Yksityishevosten omistajat

Etusivu Foorumit Hahmot Yksityishevosten omistajat

Tämä aihe sisältää 20 vastaukset, 21 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Jumi 1 viikko, 3 päivää sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #728 Vastaus

  Eetu Hopiavuori
  Ylläpitäjä

  Jos Hopiavuoren hevostallilla asuu omistamasi yksityishevonen, esittele hahmosi täällä. Linkitä myös hevosen sivut esittelyyn.

  Pääset mukaan Hopiavuoren tarinaan ja voit tuoda oman hevosesi tallille Toimistossa. Klikkaa itsellesi tunnukset tästä ja liity mukaan!

 • #730 Vastaus

  Inari
  Osallistuja

  Inari Helmipuro
  Omistaa Uunon
  Poseeraa Jussin kanssa, linet I_love_gunja /dA

  Inari Helmipuro on vuonna 2000 syntynyt neiti, jonka korkeimmat arvot ovat järki ja sivistys. Hän onkin paitsi lukenut ja sivistynyt, myös maalaisjärjellä ja keskustelutaidoilla siunattu itsenäinen nuori nainen. Hän uskoo vakaasti selviytyvänsä elämästä rationaalisen päättelyn avulla. Silti Inari ei ole kylmä ja tunteeton! Hän arvostaa suuresti ystäviään, on helposti lähestyttävä, ja pyrkii myötäelämään läheistensä ilot ja surut heidän mukanaan. Tyhmiä tai ylitunteellisia ihmisiä hän ei kuitenkaan kerta kaikkiaan kestä. Luonteeltaan Inari on sosiaalinen ja lempeä, mutta ehkä hieman varautunut ja virallinen ennen kuin hän tutustuu ja rentoutuu.

  Inarin perheeseen kuuluvat äiti Sirpa, isä Tapio, sekä pikkusisko Eira. Inarilla on hyvät välit kaikkien perheenjäsentensä kanssa, vaikka hän välillä hermostuukin haaveilevaan, taiteelliseen ja tunteelliseen pikkusiskoonsa. Inari on sinkku, eikä hän ole koskaan seurustellut. Hän näkee itsensä ehkä joskus jonkun puolisona, mutta ei lasten äitinä tai kodin hengettärenä.

  Ratsastustaidoiltaan Inari on varmasti keskitasoa. Hänestä ei ole kilparatsastajaksi, eikä hän opiskeluiltaan ehdi valmentautuakaan. Lähiratsastuskoulun tunneilla hän ei kuitenkaan koe enää oppivansa merkittävästi uutta. Uuno on Inarin (ja Eiran) ensimmäinen oma hevonen

  Hevosten ohella Inari harrastaa lenkkeilyä ja käsitöitä, etenkin neulomista. Hänen haaveammattinsa on lakimies, ja parhaillaan Inari pyrkiikin oikeustieteelliseen. Hänen pahin pelkonsa on jämähtää ikuisesti Otsonmäen pikkukuntaan vailla koulutusta ja kunnollista elintasoa.

 • #732 Vastaus

  Eira
  Osallistuja

  Eira Helmipuro
  Omistaa Uunon

  2003 syntynyt Eira on naurava, eläväinen, taiteellinen ja romanttinen 16-vuotias. Hän pistää tapahtumiin vauhtia missä sitten onkaan, ja hänellä on aina vähintään viisi uutta ideaa, jos tekemistä kaivataan. Ei ole ihme, että Eira on koulussakin suosittu tyttö: häneen on helppo tutustua, hän pitää kyllä keskustelua yllä ujoimpienkin kanssa, ja hän on avoin kaikenlaisille ihmisille.

  Avoimuus ja eläväisyys ovat toisaalta Eiran heikkouksia. Eira rakastuu usein, ja aina korviaan myöten. Hän hyppää päätä pahkaa huonoihinkin seurustelu- ja kaverisuhteisiin, ja elää sydänsurunsakin yhtä täysillä kuin rakkautensa. Onneksi Eiralla on sentään yleensä joku hyvä ystävä lohduttamassa vastavuoroisuuden eleenä: Eira itse kun on aina ensimmäisenä huolehtimassa muista. Läheistensä harmiksi hän on myös ihan hirvittävän sinisilmäinen: juuri sitä tyyppiä, joka lähettäisi koko omaisuutensa sähköpostin perusteella Iberialaiselle prinssille.

  Kun Eiran tulevaisuudensuunnitelmia kyselee, hän sanoo aikovansa naimisiin hyvän ja melko varakkaan miehen kanssa. Sitten hän nauraa, mutta kertoo kuitenkin, miten hän hoitaisi kotia ja mahdollisia lapsia, kun mies kävisi töissä. Kukaan ei ole ihan varma, onko Eira tosissaan. Ilmeisesti on. Välitavoitteena hänellä on kuitenkin ylioppilaslakki.

  Hevosten lisäksi Eira harrastaa balettia, viulunsoittoa ja pianonsoittoa. Hän on erittäin musikaalinen, mutta ei ollenkaan pitkäjänteinen. Eira rakastaa eläimiä, mutta pitää enemmän söpöistä pojista.

  Eira on aika pätevä ratsastaja, mutta häneltä puuttuu itsesuojeluvaisto. Hän hyppää liian korkeita, menee liian lujaa, ja luulee osaavansa vähän enemmän kuin todellisuudessa osaakaan. Uuno on Eiran (ja Inarin) ensimmäinen oma hevonen, mikä on hyvä juttu. Jos Eiralla olisi puoliverinen, niin kuin hän haluaisi, hän hyppisi 150-senttisiä ratoja päätä pahkaa ja taittaisi niskansa siinä rytäkässä, koska pystyy turvallisesti hyppäämään tällä hetkellä noin metrin.

 • #780 Vastaus

  Jilla
  Osallistuja

  Jilla

  Jilla Katve
  Omistaa Onnin ja Ketkun

  Voiko itseään olla niin vaikea esitellä. Olen varmasti pyyhkinyt tekstin sataan kertaa pois ja aloittanut alusta. Noniin…

  Olen Jilla 22-vuotias nuori nainen pohjois-pohjanmaalta. Nyt varmaan ihmettelet miten päädyin Seinäjoelle. Noh, tiedät varmaan sen tunteen kun kaikki tietää kikkien asiat ja mikään ei enää pysy salassa. Myös ero pitkästä parisuhteesta antoi lisää potkua muuttoon. Olen opiskellut vähän sitä sun tätä ja ammattinimikkeitä löytyy muutama. Niihin lukeutuu tarjoilian ammattitutkinto, hevosen hieronta- ja kengityskurssit.

  Luonteeltani olen aluksi todella introvertti mutta kun tutustun paremmin ihmisiin minusta kuoriutuu luotettava, ystävällinen ja puhelias persoona. Mottona aina on toiminut että – kaikkien kanssa täytyy tulla toimeen vaikka ei heistä pidäkkään-. Rakastan piirtämistä,musiikkia ja valokuvausta joten ei ole yhtään outoa nähdä minut hillumassa kamera kädessä ympäri pihaa.

  Pukeutusmistyylini kuuluu paljon mustaa ja pilkahduksia värejä kuten oranssia, punaista, harmaata ja sinistä. Minut voi usein nähdä tallilla pyörimässä oranssissa hupparissa, tummat ratsastushousut/colleget jalassa ja kengät sään mukaan. Punaiset olkapäille yltävä kiharatukka yleensä auki tai ponihännällä.

  Olen enemmänkin semmoinen puskaratsastaja. Viihdyn mielummin omassa rauhadsa tallilla kuin joka viikonloppu kiertämässä kisoissa. Koukuratsastus on enemmän mieleeni ja pääsinkin edellisen hevoseni kanssa kisaamaan HeA. Esteitä tulee yleensä hypättyä vain omaksi ja hevosen iloksi. Maastossa höntsäily ja maastakäsin touhuilu on enemmänkin se oma juttu.

  Tavoitteena on työskennellä eläinten kanssa ja olla hieman avoimempi muita ihmisiä kohtaan. Myös uuden rakkauden löytäminen voisi lukeutua tavoitteisiin tai salaisiin haaveisiin.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 6 kuukautta sitten  Jilla.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 6 kuukautta sitten  Jilla.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 5 kuukautta sitten  Jilla.
  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 2 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 2 kuukautta sitten  Nelly.
 • #862 Vastaus

  Hello
  Osallistuja

  Hello (Helemias) Ilves
  Vuokraa Skottia, omistaa Typyn

  Hello on vaikuttaa huolettomalta veikolta hieman sotkuisine kiharoineen ja nauravine silmineen, ja niin hän yleensä onkin. Hän uskoo, että asioilla on taipumus järjestyä, kunhan on oikea aika. Ensimmäisenä Hellosta jääkin mieleen rauha ja positiivisuus. Vain harva tavallisten kuolevaisten harmi tuntuu koskettavan häntä.

  Hellon ensimmäinen oma hevonen kaksivuotias ja erittäin hemmoteltu Typy. Sen vuoksi Hellolla on ylläpidossa Skotti, jotta hän pääsisi välillä ratsastamaan. Hevosten ohella Hello harrastaa tanssia ja pelimannimusiikkia. Hänen suosikkisoittimensa on viulu, mutta häneltä sujuu vallan hyvin myös pianon, harmonikan, kitaran ja poikkihuilun soittaminen. Hello keräilee erilaisia soittimia, ja hänen kotonaan on muunmuassa didgeridoo, jota hän ei kuitenkaan taitavasti soita. Toinen Hellolle rakas harrastus on agility, vaikkei hänen sekarotuinen koiransa Jerusalem saakaan kilpailla. Hello opiskelee Helsingin yliopiston Seinäjoen toimipisteen kautta, ja opiskelujen ohella pitää sekä yksityisiä soittotunteja että ryhmätunteja Otsonmäen kirjaston tiloissa Kyrönmaanopiston kautta.

  Hello on syntynyt vuonna 1996 ja inhoaa koko nimeään. Hän käyttää sitä vain taiteilijanimenomaisesti Havin Mettäpeleissä ja muissa pelimannihulabaloissa. Hänen perheeseensä kuuluu Jerusalemin ja hevosten lisäksi parikymppinen velipoika Allu (Aulis), isä Hermanni ja äiti Aliisa. Hellon lempiruoka on kuulemma jäätelö, lempiväri sininen ja lempieläin koira.

  Hellolle myönnetyt maailman hienoimmat kunniamerkit

  Nelly myönsi Jilla myönsi Nelly teki ja Tide myönsi

  Hellon omistaa Jerusalem (Jeppe) Ilves:


  Jepen kuvan line: airhead77/dA

 • #901 Vastaus

  Noa
  Osallistuja

  Noa Aarni Metsärinne
  Flidaisin omistaja

  Ulkoisesti…
  Noa on vähän päälle 180cm suomalaissyntyinen 28-vuotias ikinuori, jonka pään päällä keikkuu kimppu maantienruskeita rastoja. Miehen silmät ovat siniharmaat, molemmissa korvissa killuu hopeiset korvarenkaat, vasemmassa sieraimessa nenärengas ja oikeassa kulmassa on lovi vanhan arven vuoksi, joka vuosien saatossa on haalistunut. Leualta löytyy epäsäännöllisesti siistitty parran alku, ja ruumiinrakenteeltaan Noaa voi kutsua perusterveeksi. Treenata mies ei viitsi eikä jaksa sen ihmeellisemmin, mutta kunnossa pysyy hyvän ruokavalionsa ansiosta.

  Sisältä…
  Noa on ihmisistä pitävä ja avulias, joskin samalla mielettömän yllytyshullu ja uhkarohkeakin. Iän tullessa se on onneksi vähitellen jäänyt enemmän taka-alalle, muttei vieläkään ole mahdotonta saada miestä tekemään toinen toistaan tyhmempiä haasteita kun tarpeeksi yllyttää. Jotkut voisivat myös Noaa nimittää hipiksi rastoineen ja maailmanrauhaa toivovine näkemyksineen, mutta itse Noa ei tätä varsinaisesti allekirjoita. Toki, miehen asunto on täynnä huonekasveja, unisieppareita, sekä toinen toistaan mielekkäämpiä maalauksia, mutta sisälle rakennetussa riippumatossa loikoillessaan Noa voi todeta, että boheemia se on.

  Hyvä ottaa huomioon…
  – Noa omistaa koiran, kääpiöpinseri Mielikin, joka kulkee miehen mukana lähestulkoon kaikkialle.
  – Omistaa myös punaoranssin viljakäärmeen Loimun, joka taas ei kulje mukana oikeastaan mihinkään.
  – Noa oli useampi vuosi sitten onnettomuudessa jossa mies menetti oikean jalkansa polvesta alaspäin. Hän käyttää tekojalkaa joka toimii normaalisti arjessa, mutta kosmeettinen ero on näkyvä.
  – Samaisesta onnettomuudesta mies sai päähänsä kovan iskun joka aiheutti epilepsian, jota hän hoitaa lääkkeillä. Myös toinen korva kuuroutui. Ulkoisesti näitä seikkoja ei näe.
  – Noa puhuu sekä suomea että ruotsia äidinkielinään, ja käyttää välillä näitä kieliä sekaisin puhuessaan.
  – Hän on virallisesti työtön, mutta tarjoaa valokuvausta kaikenlaisiin tapahtumiin. Mies on itse opiskellut ja kuvaa Canonin järjestelmäkameralla, johon hän omistaa useamman objektiivin.

  Pääpiirteittäin…
  – Noa on hyväntuulinen, melko puhelias mutta rauhallinen.
  – Ei tuo vahvoja mielipiteitä esiin (konfliktien välttämiseksi ennenkuin häneen on tutustunut kunnolla.
  – Puhuu huomattavasti enemmän Stadin slangia Helsinkiläisten seurassa ollessaan, vaikkakin käyttää sitä myös arkipuheessaan jonkin verran.

  Merkit
  null

  Ja Mielikin oma merkki

  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 6 kuukautta sitten  Noa.
 • #936 Vastaus

  Nelly
  Valvoja

  Nelly_kuvakoko
  Linet dA / Violetris, väritys Juuripersilja
  Nelly Jokikannas
  vuokraponina Cozmina

  luonne ja muu
  Nelly määrittelee itsensä pitkälti Porilaisuutensa kautta. Hän on suustaan sähäkkä ja vahva persoona. Nelly on verbaalisesti lahjakas ja hänellä on kaunis valkea hymy ja huolellisesti nypityt kulmakarvat. Nainen kuulee usein ruskeista nappisilmistään, joita tumma ja pitkä tukka kehystää. Nelly on ihmisläheinen ja kerää helposti jengiä ja luottamusta ympärilleen. Nelly on luonnoltaan piikittelevä ja puhelias. Kaikenkaikkiaan Nelly on seikkailunhaluinen, ihmis- ja etenkin eläinrakas.
  Ulkomuodoltaan Nelly on atleettisen näköinen. Hän tekee enemmän kuin mielellään ruumiillista työtä ja saa liikuntaa harrastuksensa ja työnsä puolesta. Nelly ei käy salilla tai hikilenkeillä, mutta on ensimmäisten joukossa lapion tai talikon varressa kiinni. Hän on oppinut Hopiavuoressa puutarhanhoitoa ja kaivaa reilulla kädellä uusia kukka- ja hyötykasvipenkkejä. Nelly painaa viitisen kymmentä kiloa ja on 175cm pitkä.

  Nainen on ratsastanut kymmenvuotiaasta asti. Hän vuokraa tällä hetkellä Ekun Cozminaa, ja tamma on hänen neljäs vuokrahevosensa seitsemän vuoden sisään. Nainen ei ole ikinä omistanut omaa ponia, eikä näe tälle tarvettakaan. Nelly puskailee mielellään, mutta pyrkii valmentautumaan kouluratsastuksessa.
  Nelly on ratsastanut kymmenvuotiaasta asti, kun äiti hänet ensimmäisen kerran raahasi lähimmälle tallille. Silloin kärpänen puri ja nyt hän vuokraa Ekun Cozminaa. Cozminan kanssa hän kovasti leikkii hevosenomistajaa – katsos, tamma on ”ikuisuuslainassa kunnes toisin sanotaan”

  Nippelitietoja
  – Nelly rakastaa ylikaiken kahvia, joten siinä on takuuvarma puheenaihe.
  – Nellyn lempibändi on Abba ja lempibiisi Dancing Queen.
  – Nelly rakastaa eläimiä ja puhuu niille aina kuin lapsille.
  – Nelly on todella vahva tunne-eläjä.
  – Horoskoopiltaan rapu

  Merkit
  Maastomerkki Nellyn koulu unicorn-merkki merkki merkki1 perjantai.2 hajyt selvisinblokista iltamaasto2020 Tonttu-merkki

  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 6 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 4 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 4 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 4 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 3 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten  Nelly.
 • #1013 Vastaus

  Heli Lindqvist
  Osallistuja

  xxx

  Heli Lindqvist
  Omistaa Inkan

  Kääntäjä ja tulkki, opettaa englantia Otsonmäen yläasteella ja lukiossa, 36v, vähän liiankin sinkku

  ”Hei! Olen Heli Lindqvist, elämäniloinen ja ystävällinen 36-vuotias nuori nainen. Vahvuuksiani ovat ehdottomasti tiimityöskentely ja ryhmähengen ylläpitäminen.”

  Näin voisi alkaa Helin tallihakemuksen esittelyosuus, mutta älkää oikeasti uskoko häntä. Hänestä on tullut hyvä valehtelemaan näissä esittelyissä, kun töitä on niin hankalaa saada ja työhakemuksissa ja -haastatteluissa täytyy jauhaa suut ja silmät täyteen sontaa, että jostain saa duunia. Pari kuukautta Heli ehkä jaksaa pitää miellyttävää esitystä yllä, mutta naamion murentuessa pois, kaikki näkevät naisen olevan melkoisen väsynyt, äksy ja jopa jossain määrin katkera elämää kohtaan. Heli kun olisi halunnut lapsia, mutta biologinen kello tikittää pikavauhtia eteenpäin eikä sopivia miesehdokkaita näy mailla taikka halmeilla. Asiaa luonnollisesti auttaa muutto tuppukylästä toiseen.

  Loputtoman kamala Heli ei kuitenkaan ole. Karkean pinnan alla hän on herkkä ja vähän ujo, mutta näitä piirteitä ei tietenkään huomaa ellei Heliin tutustu paremmin. Jotakuinkin kaikki tulevat kuitenkin hiljaisen naisen kanssa toimeen, vaikka hän onkin aikalailla yksinäinen susi. Hän suhtautuu muihin tallilla kävijöihin asiallisesti, mutta kylmänviileästi. Heli näyttää useimmiten hieman liian huolitellulta Otsonmäelle tai tallille. Piirre juontaa juurensa Helin lapsuuteen Turussa ja Helsingissä. Äidin opastuksella pukeuduttiin aina siististi kun ulos mentiin, eikä maalaiselämä ole muuttanut asiaa. Toisaalta vähän pitää aina kapinoida vanhempia vastaan ja siksi Heli on viimeisen kaksikymmentä vuotta kuunnellut heviä nupit kaakossa. Onneksi Helin asuttamassa rivitalossa ei asu naapureita. Kuulokoje on jo varauksessa, eikä olekaan uutta ettei Heli saa selvää puheesta varsinkaan hälinässä.

  Eläimistään Heli pitää hurjan hyvää huolta, vaikka hän onkin parempi koiran kouluttaja kuin ratsastaja. Kermanvaalea lapinkoirauros Nuoska voisikin olla tokovalio jos Heli vaivautuisi kiertämään kilpailuita koiran kanssa. Nuori puoliveritamma Inka sen sijaan menee Helin käytössä melkolailla hukkaan, sillä Heli itse on enintään helppo A -tasoinen eikä hyppää esteitä muuten kuin maastossa kaatuneiden risujen yli. Onneksi Heli on kuitenkin varsin kärsivällinen eläinten kanssa, joten ehkä Inkastakin tulee vielä jotain.

  Heli asuu Otsonmäen keskustan liepeillä rivitalossa, jossa ei Helin lisäksi asu kuin joku epäilyttävä nuori jamppa. Kolme asuntoa on ilmeisesti jätkälle tarpeeksi hajurakoa, mutta viereisessä asunnossa asunut mummeli muutti seuraavaan lähes tyhjään rivitaloon Heliä karkuun. Talorykelmän sivussa mäntyjen reunustamalla parkkipaikalla seisoo Helin likaisen harmaa Mitsubishi Pajero vuodelta -95 ylhäisessä yksinäisyydessään parkkipaikan takimmaisessa nurkassa, jonka myyjä takuuvarmasti oli merkinnyt kiusallaan Helin ostaman asunnon yhteyteen.

  Helin on ulkonäöltään aika pitkälti hyvin seinäruusu. Polkkamittaiset maantienruskeat hiukset ja väsyneet harmaat silmät ovat luultavasti naisen tunnistettavin piirre. Viimeksi kun mitattiin, Heli oli 167 senttiä pitkä, plusmiinus yksi. Vaa’alle häntä ei kuitenkaan saa, mutta elämä kieltämättä näkyy hänen lanteillaan. Heli on kuitenkin melko tyylikäs pukeutuja. Ainakin noin niin kuin maalaisstandardeilla.

  merkki1 karvaturri

  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 5 kuukautta sitten  Heli Lindqvist. Syy: Heli sai vakityöpaikan Otsonmäen ala-asteelta
  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 5 kuukautta sitten  Heli Lindqvist. Syy: Merkki Nellyn kouluvalmennuksesta
 • #3124 Vastaus

  Sanni Jokela
  Osallistuja

  Sanni Juulia Jokela
  Ylläpidossa Nana
  s. 20.9.2003, 16-vuotias
  Pinterest

  Sanni ei olisi halunnut muuttaa. Paljasjalkaisen stadilaisen sanaa ei kuitenkaan kuunneltu, kun kiireinen yksinhuoltajaäiti sai työkomennuksen Seinäjoelle, eli “ihan landelle”. Seinäjoelta ei saanut asuntoa ihan yhtä lyhyellä varoitusajalla, joten kaksikko muutti Otsonmäelle, joka on, jos mahdollista, vielä Seinäjokeakin paljon landempi. Töölöläinen kerrostalokolmio vaihtui kirkonkylän rivitaloasuntoon. Onneksi siinä on edes kauppa lähellä.

  Sanni on tyttö, joka ei tunnu välittävän mistään tai kenestäkään. Se on piikikäs ja ilkeä ihan tahallaan eikä anna itsestään mitään kenellekään, mutta jostain kumman syystä sillä on myös ystäviä. Ehkä siksi, että Sanni tietää, missä on bileet, mistä saa röökiä, ja että on kaikesta huolimatta ehdottomasti parempi olla sen ystävä kuin vihollinen.

  Ainoa, josta Sanni välittää tosissaan, on sen ylläpitoponi, Nana. Nana on vasta 3-vuotias rääpäle, ja varsinainen diiva jo nyt, mutta Sanni ollut hevosten parissa koko elämänsä. Se on todella taitava ratsastaja, eikä ainakaan epäröi ikinä, etteikö osaisi tai pärjäisi. Ja Sannista ja Nanasta kyllä tulee vielä vaikka mitä.

  Sanni ei opiskele kuin näennäisesti, koska koulu kiinnostaa sitä noin nolla prosenttia. Yläasteen se vietti lähinnä tupakkanurkalla ja kasvatuskeskusteluissa. Tyttö päätyi opinto-ohjaajan pakottamana ammattikouluun konetekniikan alalle ja käy tunneilla vain sen verran, ettei sitä voi pudottaa pois opiskelijalistoilta.

  Sillä on 153 sentin pituus ja pikkupojan muodot, kylmänvaalea ja vähän huolettomasti laitettu tukka sekä pistävästi katsovat, suurehkot ruskeat silmät mustilla rajauksilla. Se pukeutuu rennosti Vanseihin, mustiin farkkuihin, huppareihin ja t-paitoihin.

  Sellainen se on, ja sen nimi on Sanni.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 3 kuukautta sitten  Sanni Jokela.
 • #3429 Vastaus

  Sonja T.
  Valvoja

  © FaceMaker
  © FaceMaker (CC BY-SA 3.0)

  Sonja Tähdistö: perustietoja

  • Omistaa 2 hevosta: Salierin ja Mortin
  • 37-vuotias (s. 2.11.1983)
  • Koulutukseltaan ohjelmistotekniikan DI
  • Työskentelee koodarina osittain itse omistamassaan pikkufirmassa Tampereella
  • Tekee suurimman osan töistä etänä kotoaan käsin
  • Asuu Seinäjoen puolella, n. 10km Otsonmäeltä Seinäjoelle päin
  • Tampereen keskustasta löytyy kakkosasunto
  • Seurustelee ja asuu Harrin kanssa

  Historiaa
  Sonja on syntyisin Seinäjoelta, asunut lapsuutensa maalla lähellä Otsonmäen rajaa. Lukion jälkeen hän muutti opiskelemaan Tampereelle ja jäi sille tielleen, kunnes nyt palasi takaisin. Työt ja kaveripiiri pitävät kuitenkin toisen jalan vähän Tampereella. Täältä kotiseudulta löytyvät serkku perheineen, setä ja täti ja Seinäjoella vanhainkodista mummu, isänäiti (mummu kuoli 14.11.20). Hänen oopperalaulaja-äitinsä asuu tätä nykyä Australiassa, hän muutti ulkomaille Sonjan ollessa teini-ikäinen. Isä sen sijaan kuoli keväällä 2018.

  Tätä nykyä Sonja työskentelee ohjelmistokehittäjänä. Sonjan puoliso Jarno oli yksi firman perustajista, osakas ja toimitusjohtaja, alunperin Sonja tuli firmaan töihin ihan rivikoodarina. Sonjalle firman osakkeet siirtyivät Jarnon kuollessa samoihin aikoihin kuin Sonjan isä. Levinnyt ja agressiivinen, mutta jotakuinkin oireeton syöpä löytyi miltei vahingossa tammikuussa 2018 ja siinä vaiheessa elinaikaa annettiin muutamia kuukausia. Ennuste piti paikkaansa.

  Nykyhetkeä
  Sonja on siis suhteellisen varakas, nuori ja lapseton leski, kun peri ensin isänsä ja sitten miehensä. Pahin shokki ja suru alkavat olla takana päin, Sonjan omasta mielestä on jo korkea aika. Miehistä on turha vielä puhua mitään, mutta saa nähdä alkaako kosiomiehiä pölistä kartanolla, kun sana leviää että tällainen nainen liikkuu seudulla vapaana… Sittemmin Seinäjoelta on löytynyt muuan töistä tuttu mies, Harri Aittosalo, joka tätä nykyä roikkuu mukana menossa.

  Harrastukset ja ystävät
  Sonjan harrastuksiin kuuluu hevosten lisäksi lukeminen, musiikki ja kaikki ulkona tehtävä: puutarhatyöt, lenkkeily, marjastus ja sienestys. Myös museot, taidenäyttelyt, keikat ja sen sellaiset kiinnostavat. Hän on vähän introvertti ja nauttii yksinäisyydestä ja hiljaisuudesta, mutta joskus on päästävä ihmisten ilmoille, etteivät seinät kaadu päälle. Lähimmät ystävät löytyvät aina puhelimesta, Tampereella käydessään Sonja pyrkii heitä näkemään mahdollisuuksien mukaan. Tärkeitä ovat myös työkaverit ja vaikka viikottaiset palaverit voisi pitää myös telcona, tulee Sonja mielellään loppuviikosta Tampereen-toimistolle kokoustamaan eli siis näkemään työkavereita ihan naamatusten.
  03/2020-> Nämä jutut ovat vähän tauolla koronan takia.

  Ulkonäkö
  Ulkoisesti Sonja on melko pitkä ja hoikka, tällä hetkellä vähän liiankin hoikka. Hiukset ovat keskiruskeat, lyhyet, tavaramerkkinä on geelillä pystyyn tukisteltu tukka. Se on kyllä vähän pakon sanelema ”valinta”, hiusten kastelu ja betonia muistuttava geeli ovat ainoat keinot kesyttää aamutukka… Silmät ovat ruskeat.

  Asuminen
  Sonja asuu isoa ja komiaa omakotitaloa. Isä oli kuollessaan juuri saanut vanhan talon tyhjäksi ja purkuun, tarkoituksena oli rakentaa uusi talo samalle paikalle, vanhan ja homeisen tilalle. No, uusi rakennettiin, mutta sinne muuttikin Sonja nyt. Ja Harri muutti sinne syyskuussa 2020.

  Tampereella Sonjalla on oma tukikohta: pieni kerrostalokaksio, vaalea ja valoisa. Se sijaitsee aivan keskustassa, lähellä rautatieasemaa ja myös lähellä Tullin alueella sijaitsevaa toimistoa. Sinne pääsee aina halutessaan katsomaan ihmisvilinää ja kulttuuririentoja, ja totta kai niitä kavereita.

  Luonne
  Sonja on aika varautunut varsinkin vieraita ihmisiä kohtaan, hän vetäytyy mielellään ensin tarkkailemaan tilannetta ennen kuin lähtee hieromaan tuttavuutta ja odottaa usein toisen tekevän aloitteen. Jos toinen saa pään auki, Sonja kyllä juttelee ihan mielellään yleisiä asioita, mutta omista asioistaan hän ei kovin äkkiä ala avautua. Historiansa takia hän osaa olla hyvin empaattinen muiden ihmisten ongelmia kohtaan, muttei tuo sitä juurikaan esiin oma-aloitteisesti. Introverttinä hän haluaa olla rauhassa ja olettaa muiden haluavan sitä myös.

  Tarkkailija tietenkin huomaa helposti, jos on jotakin erikoista menossa, vaikka sitä ei suureen ääneenä kailotettaisikaan. Sonja tekee herkästi omia oletuksiaan toisten käytöksestä, joskus ne osuvat kohdilleen, joskus taas eivät. Ensivaikutelma ja ns. perstuntuma vaikuttavat paljon siihen, mitä mieltä Sonja on uudesta tuttavuudesta, mutta analysoija ei koskaan luota pelkästään niihin vaan hän muuttaa kyllä mielipidettään aina kun siihen näkee tarvetta.

  Riippumatta siitä, mitä Sonja jostakusta ajattelee itsekseen, hän pyrkii olemaan vähintään peruskohtelias. Joskus, melko harvoin, joku onnistuu hankkiutumaan Sonjan mustalle listalle ja sieltä ei helposti pääsekään pois. Ei Sonja rettelöimään ala näidenkään kanssa, mutta saattaa kyllä vastata hyvinkin terävästi, jos on tarpeen.

  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 9 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: status update
  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 8 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: Korjattu "pieni" nimibugi
  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 5 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: pientä tilannepäivitystä
  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 5 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: Yleispäivitystä
  • Tätä vastausta muokkasi 9 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Sonja T.. Syy: Esittely ajantasalle
  • Tätä vastausta muokkasi 8 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: Päivitetty Mortti
 • #3553 Vastaus

  Santtu
  Osallistuja

  Santtu Aarnipuro
  s. 2003, 173cm
  omistaa islanninhevosruuna Fifin

  Ulkonäkö
  Santulla on lämpimän, suklaisen ruskeat hiukset ja vihreät silmät. Poika on vaaleaihoinen ja hänen kasvojaan koristaa kevyet pisamat. Pörröisiä kutrejaan hän ei ole koskaan onnistunut taltuttamaan, niillä tuntuu olevan aivan oma tahto. Ne pilkistävät pipon tai lippiksen reunojen alta ja ylttävät pojan korvien alapuolelle. Ruumiinrakenteeltaan Santtua kuvaa kaiketi parhaiten perusterve. Hän on ikäisekseen melko keskimääräisessä mitassa, ja täyttää ihannepainon vaatimukset. Kovin lihaksikas tai harteikas poika ei ole, sillä hän ei ole koskaan ollut urheilullista tyyppiä, muttei häntä ihan hinteläksikään voi kutsua. Nuori mies pitää mukavista vaatteista, ja useimmiten hän hautautuu huppariin ja kollareihin, joiden värimaailma vaihtelee mustasta ruskeaan ja maastonvihreään.

  Pääpiirteet
  – Epäsosiaalinen, nörtihtävä nuori miehenalku
  – Paras kaveri koiransa Kaapo, ihmiskavereita ei elämänsä aikana ole onnistunut hankkimaan
  – Kirjaviisas, sosiaalisesti mahdottoman kömpelö
  – Pidetään usein outona, yrittää vaikuttaa välinpitämättömältä sen suhteen, muttei onnistu siinä
  – Ratsastuskokemus pääasiassa satunnaisilta ratsastuskoulujen tunneilta

  Luonne tarkemmin
  Santtu viihtyy parhaiten itsekseen. Poika on aina ollut hiljaisempaa sorttia, eikä hän ole sosiaalisesti lahjakas. Ystävien tekeminen on vaikeaa, eikä Santtu pidä itseään mitenkään erikoisena. Hän pitää videopeleistä, kirjoista ja taiteesta, ja tietysti eläimistä. Santun parhaat ystävät ovatkin olleet aina nelijalkaisia pojan lyhyen elämän aikana. Siitä huolimatta Santtu yrittää olla aina ystävällinen ja kyllä hän keskusteluun kykenee, kunhan joku toinen sen ensin aloittaa. Hän ei koe olevansa ujo tai varovainen (mutta on silti), hän vain harvoin kiinnostuu ihmisseurasta. Jotkut voisivat pitää tätä outona luonteenpiirteenä, mutta Santtua ei haittaa (haittaapas).

  Kunhan Santun lähelle pääsee ja poika ymmärtää, ettei toisten ihmisten kanssa oleminen olekaan niin hankalaa, hänestä tulee esille nörtihtävä hömppä joka nauraa lähestulkoon kaikelle ja uskaltautuu mitä uhkarohkeampiin tyhmyyksiin. Onpa hän menneisyydessään onnistunut käden ja jalan toinen toisensa perään murtamaan hypittyään talon katoilta ja vaikka mistä yllyttämisen uhrina. Tylsää seuraa Santtu siis tosiaan ei ole, kunhan pojan oppii kunnolla tuntemaan.

  Syvempi katsaus elämään
  Santtu asuu vanhempiensa omakotitalossa ainoana lapsena. Santun isä Markus on lääkäri ja Niina-äiti pankkiiri kunhan sairaslomaltaan palaa töihin, joten pojan vanhemmat ovat aina patistaneet poikaansa pärjäämään koulussa erinomaisen hyvin. Santtu onkin hyvä koulussa, ja hän tuo kotiin aina kiitettäviä papereita. Poika käy tällä hetkellä Murronmaan lukiota yleislinjalla, ja sen jälkeen hän suunnittelee lähtevänsä lukemaan itseään eläinlääkäriksi. Todellisuudessa Santtua kiinnostaisi ryhtyä kirjailijaksi, mutta hän tietää sen olevan jo poissuljettu vaihtoehto vanhemmiltaan kysyessä. Santun paras ystävä jo parin vuoden ajan on ollut 3-vuotias kultainennoutaja Kaapo, joka on pojan uskollinen seuralainen niin kotona kuin tallissakin.

  Perhe Aarnipuro muutti Otsonmäelle vuoden 2019 kesällä Markuksen siirtyessä töihin Seinäjoen keskussairaalaan. Santtu joutui siis aloittamaan uudessa koulussa, mutta eipä pojalla ollut kavereita joita jäädä kaipaamaan entuudestaan.

  Pojan ratsastusharrastus alkoi vasta hänen ollessa 11 vuotias. Santtu on käynyt ratsastuskoulussa tunneilla aina silloin kun kiireiset vanhemmat häntä kerkesivät autolla sinne kuljettamaan. Yhden kerran Santtu oli kesällä hevosleirillä pojan ollessa 13. Mitään vakaata pohjaa tai taitotasoa Santulla ei siis ole, ja hän on edelleen vielä aika varovainen hevosten kanssa. Siinä missä Santun vanhemmat tottakai olettavat pojan pyrkivän kisakentille Santtu sen sijaan nauttii hevosten kanssa olemisesta ja hauskanpidosta, sillä tallilla oleminen on hänelle tapa rentoutua ja unohtaa muu maailma. Tasoltaan Santtu ei siis ole hääppöinen ja hänellä on vielä paljon opittavaa.

  (Santtu hevosineen olivat aikaisemmin Kaajapurojen tallilla, mutta hahmo ja sen tarina ei ottanut niin hyvin tuulta alleen siellä kuin toivoin, joten kaksikko siirtyivät Hopiavuoreen puhtaalta pöydältä, eikä aikaisempia tarinallisia tapahtumia kummankaan elämässä ole tähän mennessä tapahtunut. Fifille piirrettyjä kuvia tullaan käyttämään uudelleen uusien tarinoiden yhteydessä niiden piirtäjän laiskuuden vuoksi.)

 • #4125 Vastaus

  Marshall
  Osallistuja

  Marshall Kozlov (omat sivut)
  28v, 176cm, härkä

  » Koti Venäjällä, asunut Suomessa n. 3vuotta.
  » Venäjän lisäksi osaa puhua suomea, englantia, italiaa ja saksaa.
  » Asuu yhdessä poikaystävänsä Niklaksen kanssa rivitalossa Otsonmäellä.

  Melkein satulaan syntynyt parrakas mies jonka tunnistaa helposti punaisista hiuksista.

  Rauhallinen ja ensitapaamisella herkästi vähäpuheinen mies. Mutta kun selviää alkukankeudestaan, niin uskaltautuu paremmin jopa keskustelemaan asioista. Tutustuessa oppii nopeasti tietämään että perhe ja lähipiiri on miehellä äärettömän tärkeä, eikä hevoset jää kovin kauas kakkossijalle.
  Marshall on syntynyt hevosten pariin ja onkin pienestä saakka pyörinyt ja opetellut hevosten kuin tallinkin hoitoa. Samalla oppien vastuuta, täsmällisyyttä ja ahkeruutta. Mutta osaa myös välillä vähän irrotella ja ottaa rennomminkin.

  Fun facts:
  » Tarvitsee kahvia pysyäkseen toimintakykyisenä
  » Harvinaisen surkea piirtämään.
  » Suosii klassista musiikkia.
  » Nuorempana kilpaili paljon kenttäratsastuksessa, nyt useamman vuoden ollut lähinnä kouluratsastaja.
  » Harrastaa jousiammuntaa, myös ratsain.
  » On oikeasti sitä mieltä että ketsuppi kuuluu kaurapuuroon.
  » Vaikka etenkin hevosten kanssa tuntuu omistavan pitkän pinnan, se ei aina ilmene joissain asioissa. Videopelit ovat yksi esimerkki missä jossain vaiheessa hermot loppuu kesken ja ainakin tekisi mielin heittää ohjain seinään.

  Merkit:

 • #4875 Vastaus

  Agnes
  Osallistuja


  Kuvasta kiitos VRL-12637 <3

  AGNES SVARTBACKA, omistaa Lexin
  31 vuotias, syntynyt Turussa 24.4.1989
  171 cm pitkä, vartalotyypiltään päärynä/kolmio
  horoskoopiltaan härkä, persoonallisuustyyppi ENTJ
  koulutukseltaan tradenomi, työskentelee asiakkuuspäällikkönä Seinäjoen Autossa
  asuu rivarikaksiossa Seinäjoella koiransa Kilon kanssa

  Mä olen Agnes Svartbacka, tutummin Nessa. Lapsena mä olin Ankku mutta jenkeissä ne ei sitä osannut lausua eikä Agneskaan sopinut niiden suuhun niin siellä musta tuli Nessa. Koko nuoruuteni asuin Turussa, Hirvensalossa, kunnon elitisti-alueella. Mun vanhemmat, Henrik ja Tia, keskitty menestymään yrityksensä parissa ja mulle hankittiin hevosia korvaamaan menetettyä aikaa vanhempien kanssa. Näin semi kunnianhimoisena tyyppinä aloin tietenkin kilpailemaan, ihan hyvin menestyenkin. Luin itteni sitten tradenomiksi ja tein erilaisia pestejä start-upeissa. Ja sitten kuvioihin tuli Peter, mun ex-aviomies. Salamarakastuminen, muutto jenkkeihin sen laukkatilalle ja prinsessahäät. Me elettiin Peterin kanssa luksuselämää sen jäätävällä omaisuudella ja rakastettiin toisiamme palavasti. Aika täydellinen stoori, eikö? Raha ei tuo onnea eikä meidän suhde toiminut, 7 vuoden liiton jälkeen mä pakkasin mun kamat Luikan laukkuihin ja palasin maitojunalla Suomeen. Tässä mun tarina teille tiivistettynä, varsågod.

  Ensivaikutelma Nessasta on helposti koppava. Naisella on usein vahva mielipide asiaan kuin asiaan ja jää harvoin taka-alalle keskusteluissa. Todella ujot tyypit jäävät naisen varjoon ja kierolla tavalla tämä myös nauttii siitä. Nessa on luontainen johtaja ja rakastaa olla ohjissa, olipa kyse keskustelusta kahvilan sisustuksesta tai kansainvälisen firman strategiapalaverista. Mutta kaiken tämän alla on introvertti, joka kauheasti yrittää olla ekstrovertti. Voisi melkein sanoa että Nessalla on kaksi vaihdetta, täysi introvertti tai hyvinkin sosiaalisesti lahjakas tyyppi. Nessa on myös yltiöystävällinen ja empaattinen ystävilleen ja eläimille. Jos olisi mahdollista niin Nessa pelastaisi jokaisen kodittoman eläimen ja rämpisi päivät läpeensä metsissä istuttamassa puita. Myös tutut ihmiset saavat osansa naisen lämpimästä puolesta, mutta vieraille Nessa esittäytyy helposti todella kylmänä ja koppavana tyyppinä. Parhaiten nainen tulee toimeen sellaisten tyyppien kanssa jotka jakavat samoja arvoja, arvostavat eläimiä ja eivätkä jää naisen jalkoihin keskustellessa.

  Tallilla nainen pyörii useimmiten laadukkaissa ratsastuskamppeissa, jotka on itse todennut kestäviksi ja rahan arvoisiksi. Laiskempina päivinä Nessa ilmestyy tallille vanhoissa, väljissä farkuissa ja neuleissa, jalassaan puhkikuluneet Vansit. Pitkä polkkatukka on lähes aina auki tai otsatukka nostettuna nutturalle päälaelle, meikki on tyyliä natural poislukien silmien rajaukset joita ilman tämä ei kotoa lähtisi.

  Nice to know // Nippelitietoa
  * polttaa tupakkaa kuin korsteeni aina stressatessaan
  * kilpaillut kouluratsastuksessa kansainvälisellä tasolla ennen Jenkkeihin muuttoa
  * pelaa kolikot pelikoneisiin _AINA_ ja Eurojaska on vetämässä kestona joka viikko
  * haluaisi olla vegaani muttei koskaan onnistu jättämään kaikkia eläinperäisiä tuotteita

  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 7 kuukautta sitten  Agnes.
 • #5006 Vastaus

  Reita
  Osallistuja

  Reita Svart
  Pitää Pondia ylläpidossa. Pond asuu Hopiavuoressa TT-cupin ajan.

  s. 1992

  Reita on pitkä, vaalea ja kuulemma äksyn näköinen. Hän on kasvattanut itselleen karkean ulkokuoren. Hän ei yritä varsinaisesti olla epäystävällinen, mutta on ainakin omasta mielestään huono juttelemaan ihmisille. Omasta mielestään Reita sanoo aina vain vääriä sanoja ja asioita. Hän epäilee, että muut odottavat hänen vain lähtevän pois ja olevan hiljaa, koska eiväthän hänen juttunsa voi koskaan ketään kiinnostaa. Reita ei koskaan näyttäisi moisia ajatuksiaan ulospäin. Hän tuntuu tulevan parhaiten toimeen sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät jutellessaan tuijota vaativasti hänen silmiinsä ja jotka ottavat aluksi suuremman vastuun keskustelun sujuvasta etenemisestä. Vähän tutustuttuaan Reita osaa ihan hymyillä ja vitsaillakin.

  Reitan perheeseen kuuluu vaimo Maija, 2013 syntynyt tytär Ruska, kaksi pientä koiraa, vaihteleva määrä rescuemarsuja, Riitan ratsastuskoululla kesätöissä oleva poni Mini, sekä Hopiavuoressa TT-cupin ajan asuva ylläpitohevonen Pond.

  Outoa nippelitietoa:
  – suurimmat pelot ovat kastemadot, kotilolliset etanat ja perhoset: hän ei voi kävellä asvaltilla sateen jälkeen meinaamatta kuolla
  – on opettaja ja tykkää työstään
  – ajaa ruosteista vihreää farkku-Fordia eikä häpeä sitä yhtään

  Vielä oudompaa historiaa:
  – tapasi ensimmäisen hevosensa Mayan Mêl Serenissä ollessaan sen 17-vuotias pikku hoitaja v. 2008
  – Maya myytiin Anne L.:lle, mutta Reita löysi sen vuosia myöhemmin ja osti itselleen Mêl Sereniin v. 2015
  Mini muutti kuvioihin 2017
  – Pond oli lyhyesti Reitalla vuokralla TT-cupin aikaan 2019
  – Reita ja Maya asuivat Hukkasuolla 2016-2019.
  – Maya kuoli 2019, eikä Reita halunnut enää nähdäkään hevosia. Mini ja Pond muuttivat töihin Riitan ratsastuskouluun
  – 2020 Mini työskentelee edelleen koululla, mutta Riitta on saanut Pondin tuputettua Reitalle ylläpitoon

  Kaikkein oudoimmat ihmiskontaktit:
  – Reita tuntee nimeltä Hukkasuolaiset vuoteen 2019 asti (eli Hopiavuoresta Marshallin ja Chain, ja Nellyn kaverin Ekun, sekä joskus vilahtaneen Markus Dahlstenin)
  – Chai Buathongia hän väittää inhoavansa syvästi, mutta se ei ole koskaan tainnut pitää ihan paikkaansa
  – Hän on kilpaillut Pondin kanssa aika paljon ja tunnistaa kilpakumppaniensa kasvot ja nimet (eli Hopiavuoresta Jessen, Oskarin ja Milanin.)
  – Parikymmentä vuotta sitten hän on leikkinyt Eetun kanssa hiekkalaatikolla pikkuautoilla rallikisoja

 • #5292 Vastaus

  Alice
  Osallistuja

  Alice Köpman
  Mintun päiväkirjaSpinnari
  172cm pitkä, shokkiväriset hiukset, joiden väri vaihtuu säännöllisen epäsäännöllisesti.
  Persoonallisuustyypiltään ENTP-A, väittelijä.
  Talliorjailee tädin omistamalle Mintulle
  Kotoisin Helsingistä, muutti Otsonmäelle tätinsä rintamamiestaloon huhtikuussa 2020

  15-vuotias Alice tuntuu aiheuttavan ongelmia kaikkialla, jossa näkyy tai kuuluu. Hän ei häpeä mitään, nöyristele ketään ja omaa ADHD:n lisäksi repullisen muitakin hassunhauskoja kirjaimia, jotka yrittävät lokeroida sinihiuksista rääväsuuta. Hän on totaalinen adrenaliinifriikki ja yllytyshullu, joka pöljäilee useimmitet myös yllyttämättä. Tyttö omaa äärettömän vahvat mielipiteet, eikä epäröi kertoa niitä jokaiselle onnettomalle, joka tämän tielle sattuu. Ystävänä kuitenkin äärettömän lojaali ja kultainen, valehtelee varmasti silmät ja suut täyteen kenelle tahansa puolestasi ja antaa alibin kyselemättä syytä, jos satut sellaista tarvimaan.

  Ulospäinsuuntautunut Alice on hyvin impulsiivinen päätöksissään, eikä osaa ajatella tekojensa seurauksia. Hänen mielestään on tärkeämpää laukoa totuuksia ja pitäytyä faktoissa kuin suojata muiden tunteita. Itkemistä Alice pitää heikkoutena, kuten muutakin turhaa nyhveröintiä ja pelkoa esimerkiksi vaikeiden hevosten kanssa. Tytön ympäristö on usein totaalisessa kaaoksessa, mutta luova taivaanrannanmaalari kutsuu sitä tietoiseksi ratkaisuksi. Koulumenestys ei ole päätähuimaavaa, tytön keskiarvo on 6,2. Alice ei ole missään nimessä tyhmä, mutta hän on vain totaalisen kiinnostumaton koulutyöstä ja käyttää ennemmin aikansa flirttailuun ja seuraavien konnankoukkujen suunnitteluun. Kiinnostuessaan jostain asiasta hän saattaa uppoutua aiheeseen tunneiksi unohtaen koko ympäröivän maailman tyystin.

  Alicen vanhemmat ovat eronneet tytön ollessa pieni. Alice asui pääsääntöisesti äidillään Ullanlinnassa, kunnes jäi liian monesta päihdekokeilusta kiinni ja joutui muuttamaan ensin isänsä luo Ahvenanmaalle. Alicen jatkettua karkailuaan ja viinanhuuruista elämäänsä, sekä kokeiltua huumeita, vanhemmat päättivät lähettää tytön kauas kaikista ystävistään, jotta moinen hullutus loppuisi. Alice lähetettiin siis kunnolliselle ja tunnolliselle Minna-tädilleen Otsonmäelle. Teini piti muuttoa jumalan selän taakse kohtuuttomana rangaistuksena hauskanpidosta, mutta vanhemmat ja sosiaalityöntekijät pysyivät ehdottomana. Toinen vaihtoehto oli nimittäin nuorisokoti ja sinne tyttö ei halunnut mistään hinnasta. Alicen äiti Sari asuu edelleen Helsingissä ja suomenruotsalainen isä Karl Ahvenanmaalla.

  Harrastanut ratsastusta ratsastustunneilla 7-vuotiaasta saakka. Rakastaa hevosia, erityisesti este- ja kenttähevosia enemmän kuin mitään. Ratsastustasoltaan seilaa helppo B – helppo A välillä ja estepuolella noin 100cm tasolla. Ei jaksaisi millään keskittyä hinkkaamaan kouluratsastusta ja pyörittelee mielellään silmiään ”kouluratsastus on ratsastuksen punainen lanka” -väitteelle. On mielestään hevosten kanssa aina oikeassa ja äärettömän pikkutarkka hevosten hyvinvoinnista ja hyvästä kohtelusta. Antaa äänensä kuulua, mikäli joku ei hoida hevostaan tarpeeksi hyvin tytön omien standardien mukaa. Auttaa mielellään muita hevosten kanssa. Oli Belgiassa TET-harjottelussa kenttäratsastustallilla.

  Lyhyesti:
  – Opiskelee kotikoulussa 9-luokan oppimäärää.
  – Itsevarma ja ulospäinsuuntautunut. Vahvoja mielipiteitä.
  – Ailahtelevainen ja impulsiivinen, ei mieti tekojensa seurauksia.
  – Ennemmin oikeassa kuin onnellinen. Mieluiten tietysti molempia.
  – Ei häpeile tupakointiaan, mutta tekee sen häiritsemättä muita. Käyttää runsaasti alkoholia ja vetää käsiinsä muutoinkin kaikkea mitä saa -ja mahdollisimman paljon.
  – Ei ole aktiivinen instagramissa, facebookissa tai muuallakaan ”vanhusten somessa”. Tiktokissa tuhansia seuraajia, on pieni kuuluisuus ja osaa koska tahansa vetää trendaavan tanssin kuin tanssin.
  – Pitää kaikkia yli 25-vuotiaita ikivanhoina, jotka eivät voi ymmärtää nuoria tai heidän arjestaan yhtään mitään.

  Minna Heikkinen
  Mintun omistaja, Alicen täti (äidin sisko)

  Akateeminen ja pidättäytyväinen 35-vuotias. Nainen on tasapuolisesti koulu- ja esteratsastaja ja melkoinen perfektionisti elämässään ylipäätään. Asuu Rintamamiestalossa Otsonmäen laidalla ja kasvattaa Vehäterriereitä, joita asustelee Minnan luona tällä hetkellä viisi kappaletta. Minna on ruskeahiuksinen, keskipituinen, normaalipainoinen ja Alicen mukaan kuolettavan tylsä. Minna käy tallilla 3-4 kertaa viikossa hoitamassa ja ratsastamassa Mintulla. Minna työskentelee sosiaalityöntekijänä ja toimii tukiperheenä muutamalle lapsiperheelle.

  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 6 kuukautta sitten  Alice.
 • #6043 Vastaus

  Vincent
  Osallistuja

  Vincent Vennamo (omat sivut), Zojan omistaja
  22 vuotias, syntyjään Virosta mutta asunut pitkään Suomessa, puhuu sujuvasti molempia kieliä
  182cm pitkä, vartalotyypiltään hoikka/normaali
  Vihreät silmät, musta/tummanruskea lyhyt tukka
  Asuu ja opiskelee Seinäjoella
  Sinkku, ei uskalla rakastua eikä usko olevansa rakastettava

  Vieraille mies näyttäytyy usein hymyileväisenä vaikkakin hiljaisena ja hieman ujona. Hän saattaa kohteliaasti pitää yllä smalltalkia, mutta ei vahingossakaan mene pintaa syvemmälle ellei keskustelukumppani ole tuttu. Vincent laittaa aina muut itsensä edelle ja onkin tästä syystä erittäin helposti hyväksikäytettävissä. Sulkeutuu kuoreensa riitatilanteissa ja ottaa porukassa lähes aina sivustaseuraajan roolin. Hitaasti lämpeävää sorttia mutta ystävänä kultaakin kalliimpi. Oppinut kuitenkin jo sosiaalisemmaksi iän myötä ja yrittää vieraammassakin porukassa osallistua keskusteluun lähinnä kiusallisilla välikommenteilla. Kavereiden kesken ”Viku” on aivan eritavalla eläväinen ja nauravainen, hän eläytyy helposti monen tunnin mittaisiin syvällisiin keskusteluihin aamuyön pikkutunneilla ja uskaltaa kertoilla aivan super huonoja vitsejään. Vincentin leveä hymy täyttää koko huoneen ja aito nauru kaikuu katon läpi kun hän viihtyy seurassa.

  Hevosia mies on harrastanut koko ikänsä, osittain velvollisuudesta ja osittain aidosta kiinnostuksesta. Vincentin isä itse on kisannut esteitä kansallisella tasolla ja Viron maajoukkueessa. Isoisä taasen on pyörittänyt ratsastuskoulua, jossa Vincentkin on ensimmäiset ratsastusoppinsa saanut. Koko iän läpi jatkuneen harrastuksen ansiosta Vincent on taitava ratsastaja, mutta ei valitettavasti usko itseensä sen vertaa että ymmärtäisi olevansa hommassa oikeasti hyvä. Hänellä on erosta katkeran isänsä rahoitus hevosharrastukselle, joka on samalla sekä siuanus että kirous. Isä ei pidä hevosia harrastuksena, vaan painostaa Vincentiä kisaamaan aina vain kovemmalla tasolla jotta voisi menestyä vähintään yhtä paljon kuin isä itse. Vincent itse ei luota taitoihinsa ja osallistuukin kisoihin suurimmaksi osin isän painostuksen vuoksi.

  Vincent pukeutuu vapaa-ajallaan rennon mukavasti, mutta siististi. Usein mies pukee päällensä rennon kauluspaidan ja mustat farkut, kun taas välillä päälle eksyy huppari tai iso t-paita farkkujen tai sortsien kaveriksi. Mies ei välitä pistää rahojaan kiinni vaatteisiin, vaan sijoittaa ne ennemmin Zojaan tai tietokoneeseensa. Tallilla Vincent pukeutuu yleensä vanhoihin farkkuihin, t-paita/huppari komboon ja tennareihin. Ratsastaa myös kotona rennoissa varusteissa eikä siis aina etsi päälleen ratsastushousuja tai -kenkiä kotona treenatessaan. Kunnioittaa kuitenkin valmentajia ym. ja pukeutuu aina siisteihin ratsastuskamppeisiin kun lähtee kotitallilta pois hevosen kanssa.

 • #6055 Vastaus

  Janna H
  Osallistuja

  Janna Heikkilä
  25v (14.01.1995)
  168cm
  Omat sivut
  Omistaa xx-t Bring me my toast xx

  Vaikka ensivaikutelmalta Janna saattaa vaikuttaa iloiselta ja rennolta naiselta, on pinnan alla syviä naarmuja naisen lapsuudesta ja nuoruudesta. Normaalissa arjessa Jannan menneisyys ei näy. Päihteiden tullessa kuvioihin, nainen muuttuu hiljaisemmaksi ja jännittyneemmäksi, mikä vihjailee traumoista.

  Jannan isä on joutunut vankilaan huumetuomioiden takia ja vaikka mies on vapautunut vuosia takaperin, ei Janna ole ikinä antanut isälleen mahdollisuutta luoda suhdetta itseensä. Jannan äiti kuoli huumeiden ja alkoholin yliannostukseen tytön ollessa teini-ikäinen. Sitä ennen Janna on joutunut kohtaamaan heitteillejättöä kotonaan, joten hänellä ei ole hyviä muistoja myöskään hänestä. Äitinsä kuoleman jälkeen Janna vietti loput teinivuosistaan sijaisperheessä, jossa toinen leimattiin ongelmanuoreksi heti alkumetreillä, ilman että mitään oli tapahtunut.

  Näyttääkseen kaikille Janna suoritti peruskoulun kiitettävällä keskiarvolla ja jatkoi opiskelemaan nuorisotyö ohjaajaksi ja omaa kiinnostuksen käyttäytymispsykologiaan. Janna työskentelee Seinäjoella nuorisotyön ohjaajana ja hän onkin pyrkinyt työssään keskittymään niin sanottuihin ongelmanuoriin. Hän kokee että hänellä on oman ”kokemuksensa” kautta ymmärrystä näitä nuoria kohtaan. Jannalla on palo kehittää itseään koko ajan, joten monesti nainen käykin kursseja työnsä puolesta tai omatoimisesti. Hevoset tuovatkin Jannalle sopivaa vastapainoa välillä raskaaseen työhön ja hevosten kanssa nainen pystyykin kääntämään aivonsa täysin off-asentoon.

  Jannalla on puolipitkät vaaleanruskeat hiukset, jotka ovat usein letitettynä tai nutturalla. Tallilla Jannalla on yleensä ratsastushousut tai collarit. Paitana naisella on kuumalla kelillä tummansininen tai harmaa tekninen t-paita ja viileämmällä kelillä sen päällä tummansininen huppari ja talvisin untuva/toppatakki ja toppahousut. Kenkinä nainen käyttää yleensä lenkkareita tai jodhpureja.

  Janna asuu omistamassaan rivitalokaksiossa, eikä naisella ole tällä hetkellä aktiivista parisuhdetta. Nainen on haaveillut koirasta tai kissasta täyttämään asuntonsa tyhjyyttä, mutta vielä hän ei ole löytänyt oikeaa aikaa pienemmälle lemmikille. Nainen omistaa vuosituhannen alusta olevan katumaasturin joka helpottaa niin naisen arkielämää, kuin myös hevosharrastusta.

 • #7168 Vastaus

  Lyydia Meriaho
  Osallistuja

  Meriahot omistavat shetlanninponiruunan Lasson.
  Lyydia on 45 vuotta lähentelevä, fiini nainen, joka on tottunut siihen, että rahalla saa ostettua kaiken. Brändit ja merkkivaatteet ovat tärkeitä sekä loputon juoruaminen muiden asioista. Hevosista tai sitten poneista ei tiedä mitään, mutta hänen isobritannialainen on maailman hienoin otus koko maailmassa.

  Amanda on 14-vuotias teinityttö, joka on tottunut saamaan elämässään läpi kaiken, mitä hän vain ikinä keksii pyytää. Äiti jopa yrittää välillä vetää tytölle rajoja, mutta hän on isän täydellinen pikkutähtisilmä, joka ei ole ikinä vaikeuksia tai aiheuttanut harmia. Seinäjoen keskusta, mopoauto, kaverit ja maine ovat tytölle tärkeitä. Poni sitten – ei niinkään.

 • #7736 Vastaus

  Aamu
  Osallistuja

  Aamu Johanna Rauhala
  Syntymäaika: 24. lokakuuta 2004

  16-vuotiaan Polinan omistaja. (Polinan sivut)

  Aamu Rauhala on 16-vuotias herkkä ja pohdiskeleva ”taitelijasielu”, jonka sydän palaa taiteelle, tieteille sekä tietysti hevosille. Hän on vahva tunne-eläjä, mutta ulospäin hyvin hillitty.

  Ulospäin Aamu on kohtelias, ystävällinen ja muut huomioonottava. Uusien ihmisten kanssa ja uusissa tilanteissa Aamu on kuitenkin melko varautunut ja jää usein herkästi tarkkailijan rooliin. Parhaimmillaan hän on kahdenkeskisissä keskusteluissa, empaattisena tsempparina ja lojaalina olkapäänä.

  Koulu on tytölle hengen asia ja hän on vahvasti motivoitunut opiskelija. Erityisesti hän loistaa historiassa, psykologiassa sekä kielten opiskelussa. Matemaattiset aineet taas tuottavat tytölle päänvaivaa.

  Aamu on asunut Otsonmäellä koko ikänsä, ja pikkukylällä onkin erityinen paikka hänen sydämessään.

  Ulkonäkö
  Aamu on 170-senttinen pitkäraajainen vaaleaverikkö. Silmien väri on isältä peritty ruskea ja äidin tavoin silmät kaartuvat aavistuksen yläviistoon. Vasemmasta silmästä hieman viistosti alas sijoittuu tummanruskea pieni, mutta näkyvä luomi. Sen lisäksi useita samanlaisia pieniä luomia täplittää tytön rintakehää ja raajoja. Vaaleat hiukset ulottuvat puoleen selkään.

  Useimmiten Aamu pitää hiuksensa auki ja oikeastaan ainoastaan lenkkeillessä – jos silloinkaan, hän pyöräyttää hiukset poninhännälle.

  Aamu ei juurikaan käytä meikkiä, satunnaista huulikiiltoa tai peitevoidetta lukuunottamatta.

  Vaatteiden sävyt ovat maanläheisiä. Tytön vaatekaapista löytyy kasapäin villapaitoja ja jalkaan eksyvät usein vaaleanruskeat farkut.

  Tallilla tytöllä on päällään vaalea takki ja beiget, ruudulliset ratsastushousut.

  Hevoset/ratsastus
  Aloittanut ratsastuksen kymmenvuotiaana ja käynyt aktiivisesti ratsastustunneilla viimeisen neljän vuoden ajan. Liikuttanut naapureidensa suomenhevosta Tolstoita kolmen vuoden verran, kunnes ruuna jouduttiin lopettamaan. Ratsastustaidoiltaan Aamu on HeB:n luokkaa.

  Hevosten kanssa Aamu on toisinaan melko arka ja ei sen vuoksi pärjää hurjemmille tapauksille. Myös avuille ”kuurommat” hevoset tuottavat tytölle vaikeuksia, sillä hän on tottunut kommunikoimaan hevosten kanssa vähäisin avuin.

  Suku
  Aamu perheineen ovat maitotilallisia ja Rauhalat pyörittävät Kaunolan tilaa Ievannevalla jo kolmannessa polvessa. Aamun isä Johannes peri sukutilan isältään, joka taas oli perinyt tilan omalta isältään. Isän päätoiminen työnkuva ja vannoutunut elämäntehtävä onkin maatilan pyörittäminen. Siinä sivussa hän nikkaroi kaikenlaista ja tarjoaa auttavaa kättään naapureiden ja tuttujen rakennusprojekteissa.

  Aamun äiti, alun perin Nurmosta kotoisin oleva Aino-Maria toimii luokanopettajana yhdessä Otsonmäen kyläkouluista. Aino-Marian perhe on vanhoillislestadiolaisia, mutta hän itse jätti liikkeen parikymppisenä, vähän ennen avioiduttuaan Johanneksen kanssa. Syvään juurtunut lestadiolainen kasvatus näkyy kuitenkin pitkälle Aino-Marian arvomaailmassa.

  Vanhempien lisäksi Aamulla on kaksi vanhempaa sisarta. 24-vuotias isosisko Alma Jokineva asuu aviomiehensä Lauri Jokinevan ja heidän kolmen lapsensa kanssa pienessä rintamamiestalossa, noin viiden kilometrin päästä Kaunolasta. Vanhempi veli Jaakko Juhani, tutummin Jukkis, on parikymppinen, isänsä hermoja alati koetteleva tuhlaajapoika – jonka taakkana ja siunauksena on periä sukutila. Jukkista haisevien elukoiden sekä kulahtaneen talon isännöinti ei voisi vähempää kiinnostaa ja hän onkin haistattanut suunnitelmalle pitkät jo kerta toisensa jälkeen.

  Rauhaloilla on suuri suku, ja Aamulla riittääkin serkkuja joka sormelle ja varpaalle – puhumattakaan muista sukulaisista. Isän puolen suvusta pitkälti kaikki ovat ainakin lähtöisin Otsonmäeltä, joista sitten osa on vähin äänin kerännyt kamppeensa ja läksinyt muualle asumaan. Äidin puolen sukulaiset taas ovat kotoisin Nurmosta ja Kurikasta, mutta asettuneet paljon väljemmin ympäri maata. Mainitsemisen arvoisia sukulaisia ovat nyt ainakin Kaunolan tilan entiset omistajat, Aamun isovanhemmat Aili ja Touko, jotka tätä nykyä asuvat kirkolla. Heidän lisäkseen sukulaisista lähimpiä ovat Aamulle Otsonmäellä asuvat serkut, 15-vuotias Suvi ja 12-vuotias Aaro, sekä äidin Kurikassa asuva sisko, railakas ja taiteellinen 34-vuotias Helena.

  Kaverit
  Aamun paras ja pitkäaikaisin ystävä on kirkolla asuva samanikäinen Ellinoora. Hänen lisäkseen Aamu pitää serkkuaan Suvia sekä siskoaan Almaa lähimpinä ystävinään. Koulussa Aamulla on luokkakavereita, mutta hän ei juurikaan tapaa heitä vapaa-ajalla.

  Nippelitietoa
  * Aamun ehdoton heikkous niin hevosten kanssa kuin muutenkin on hermojen pettäminen. Nk. heikkohermoinen
  * Vapaa-ajallaan piirtää, maalaa, kirjoittaa, lukee kirjoja, lenkkeilee ja vaeltelee Otsonmäen metsien syvyyksissä
  * Rakastaa syvällisiä keskusteluja
  * Ei voi sietää epäkohteliaita tai suoranaisen töykeitä ihmisiä
  * Ei kiroile tai käytä päihteitä – salaa hieman paheksuu ihmisiä, jotka näin tekevät
  * Käy Otsonmäen lukiota

  • Tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta sitten  Aamu.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta sitten  Aamu.
  • Tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 2 päivää sitten  Aamu. Syy: Pieniä muokkauksia + kuvan päivittäminen
 • #7782 Vastaus

  Hannah
  Osallistuja

  Hannah Nyman, 20- vuotias
  Omistaa Konnan (sivut)

  Hannah saattaa vaikuttaa uusien ihmisten seurassa tylsän ujolta ja etäiseltä, mutta alun tapaamisen jälkeen huomaakin naisen olevan varsin puheliasta sorttia, jolla huumoria riittää jaettavaksi vaikka muillekin asti. Hevosten hoitamisesta ja lenkkeilystä nauttiva brunette on kaikille ystävällinen, avulias ja huolellinen hevosenomistaja.

  Hannah oli saanut ratsastusonnettomuuden jälkeen uuden vivahteen elämäänsä; nainen oli kaivannut omaa, itsenäistä ja hevosen täytteistä elämäänsä jouduttua olemaan ilman hevosta kaksi vuotta, joten hän erosi pitkäaikaisesta poikaystävästään, osti Konnan ja muutti Seinäjoelle kerrostalo kaksioon.

  Tulevaisuudessa Hannah haluaa keskittyä valmentautumiseen ja kilpailemiseen.

  Pähkinän kuoressa
  – 163 senttiä ja hoikka, urheilullinen vartalo
  – Siniset silmät
  – Pisamia
  – Omaa sileän ja hyväkuntoisen ihon
  – Ruskeat ristiselkään asti yltävät hiukset, joita pitää tallilla yleensä ponihännällä tai rennolla nutturalla
  – Suosii sitä mitä milloinkin on muodissa
  – Ei pärjäisi ilman kahvia
  – Eläinrakas

 • #7952 Vastaus

  Jumi
  Osallistuja

  Jumi Kåll
  20-vuotias, nainen
  omistaa Rubin

  Esittely lyhykäisyydessään

  Jumi on sukujuuriltaan eteläpohjalainen, syntyjäänkin seinäjokinen. Asustaa rivitaloyksiössä Seinäjoella, oma pieni pihattotalli löytyy aivan landelta. Työkseen Jumi tekee niin ratsu- kuin ravihevostenkin kengityksiä ja kyllä yrityksellä nykyään aika hyvin pyyhkii.
  Pituudeltaan hän on 156 senttimetriä. Jumi on ollut jo nuorena urheilullista tyyppiä. Metsäpolkuja juoksi viisi vuotta kunnes kyllästyi. Nykyään kengityksen ohella käy salilla silloin kun kerkiää, eli ei kovin usein, mutta hieman tukemassa peruskunnon säilymistä.
  Hiukset on värjätty hiljattain sinisiksi. Kulmalävistys vasemmassa kulmassa sekä 10mm venytykset ovat olleet olemassa jo kaksi vuotta. Tatuointeja ei toistaiseksi ole, suunnitteilla kyllä. Pukeutuu usein mustanpuhuviin käytännöllisiin vaatteisiin eikä meikkaa. Jumia ei suuremmin kiinnosta mätsäävät värit hevosen kanssa, vaan kulkee kaikessa käytäntö edellä – toimiiko se kuten sen pitää? Sitten se on hyvä.
  Ulos (juomaan) mennessä kaapista vasta löytyy ne minihameet ja jäätävän kokoiset korkkarit. Silloin naamaankin hän laittaa mustaa tai muuta tummaa huulipunaa ja vesivärirajaukset.

  Luonteeltaan Jumi on hyvin itsenäinen, omatoiminen ja rento. Tiimityötaidot ovat hieman hukassa, erityisesti jos Jumi ei saa toimia johtavana osapuolena ja päättää asioista. Antaa kyllä periksi lopulta, mutta tämä on piirre minkä monet kokevat Jumissa hyvin epämiellyttävänä. Rentous onneksi tasapainottaa sitä hieman, muuten oltaisiin pulassa.
  Jumia voisi myös sanoa haaveilijaksi. On paljon ajatuksissaan ja kuuntelee musiikkia suurimman osan päivästä. Mistä tuli mieleen, Jumi aikoinaan osasi soittaa bassoa, mutta ei ole koskenut mihinkään soittimeen pitkään aikaan.
  Jumi on pitkän linjan hevosihminen. Pyörinyt jo lapsena päivät pitkät räkäisellä ravitallilla jossa hevostenhoito oli vähän niin ja näin. Vanhemmiten löytänyt parempiin paikkoihin ja päässyt kehittymään ratsastajana, kilpailemaankin. Tasoksi voi sanoa heA ja hypätty on 130cm esteitä ihan kisatasolla. Opiskellessaan hevosalaa sai paljon arvokasta kokemusta ravihevosten treenaamisesta ja hoidosta. Aiempi työpaikkakin oli sitten ammattivalmentajan talli jossa Jumilla oli se 6 passihevosta.

  Muu

  – Horoskooppi härkä
  – Persoonallisuustyyppi ENTJ
  – Omistaa kaksi muuta hevosta, Zalia ja Amber
  Jumin soittolista
  – Ei pidä pinaatista missään muodossa. Eikä varsinkaan juustosta
  – Ei missään väleissä äitinsä kanssa
  – Rakastaa ulkomaanmatkoja
  – Lonkerot on Jumin pahin vihollinen ja onnistuu silti jotenkin saamaan sitä elimistöönsä viikonloppuisin
  – Pitää miehistä ja naisista kummistakin romanttisessa mielessä, tosin kokee naiset nyt eksänsä jälkeen uhkaaviksi ”manipuloijiksi”.. Still processing, I guess

  • Tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 3 päivää sitten  Jumi.
Vastaa aiheeseen: Yksityishevosten omistajat
Tietosi: