaan ei ole satavarma mistä miehen lempinimi tulee mutta kaikki vain sit käyttävät.

  Jarmo työskentelee sähköfirmassa esimiehenä ja joutuu liikkumaan paljon autollaan töiden takia. Miehellä on vuoden 2000 mallin chevrolet pickup truck. Auto on palvellut miestä jo hyvin pari vuotta ja jatkaa erinomaista työtä edelleen. Harraste autona miehellä on 1948 vuoden chevroletin pickup. Auto on semmoinen ikuisuus projekti joka näkee muutaman kerran kesässä valoa. Muihin miehen harrastuksiin kuluu lännenjutut. Haaveissaan mies on joksu muuttanut Texasiin jossa saisi viettää oikeaa elämää cowboyna.

  Jarmon pukeutumistyyliin kuuluu töissä ihan perustyövaateet mutta kun mies on vapaalla hän muistuttaa tosiaan cowboytä farkkuineen, bootseineen ja tetsoneineen. Josku miehen työkaverit olivat sille nauraneet moneen kertaan muttei nykyään kukaan jaksanut välittää.Ratsastessa miehellä on joko farkut tai farkkujen päällä koko pitkät nahkachapsit. Hänella on tummat lyhyehköt hiukset ja eri paria olevat silmät. Hänen toinen silmänsä on sininen ja toinen ruskea. Mihen namaa koristaa yleensä tumma parran sänki. Vartalo tyypiltään mies on 190cm pitkä, leveä harteinen ja suht lihaksikas.

  Jarmo on kotoisin Jyväskylästä mutta hänen sedällään on pienin kanala Otsomäellä. Jarmo muutti Otsomäelle koska halusi päästä pois kaupungin sykkeestä. Hän oli aina pienenä poikana nauttinut siitä kun oli saanut viettää kesän setänsä tilalla. Siellähän oli myös ensi kertaa kohdannut hevosen ja saanut kipinän ratsastamiseen. Tosin monien vuosien lännen elokuvien katsominen oli saanut minut haluamaan olemaan samanlainen kuin sankarit niissä elokuvissa.

  Joten mies päätti ruveta harrastamaan lännenratsastusta ja niin hänen ensimmäinen oma hevonen Bob saapui kuvioihin. Bob ei antanut mitään ilmaiseksi ja se opetti miehelle paljon hevosen käsittelystä ja ratsastamisesta. Kun Bob lopetettiin Jarmo tiesi että olisi aika uudelle ratsulle joka voisi oepttaa meihelle vielä enemmän. Yleensä miehen kannoilla juoksentelee australiankelpie narttu Jessie. Hyvin jääräpäinen ja omalaatuinen nerttu joka tulee kyllä kaikkien kanssa toimeen tai sitten ei. Eri toten se pitää miehestä ja lapsista.

  Profiili kuvan © J.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 viikkoa sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 viikkoa sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 viikkoa sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 viikkoa sitten  JakeBB.
 • #1172 Vastaus

  Annika
  Osallistuja

  Annika Kaijärvi
  s. 18.07.2005 (13-vuotta), Helsinki
  Omistaa Remuksen

  Ruskeasilmäinen ja vaaleahiuksinen Annika on sirokasvoinen oman elämänsä draamakuningatar ja someguru. Piakkoin seitsemättä luokkaa lopetteleva tyttö on koulussa keskinkertainen oppilas, sillä matemaattiset aineet tuottavat hänelle kerrassaan kovin päänvaivaa viikottain kun taas kielet luistavat kuin vettä vaan ja siitä on kiittäminen yksinomaan Annikan vanhempia: päiväkoti, esikoulu ja ala-aste olivat tarkoin valittuja kielikylpyjä missä kieltä pääsi kehittämään pienestä pitäen. Perheestä puheen ollen – Annikan vanhemmat erosivat minkä vuoksi hän muutti Helsingistä Otsonmäelle varsinaisen poniäitinsä Sariannan mukana. Sarianna taas halusi muuttaa ko. paikkakunnalle uuden miesystävän perässä, joten Annikaa odotti uuden kodin lisäksi uusi velipuoli sekä siskopuoli – ja isäpuoli. Sanotaanko vaikka ettei Annika ollut yhtä innoissaan kuin äitinsä muutoksesta.

  Otsonmäellä uusi perhe on siis äiti, isäpuoli, vanhempi siskopuoli ja pienempi velipuoli. Perheessä on myös söpö dalmatialainen Roope. He asuvat kivassa ja melko tuoreeltaan rakennetussa omakotitalossa uusioperheenä.

  Ratsastuksen pariin Annika kannustettiin jo taaperona, sillä äiti Sariannan elämäntyö oli ollut saada esikoinen kiinnostumaan hevosista tavalla tai toisella, jotta hän voisi toteuttaa unelmiaan neuroottisena poniäitinä – yllätys. Siinä hän onnistuikin sillä jo kuuden vanhana Annika sai allensa ensimmäisen oman poninsa, shetlanninponiruuna Felixin. Viitisen vuotta myöhemmin Felix jouduttiin lopettamaan yllättäen iskeneen kaasuähkyn vuoksi, minkä jälkeen kuvioihin astui Remus joka siirtyi tytön mukana aina Otsonmäelle asti. Poni nyt olikin ainoa asia, mistä Annika myönsi pitävänsä muuton yhteydessä edelleen.

  Annikalta löytyy melkein sopivasti pituutta shettiksen selkään, vaikka paremman junnuponin ostaminen olisi voinut olla ajankohtaista. Hänen vaaleat hiuksensa ylettyvät tätä nykyään olkapäille ja ne ovat luonnostaan kovin suorat. Vaatetyyli on etelämäisen tyylikästä ja Annika voikin myöntää omistavansa ainakin viidet ratsastushousut eri värissä – takeista onkin turha puhua.

  Miten tyttöä kuvailisi? Määrätietoinen, teatraalinen, mutta pienen tutustumisen jälkeen usein ihan mukava. Annika osaa keksiä jopa ihan päteviä ja asiallisia argumentteja eri aihealueissa poislukien luonnontieteet, mutta muuten puheenaiheet pyörisivät mielellään söpöissä pojissa ja varhaisteineyden pienissä-suurissa huolissa.

 • #1182 Vastaus

  Katya
  Osallistuja

  Katya Solovjeva
  Omistaa Heran

  Pitkät ruskeat hiukset kehystää kapeita kasvoja. Naisen hymy on mitä valloittavin ja silmät loistaa vihreänä. Pitkä, hoikka vartalo, joka on kääritty merkkivaatteisiin ja farkkuratsastushousuihin. Ulospäin nainen vaikuttaa todella huolitellulta ja ehkä hieman kylmältä ihmiseltä, mutta sisällä on paljon enemmän mitä ulkokuori antaa olettaa.

  Katya on 24-vuotias, Venäjällä syntynyt ja nuoruudessa Suomeen muuttanut nainen. 172cm pituuteen mahtuu kieroutunutta huumoria, temperamenttia, huolenpitoa, sekä hieman uhkarohkeutta. Katya voi vaikuttaa ylimieliseltä, mutta kun häneen tutustuu, huomaa nopeasti, että kovan kuoren alla on oikeasti ihminen.

  Katya on ratsastanut koko ikänsä ja kokenut kaikenlaista. Junnuna isojakin kisakenttiä kierrellyt nainen otti pienemmän vaihteen päälle muuttaessa takaisin Suomeen ulkomailla kierreltyään. Pari puskaponia ja siinä se, ajatteli Katya – mutta kuinkas siinä kävikään. Nyt riimunarun toisessa päässä poukkuroi tulevaisuuden kisaratsu, Hera.

  Katya on hevosten keskuudessa hyvinkin tiukkapipoinen ja vaatii ratsultaan varmasti parasta. Tavarat ovat aina järjestyksessä ja hevoset pidetään siistinä ja niiden hyvinvointia seurataan tarkasti. Onneksi Katya osaa myös tiettyjen rajojen sisällä hellittää, ja joskus ehkä jopa nauraakkin omille virheilleen, tai hevosen kiukuttelulle.

  Kahvihuoneen puolella Katyasta kuoriutuu täysin eri ihminen. Mustaa huumoria on välillä joidenkin vaikea ymmärtää, mutta Katya ei siitä hirveästi välitä. Tilannetaju hänellä on kuitenkin kohdallaan. Katya on tunnetusti yllytyshullu ja lähtee mukaan melkein mihin vaan. Yleensä Katya on kuitenkin se, joka houkuttelee muut hauskanpitoon.

 • #1492 Vastaus

  Matilda
  Osallistuja


  Kuvan on piirtänyt Lynn

  Matilda Autere
  Omistaa Kertun

  Ruskeasilmäinen ja punertavahiuksinen Matilda Autere (s. 1996) ei syntynyt hevosperheeseen eikä ratsastus koskaan ollut Matildalle itsestäänselvyys. Jo nuorena tyttönä Matilda sai kinua vanhemmiltaan lupaa aloittaa ratsastus useamman vuoden ja tyttö joutui todistelemaan sitoutumistaan säästämällä itse rahaa ratsastustunteihin. Vanhemmat nimittäin olivat vakaasti sitä mieltä, että ratsastus on vain ohimenevä villitys, jonka sijasta kannattaisi sijoittaa vaikka pianotunteihin tai kirjallisuuskerhoon.

  ​Vihdoin jankutus tuotti tulosta ja 11-vuotiaana Matilda pääsi ensimmäiselle ratsastustunnille läheiseen Korpimäen Ratsastuskouluun. Tyttö sai Korpimäestä myös ensimmäisen hoitoponin, mustan shetlanninponiruuna Filpun, jonka kanssa hän sai kokea ensimmäisen tippumisen, unohtumattomat kesäleirit uittoreissuineen sekä ensimmäisten tallikisojen voiton. Kipinä hevosurheiluun oli roihahtanut liekkeihin ja Matildaa ei enää saanut pois talleilta – vaikka äiti sitä jossain kohtaa kovasti yrittikin.

  Matildan ydinperheeseen kuuluvat isä Asko Autere, joka työskentelee lukion biologianopettajana, äiti Marika Brännvik-Autere, jonka elämää rytmittää kiireinen arkkitehtiyrittäjän arki sekä Matildan isoveli Miska Autere (s. 1994) opiskelee kansainvälistä kauppaa ja haikailee muutosta ulkomaille ja pikkusisko Marissa Autere (s. 2002), joka perheen iltatähtenä on saanut löyhemmät rajat kuin vanhemmat sisaruksensa ja osaa sen vuoksi olla varsin ärsyttävä. Marissa harrastaa myös ratsastusta ja vuokraa pienellä yksityistallilla Ruby-nimistä connemaratammaa.

  —-

  Matilda on aina viihtynyt paljon yksin eikä ole sisarustensa tapaan tapahtumissa ja ihmismassojen keskellä viihtyvä ekstrovertti. Äitinsä Marika onkin aina sanonut, että Matilda on lapsista se, joka on tullut eniten isäänsä Askoon. Isänsä tapaan Matilda viihtyy luonnon ja eläinten parissa paremmin kuin ihmisten ja onkin hakeutunut yliopistoon opiskelemaan maantiedettä ja sivuaineena biologiaa isänsä jalanjäljissä.

  Onhan Matildassa se räiskyväkin puoli, mutta sitä ei kovin moni saa nähdä. Läheisille ihmisille Matilda uskaltaa olla oma rempseä itsensä ja vähääkään vieraammille Matilda näyttää hillityn, asiallisen ja rauhallisen puolensa. Joku on joskus sanonut Matildan vaikuttavan etäiseltä ja kylmältä ja siinä varmasti on perää. Jostain syystä vieraiden ihmisten kanssa Matilda ei osaa olla kovin avoin, vaan pitäytyy kepeässä small talkissa ja puhuu mieluummin kaikista muista paitsi itsestään. Ei Matilda silti mikään kovin ujo ole, sosiaaliset tilanteet sujuvat häneltä ihan näppärästi, mutta kovin aktiivisesti hän ei hakeudu porukan mukaan.

  Parisuhteitakin Matildalla on takana pari; yksi teini-iän riparirakkaus ja myöhemmin parin vuoden seurustelusuhde mukavan lukiopojan kanssa. Matildasta tuntuu, että tällä hetkellä sinkkuna olo sopii paremmin kuin hyvin ja naisella on paremmin aikaa satsasta opiskeluihin ja hevosteluun. Ikuisena romantikkona Matilda kuitenkin haaveilee tosirakkaudesta, romanttisista treffeistä sekä tietenkin aikanaan perheen perustamisesta.

  Matilda rakastaa kirjoja. Siitä lähtien, kun Matilda oppi lukemaan, on hän uponnut kirjojen maailmaan aina iltaisin. Matilda omistaakin valtavasti kirjoja, jotka lojuvat pitkin asuntoa kirjahyllyillä ja pinoissa pöytien päällä. Lukemisen ja hevosharrastuksen lisäksi myös jooga ja lenkkeily kuuluvat naisen harrastuksiin – Matilda viettää siis varsin tavanomaista ja tasaista elämää.

  Matilda asuu yksin kodikkaassa rivitalokaksiossa. Matildalla ei ole lemmikkejä, mutta hän on haaveillut koirasta tai kissasta. Rahoittaakseen harrastuksensa, koulunkäyntinsä sekä asumisensa Matilda työskentelee osa-aikaisesti assistenttina äitinsä arkkitehtifirmassa. Äiti olisi toivonut Matildan hakeutuvan samalle urapolulle, mutta luonto vei tytön mennessään.

  —-

  Hevosharrastuksensa aikana Matilda on osallistunut säännöllisesti ratsastustunneille, valmennuksiin, kursseille ja leireille. Hän on vuokrannut poneja ja hevosia, kilpaillut lähialueen kisoissa ja tehnyt myös tallitöitä ja leiriavustajan hommia. Matilda on aina ollut kiintynyt suomenhevosiin, vaikka onkin ratsastanut ennakkoluulottomasti rotuun ja kokoon katsomatta kaikenlaisia hevosia. Matilda kuitenkin on kaivannut jo pidempään seuraavaa askelta harrastuksessaan – oman hevosen omistamista. Sopivaa hevosta etsittiin pitkään ja hartaasti, kunnes hieman yllättäen vuotias suomenpienhevostamma sulatti Matildan sydämen. Kerttu ostettiin Saariston Hevosopistolta ja se jouduttiin viemään isän vanhan ravimieskaverin Tapion rähjäiseen pihattoon, koska parempaakaan tallipaikkaa ei siihen hätään löytynyt.

  Vihdoin ja viimein Matildaa lykästi, kun uudelta Hopiavuoren hevostallilta löytyi karsinapaikka Kertulle – eikä matkakaan ollut mahdoton, sillä kotiovelta Hopiavuoreen Matildalle tuli matkaan vain reilu 13 kilometriä.

  Hevosten kanssa Matilda on luonteva ja rento. Hän ei hermostu helposti, vaikka nuoren villisydämisen tamman kanssa eläminen ei ole ollutkaan se helpoin tie. Matilda ei ota turhan tiukkapipoisesti asioita ja jotakuta saattaakin vähän ärsyttää Matildan tapa säilyttää tavaroita ihan hujan hajan. Onneksi tavarat kuitenkin löytyvät yleensä jotenkin päin sullottuna Matildan ja Kertun omasta kaapista, mutta joskus muutama tavara saattaa unohtua matkan varrelle.

  Lyhyesti
  – s. 1996, opiskelee yliopistossa maantiedettä (ja sivuaineena biologiaa)
  – sinkku, asuu yksin, ei lemmikkejä
  – Kerttu on ensimmäinen oma hevonen, haaveilee joskus kilpailemisesta Kertun kanssa
  – introvertti, mutta viihtyy myös tutussa porukassa – ei tosin lähde ihan joka illanviettoon mukaan
  – lempikirjasarja Harry Potterit – eikä häpeile myöntää sitä!
  – lempibändit Coldplay ja The Killers
  – muutamia esimerkkiasuyhdistelmiä joita voit nähdä Matildan päällä, jotta saat osviittaa Matildan tyylistä:
  > mustat pillifarkut, tummansininen iso neule, keltaiset Hai-saappaat
  > sinapinkeltaiset sukkahousut, tummanvihreä trikoomekko, lierihattu, nilkkurit
  > farkkushortsit, Adidaksen lenkkarit, valkoinen Levi’s t-paita
  > korkeavyötäröiset boyfriend-farkut, kukkakuosinen t-paita, isän vanha farkkutakki, Adidaksen lenkkarit

  Merkit

  • Tätä vastausta muokkasi 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Matilda.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Matilda.
  • Tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten  Matilda.
 • #2981 Vastaus

  Olaf
  Osallistuja


  Olaf Fuglesang Østman
  Omistaa Ellun

  Saksan Kölnissä 1991 syntynyt eriparisilmät omaava elämäntapaintiaani, jonka toteemieläin on mangusti. Olafin elämän suurin tavoite on kirjoittaa mahdollisimman monta sumuista ja tekotaiteellista laulua. Tekotaiteellisuutta ja kitaranrämpytystä kehystävät miehen jatkuvat sutkautukset ja mustaakin mustempi huumori.

  Olaf…
  – Puhuu sujuvasti saksaa, norjaa ja englantia. Tulee toimeen suomella ja ranskalla, osaa hämentävän monta fraasia latinaa ja opiskelee itsenäisesti esperantoa. Omaa hyvän kielipään ja opiskelee mielellään uutta, kieliopista hiukkaakaan välittämättä. Tärkeintä on tulla ymmärretyksi!
  – Omistaa mustan Teslan model X:n. Osti sen käytettynä lopetettuaan työt Norjalaisella kalastusaluksella. Auto oli kallis, mutta Olaf ei silti huolehdi siitä sen paremmin tai huonommin kuin aikaisemmasta autostaan, ’90-luvulla valmistetusta Peugeotista.
  – On työskennellyt kalastusaluksen lisäksi ainakin ympäri Eurooppaa kiertävässä sirkuksessa, cowboyna Australiassa ja jäätelönmyyjänä teini-iässä. Tienannut myös laulamalla ja soittamalla karaokebaarissa.
  – Pukeutuu useimmiten hieman erikoisesti, eikä häpeile laisinkaan nykäistä keijusiipiä selkäänsä ja loikkia esittääen ballerinaa, mikäli saa sillä yhdenkään ihmisen nauramaan. Osaa myös jonglöörata seitsemällä pallolla, renkaalla tai keilalla.
  – Soittaa kitaraa erittäin usein ja on hyvä siinä. Säveltää ja sanoittaa biisejä, jotka ovat usein utuisia ja haaveilevia tai punkahtavaa rappiotaidetta. Soittaa kitaran lisäksi pianoa ja huuliharppua.
  – Ei ole missään tekemisissä sukulaistensa kanssa. Äidin olinpaikka on yksi suuri kysymysmerkki, eikä isästä ole mitään tietoa. Äidin äiti kuollut 90-luvulla.
  – Viljelee toinen toistaan huonompia vitsejä ja nauraa kaikille ja kaikelle. Olafista saa helposti törkeän kuvan ja voisi luulla, ettei mies välitä mistään. Ottaa vähänkään suuremmissa porukoissa joukon pellen roolin. Sisimmiltään kuitenkin herkkä ja tunteellinen.
  – Flirttailee avoimesti kaikille, mutta karttaa parisuhteita kuin ruttoa. Ei ota nokkiinsa, vaikka saisikin pakit. Mies rakastaa hauskanpitoa vaihtelevien kumppaneiden kanssa. Hänen kainalostaan voi bongata mitä tahansa sievistä blondeista rosoisiin bodareihin. Hän määrittelee itsensä humoristisesti metsäseksuaaliksi; täytyy ottaa se, kenet saa kiinni.
  – Ei ole kouluttautunut peruskoulun jälkeen lainkaan. Lukee kuitenkin paljon (muutakin kuin Aku Ankkaa) ja pystyy keskustelemaan aiheesta kuin aiheesta. Takuuvarmat puheenaiheet ovat matkustelun ja hevosten lisäksi muun muassa musiikki, kielten opiskelu ja hassut sattumukset, joita hänen elämässään on tapahtunut. Useimmiten värikynällä rajusti höystettyinä.
  – Ei osaa stressata liiemmin mistään. Hän on ekstrovertti ja hieman empatiakyvytön, mikäli ei itse hyödy asiasta jotenkin. Pohjimmiltaan siis hyvinkin pitkälle oman edun tavoittelija.

  Juuri nyt (päivitetty 7.7.2019)
  – Olaf asuu tällä hetkellä Teslansa peräkopissa, josta on kaatanut takapenkit. Etsii kämppäkaveria, koska vihaa olla hetkeäkään yksin.
  – Ei työskentele missään, elää säästöjensä turvin, joita ei älyttömästi ole enää jäljellä.

 • #3124 Vastaus

  Sanni Jokela
  Osallistuja

  Sanni Juulia Jokela
  Ylläpidossa Nana
  s. 20.9.2003, 15-vuotias
  Pinterest

  Sanni ei olisi halunnut muuttaa. Paljasjalkaisen stadilaisen sanaa ei kuitenkaan kuunneltu, kun kiireinen yksinhuoltajaäiti sai työkomennuksen Seinäjoelle, eli “ihan landelle”. Seinäjoelta ei saanut asuntoa ihan yhtä lyhyellä varoitusajalla, joten kaksikko muutti Otsonmäelle, joka on, jos mahdollista, vielä Seinäjokeakin paljon landempi. Töölöläinen kerrostalokolmio vaihtui kirkonkylän rivitaloasuntoon. Onneksi siinä on edes kauppa lähellä.

  Sanni on tyttö, joka ei tunnu välittävän mistään tai kenestäkään. Se on piikikäs ja ilkeä ihan tahallaan eikä anna itsestään mitään kenellekään, mutta jostain kumman syystä sillä on myös ystäviä. Ehkä siksi, että Sanni tietää, missä on bileet, mistä saa röökiä, ja että on kaikesta huolimatta ehdottomasti parempi olla sen ystävä kuin vihollinen.

  Ainoa, josta Sanni välittää tosissaan, on sen ylläpitoponi, Nana. Nana on vasta 3-vuotias rääpäle, ja varsinainen diiva jo nyt, mutta Sanni ollut hevosten parissa koko elämänsä. Se on todella taitava ratsastaja, eikä ainakaan epäröi ikinä, etteikö osaisi tai pärjäisi. Ja Sannista ja Nanasta kyllä tulee vielä vaikka mitä.

  Sanni ei opiskele kuin näennäisesti, koska koulu kiinnostaa sitä noin nolla prosenttia. Sanni on se, joka vietti koko yläasteen luvattomilla tupakkatauoilla ja kasvatuskeskusteluissa. Tyttö ajautui peruskoulun huonolla päättötodistuksella ammattikouluun konetekniikan alalle ja käy tunneilla vain sen verran, ettei sitä voi pudottaa pois opiskelijalistoilta.

  Sillä on 153 sentin pituus ja pikkupojan muodot, kylmänvaalea ja vähän huolettomasti laitettu tukka sekä pistävästi katsovat, suurehkot ruskeat silmät mustilla rajauksilla. Se pukeutuu rennosti Vanseihin, mustiin farkkuihin, huppareihin ja t-paitoihin.

  Sellainen se on, ja sen nimi on Sanni.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta sitten  Sanni Jokela.
 • #3177 Vastaus

  Paju
  Osallistuja

  Paju Alatalo
  Pallon ylläpitäjä

  Humaltuu parista siideristä, ihastuu kaikkeen ja kaikkiin… sen on pakko olla Alatalon Paju. Kahdeksantoistavuotias Paju on ehkä elämäniloisin ja aurinkoisin ihminen, kenet olet ikinä tavannut. Hyisen tammikuun toisena päivänä syntynyt tyyppi on pähkinänkuoressa impulsiivinen, positiivinen ja aika mielenkiintoinen. Mainittakoot myös, että Paju on todennäköisesti ikisinkku, huolimatta hänen lukuisista ihastuksistaan, jotka ovat yleensä kaiken kukkuraksi samanaikaisia. Hän on sellainen retee savolainen, jolla on vähän kiero mieli ja musta huumorintaju, mutta joka ei ikinä halua pahaa kellekään. Paju näkee synkimmänkin ukkospilven reunuksilla kultaa, ja hän on valmis tarjoamaan lohduttavan olkapään jokaiselle, jolla on mieli maassa. Toisinaan Paju on ehkä vähän too much suuren persoonansa kanssa, eikä häntä ole aina pakko jaksaa, hän ei ota siitä itseensä. Pajun suututtaminen on aika mahdoton skenaario.
  Paju muutti Otsonmäelle heti täysi-ikäistyttyään*, hän on aina haaveillut keskellä metsää pienessä mökissä asumisesta, ja Otsonmäellä asuminen on aika lähellä sitä – oli talo sitten mökki tai ei, paikka on susirajan pimeällä puolella ja suunnilleen keskellä metsää. Hän opiskelee piskuisessa lukiossa vähän matkan päässä Otsonmäeltä ja hankkii elantonsa vanhempien tuen lisäksi paikallisen marketin kassalla työskentelemällä.

  Osa Pajun imagoa on pieni mystisyys. Hänellä on joitain kummastuttavia mielenkiinnonkohteita (yhtenä mainittakoot true crime**), eikä kukaan ole ihan varma, mitä sukupuolta hän edustaa. Heppu onkin aina herättänyt hihittelyä sekä kuiskimista koulujen käytävillä. Sille Paju on vain hihittänyt kahta kauheammin. Hän on ekstrovertti ja helposti lähestyttävä persoona, joten kaikesta huolimatta hän jää harvoin yksin.
  Viherpeukalo Paju näyttää lähes niin geneeriseltä hipsteriltä kuin vain mahdollista, enää rastat puuttuvat. Lähes kalju pää on muodostunut hänen tavaramerkikseen, samoin aivan liian suuret farkkutakit sekä värikkäät paidat. Hänellä on aboutirallaa 173 senttiä pitkä ja melko hoikka varsi. Aina yhtä leveästi hymyilevä Paju omaa syvänruskeat silmät ja vähän säälittävän olemattomat kulmakarvat, jotka hän tosin vahvistaa päivittäin kulmakynällä. Sen lisäksi hänen naamatauluaan koristaa neljäntoista vuoden ikäisenä vanhemmilta salaa otettu septum-lävistys.

  Paju ei ole mikään maailmanmestari, mitä ratsastamiseen tulee. Tyyppi ei muutenkaan ole kovin atleettinen, ennemminkin mukavuudenhaluinen taiteilijasielu, joka syö nuudeliwokkia huonekasviensa keskellä. Hän on kuitenkin kehittynyt paljon siitä, kun hän kymmenen vanhana köpötteli menemään naapurin ukon suokilla, ja pystyy tätä nykyä suorittamaan jopa metrin ratoja rysäyttämättä jokaisen esteen läpi holtittomasti. Kärsivällisyys ei ole Pajulla ihan priimaa, ja hän nauttii enemmän vauhdikkaasta ja vaarallisesta esteratsastuksesta kuin koulukiemuroiden vääntämisestä, mutta kaikkea on tehtävä, jottei vaaka tipahda ihan täysin toiselle puolelle.

  **asuu kaksiossa yhdessä opiskelukaverinsa kanssa
  ***omaa jonkin sortin fiksaation katoamistapausten tutkimiseen

 • #3348 Vastaus

  kevin
  Osallistuja

  Kevin omistaa Ampan.

  Kevin luulee olevansa maailman tylsin mies. Oikeasti se on korkeintaan maailman epäsosiaalisin. Miehellä on paha tapa ’ei kiinnosta’-asenteeseen. Ehkä jossain todella syvällä kuoren alla on kuitenkin ihan lämmin ja mukava heppu. Ehkä. Kevin on kuitenkin reilu kaveri, se on kyllä mukava jos sille ollaan mukavia. Mies ei kuitenkaan itse koe tarvetta turhalle höpötykselle.

  Kevin asuu pienessä punaisessa mummon mökissä noin 25 kilometrin päässä Hopiavuoresta. Kevin on asunut Otsomäen takametsissä aina. Samassa mökissä mies syntyi parisenkymmentä vuotta sitten. Mies on vanhempiensa ainoa lapsi. Sorvaaja isä ja lähikaupan myyjä äiti olivat perineet mökin isän isältä. Joka oli perinyt sen isältään. Mökki oli kulkenut meidän suvussa pitkään. Siinä oli kaksi pientä makuuhuonetta, olohuone, pieni keittiö, suihku, sauna, vessa ja valtava aidattu piha. Pihalla kasvoi perunoita ja mansikoita sekä tietysti kesäisin monia eri kesäkukkia. Mökki ja piha on Kevinin henkireikä. Kevinin lapsuudessa pihaa ja perhettä suojeli karhuilta Jörö niminen tiibetinmastiffi. Kuitenkin kolme vuotta sitten vanhemmat erosivat ja kaikki muuttui. Mökki jäi Kevinille, isä sekä Jörö muutti Lappiin ja äiti muutti Vaasaan uuden miehen perään.
  Nykyään Kevin jakaa mökin kahden valkokakadun kanssa. Elvis ja Britney asuvat toisessa makuuhuoneessa josta on muokattu täydellinen lintu-huone. Puinen ovi on vaihdettu verkko-oveen ja ulos on rakennettu pieni ulkotarha johon linnut voi päästää nauttimaan auringosta kaikkina niinä kolmena päivänä kun suomen kesä on tarpeeksi lämmin.
  Kevin on työkseen siivooja. Kun mies pari vuotta sitten valmistui ammattikoulusta hän haki Otsomäen kunnalle töihin. Vielä nykyäänkin Kevin moppaa ylä-asteen ja lukion lattioita.
  Kevinin auto on vuoden 1989 honda civic. Joku on joskus maalannut auton spray-maalilla tumman harmaaksi. Kevin ei ole koskaan pystynyt muistamaan kuka se oli. Ja ennen kaikkea miksi? Ennen maalausta honda oli ollut kiiltävän sininen ja näyttänyt paljon vähemmän teiniltä. Vaikka vanha auto kaipasi paljon laittoa ennen kuin sen saisi katsastuksesta läpi ja se oli ulkonäöllisesti melko raju maalauksen takia, Kevin rakastaa sitä autoa. Kevin sai auton isältään vähän ennen vanhempien eroa. Siitä asti se oli kuljettanut Keviniä urhollisesti.

  Ulkonäöltään Kevin ei ole maailman tylsin ihminen. Miehellä on suklaan ruskeat kiharat hiukset jotka on leikattu ananaksen muotoon joskus ehkä puoli vuotta sitten. Nykyään mies pitää hiuksiaan koomisen näköisellä pikku nutturalla. Kevinillä on vaalean toffeen väriset silmät, pisamia pitkin poskia ja septum roikkumassa nenässä. Septumin palloon on upotettu tumman vihreä timantti.
  Kevin on noin 180 cm pitkä ja vartaloltaan lihaksikas. Mies harrastaakin salilla käymistä ja lenkkeilyä. Miehen ylävartalo on yhden suuren tatuoinnin peitossa. Tatuoinnissa on valkoisella ja harmaalla tehtyjä erilaisia kukkia mustalla pohjalla. Mustekukka meri alkaa heti kaulan alapuolelta ja loppuu ala-vatsaan. Se peittää koko ylävartalon, myös selän. Kevinin amis kaveri haaveili tatuoijan urasta ja pitkän ympäri puhumisen sekä shottien jälkeen Kevinistä tuli harjoitusnahka.
  Kevin pukeutuu lähinnä mustiin t-paitoihin ja tummansinisiin ratsastushousuihin. Jos on yhtään kylmä tai tuulee Kevin kiskoo päälleen mustan hupparin. Kevin inhoaa kylmää ja on aina valmis kerrospukeutumaan.

 • #3429 Vastaus

  Sonja T.
  Osallistuja

  © FaceMaker
  © FaceMaker (CC BY-SA 3.0)

  Omistaa KWPN-ruuna Salierin

  Sonja Tähdistö on 36-vuotias DI, syntyisin Seinäjoelta, asunut lapsuutensa maalla lähellä Otsonmäen rajaa. Lukion jälkeen hän muutti opiskelemaan Tampereelle ja jäi sille tielleen, kunnes nyt palasi takaisin. Työt ja kaveripiiri pitävät kuitenkin toisen jalan vähän Tampereella vaikka etätöitä Sonja enimmäkseen tekee kotoaan käsin. Täältä kotiseudulta löytyvät serkku perheineen, setä ja täti ja Seinäjoella vanhainkodista mummu, isänäiti. Hänen äitinsä asuu tätä nykyä Australiassa, hän muutti ulkomaille Sonjan ollessa teini-ikäinen. Isä sen sijaan on kuollut reilu vuosi sitten.

  Tätä nykyä Sonja työskentelee ohjelmistohommissa pikkufirmassa, jonka omistaa osin itse. Alunperin Sonjan puoliso oli yksi perustajista, osakas ja toimitusjohtaja, Sonja tuli firmaan töihin ihan rivikoodarina. Sonjalle firman osakkeet siirtyivät Jarnon kuollessa samoihin aikoihin kuin Sonjan isä. Levinnyt ja agressiivinen, mutta jotakuinkin oireeton syöpä löytyi miltei vahingossa tammikuussa 2018 ja siinä vaiheessa elinaikaa annettiin muutamia kuukausia. Ennuste piti paikkaansa.

  Sonja on siis suhteellisen varakas, nuori ja lapseton leski, kun peri ensin isänsä ja sitten miehensä. Vaikeimpiva hetkinä päätä ovat pitäneet pinnalla kaverit, perhe, psykologi ja omalta osaltaan myös karvainen terapeutti Salieri. Pahin alkaa olla takana päin, Sonjan omasta mielestä on jo korkea aika, ja uusia tuulia on luvassa, ainakin maisemanvaihdoksen ansiosta ja toki muutenkin. Miehistä on turha vielä puhua mitään, mutta saa nähdä alkaako kosiomiehiä pölistä kartanolla, kun sana leviää että tällainen nainen liikkuu seudulla vapaana…

  Sonjan harrastuksiin kuuluu hevosten lisäksi lukeminen, musiikki ja kaikki ulkona tehtävä: puutarhatyöt, lenkkeily, marjastus ja sienestys. Myös museot, taidenäyttelyt, keikat ja sen sellaiset kiinnostavat, se vähän epäilytti maalle muutossa, että nämä jäävät niin kauas. Hän on vähän introvertti ja nauttii sekä yksinäisyydestä että hiljaisuudesta, mutta tunnustaa kyllä auliisti että joskus on päästävä ihmisten ilmoille, etteivät seinät kaadu päälle. Lähimmät ystävät löytyvät aina puhelimesta, Tampereella käydessään Sonja pyrkii heitä näkemään mahdollisuuksien mukaan. Tärkeitä ovat myös työkaverit ja vaikka viikottaiset palaverit voisi pitää myös telcona, tulee Sonja mielellään loppuviikosta Tampereen-toimistolle kokoustamaan eli siis näkemään työkavereita ihan naamatusten.

  Ulkoisesti Sonja on melko pitkä ja hoikka, tällä hetkellä vähän liiankin hoikka. Hiukset ovat keskiruskeat, lyhyet, tavaramerkkinä on geelillä pystyyn tukisteltu tukka. Se on kyllä vähän pakon sanelema ”valinta”, hiusten kastelu ja betonia muistuttava geeli ovat ainoat keinot kesyttää aamutukka… Silmät ovat ruskeat.

  Sonja asuu yksikseen isoa ja komiaa omakotitaloa, joka on aivan uusi. Isä oli kuollessaan juuri saanut vanhan talon tyhjäksi ja purkuun, tarkoituksena oli rakentaa uusi talo samalle paikalle, vanhan ja homeisen tilalle. No, uusi rakennettiin, mutta sinne muuttikin Sonja nyt. Pihaa on riittämiin ja vaikka se rakennustyömaan takia onkin vähän kärsinyt, se asia tulee muuttumaan, mikäli se Sonjasta on kiinni. Ja miksei olisi, huolimatta äidinperintönä tulleesta taiteilijaverestä ja Pirkanmaalla vietetyistä vuosista Sonjan sisällä asuu silti edelleen topakka pohjalaisemäntä.

  Tampereella Sonjalla on oma tukikohta: pieni kerrostalokaksio, vaalea ja valoisa. Se sijaitsee aivan keskustassa, lähellä rautatieasemaa ja myös lähellä Tullin alueella sijaitsevaa toimistoa. Sinne pääsee aina halutessaan katsomaan ihmisvilinää ja kulttuuririentoja, ja totta kai niitä kavereita. Tällä hetkellä Sonja on yleensä loppuviikosta Tampereella muutaman päivän.

 • #3553 Vastaus

  Santtu
  Osallistuja

  Santtu Aarnipuro
  19.2.2003, 16 vuotta, 173cm
  omistaa islanninhevosruuna Fifin

  Ulkonäkö
  Santulla on lämpimän, suklaisen ruskeat hiukset ja vihreät silmät. Poika on vaaleaihoinen ja hänen kasvojaan koristaa kevyet pisamat. Pörröisiä kutrejaan hän ei ole koskaan onnistunut taltuttamaan, niillä tuntuu olevan aivan oma tahto. Ne pilkistävät pipon tai lippiksen reunojen alta ja ylttävät pojan korvien alapuolelle. Ruumiinrakenteeltaan Santtua kuvaa kaiketi parhaiten perusterve. Hän on ikäisekseen melko keskimääräisessä mitassa, ja täyttää ihannepainon vaatimukset. Kovin lihaksikas tai harteikas poika ei ole, sillä hän ei ole koskaan ollut urheilullista tyyppiä, muttei häntä ihan hinteläksikään voi kutsua. Nuori mies pitää mukavista vaatteista, ja useimmiten hän hautautuu huppariin ja kollareihin, joiden värimaailma vaihtelee mustasta ruskeaan ja maastonvihreään.

  Pääpiirteet
  – Epäsosiaalinen, nörtihtävä nuori miehenalku
  – Paras kaveri koiransa Kaapo, ihmiskavereita ei elämänsä aikana ole onnistunut hankkimaan
  – Kirjaviisas, sosiaalisesti mahdottoman kömpelö
  – Pidetään usein outona, yrittää vaikuttaa välinpitämättömältä sen suhteen, muttei onnistu siinä
  – Ratsastuskokemus pääasiassa satunnaisilta ratsastuskoulujen tunneilta

  Luonne tarkemmin
  Santtu viihtyy parhaiten itsekseen. Poika on aina ollut hiljaisempaa sorttia, eikä hän ole sosiaalisesti lahjakas. Ystävien tekeminen on vaikeaa, eikä Santtu pidä itseään mitenkään erikoisena. Hän pitää videopeleistä, kirjoista ja taiteesta, ja tietysti eläimistä. Santun parhaat ystävät ovatkin olleet aina nelijalkaisia pojan lyhyen elämän aikana. Siitä huolimatta Santtu yrittää olla aina ystävällinen ja kyllä hän keskusteluun kykenee, kunhan joku toinen sen ensin aloittaa. Hän ei koe olevansa ujo tai varovainen (mutta on silti), hän vain harvoin kiinnostuu ihmisseurasta. Jotkut voisivat pitää tätä outona luonteenpiirteenä, mutta Santtua ei haittaa (haittaapas).

  Kunhan Santun lähelle pääsee ja poika ymmärtää, ettei toisten ihmisten kanssa oleminen olekaan niin hankalaa, hänestä tulee esille nörtihtävä hömppä joka nauraa lähestulkoon kaikelle ja uskaltautuu mitä uhkarohkeampiin tyhmyyksiin. Onpa hän menneisyydessään onnistunut käden ja jalan toinen toisensa perään murtamaan hypittyään talon katoilta ja vaikka mistä yllyttämisen uhrina. Tylsää seuraa Santtu siis tosiaan ei ole, kunhan pojan oppii kunnolla tuntemaan.

  Syvempi katsaus elämään
  Santtu asuu vanhempiensa omakotitalossa ainoana lapsena. Santun isä Markus on lääkäri ja Niina-äiti pankkiiri kunhan sairaslomaltaan palaa töihin, joten pojan vanhemmat ovat aina patistaneet poikaansa pärjäämään koulussa erinomaisen hyvin. Santtu onkin hyvä koulussa, ja hän tuo kotiin aina kiitettäviä papereita. Poika käy tällä hetkellä Murronmaan lukiota yleislinjalla, ja sen jälkeen hän suunnittelee lähtevänsä lukemaan itseään eläinlääkäriksi. Todellisuudessa Santtua kiinnostaisi ryhtyä kirjailijaksi, mutta hän tietää sen olevan jo poissuljettu vaihtoehto vanhemmiltaan kysyessä. Santun paras ystävä jo parin vuoden ajan on ollut 3-vuotias kultainennoutaja Kaapo, joka on pojan uskollinen seuralainen niin kotona kuin tallissakin.

  Perhe Aarnipuro muutti Otsonmäelle vuoden 2019 kesällä Markuksen siirtyessä töihin Seinäjoen keskussairaalaan. Santtu joutui siis aloittamaan uudessa koulussa, mutta eipä pojalla ollut kavereita joita jäädä kaipaamaan entuudestaan.

  Pojan ratsastusharrastus alkoi vasta hänen ollessa 11 vuotias. Santtu on käynyt ratsastuskoulussa tunneilla aina silloin kun kiireiset vanhemmat häntä kerkesivät autolla sinne kuljettamaan. Yhden kerran Santtu oli kesällä hevosleirillä pojan ollessa 13. Mitään vakaata pohjaa tai taitotasoa Santulla ei siis ole, ja hän on edelleen vielä aika varovainen hevosten kanssa. Siinä missä Santun vanhemmat tottakai olettavat pojan pyrkivän kisakentille Santtu sen sijaan nauttii hevosten kanssa olemisesta ja hauskanpidosta, sillä tallilla oleminen on hänelle tapa rentoutua ja unohtaa muu maailma. Tasoltaan Santtu ei siis ole hääppöinen ja hänellä on vielä paljon opittavaa.

  (Santtu hevosineen olivat aikaisemmin Kaajapurojen tallilla, mutta hahmo ja sen tarina ei ottanut niin hyvin tuulta alleen siellä kuin toivoin, joten kaksikko siirtyivät Hopiavuoreen puhtaalta pöydältä, eikä aikaisempia tarinallisia tapahtumia kummankaan elämässä ole tähän mennessä tapahtunut. Fifille piirrettyjä kuvia tullaan käyttämään uudelleen uusien tarinoiden yhteydessä niiden piirtäjän laiskuuden vuoksi.)

 • #3654 Vastaus

  Nadja Ylitalo
  Osallistuja

  Nadja Elisa Ylitalo
  Kutsumanimi: Nadja, Natu (läheiset)
  Synt. 30.11.1999, 20v
  Horoskooppimerkki: Skorpioni
  Pituus: 172cm
  Syntyjään Vaasalainen

  Ulkonäkökuvaus:

  Kalpea ja hentorakenteinen, tummapiirteinen naisen alku. Omaa luonnostaan kiharat hiukset ja terävät kasvonpiirteet. Nämä ovat omiaan korostamaan kylmää katsetta. Hymyt ovat harvassa ja useimmiten kasvoilla nähdään resting bitch-face. Oikeassa kulmakarvassa kaksi lovea ns. ’eyebrow splits’ . Ylähuulen yllä oikealla puolella luomi ja niin sanottuna tavaramerkkinä punainen huulipuna.

  Vaatetuksessa korostuvat punainen ja musta. Tallilla nähdään usein sonnustautuneena punaiseen ihonmyötäiseen paitaan ja mustiin kokopaikkaisiin ratsastushousuihin. Kylmemmille säille on varattuna punainen tuulitakki.

  Taustaa:

  Astetta rankemman lapsuuden ja nuoruuden kokenut Nadja on rakentanut ympärilleen suojamuurin halveksivasta katseesta ja piikikkäästä sarkasmista. Sinä vuonna kun Nadja täytti 11-vuotta, hänen ex-alkoholisti äitinsä ratkesi juopottelemaan. Juominen yltyi päivittäiseksi ryyppäämiseksi ja äidistään huolta pitänyt tyttö jätti usein tulematta kouluun hoitaakseen äitiään. Ala-asteen rehtori otti ennen pitkää yhteyttä sosiaaliviranomaisiin ja viitosluokkalainen tyttö otettiin huostaan. Isästään Nadjalla on tiedossa vain tämän nimi. Hän ei ollut aikoinaan kovinkaan ilahtunut Nadjan äidin raskaudesta ja jätti tämän puille paljaille. Huoltajan puuttuessa, päätettiin tyttö siis sijoittaa sijaiskotiin.

  Siitä alkoi vuosien pompottelu sijaisperheestä toiseen ja aika ajoin Nadja päätyi asumaan myös eri laitoksissa. Ensialkuun hän elätteli toivoa kotiin äidin luo palaamisesta, mutta nämä toiveet kariutuivat, kun vuoden kuluttua huostaanotosta kerrottiin hänen äitinsä vieneen henkensä oman käden kautta. Nadja eli siis aina 18-vuotiaaksi ikäänkuin kiertolaisena, eläen milloin laitoksessa ja milloin uudessa sijaisperheessä. Suojellakseen itseään, piilotti hän tunteensa ja otti etäisyyttä muihin ihmisiin. Sama lapsuudessa ja nuoruudessa kasvanut suojakuori jäi kuitenkin ikäänkuin ’päälle’ ja nainen on edelleenkin varautunut, piikikäs ja hidas lämpeämään uusissa ihmissuhteissa. Hän ei ole halaaja-tyyppiä, vaan pitää mielummin oman tilansa. Small talkilla hänestä ei saa mitään järkevää irti ja ennen tutustumista nainen onin lyhytsanainen ja mahdollisesti töykeäkin. Hän myös välttää puhumasta menneisyydestään ja harkitsee tarkkaan keneen luottaa, ennen kuin paljastaa asioita itsestään. Kylmän katseen takaa löytyy kuitenkin aivan toista kuin kylmä sydän. Nainen on syvällinen, huumorintajuinen *köh* musta huumori *köh* ja erityisen hyvä kuuntelija. Tutustuessaan ja kiintyessään ihmiseen on hän todella lojaali ja huolehtivainen.

  Jotain hyvää sijaisperhe-rumbastakin kuitenkin tuli. Eräällä sijaisperheellä johon Nadja sijoitettiin, oli hevosia ja hän osoittikin kiinnostusta kauraturpia kohtaan. Tukien rahoittamana Nadja sai alkaa käymään ratsastustunneilla ja ajan myötä harrastus kasvoi intohimoksi. Jo silloin hän haaveili omasta hevosesta ja kilpailemisesta. Sellaiseen ei kuitenkaan hänellä olisi ollut laitosnuorena mahdollisuutta.

  18-vuotta täytettyään sai Nadja käsiinsä äitinsä perintörahat ja osti niillä itselleen Virosta Suomeen tuodun Ethelin. Nyt tamma on ollut hänellä kahden vuoden ajan. Rahat ovat ajoittain tiukoilla ja Nadja on joutunut tinkimään omasta elämisestään hevosensa vuoksi. Itse Otsonmäellekin muutto oli itse asiassa rahansäästö-kikka, sillä pikkupaikkakunnalla asuminen oli huomattavasti huokeampaa Seinäjokeen verrattuna.

  Nadja on tavoitteellinen ylisuorittaja, joka painostaa itseään yrittämään parhaansa. Hän opiskelee liiketaloutta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Vuonna 2021 hänen olisi tarkoitus valmistua liiketalouden tradenomiksi. Nyt Otsonmäelle muutettuaan hän on myös etsiskellyt osa-aikatyötä.

  Ratsastustaidoiltaan Nadja on helppo B:n tasoa. Esteitä hän on kuitenkin hypännyt suhteellisen vähän ja niiden korkeus on ollut aboutiarallaa ”huimat” 60-senttiä. Nadja on kiinnostunut Natural horsemanshipistä ja soveltaakin oppimaansa tietoa hevosten käsittelyyn ja esimerkiksi Ethelin kanssa touhuamiseen.

  Vaasassa ja Seinäjoella asuessaan Nadjalla oli muutamia hyviä ystäviä, mutta nyt Otsonmäelle muutettuaan on hän aika lailla puilla paljailla. Mutta ei sillä- nainen on tottunut pärjäämään yksin.

  Nippelitietoa:

  – Ajoneuvona toimii kevytmoottoripyörä, musta Yamaha DT
  – Kunnioittaa jokaista eläintä niin hämähäkistä hirveen ja on se tyyppi, joka ei raaski tappaa sisällä häiriköivää ötökkää, vaan kuljettaa sen paperimukin kanssa ulos
  – On-off-tupakoitsija, yrittänyt lopettaa useat kerrat
  – Nauttii raskaammasta musiikista, vaikkakin Death Metal menee jo yli hilseen
  – Kavereita Seinäjoella mm. Janne ja Nessu (Netta)
  – Pyörinyt aikanaan huonommissakin piireissä, sittemmin jättänyt kyseiset ihmiset taakseen
  – Ei ole tekemisissä kenenkään perheenjäsenensä kanssa, harkinnut joskus etsivänsä isänsä tai mahdolliset puolisisarukset käsiinsä
  – Soittaa kohtalaisen hyvin pianoa

  • Tätä vastausta muokkasi 4 päivää, 16 tuntia sitten  Nadja Ylitalo.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 päivää, 16 tuntia sitten  Nadja Ylitalo.
Vastaa aiheeseen: Yksityishevosten omistajat
Tietosi: