Yksityishevosten omistajat

Etusivu Foorumit Hahmot Yksityishevosten omistajat

Tämä aihe sisältää 20 vastaukset, 21 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Maisa 2 kuukautta, 1 viikko sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #728 Vastaus

  Eetu Hopiavuori
  Ylläpitäjä

  Jos Hopiavuoren hevostallilla asuu omistamasi yksityishevonen, esittele hahmosi täällä. Linkitä myös hevosen sivut esittelyyn.

  Pääset mukaan Hopiavuoren tarinaan ja voit tuoda oman hevosesi tallille Toimistossa. Klikkaa itsellesi tunnukset tästä ja liity mukaan!

 • #730 Vastaus

  Inari
  Osallistuja

  Inari Helmipuro
  Omistaa Uunon
  Poseeraa Jussin kanssa, linet I_love_gunja /dA

  Inari Helmipuro on vuonna 2000 syntynyt neiti, jonka korkeimmat arvot ovat järki ja sivistys. Hän onkin paitsi lukenut ja sivistynyt, myös maalaisjärjellä ja keskustelutaidoilla siunattu itsenäinen nuori nainen. Hän uskoo vakaasti selviytyvänsä elämästä rationaalisen päättelyn avulla. Silti Inari ei ole kylmä ja tunteeton! Hän arvostaa suuresti ystäviään, on helposti lähestyttävä, ja pyrkii myötäelämään läheistensä ilot ja surut heidän mukanaan. Tyhmiä tai ylitunteellisia ihmisiä hän ei kuitenkaan kerta kaikkiaan kestä. Luonteeltaan Inari on sosiaalinen ja lempeä, mutta ehkä hieman varautunut ja virallinen ennen kuin hän tutustuu ja rentoutuu.

  Inarin perheeseen kuuluvat äiti Sirpa, isä Tapio, sekä pikkusisko Eira. Inarilla on hyvät välit kaikkien perheenjäsentensä kanssa, vaikka hän välillä hermostuukin haaveilevaan, taiteelliseen ja tunteelliseen pikkusiskoonsa. Inari on sinkku, eikä hän ole koskaan seurustellut. Hän näkee itsensä ehkä joskus jonkun puolisona, mutta ei lasten äitinä tai kodin hengettärenä.

  Ratsastustaidoiltaan Inari on varmasti keskitasoa. Hänestä ei ole kilparatsastajaksi, eikä hän opiskeluiltaan ehdi valmentautuakaan. Lähiratsastuskoulun tunneilla hän ei kuitenkaan koe enää oppivansa merkittävästi uutta. Uuno on Inarin (ja Eiran) ensimmäinen oma hevonen

  Hevosten ohella Inari harrastaa lenkkeilyä ja käsitöitä, etenkin neulomista. Hänen haaveammattinsa on lakimies, ja parhaillaan Inari pyrkiikin oikeustieteelliseen. Hänen pahin pelkonsa on jämähtää ikuisesti Otsonmäen pikkukuntaan vailla koulutusta ja kunnollista elintasoa.

 • #732 Vastaus

  Eira
  Osallistuja

  Eira Helmipuro
  Omistaa Uunon

  2003 syntynyt Eira on naurava, eläväinen, taiteellinen ja romanttinen 16-vuotias. Hän pistää tapahtumiin vauhtia missä sitten onkaan, ja hänellä on aina vähintään viisi uutta ideaa, jos tekemistä kaivataan. Ei ole ihme, että Eira on koulussakin suosittu tyttö: häneen on helppo tutustua, hän pitää kyllä keskustelua yllä ujoimpienkin kanssa, ja hän on avoin kaikenlaisille ihmisille.

  Avoimuus ja eläväisyys ovat toisaalta Eiran heikkouksia. Eira rakastuu usein, ja aina korviaan myöten. Hän hyppää päätä pahkaa huonoihinkin seurustelu- ja kaverisuhteisiin, ja elää sydänsurunsakin yhtä täysillä kuin rakkautensa. Onneksi Eiralla on sentään yleensä joku hyvä ystävä lohduttamassa vastavuoroisuuden eleenä: Eira itse kun on aina ensimmäisenä huolehtimassa muista. Läheistensä harmiksi hän on myös ihan hirvittävän sinisilmäinen: juuri sitä tyyppiä, joka lähettäisi koko omaisuutensa sähköpostin perusteella Iberialaiselle prinssille.

  Kun Eiran tulevaisuudensuunnitelmia kyselee, hän sanoo aikovansa naimisiin hyvän ja melko varakkaan miehen kanssa. Sitten hän nauraa, mutta kertoo kuitenkin, miten hän hoitaisi kotia ja mahdollisia lapsia, kun mies kävisi töissä. Kukaan ei ole ihan varma, onko Eira tosissaan. Ilmeisesti on. Välitavoitteena hänellä on kuitenkin ylioppilaslakki.

  Hevosten lisäksi Eira harrastaa balettia, viulunsoittoa ja pianonsoittoa. Hän on erittäin musikaalinen, mutta ei ollenkaan pitkäjänteinen. Eira rakastaa eläimiä, mutta pitää enemmän söpöistä pojista.

  Eira on aika pätevä ratsastaja, mutta häneltä puuttuu itsesuojeluvaisto. Hän hyppää liian korkeita, menee liian lujaa, ja luulee osaavansa vähän enemmän kuin todellisuudessa osaakaan. Uuno on Eiran (ja Inarin) ensimmäinen oma hevonen, mikä on hyvä juttu. Jos Eiralla olisi puoliverinen, niin kuin hän haluaisi, hän hyppisi 150-senttisiä ratoja päätä pahkaa ja taittaisi niskansa siinä rytäkässä, koska pystyy turvallisesti hyppäämään tällä hetkellä noin metrin.

 • #862 Vastaus

  Hello
  Osallistuja

  Hello (Helemias) Ilves
  Vuokraa Skottia, omistaa Typyn

  Hello on vaikuttaa huolettomalta veikolta hieman sotkuisine kiharoineen ja nauravine silmineen, ja niin hän yleensä onkin. Hän uskoo, että asioilla on taipumus järjestyä, kunhan on oikea aika. Ensimmäisenä Hellosta jääkin mieleen rauha ja positiivisuus. Vain harva tavallisten kuolevaisten harmi tuntuu koskettavan häntä.

  Hellon ensimmäinen oma hevonen kaksivuotias ja erittäin hemmoteltu Typy. Sen vuoksi Hellolla on ylläpidossa Skotti, jotta hän pääsisi välillä ratsastamaan. Hevosten ohella Hello harrastaa tanssia ja pelimannimusiikkia. Hänen suosikkisoittimensa on viulu, mutta häneltä sujuu vallan hyvin myös pianon, harmonikan, kitaran ja poikkihuilun soittaminen. Hello keräilee erilaisia soittimia, ja hänen kotonaan on muunmuassa didgeridoo, jota hän ei kuitenkaan taitavasti soita. Toinen Hellolle rakas harrastus on agility, vaikkei hänen sekarotuinen koiransa Jerusalem saakaan kilpailla. Hello opiskelee Helsingin yliopiston Seinäjoen toimipisteen kautta, ja opiskelujen ohella pitää sekä yksityisiä soittotunteja että ryhmätunteja Otsonmäen kirjaston tiloissa Kyrönmaanopiston kautta.

  Hello on syntynyt vuonna 1996 ja inhoaa koko nimeään. Hän käyttää sitä vain taiteilijanimenomaisesti Havin Mettäpeleissä ja muissa pelimannihulabaloissa. Hänen perheeseensä kuuluu Jerusalemin ja hevosten lisäksi parikymppinen velipoika Allu (Aulis), isä Hermanni ja äiti Aliisa. Hellon lempiruoka on kuulemma jäätelö, lempiväri sininen ja lempieläin koira.

  Hellolle myönnetyt maailman hienoimmat kunniamerkit

  Nelly myönsi Jilla myönsi Nelly teki ja Tide myönsi

  Hellon omistaa Jerusalem (Jeppe) Ilves:


  Jepen kuvan line: airhead77/dA

 • #901 Vastaus

  Noa
  Ylläpitäjä

  Noa Aarni Metsärinne
  Flidaisin omistaja

  Ulkoisesti…
  Noa on vähän päälle 180cm suomalaissyntyinen 28-vuotias ikinuori, jonka pään päällä keikkuu kimppu maantienruskeita rastoja. Miehen silmät ovat siniharmaat, molemmissa korvissa killuu hopeiset korvarenkaat, vasemmassa sieraimessa nenärengas ja oikeassa kulmassa on lovi vanhan arven vuoksi, joka vuosien saatossa on haalistunut. Leualta löytyy epäsäännöllisesti siistitty parran alku, ja ruumiinrakenteeltaan Noaa voi kutsua perusterveeksi. Treenata mies ei viitsi eikä jaksa sen ihmeellisemmin, mutta kunnossa pysyy hyvän ruokavalionsa ansiosta.

  Sisältä…
  Noa on ihmisistä pitävä ja avulias, joskin samalla mielettömän yllytyshullu ja uhkarohkeakin. Iän tullessa se on onneksi vähitellen jäänyt enemmän taka-alalle, muttei vieläkään ole mahdotonta saada miestä tekemään toinen toistaan tyhmempiä haasteita kun tarpeeksi yllyttää. Jotkut voisivat myös Noaa nimittää hipiksi rastoineen ja maailmanrauhaa toivovine näkemyksineen, mutta itse Noa ei tätä varsinaisesti allekirjoita. Toki, miehen asunto on täynnä huonekasveja, unisieppareita, sekä toinen toistaan mielekkäämpiä maalauksia, mutta sisälle rakennetussa riippumatossa loikoillessaan Noa voi todeta, että boheemia se on.

  Hyvä ottaa huomioon…
  – Noa omistaa koiran, kääpiöpinseri Mielikin, joka kulkee miehen mukana lähestulkoon kaikkialle.
  – Omistaa myös punaoranssin viljakäärmeen Loimun, joka taas ei kulje mukana oikeastaan mihinkään.
  – Noa oli useampi vuosi sitten onnettomuudessa jossa mies menetti oikean jalkansa polvesta alaspäin. Hän käyttää tekojalkaa joka toimii normaalisti arjessa, mutta kosmeettinen ero on näkyvä.
  – Samaisesta onnettomuudesta mies sai päähänsä kovan iskun joka aiheutti epilepsian, jota hän hoitaa lääkkeillä. Myös toinen korva kuuroutui. Ulkoisesti näitä seikkoja ei näe.
  – Noa puhuu sekä suomea että ruotsia äidinkielinään, ja käyttää välillä näitä kieliä sekaisin puhuessaan.
  – Hän on virallisesti työtön, mutta tarjoaa valokuvausta kaikenlaisiin tapahtumiin. Mies on itse opiskellut ja kuvaa Canonin järjestelmäkameralla, johon hän omistaa useamman objektiivin.

  Pääpiirteittäin…
  – Noa on hyväntuulinen, melko puhelias mutta rauhallinen.
  – Ei tuo vahvoja mielipiteitä esiin (konfliktien välttämiseksi ennenkuin häneen on tutustunut kunnolla.
  – Puhuu huomattavasti enemmän Stadin slangia Helsinkiläisten seurassa ollessaan, vaikkakin käyttää sitä myös arkipuheessaan jonkin verran.

  Merkit
  null

  Ja Mielikin oma merkki

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 2 kuukautta sitten  Noa.
 • #936 Vastaus

  Nelly
  Valvoja

  Nelly_kuvakoko
  Linet dA / Violetris, väritys Juuripersilja
  Nelly Jokikannas
  vuokraponina Cozmina

  luonne ja muu
  Nelly määrittelee itsensä pitkälti Porilaisuutensa kautta. Hän on suustaan sähäkkä ja vahva persoona. Nelly on verbaalisesti lahjakas ja hänellä on kaunis valkea hymy ja huolellisesti nypityt kulmakarvat. Nainen kuulee usein ruskeista nappisilmistään, joita tumma ja pitkä tukka kehystää. Nelly on ihmisläheinen ja kerää helposti jengiä ja luottamusta ympärilleen. Nelly on luonnoltaan piikittelevä ja puhelias. Kaikenkaikkiaan Nelly on seikkailunhaluinen, ihmis- ja etenkin eläinrakas.
  Ulkomuodoltaan Nelly on atleettisen näköinen. Hän tekee enemmän kuin mielellään ruumiillista työtä ja saa liikuntaa harrastuksensa ja työnsä puolesta. Nelly ei käy salilla tai hikilenkeillä, mutta on ensimmäisten joukossa lapion tai talikon varressa kiinni. Hän on oppinut Hopiavuoressa puutarhanhoitoa ja kaivaa reilulla kädellä uusia kukka- ja hyötykasvipenkkejä. Nelly painaa viitisen kymmentä kiloa ja on 175cm pitkä.

  Nainen on ratsastanut kymmenvuotiaasta asti. Hän vuokraa tällä hetkellä Ekun Cozminaa, ja tamma on hänen neljäs vuokrahevosensa seitsemän vuoden sisään. Nainen ei ole ikinä omistanut omaa ponia, eikä näe tälle tarvettakaan. Nelly puskailee mielellään, mutta pyrkii valmentautumaan kouluratsastuksessa.
  Nelly on ratsastanut kymmenvuotiaasta asti, kun äiti hänet ensimmäisen kerran raahasi lähimmälle tallille. Silloin kärpänen puri ja nyt hän vuokraa Ekun Cozminaa. Cozminan kanssa hän kovasti leikkii hevosenomistajaa – katsos, tamma on ”ikuisuuslainassa kunnes toisin sanotaan”

  Nippelitietoja
  – Nelly rakastaa ylikaiken kahvia, joten siinä on takuuvarma puheenaihe.
  – Nellyn lempibändi on Abba ja lempibiisi Dancing Queen.
  – Nelly rakastaa eläimiä ja puhuu niille aina kuin lapsille.
  – Nelly on todella vahva tunne-eläjä.
  – Horoskoopiltaan rapu

  Merkit
  Maastomerkki Nellyn koulu unicorn-merkki merkki merkki1 perjantai.2 hajyt selvisinblokista iltamaasto2020 Tonttu-merkki

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 11 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 9 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 9 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 9 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 9 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 9 kuukautta sitten  Nelly.
 • #1013 Vastaus

  Heli Lindqvist
  Osallistuja

  xxx

  Heli Lindqvist
  Omistaa Inkan

  Kääntäjä ja tulkki, opettaa englantia Otsonmäen yläasteella ja lukiossa, 36v, vähän liiankin sinkku

  ”Hei! Olen Heli Lindqvist, elämäniloinen ja ystävällinen 36-vuotias nuori nainen. Vahvuuksiani ovat ehdottomasti tiimityöskentely ja ryhmähengen ylläpitäminen.”

  Näin voisi alkaa Helin tallihakemuksen esittelyosuus, mutta älkää oikeasti uskoko häntä. Hänestä on tullut hyvä valehtelemaan näissä esittelyissä, kun töitä on niin hankalaa saada ja työhakemuksissa ja -haastatteluissa täytyy jauhaa suut ja silmät täyteen sontaa, että jostain saa duunia. Pari kuukautta Heli ehkä jaksaa pitää miellyttävää esitystä yllä, mutta naamion murentuessa pois, kaikki näkevät naisen olevan melkoisen väsynyt, äksy ja jopa jossain määrin katkera elämää kohtaan. Heli kun olisi halunnut lapsia, mutta biologinen kello tikittää pikavauhtia eteenpäin eikä sopivia miesehdokkaita näy mailla taikka halmeilla. Asiaa luonnollisesti auttaa muutto tuppukylästä toiseen.

  Loputtoman kamala Heli ei kuitenkaan ole. Karkean pinnan alla hän on herkkä ja vähän ujo, mutta näitä piirteitä ei tietenkään huomaa ellei Heliin tutustu paremmin. Jotakuinkin kaikki tulevat kuitenkin hiljaisen naisen kanssa toimeen, vaikka hän onkin aikalailla yksinäinen susi. Hän suhtautuu muihin tallilla kävijöihin asiallisesti, mutta kylmänviileästi. Heli näyttää useimmiten hieman liian huolitellulta Otsonmäelle tai tallille. Piirre juontaa juurensa Helin lapsuuteen Turussa ja Helsingissä. Äidin opastuksella pukeuduttiin aina siististi kun ulos mentiin, eikä maalaiselämä ole muuttanut asiaa. Toisaalta vähän pitää aina kapinoida vanhempia vastaan ja siksi Heli on viimeisen kaksikymmentä vuotta kuunnellut heviä nupit kaakossa. Onneksi Helin asuttamassa rivitalossa ei asu naapureita. Kuulokoje on jo varauksessa, eikä olekaan uutta ettei Heli saa selvää puheesta varsinkaan hälinässä.

  Eläimistään Heli pitää hurjan hyvää huolta, vaikka hän onkin parempi koiran kouluttaja kuin ratsastaja. Kermanvaalea lapinkoirauros Nuoska voisikin olla tokovalio jos Heli vaivautuisi kiertämään kilpailuita koiran kanssa. Nuori puoliveritamma Inka sen sijaan menee Helin käytössä melkolailla hukkaan, sillä Heli itse on enintään helppo A -tasoinen eikä hyppää esteitä muuten kuin maastossa kaatuneiden risujen yli. Onneksi Heli on kuitenkin varsin kärsivällinen eläinten kanssa, joten ehkä Inkastakin tulee vielä jotain.

  Heli asuu Otsonmäen keskustan liepeillä rivitalossa, jossa ei Helin lisäksi asu kuin joku epäilyttävä nuori jamppa. Kolme asuntoa on ilmeisesti jätkälle tarpeeksi hajurakoa, mutta viereisessä asunnossa asunut mummeli muutti seuraavaan lähes tyhjään rivitaloon Heliä karkuun. Talorykelmän sivussa mäntyjen reunustamalla parkkipaikalla seisoo Helin likaisen harmaa Mitsubishi Pajero vuodelta -95 ylhäisessä yksinäisyydessään parkkipaikan takimmaisessa nurkassa, jonka myyjä takuuvarmasti oli merkinnyt kiusallaan Helin ostaman asunnon yhteyteen.

  Helin on ulkonäöltään aika pitkälti hyvin seinäruusu. Polkkamittaiset maantienruskeat hiukset ja väsyneet harmaat silmät ovat luultavasti naisen tunnistettavin piirre. Viimeksi kun mitattiin, Heli oli 167 senttiä pitkä, plusmiinus yksi. Vaa’alle häntä ei kuitenkaan saa, mutta elämä kieltämättä näkyy hänen lanteillaan. Heli on kuitenkin melko tyylikäs pukeutuja. Ainakin noin niin kuin maalaisstandardeilla.

  merkki1 karvaturri

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten  Heli Lindqvist. Syy: Heli sai vakityöpaikan Otsonmäen ala-asteelta
  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 1 kuukausi sitten  Heli Lindqvist. Syy: Merkki Nellyn kouluvalmennuksesta
 • #3124 Vastaus

  Sanni Jokela
  Osallistuja

  Sanni Juulia Jokela
  Ylläpidossa Nana
  s. 20.9.2003, 16-vuotias
  Pinterest

  Sanni ei olisi halunnut muuttaa. Paljasjalkaisen stadilaisen sanaa ei kuitenkaan kuunneltu, kun kiireinen yksinhuoltajaäiti sai työkomennuksen Seinäjoelle, eli “ihan landelle”. Seinäjoelta ei saanut asuntoa ihan yhtä lyhyellä varoitusajalla, joten kaksikko muutti Otsonmäelle, joka on, jos mahdollista, vielä Seinäjokeakin paljon landempi. Töölöläinen kerrostalokolmio vaihtui kirkonkylän rivitaloasuntoon. Onneksi siinä on edes kauppa lähellä.

  Sanni on tyttö, joka ei tunnu välittävän mistään tai kenestäkään. Se on piikikäs ja ilkeä ihan tahallaan eikä anna itsestään mitään kenellekään, mutta jostain kumman syystä sillä on myös ystäviä. Ehkä siksi, että Sanni tietää, missä on bileet, mistä saa röökiä, ja että on kaikesta huolimatta ehdottomasti parempi olla sen ystävä kuin vihollinen.

  Ainoa, josta Sanni välittää tosissaan, on sen ylläpitoponi, Nana. Nana on vasta 3-vuotias rääpäle, ja varsinainen diiva jo nyt, mutta Sanni ollut hevosten parissa koko elämänsä. Se on todella taitava ratsastaja, eikä ainakaan epäröi ikinä, etteikö osaisi tai pärjäisi. Ja Sannista ja Nanasta kyllä tulee vielä vaikka mitä.

  Sanni ei opiskele kuin näennäisesti, koska koulu kiinnostaa sitä noin nolla prosenttia. Yläasteen se vietti lähinnä tupakkanurkalla ja kasvatuskeskusteluissa. Tyttö päätyi opinto-ohjaajan pakottamana ammattikouluun konetekniikan alalle ja käy tunneilla vain sen verran, ettei sitä voi pudottaa pois opiskelijalistoilta.

  Sillä on 153 sentin pituus ja pikkupojan muodot, kylmänvaalea ja vähän huolettomasti laitettu tukka sekä pistävästi katsovat, suurehkot ruskeat silmät mustilla rajauksilla. Se pukeutuu rennosti Vanseihin, mustiin farkkuihin, huppareihin ja t-paitoihin.

  Sellainen se on, ja sen nimi on Sanni.

  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 10 kuukautta sitten  Sanni Jokela.
 • #3429 Vastaus

  Sonja T.
  Valvoja

  © FaceMaker
  © FaceMaker (CC BY-SA 3.0)

  Sonja Tähdistö: perustietoja

  • Omistaa 2 hevosta: Salierin, joka on vuokralla muualla ja Mortin
  • 39-vuotias (s. 2.11.1983)
  • Koulutukseltaan ohjelmistotekniikan DI
  • Työskentelee koodarina osittain itse omistamassaan pikkufirmassa Tampereella
  • Tekee suurimman osan töistä etänä kotoaan käsin
  • Asuu Seinäjoen puolella, n. 10km Otsonmäeltä Seinäjoelle päin Asuinpaikkana Chalais, Sveitsi (palasi Sveitsistä syksyllä 2022)
  • Tampereen keskustasta löytyy kakkosasunto
  • Sinkku Seurustelee ja asuu Harrin kanssa
  • Sonjan spin-offit ja blogista löytyy off-topicia

  Historiaa
  Sonja on syntyisin Seinäjoelta, asunut lapsuutensa maalla lähellä Otsonmäen rajaa. Lukion jälkeen hän muutti opiskelemaan Tampereelle ja jäi sille tielleen, kunnes nyt palasi takaisin. Työt ja kaveripiiri pitävät kuitenkin toisen jalan vähän Tampereella. Täältä kotiseudulta löytyvät serkku perheineen, setä ja täti ja Seinäjoella vanhainkodista mummu, isänäiti (mummu kuoli 14.11.20). Hänen oopperalaulaja-äitinsä asuu tätä nykyä Australiassa, hän muutti ulkomaille Sonjan ollessa teini-ikäinen. Isä sen sijaan kuoli keväällä 2018.

  Tätä nykyä Sonja työskentelee ohjelmistokehittäjänä. Sonjan puoliso Jarno oli yksi firman perustajista, osakas ja toimitusjohtaja, alunperin Sonja tuli firmaan töihin ihan rivikoodarina. Sonjalle firman osakkeet siirtyivät Jarnon kuollessa samoihin aikoihin kuin Sonjan isä. Levinnyt ja agressiivinen, mutta jotakuinkin oireeton syöpä löytyi miltei vahingossa tammikuussa 2018 ja siinä vaiheessa elinaikaa annettiin muutamia kuukausia. Ennuste piti paikkaansa.

  Nykyhetkeä
  Sonja on siis suhteellisen varakas, nuori ja lapseton leski, kun peri ensin isänsä ja sitten miehensä. Pahin shokki ja suru alkavat olla takana päin, Sonjan omasta mielestä on jo korkea aika. Miehistä on turha vielä puhua mitään, mutta saa nähdä alkaako kosiomiehiä pölistä kartanolla, kun sana leviää että tällainen nainen liikkuu seudulla vapaana… Sittemmin Seinäjoelta on löytynyt muuan töistä tuttu mies, Harri Aittosalo, joka lähti Torontoon töihin syksyllä -21 ja jonka kanssa tuli bänät loppukeväästä 2022.
  Sonja kyllästyi elämäänsä ja lähti Hopiavuoresta alkukesällä 2022 Mortin kanssa Sveitsiin treenaamaan ennaltamääräämättömäksi ajaksi. Syksyllä hän palasi takaisin jalkansa loukanneen Mortin kanssa.

  Harrastukset ja ystävät
  Sonjan harrastuksiin kuuluu hevosten lisäksi lukeminen, musiikki ja kaikki ulkona tehtävä: puutarhatyöt, lenkkeily, marjastus ja sienestys. Myös museot, taidenäyttelyt, keikat ja sen sellaiset kiinnostavat. Hän on vähän introvertti ja nauttii yksinäisyydestä ja hiljaisuudesta, mutta joskus on päästävä ihmisten ilmoille, etteivät seinät kaadu päälle. Lähimmät ystävät löytyvät aina puhelimesta, Tampereella käydessään Sonja pyrkii heitä näkemään mahdollisuuksien mukaan. Tärkeitä ovat myös työkaverit ja vaikka viikottaiset palaverit voisi pitää myös telcona, tulee Sonja mielellään loppuviikosta Tampereen-toimistolle kokoustamaan eli siis näkemään työkavereita ihan naamatusten.

  Ulkonäkö
  Ulkoisesti Sonja on melko pitkä ja hoikka, tällä hetkellä vähän liiankin hoikka. Hiukset ovat keskiruskeat, lyhyet, tavaramerkkinä on geelillä pystyyn tukisteltu tukka. Se on kyllä vähän pakon sanelema ”valinta”, hiusten kastelu ja betonia muistuttava geeli ovat ainoat keinot kesyttää aamutukka… Silmät ovat ruskeat.

  Asuminen
  Sonja asuu isoa ja komiaa omakotitaloa. Isä oli kuollessaan juuri saanut vanhan talon tyhjäksi ja purkuun, tarkoituksena oli rakentaa uusi talo samalle paikalle, vanhan ja homeisen tilalle. No, uusi rakennettiin, mutta sinne muuttikin Sonja nyt. Ja Harri muutti sinne syyskuussa 2020.

  Tampereella Sonjalla on oma tukikohta: pieni kerrostalokaksio, vaalea ja valoisa. Se sijaitsee aivan keskustassa, lähellä rautatieasemaa ja myös lähellä Tullin alueella sijaitsevaa toimistoa. Sinne pääsee aina halutessaan katsomaan ihmisvilinää ja kulttuuririentoja, ja totta kai niitä kavereita.

  Luonne
  Sonja on aika varautunut varsinkin vieraita ihmisiä kohtaan, hän vetäytyy mielellään ensin tarkkailemaan tilannetta ennen kuin lähtee hieromaan tuttavuutta ja odottaa usein toisen tekevän aloitteen. Jos toinen saa pään auki, Sonja kyllä juttelee ihan mielellään yleisiä asioita, mutta omista asioistaan hän ei kovin äkkiä ala avautua. Historiansa takia hän osaa olla hyvin empaattinen muiden ihmisten ongelmia kohtaan, muttei tuo sitä juurikaan esiin oma-aloitteisesti. Introverttinä hän haluaa olla rauhassa ja olettaa muiden haluavan sitä myös.

  Tarkkailija tietenkin huomaa helposti, jos on jotakin erikoista menossa, vaikka sitä ei suureen ääneenä kailotettaisikaan. Sonja tekee herkästi omia oletuksiaan toisten käytöksestä, joskus ne osuvat kohdilleen, joskus taas eivät. Ensivaikutelma ja ns. perstuntuma vaikuttavat paljon siihen, mitä mieltä Sonja on uudesta tuttavuudesta, mutta analysoija ei koskaan luota pelkästään niihin vaan hän muuttaa kyllä mielipidettään aina kun siihen näkee tarvetta.

  Riippumatta siitä, mitä Sonja jostakusta ajattelee itsekseen, hän pyrkii olemaan vähintään peruskohtelias. Joskus, melko harvoin, joku onnistuu hankkiutumaan Sonjan mustalle listalle ja sieltä ei helposti pääsekään pois. Ei Sonja rettelöimään ala näidenkään kanssa, mutta saattaa kyllä vastata hyvinkin terävästi, jos on tarpeen.

  Nippelitietoa

  • Ei juo kahvia kuin viimeisessä hädässä. Tee sen sijaan maistuu.
  • Autona vm 2023 MB GLC 300 (seleniitinharmaa).
  • Potee satunnaisesti migreeniä.
  • Vapaaehtoisesti lapseton eikä erityisesti välitä lapsista, paitsi kummilapsistaan.
  • Puhuu sujuvasti suomea, ruotsia, englantia ja saksaa, sekä auttavasti ranskaa ja venäjää.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 5 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: status update
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 4 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: Korjattu "pieni" nimibugi
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 1 kuukausi sitten  Sonja T.. Syy: pientä tilannepäivitystä
  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta sitten  Sonja T.. Syy: Yleispäivitystä
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 5 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: Esittely ajantasalle
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 3 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: Päivitetty Mortti
  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 7 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: Iän päivitys, blogin lisäys
  • Tätä vastausta muokkasi 9 kuukautta, 4 viikkoa sitten  Sonja T.. Syy: status-update kesä 2022
  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Sonja T.. Syy: päivitetty tilannetta ajan tasalle
  • Tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Sonja T.. Syy: Nippelitietoja
 • #3553 Vastaus

  Santtu
  Osallistuja

  Santtu Aarnipuro
  s. 2003, 173cm
  omistaa islanninhevosruuna Fifin

  Ulkonäkö
  Santulla on lämpimän, suklaisen ruskeat hiukset ja vihreät silmät. Poika on vaaleaihoinen ja hänen kasvojaan koristaa kevyet pisamat. Pörröisiä kutrejaan hän ei ole koskaan onnistunut taltuttamaan, niillä tuntuu olevan aivan oma tahto. Ne pilkistävät pipon tai lippiksen reunojen alta ja ylttävät pojan korvien alapuolelle. Ruumiinrakenteeltaan Santtua kuvaa kaiketi parhaiten perusterve. Hän on ikäisekseen melko keskimääräisessä mitassa, ja täyttää ihannepainon vaatimukset. Kovin lihaksikas tai harteikas poika ei ole, sillä hän ei ole koskaan ollut urheilullista tyyppiä, muttei häntä ihan hinteläksikään voi kutsua. Nuori mies pitää mukavista vaatteista, ja useimmiten hän hautautuu huppariin ja kollareihin, joiden värimaailma vaihtelee mustasta ruskeaan ja maastonvihreään.

  Pääpiirteet
  – Epäsosiaalinen, nörtihtävä nuori miehenalku
  – Paras kaveri koiransa Kaapo, ihmiskavereita ei elämänsä aikana ole onnistunut hankkimaan
  – Kirjaviisas, sosiaalisesti mahdottoman kömpelö
  – Pidetään usein outona, yrittää vaikuttaa välinpitämättömältä sen suhteen, muttei onnistu siinä
  – Ratsastuskokemus pääasiassa satunnaisilta ratsastuskoulujen tunneilta

  Luonne tarkemmin
  Santtu viihtyy parhaiten itsekseen. Poika on aina ollut hiljaisempaa sorttia, eikä hän ole sosiaalisesti lahjakas. Ystävien tekeminen on vaikeaa, eikä Santtu pidä itseään mitenkään erikoisena. Hän pitää videopeleistä, kirjoista ja taiteesta, ja tietysti eläimistä. Santun parhaat ystävät ovatkin olleet aina nelijalkaisia pojan lyhyen elämän aikana. Siitä huolimatta Santtu yrittää olla aina ystävällinen ja kyllä hän keskusteluun kykenee, kunhan joku toinen sen ensin aloittaa. Hän ei koe olevansa ujo tai varovainen (mutta on silti), hän vain harvoin kiinnostuu ihmisseurasta. Jotkut voisivat pitää tätä outona luonteenpiirteenä, mutta Santtua ei haittaa (haittaapas).

  Kunhan Santun lähelle pääsee ja poika ymmärtää, ettei toisten ihmisten kanssa oleminen olekaan niin hankalaa, hänestä tulee esille nörtihtävä hömppä joka nauraa lähestulkoon kaikelle ja uskaltautuu mitä uhkarohkeampiin tyhmyyksiin. Onpa hän menneisyydessään onnistunut käden ja jalan toinen toisensa perään murtamaan hypittyään talon katoilta ja vaikka mistä yllyttämisen uhrina. Tylsää seuraa Santtu siis tosiaan ei ole, kunhan pojan oppii kunnolla tuntemaan.

  Syvempi katsaus elämään
  Santtu asuu vanhempiensa omakotitalossa ainoana lapsena. Santun isä Markus on lääkäri ja Niina-äiti pankkiiri kunhan sairaslomaltaan palaa töihin, joten pojan vanhemmat ovat aina patistaneet poikaansa pärjäämään koulussa erinomaisen hyvin. Santtu onkin hyvä koulussa, ja hän tuo kotiin aina kiitettäviä papereita. Poika käy tällä hetkellä Murronmaan lukiota yleislinjalla, ja sen jälkeen hän suunnittelee lähtevänsä lukemaan itseään eläinlääkäriksi. Todellisuudessa Santtua kiinnostaisi ryhtyä kirjailijaksi, mutta hän tietää sen olevan jo poissuljettu vaihtoehto vanhemmiltaan kysyessä. Santun paras ystävä jo parin vuoden ajan on ollut 3-vuotias kultainennoutaja Kaapo, joka on pojan uskollinen seuralainen niin kotona kuin tallissakin.

  Perhe Aarnipuro muutti Otsonmäelle vuoden 2019 kesällä Markuksen siirtyessä töihin Seinäjoen keskussairaalaan. Santtu joutui siis aloittamaan uudessa koulussa, mutta eipä pojalla ollut kavereita joita jäädä kaipaamaan entuudestaan.

  Pojan ratsastusharrastus alkoi vasta hänen ollessa 11 vuotias. Santtu on käynyt ratsastuskoulussa tunneilla aina silloin kun kiireiset vanhemmat häntä kerkesivät autolla sinne kuljettamaan. Yhden kerran Santtu oli kesällä hevosleirillä pojan ollessa 13. Mitään vakaata pohjaa tai taitotasoa Santulla ei siis ole, ja hän on edelleen vielä aika varovainen hevosten kanssa. Siinä missä Santun vanhemmat tottakai olettavat pojan pyrkivän kisakentille Santtu sen sijaan nauttii hevosten kanssa olemisesta ja hauskanpidosta, sillä tallilla oleminen on hänelle tapa rentoutua ja unohtaa muu maailma. Tasoltaan Santtu ei siis ole hääppöinen ja hänellä on vielä paljon opittavaa.

  (Santtu hevosineen olivat aikaisemmin Kaajapurojen tallilla, mutta hahmo ja sen tarina ei ottanut niin hyvin tuulta alleen siellä kuin toivoin, joten kaksikko siirtyivät Hopiavuoreen puhtaalta pöydältä, eikä aikaisempia tarinallisia tapahtumia kummankaan elämässä ole tähän mennessä tapahtunut. Fifille piirrettyjä kuvia tullaan käyttämään uudelleen uusien tarinoiden yhteydessä niiden piirtäjän laiskuuden vuoksi.)

 • #4125 Vastaus

  Marshall
  Osallistuja

  Marshall Kozlov (omat sivut)
  28v, 176cm, härkä

  » Koti Venäjällä, asunut Suomessa n. 3vuotta.
  » Venäjän lisäksi osaa puhua suomea, englantia, italiaa ja saksaa.
  » Asuu yhdessä poikaystävänsä Niklaksen kanssa rivitalossa Otsonmäellä.

  Melkein satulaan syntynyt parrakas mies jonka tunnistaa helposti punaisista hiuksista.

  Rauhallinen ja ensitapaamisella herkästi vähäpuheinen mies. Mutta kun selviää alkukankeudestaan, niin uskaltautuu paremmin jopa keskustelemaan asioista. Tutustuessa oppii nopeasti tietämään että perhe ja lähipiiri on miehellä äärettömän tärkeä, eikä hevoset jää kovin kauas kakkossijalle.
  Marshall on syntynyt hevosten pariin ja onkin pienestä saakka pyörinyt ja opetellut hevosten kuin tallinkin hoitoa. Samalla oppien vastuuta, täsmällisyyttä ja ahkeruutta. Mutta osaa myös välillä vähän irrotella ja ottaa rennomminkin.

  Fun facts:
  » Tarvitsee kahvia pysyäkseen toimintakykyisenä
  » Harvinaisen surkea piirtämään.
  » Suosii klassista musiikkia.
  » Nuorempana kilpaili paljon kenttäratsastuksessa, nyt useamman vuoden ollut lähinnä kouluratsastaja.
  » Harrastaa jousiammuntaa, myös ratsain.
  » On oikeasti sitä mieltä että ketsuppi kuuluu kaurapuuroon.
  » Vaikka etenkin hevosten kanssa tuntuu omistavan pitkän pinnan, se ei aina ilmene joissain asioissa. Videopelit ovat yksi esimerkki missä jossain vaiheessa hermot loppuu kesken ja ainakin tekisi mielin heittää ohjain seinään.

  Merkit:

 • #5006 Vastaus

  Reita
  Osallistuja

  Reita Svart
  Pitää Pondia ylläpidossa. Pond asuu Hopiavuoressa TT-cupin ajan.

  s. 1992

  Reita on pitkä, vaalea ja kuulemma äksyn näköinen. Hän on kasvattanut itselleen karkean ulkokuoren. Hän ei yritä varsinaisesti olla epäystävällinen, mutta on ainakin omasta mielestään huono juttelemaan ihmisille. Omasta mielestään Reita sanoo aina vain vääriä sanoja ja asioita. Hän epäilee, että muut odottavat hänen vain lähtevän pois ja olevan hiljaa, koska eiväthän hänen juttunsa voi koskaan ketään kiinnostaa. Reita ei koskaan näyttäisi moisia ajatuksiaan ulospäin. Hän tuntuu tulevan parhaiten toimeen sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät jutellessaan tuijota vaativasti hänen silmiinsä ja jotka ottavat aluksi suuremman vastuun keskustelun sujuvasta etenemisestä. Vähän tutustuttuaan Reita osaa ihan hymyillä ja vitsaillakin.

  Reitan perheeseen kuuluu vaimo Maija, 2013 syntynyt tytär Ruska, kaksi pientä koiraa, vaihteleva määrä rescuemarsuja, Riitan ratsastuskoululla kesätöissä oleva poni Mini, sekä Hopiavuoressa TT-cupin ajan asuva ylläpitohevonen Pond.

  Outoa nippelitietoa:
  – suurimmat pelot ovat kastemadot, kotilolliset etanat ja perhoset: hän ei voi kävellä asvaltilla sateen jälkeen meinaamatta kuolla
  – on opettaja ja tykkää työstään
  – ajaa ruosteista vihreää farkku-Fordia eikä häpeä sitä yhtään

  Vielä oudompaa historiaa:
  – tapasi ensimmäisen hevosensa Mayan Mêl Serenissä ollessaan sen 17-vuotias pikku hoitaja v. 2008
  – Maya myytiin Anne L.:lle, mutta Reita löysi sen vuosia myöhemmin ja osti itselleen Mêl Sereniin v. 2015
  Mini muutti kuvioihin 2017
  – Pond oli lyhyesti Reitalla vuokralla TT-cupin aikaan 2019
  – Reita ja Maya asuivat Hukkasuolla 2016-2019.
  – Maya kuoli 2019, eikä Reita halunnut enää nähdäkään hevosia. Mini ja Pond muuttivat töihin Riitan ratsastuskouluun
  – 2020 Mini työskentelee edelleen koululla, mutta Riitta on saanut Pondin tuputettua Reitalle ylläpitoon

  Kaikkein oudoimmat ihmiskontaktit:
  – Reita tuntee nimeltä Hukkasuolaiset vuoteen 2019 asti (eli Hopiavuoresta Marshallin ja Chain, ja Nellyn kaverin Ekun, sekä joskus vilahtaneen Markus Dahlstenin)
  – Chai Buathongia hän väittää inhoavansa syvästi, mutta se ei ole koskaan tainnut pitää ihan paikkaansa
  – Hän on kilpaillut Pondin kanssa aika paljon ja tunnistaa kilpakumppaniensa kasvot ja nimet (eli Hopiavuoresta Jessen, Oskarin ja Milanin.)
  – Parikymmentä vuotta sitten hän on leikkinyt Eetun kanssa hiekkalaatikolla pikkuautoilla rallikisoja

 • #6055 Vastaus

  Janna H
  Osallistuja

  Janna Heikkilä
  26v (14.01.1995)
  168cm
  Omat sivut
  Omistaa xx-t Bring me my toast xx

  Vaikka ensivaikutelmalta Janna saattaa vaikuttaa iloiselta ja rennolta naiselta, on pinnan alla syviä naarmuja naisen lapsuudesta ja nuoruudesta. Normaalissa arjessa Jannan menneisyys ei näy. Päihteiden tullessa kuvioihin, nainen muuttuu hiljaisemmaksi ja jännittyneemmäksi, mikä vihjailee traumoista.

  Jannan isä on joutunut vankilaan huumetuomioiden takia ja vaikka mies on vapautunut vuosia takaperin, ei Janna ole ikinä antanut isälleen mahdollisuutta luoda suhdetta itseensä. Jannan äiti kuoli huumeiden ja alkoholin yliannostukseen tytön ollessa teini-ikäinen. Sitä ennen Janna on joutunut kohtaamaan heitteillejättöä kotonaan, joten hänellä ei ole hyviä muistoja myöskään hänestä. Äitinsä kuoleman jälkeen Janna vietti loput teinivuosistaan sijaisperheessä, jossa toinen leimattiin ongelmanuoreksi heti alkumetreillä, ilman että mitään oli tapahtunut.

  Näyttääkseen kaikille Janna suoritti peruskoulun kiitettävällä keskiarvolla ja jatkoi opiskelemaan nuorisotyö ohjaajaksi ja omaa kiinnostuksen käyttäytymispsykologiaan. Janna työskentelee Seinäjoella nuorisotyön ohjaajana ja hän onkin pyrkinyt työssään keskittymään niin sanottuihin ongelmanuoriin. Hän kokee että hänellä on oman ”kokemuksensa” kautta ymmärrystä näitä nuoria kohtaan. Jannalla on palo kehittää itseään koko ajan, joten monesti nainen käykin kursseja työnsä puolesta tai omatoimisesti. Hevoset tuovatkin Jannalle sopivaa vastapainoa välillä raskaaseen työhön ja hevosten kanssa nainen pystyykin kääntämään aivonsa täysin off-asentoon.

  Jannalla on puolipitkät vaaleanruskeat hiukset, jotka ovat usein letitettynä tai nutturalla. Tallilla Jannalla on yleensä ratsastushousut tai collarit. Paitana naisella on kuumalla kelillä tummansininen tai harmaa tekninen t-paita ja viileämmällä kelillä sen päällä tummansininen huppari ja talvisin untuva/toppatakki ja toppahousut. Kenkinä nainen käyttää yleensä lenkkareita tai jodhpureja.

  Janna asuu omistamassaan rivitalokaksiossa, mies ystävänsä Rasmus Nylundin kanssa. Kotoa tuolta löytyy myös manssinarttu Mystique eli Myssy. Nainen omistaa vuosituhannen alusta olevan katumaasturin joka helpottaa niin naisen arkielämää, kuin myös hevosharrastusta.

  Info
  Saanut tietää olevansa raskaana, la syksystä -22
  Painii isätilanteensa kanssa, kokee että on ”pakotettu” tapaamaan isänsä nyt kun toinen tietää tulevansa isoisäksi
  On hieman hiljaisempi ja vetäytyneempi, ei tiedä miten kertoa ja kenelle kertoa seuraavana raskaudesta (ainoastaan Marshall tietää tällä hetkellä)

  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 7 kuukautta sitten  Janna H.
 • #7168 Vastaus

  Lyydia Meriaho
  Osallistuja

  Meriahot omistavat shetlanninponiruunan Lasson.
  Lyydia on 45 vuotta lähentelevä, fiini nainen, joka on tottunut siihen, että rahalla saa ostettua kaiken. Brändit ja merkkivaatteet ovat tärkeitä sekä loputon juoruaminen muiden asioista. Hevosista tai sitten poneista ei tiedä mitään, mutta hänen isobritannialainen on maailman hienoin otus koko maailmassa.

  Amanda on 14-vuotias teinityttö, joka on tottunut saamaan elämässään läpi kaiken, mitä hän vain ikinä keksii pyytää. Äiti jopa yrittää välillä vetää tytölle rajoja, mutta hän on isän täydellinen pikkutähtisilmä, joka ei ole ikinä vaikeuksia tai aiheuttanut harmia. Seinäjoen keskusta, mopoauto, kaverit ja maine ovat tytölle tärkeitä. Poni sitten – ei niinkään.

 • #7736 Vastaus

  Aamu
  Osallistuja

  Aamu Johanna Rauhala
  Syntymäaika: 24. lokakuuta 2004

  16-vuotiaan Polinan omistaja. (Polinan sivut)

  Aamu Rauhala on 17-vuotias herkkä ja pohdiskeleva ”taitelijasielu”, jonka sydän palaa taiteelle, tieteille sekä tietysti hevosille. Hän on vahva tunne-eläjä, mutta ulospäin hyvin hillitty.

  Ulospäin Aamu on kohtelias, ystävällinen ja muut huomioonottava. Uusien ihmisten kanssa ja uusissa tilanteissa Aamu on kuitenkin melko varautunut ja jää usein herkästi tarkkailijan rooliin. Parhaimmillaan hän on kahdenkeskisissä keskusteluissa, empaattisena tsempparina ja lojaalina olkapäänä.

  Koulu on tytölle hengen asia ja hän on vahvasti motivoitunut opiskelija. Erityisesti hän loistaa historiassa, psykologiassa sekä kielten opiskelussa. Matemaattiset aineet taas tuottavat tytölle päänvaivaa.

  Aamu on asunut Otsonmäellä koko ikänsä, ja pikkukylällä onkin erityinen paikka hänen sydämessään.

  Ulkonäkö
  Aamu on 170-senttinen pitkäraajainen vaaleaverikkö. Silmien väri on isältä peritty ruskea ja äidin tavoin silmät kaartuvat aavistuksen yläviistoon. Vasemmasta silmästä hieman viistosti alas sijoittuu tummanruskea pieni, mutta näkyvä luomi. Sen lisäksi useita samanlaisia pieniä luomia täplittää tytön rintakehää ja raajoja. Vaaleat hiukset ulottuvat puoleen selkään.

  Useimmiten Aamu pitää hiuksensa auki ja oikeastaan ainoastaan lenkkeillessä – jos silloinkaan, hän pyöräyttää hiukset poninhännälle.

  Aamu ei juurikaan käytä meikkiä, satunnaista huulikiiltoa tai peitevoidetta lukuunottamatta.

  Vaatteiden sävyt ovat maanläheisiä. Tytön vaatekaapista löytyy kasapäin villapaitoja ja jalkaan eksyvät usein vaaleanruskeat farkut.

  Tallilla tytöllä on päällään vaalea takki ja beiget, ruudulliset ratsastushousut.

  Hevoset/ratsastus
  Aloittanut ratsastuksen kymmenvuotiaana ja käynyt aktiivisesti ratsastustunneilla viimeisen neljän vuoden ajan. Liikuttanut naapureidensa suomenhevosta Tolstoita kolmen vuoden verran, kunnes ruuna jouduttiin lopettamaan. Ratsastustaidoiltaan Aamu on HeB:n luokkaa.

  Hevosten kanssa Aamu on toisinaan melko arka ja ei sen vuoksi pärjää hurjemmille tapauksille. Myös avuille ”kuurommat” hevoset tuottavat tytölle vaikeuksia, sillä hän on tottunut kommunikoimaan hevosten kanssa vähäisin avuin.

  Suku
  Aamu perheineen ovat maitotilallisia ja Rauhalat pyörittävät Kaunolan tilaa Ievannevalla jo kolmannessa polvessa. Aamun isä Johannes peri sukutilan isältään, joka taas oli perinyt tilan omalta isältään. Isän päätoiminen työnkuva ja vannoutunut elämäntehtävä onkin maatilan pyörittäminen. Siinä sivussa hän nikkaroi kaikenlaista ja tarjoaa auttavaa kättään naapureiden ja tuttujen rakennusprojekteissa.

  Aamun äiti, alun perin Nurmosta kotoisin oleva Aino-Maria toimii luokanopettajana yhdessä Otsonmäen kyläkouluista. Aino-Marian perhe on vanhoillislestadiolaisia, mutta hän itse jätti liikkeen parikymppisenä, vähän ennen avioiduttuaan Johanneksen kanssa. Syvään juurtunut lestadiolainen kasvatus näkyy kuitenkin pitkälle Aino-Marian arvomaailmassa.

  Vanhempien lisäksi Aamulla on kaksi vanhempaa sisarta. 24-vuotias isosisko Alma Jokineva asuu aviomiehensä Lauri Jokinevan ja heidän kolmen lapsensa kanssa pienessä rintamamiestalossa, noin viiden kilometrin päästä Kaunolasta. Vanhempi veli Jaakko Juhani, tutummin Jukkis, on parikymppinen, isänsä hermoja alati koetteleva tuhlaajapoika – jonka taakkana ja siunauksena on periä sukutila. Jukkista haisevien elukoiden sekä kulahtaneen talon isännöinti ei voisi vähempää kiinnostaa ja hän onkin haistattanut suunnitelmalle pitkät jo kerta toisensa jälkeen.

  Rauhaloilla on suuri suku, ja Aamulla riittääkin serkkuja joka sormelle ja varpaalle – puhumattakaan muista sukulaisista. Isän puolen suvusta pitkälti kaikki ovat ainakin lähtöisin Otsonmäeltä, joista sitten osa on vähin äänin kerännyt kamppeensa ja läksinyt muualle asumaan. Äidin puolen sukulaiset taas ovat kotoisin Nurmosta ja Kurikasta, mutta asettuneet paljon väljemmin ympäri maata. Mainitsemisen arvoisia sukulaisia ovat nyt ainakin Kaunolan tilan entiset omistajat, Aamun isovanhemmat Aili ja Touko, jotka tätä nykyä asuvat kirkolla. Heidän lisäkseen sukulaisista lähimpiä ovat Aamulle Otsonmäellä asuvat serkut, 15-vuotias Suvi ja 12-vuotias Aaro, sekä äidin Kurikassa asuva sisko, railakas ja taiteellinen 34-vuotias Helena.

  Kaverit
  Aamun paras ja pitkäaikaisin ystävä on kirkolla asuva samanikäinen Ellinoora. Hänen lisäkseen Aamu pitää serkkuaan Suvia sekä siskoaan Almaa lähimpinä ystävinään. Koulussa Aamulla on luokkakavereita, mutta hän ei juurikaan tapaa heitä vapaa-ajalla.

  Nippelitietoa
  * Aamun ehdoton heikkous niin hevosten kanssa kuin muutenkin on hermojen pettäminen. Nk. heikkohermoinen
  * Vapaa-ajallaan piirtää, maalaa, kirjoittaa, lukee kirjoja, lenkkeilee ja vaeltelee Otsonmäen metsien syvyyksissä
  * Rakastaa syvällisiä keskusteluja
  * Ei voi sietää epäkohteliaita tai suoranaisen töykeitä ihmisiä
  * Ei kiroile tai käytä päihteitä – salaa hieman paheksuu ihmisiä, jotka näin tekevät
  * Käy Otsonmäen lukiota

  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 10 kuukautta sitten  Aamu.
  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 10 kuukautta sitten  Aamu.
  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 8 kuukautta sitten  Aamu. Syy: Pieniä muokkauksia + kuvan päivittäminen
 • #8035 Vastaus

  Alma Lien
  Osallistuja

  Alma Lien
  Omat Sivut
  • Omistaa Agitan
  • Syntynyt 30.3.1993
  • Lempinimeltään Laama, ja tykkää käyttää sitä
  • Asuu seinäjoella kaksikerroksisessa luhtiasunnossa
  • Työskentelee pieneläinlääkärinä Seinäjoella
  • Harrastuksena valokuvaus ja luonnossa kävely
  • Omistaa kaksi mustaa itämaista lyhytkarvaa, Harmaja ja Usva, sekä kaksi mustaa kesyrottaa, Zora ja Neva
  • Romanttisesti kiinnostunut vain naisista
  • Horoskoopiltaan oinas, persoonallisuudeltaan ESFP-a

  Tiivistetysti

  Alman tulon huomaa ja kuulee. Kirkkaan liloiksi värjätyt hiukset, mustat vaatteet, paksu musta meikki ja energinen nauru kääntävä usein katseita. Nainen on hoikka, 171 cm pitkä, melko urheilullisen näköinen, vaikka pyöreyttä löytyy lanteilta ja kasvoista. Tuolla on pyöreät posket ja leukaperät, joita tasapainottaa teräväkulmaiset, tummanvihreät silmät.
  Tyyliltään Alma on jotain e-girlin, alternativen ja casuaalin välillä, pitäen kiinni tummasta värimaailmasta. Tiukat mustat paidat, korkeavyötäröiset pillifarkut ja parikokoa suuremmat päälyspaidat kuvaavat hyvin naisen tyyliä. Asun yksityiskohtina löytyy mustat chokerit, suuret teemalliset korvakorut sekä teemaan sopiva laukku. Jalassa lähes poikkeuksetta maiharit tai goottimaiset suuret korkkarit. Tallille tulee vähän hillitymmissä vaatteissa ja meikeissä, mutta musta pysyy värinä.

  Luonteeltaan Almaa voisi kuvailla duracell-pupuksi, joka uskaltaa näyttää mitä tuntee ja sanoa kun on jotain sanottavaa. Naista voisi kuvailla tunteelliseksi, sillä antaa monesti tunteiden ja uteliaisuuden viedä, miettien seurauksia vasta myöhemmin. Voit olla varma että tuo on joka hetkessä aito itsensä, itkee jos itkettää, nauraa jos naurattaa. Osaa olla myös hyvin suorasukainen, eikä aina varo mitä sanoo, niin hyvässä kuin pahassa.
  Alma on ambivertti joka tulee helposti muiden kanssa toimeen. Hän on höpöttelijä joka tykkää tutustua uusiin ihmisiin ja mennä mukaan porukkaan, mutta välillä katoaa omaan rauhaansa näpertelemään käsitöitä ja kävelemään luontoon kameran kanssa. Alma ei aina osaa lukea tilanteita hyvin ja saattaa mennä kysymään jotain tyhmää vakavalla hetkellä tai suuttuttaa jonkun aivan turhasta. Tällaiset tilanteet hän tajuaa yleensä myöhemmin ja osaa mennä pyytämään anteeksi.

  Alma asuu Seinäjoella, työskennellen eläinlääkärinä ja pieneläinhoitajana, erikoistuen eksoottisiin eläimiin. Luhtitaloasunto sijaitsee Seinäjoen laidalla, josta on helppo lähteä niin keskustaan kuin Hopiavuoren tallillekin. Naisella on kaksi itämaista lyhytkarvaa ja kaksi kesyrottaa. Kissojensa kanssa käy näyttelyissä silloin tällöin.
  Alman vanhemmat, Lena ja Peter, asuvat Ähtärissä, josta hän on kotoisin itsekin ja pikkuveli Anton asuu Tampereella. Lena on kotoisin Norjasta, joten Alma osaa jonkin verran myös norjaa. Nainen on pienestä pitäen ratsastanut äitinsä kanssa ja tiesi varhain haluavansa eläinlääkäriksi. Aluksi tahtoi hevosiin erikoistuvaksi, mutta lukiossa päätti että se ei olisi hänen juttunsa. Opiskeli pieneläinhoitajaksi ja pieneläinlääkäriksi Helsingissä, jolloin hankki rottien siivelle kissoja. Ratsastusharrastus hupeni hetkeksi, ja muuttui satunnaisten tuntien muotoon. Kun pääsi koulusta, muutti takaisin Seinäjoelle, sai töitä, osti asunnon ja päätti ostaa monen vuokrahevosen jälkeen vihdoin oman hevosen.

 • #8136 Vastaus

  Ea
  Osallistuja

  Ea Aini Eveliina Honka

  ikä: 17 vuotta
  syntymäaika: 4.6.2004
  syntymämaa: Suomi
  sukupuoli: nainen
  hevonen: Gæs
  omat sivut

  Luonne ja olemus:
  Ea on onnellinen. Tarvitseeko muuta vielä sanoa? Noh, ehkäpä asiaa voi vielä hiukan avata: Hän on välillä ärsyttävyyteenkin asti iloinen. Elämä tuntuu täyttyvän pelkistä sateenkaarista ja yksisarvisista, niin ihanaa se on. Aina löytyy positiivinen puoli ja kaikkia on mahdollista ymmärtää. Vaikka Ea saattaa kuulostaa sangen ärsyttävältä, on hänen kanssaan oikeastaan ihan kivaa. Hän puhuu, hymyilee ja kuuntelee muita. Jos sinulla on huolia, hän on varmasti siinä lohduttavana olkapäänä. Ea kerääkin ympärilleen nopeasti suuren ystäväpiirin.

  Iloisen, onnea säteilevän ulkokuoren alla on kuitenkin se stereotyyppinen epävarma teinityttö. Tyttö, joka pyörii iltaisin peilin edessä ja luetteloi, mitä haluaisi muuttaa. Tyttö, joka miettii tykkääköhän kukaan hänestä. Tyttö, joka ei ihan vielä tiedä, kuka on. Tyttö, joka ei ole täysin sinut itsensä kanssa. Mutta onneksi elämässä on talli, ulkovaatteet ja oma hevonen, Gæs!

  Ulkonäkö:
  Eaa voisi kuvailla Elovena-tytöksi. Löytyy vaaleat hiukset, jotka yleensä on letitetty kauniisti milloin milläkin tyylillä. Auki ollessaan ne kiertyvät laineille. Silmät ovat siniset ja pienet kuopat poskilla tulevat esiin jokaisen kauniin hymyn mukana. Pituutta on kertynyt vaivaiset 157cm, mutta se ei häntä haittaa. Hän saa olla ikuinen poniratsastaja.
  Päällä on yleensä värikkäät vaatteet. Kumisaappaat ovat keltaiset ja takki iloisen pinkki.

  Elämää tallin ulkopuolella:
  Ea asuu Otsonmäen kunnassa. Kotona asustaa hänen lisäkseen isä, äiti ja westie Hulda. Hulda the mummokoira on sisaruksen korvike ja sangen hyvä sellainen on ollutkin jo 11 vuotta. Se on varmaankin Gæsin lisäksi Ean paras ystävä.

  Kiireisten vanhempien ainoana lapsena Ea on tottunut touhuilemaan paljon omillaan. Vapaa-aika kuluukin hyvin Huldan kanssa metsässä, kavereiden luona hengaillen tai tallilla.

  Honkasten perheen rivitaloasunto on kätevästi juuri lukion edessä, minne Ea joka aamu hilppasee. Lukion toinen vuosi on hyvin pyörähtänyt käyntiin ja tyttö suunnitteleekin kirjoittavansa kuusi L:ää. Niillä papereilla luulisi pääsevän eläinlääkikseen, josta Ea niin kovin haaveilee. Kukaan ei edes epäile, etteikö tyttö saavuttaisi unelmiaan. Hän on hyvin tunnollinen ja kaikki kouluhommatkin suorittaa niin, että todistus täyttyy pelkistä kympeistä.

  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 6 kuukautta sitten  Ea.
  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 6 kuukautta sitten  Ea.
 • #8611 Vastaus

  Ilona Eronen
  Osallistuja

  Ilona part miljoona

  Ilona Eronen

  Wandan Veeran omistaja
  Pinterest

  Ilona on syntynyt 1.10.1998 Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Hänen hyvätuloiset vanhempansa ovat tukeneet tyttärensä harrastuksia ja tavoitteita niin henkisesti kuin taloudellisestikin aina tarvittaessa, mutta tunnollisella Ilonalla on vahva tahto pärjätä ja saavuttaa asioita myös itse. Hän asettaa mielellään itselleen liian suuria tavoitteita ja tuskailee sitten niiden kanssa suostumatta luovuttamaan. Ilona hankki säästöillään projektiksi nuoren ja kokemattoman Wanda-tamman Yhdysvalloista asti ensimmäiseksi hevosekseen. Myöhemmin Wanda vaihtui eloisaan ja osaavaan suomenhevostamma Veeraan, jonka kanssa Ilona pyrkii kilpakentille niin kouluratsastuksessa kuin esteilläkin.

  Ilona työskentelee määräaikaisena Seinäjoen kaupungilla henkilöstötyön ja johtamisen kehittämishankkeessa. Hän asuu Onni-whippettinsä kanssa uudessa kerrostalokaksiossa Seinäjoella ja omistaa valkoisen Toyota Priuksen (Ilonan entinen Seat on nykyään Eiran). Ilona päätyi Seinäjoelle alun perin klinikkaeläintenhoitajan työnsä perässä, joka vaihtui siistiin sisätyöhön alkuvuodesta 2023.

  Ilona on muita ihmisiä ja etenkin eläimiä kohtaan hyvin empaattinen ja huolehtivainen. Hän haluaisi kääriä kaikki maailman eläimet pumpuliin ja tuoda ne kotiinsa. Eläinten oikeuksien puolella oleva nainen yrittää viimeiseen asti salata olevansa vegaani, jottei leimautuisi ituhipiksi pienellä paikkakunnalla. Ilonan suosikkielintarvike on musta kahvi, ja vapaa-ajallaan nainen leipoo mielellään.

  Aluksi ujon oloinen, mutta pohjimmiltaan kupliva ja nimensä mukainen Ilona kuuntelee mielellään toisten iloja ja suruja, ja myötäelää niissä mukana vahvastikin. Toisaalta hän lähtee helposti mukaan myös kiusoittelevaan vitsailuun tultuaan tutuksi. Ilona pitää rennoista ja maanläheisistä ihmisistä. Ilonalla on tapana yliajatella ja huolehtia kaikesta – mieluiten mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen. Kilpailuissa häntä jännittää, ja ihastuneena hän kompastelee sanoissaan.

  Ilona on taitava ratsastaja etenkin nuorten ja herkkien hevosten näkökulmasta. Omiin kykyihinsä hän suhtautuu vaatimattomasti, eikä oikein osaa itse määritellä taitotasoaan. Hän on hellä ja lempeä, mutta johdonmukainen sekä luova ja kekseliäs koulutusmetodiensa kanssa. Koiransakin hän on kouluttanut kuuliaiseksi ja rauhalliseksi, ja siksi se onkin helppo ottaa mukaan kaikkialle. Onni-koira suhtautuu vieraisiin ihmisiin hiukan viileästi, mutta tutuksi tultuaan änkee kainaloon vaikka väkisin. Se pitää lämmöstä ja mukavuudesta, eikä lainkaan sateesta tai kurakeleistä.

  Ilonalla on pehmeät ja taipuisat tummanvaaleat hiukset. Keijukaismaisen sirosta ja luonnollisesta olemuksesta voisi luulla naista todellista ikäänsä nuoremmaksi. Varjossa hänen hiukan huolestuneen näköiset silmänsä eivät näytä oikein minkään värisiltä, mutta auringon osuessa kohdalle ne suorastaan hohtavat kirkkaan läpikuultavan sinisinä. Ilona meikkaa korkeintaan huomaamattomasti niin, että kasvot näyttävät raikkailta. Pitkähköt hiuksensa hän pitää ratsastaessa matalalla nutturalla. Nainen on hentonen ja 158 senttiä pitkä. Ilonan tunnistaa syksyisin pitkästä vihreästä sadetakista, ja maneesissa hänet voidaan nähdä pitkähihaisessa urheilupaidassa. Talvisin hän hukuttautuu mielellään suuriin villapaitoihin ja fleeceihin sekä paksuihin pipoihin. Villasukat ovat osa naisen vakiovarustusta, ja hän nauttii kumisaappiden käyttämisestä, sillä niiden suojissa on turvallinen olo sateella. Kotona nainen pukeutuu mukavasti, ja ihmisten ilmoilla vieraillessaan hän on omaksunut siistin, minimalistisen bisnes-lookin, josta ei oikeasti meinaa itsekään tunnistaa itseään. Silmää miellyttävät asiat vetävät Ilonaa puoleensa, ja eläimilleen hän ostaakin mielellään kompaktin setin laadukkaita ja ylellisen tuntuisia varusteita, jotka ovat keskenään sävy-sävyyn.

  Kaappi

  Ilonan kaappi
  (EqP, OddPixel, Varustekartano, Hemsbury, Sokka Luxuries)

  Taustasta lyhyesti

  – Ilonalla on isoveli Iiro, joka pelaa jalkapalloa ja opiskelee diplomi-insinööriksi Tampereella.
  – Ilona on entinen kilpajuoksija, muttei viitsi oikein puhua siitä, etteivät ihmiset ala kyselemään ennätyksistä tai saavutuksista. Niitä ei nimittäin oikein ole.
  – Ilona on hyvissä väleissä Lahdessa asuvien vanhempiensa Arin ja Merjan kanssa.
  – Ilonan paras kaveri tallilla on Alex ja valmentajana toimii Oskari.
  – Ilona omisti aiemmin Hopiavuoressa Wandan, joka asuu nykyään Ilonan äidin luona.

  Onni tuvassa
  Onni kerjuulla Hopiavuoren tuvassa syksyllä 2022.

  • Tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta, 1 viikko sitten  Ilona Eronen.
  • Tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta, 1 viikko sitten  Ilona Eronen.
  • Tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta, 1 viikko sitten  Ilona Eronen.
  • Tätä vastausta muokkasi 8 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Ilona Eronen. Syy: Onnin kuva lisätty 9/2022
 • #9009 Vastaus

  Minja Jaakkola
  Osallistuja

  Minja Jaakkola on 24-vuotias nainen jonka juuret ovat alkuperäisesti jossain päin etelä-pohjanmaata. Pari vuotta sitten nainen hankki ensimmäisen oman hevosensa Liljan ja parivaljakon tarina alkoi Hallavassa. Itärajalta paluu takaisin peltolakeuksille tapahtui vuoden 2021 syksyllä kun nainen sai vakituisen työpaikan erään tuoreen lehden toimituksesta. Pesti ei kuitenkaan kauaa kestänyt lehden toimituksen mennessä nurin, mutta naisen taidot oltiin huomattu ja tuo pääsikin isomman mediatalon palkkalistoille. Tällä hetkellä nainen kirjoittaakin pariin pienempään maakuntalehteen sekä satunaisesti tekee myös edelleen freelance töitä.

  Liljan lisäksi nainen omistaa suomenlapinkoira uros Iikan.

 • #9200 Vastaus

  Alex
  Osallistuja  Alexandra ”Alex” Tiederberg

  Tetriksen omistaja

  Alex on ulospäinsuuntautunut ja naurava hölösuu, joka useimmiten toimii ensin ja ajattelee vasta sitten. Kuitenkin ystävät ovat Alexille tärkeitä ja hän toivoisi, että kaikilla olisi kivaa ja kaikilla olisi seuraa. Hevostaan Alex hoivaa vähän niin kuin vauvaa.

  Alexin erityinen kiinnostuksenkohde hevosten lisäksi on autot. Rekkahommat ovat hänelle toki vain työ (Alex on kuorma-autonkuljettaja), mutta hän ajaisi kovin mielellään erilaisia hienoja uusia autoja. Valitettavasti Alexilla on vain Skoda (niin kuin hän asian ilmaisee), mutta hän haikailee yhä vanhaa BMW:tään.

  Alexin paras ystävä on Ilona. Ennen Hopiavuoreen tuloaan hän tunsi myös Inarin, jonka kanssa he eivät ole enää ystäviä. Alexin perheeseen kuuluu äiti Amanda, isä Henrik ja velipuoli Miika. Alex kuitenkin asuu yksin pienessä otsonmäkeläisessä kaksiossa, joka on aina lievän kaaoksen vallassa. Hän haaveilee omasta pikkulemmikistä, esimerkiksi jostain linnusta tai matelijasta, mutta ei ole toistaiseksi hankkinut Tetriksen lisäksi muuta. Alex ei tällä hetkellä seurustele. Kun kysytään, mitä hän etsii kumppanissaan, hän kertoo vähimmäisvaatimuksensa näin: oikea mies, joka tietää edes vähän autoista, edes enemmän kuin Alex! Se on sitten eri asia, onko moinen lausunto totta…

 • #9481 Vastaus

  Maisa
  Osallistuja

  * kuva*

  Maisa Komulainen
  Omistaa Oilin

  Luonne, ulkonäkö, hevostausta, yms. muuta tarinoihin vaikuttavaa infoa tulossa!

  10 faktaa Maisasta:

  – Syntymäpäivä 22.03.2002
  – Horoskoopin Big 3: aurinko oinas, kuu rapu, nouseva neitsyt
  – Tavoitteena sairaanhoitajan opinnot
  – Seksuaaliselta suuntautumiseltaan lesbo
  – Aamuvirkku
  – Pitää lapsista, mutta vannoo ettei koskaan halua saada omia
  – Persoonallisuustyyppi ISFJ
  – Maisan koko nimi on Maisa Vellamo Komulainen
  – Kävi peruskoulun jälkeen kymppiluokan, jonka jälkeen hän päätyi suorittamaan lähihoitajan tutkintoa ja valmistui koulusta toukokuussa 2022.
  – Maisan kuvitteellinen kotiosoite on Puistokatu 14 C 20

Vastaa aiheeseen: Yksityishevosten omistajat
Tietosi: