Yksityishevosten omistajat

Etusivu Foorumit Hahmot Yksityishevosten omistajat

Tämä aihe sisältää 17 vastaukset, 18 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Iitu 1 kuukausi sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #728 Vastaus

  Eetu Hopiavuori
  Ylläpitäjä

  Jos Hopiavuoren hevostallilla asuu omistamasi yksityishevonen, esittele hahmosi täällä. Linkitä myös hevosen sivut esittelyyn.

  Pääset mukaan Hopiavuoren tarinaan ja voit tuoda oman hevosesi tallille Toimistossa. Klikkaa itsellesi tunnukset tästä ja liity mukaan!

 • #730 Vastaus

  Inari
  Osallistuja

  Inari Helmipuro
  Omistaa Uunon

  Inari Helmipuro on 18-vuotias neiti, jonka korkeimmat arvot ovat järki ja sivistys. Hän onkin paitsi lukenut ja sivistynyt, myös maalaisjärjellä ja keskustelutaidoilla siunattu itsenäinen nuori nainen. Hän uskoo vakaasti selviytyvänsä elämästä rationaalisen päättelyn avulla. Silti Inari ei ole kylmä ja tunteeton! Hän arvostaa suuresti ystäviään, on helposti lähestyttävä, ja pyrkii myötäelämään läheistensä ilot ja surut heidän mukanaan. Tyhmiä tai ylitunteellisia ihmisiä hän ei kuitenkaan kerta kaikkiaan kestä. Luonteeltaan Inari on sosiaalinen ja lempeä, mutta ehkä hieman varautunut ja virallinen ennen kuin hän tutustuu ja rentoutuu.

  Inarin perheeseen kuuluvat äiti Sirpa, isä Tapio, sekä pikkusisko Eira. Inarilla on hyvät välit kaikkien perheenjäsentensä kanssa, vaikka hän välillä hermostuukin haaveilevaan, taiteelliseen ja tunteelliseen pikkusiskoonsa. Inari on sinkku, eikä hän ole koskaan seurustellut. Hän näkee itsensä ehkä joskus jonkun puolisona, mutta ei lasten äitinä tai kodin hengettärenä.

  Ratsastustaidoiltaan Inari on varmasti keskitasoa. Hänestä ei ole kilparatsastajaksi, eikä hän opiskeluiltaan ehdi valmentautuakaan. Lähiratsastuskoulun tunneilla hän ei kuitenkaan koe enää oppivansa merkittävästi uutta. Uuno on Inarin (ja Eiran) ensimmäinen oma hevonen

  Hevosten ohella Inari harrastaa lenkkeilyä ja käsitöitä, etenkin neulomista. Hänen haaveammattinsa on lakimies, ja parhaillaan Inari pyrkiikin oikeustieteelliseen. Hänen pahin pelkonsa on jämähtää ikuisesti Otsonmäen pikkukuntaan vailla koulutusta ja kunnollista elintasoa.

 • #732 Vastaus

  Eira
  Osallistuja

  Eira Helmipuro
  Omistaa Uunon

  Eira on naurava, eläväinen, taiteellinen ja romanttinen 16-vuotias. Hän pistää tapahtumiin vauhtia missä sitten onkaan, ja hänellä on aina vähintään viisi uutta ideaa, jos tekemistä kaivataan. Ei ole ihme, että Eira on koulussakin suosittu tyttö: häneen on helppo tutustua, hän pitää kyllä keskustelua yllä ujoimpienkin kanssa, ja hän on avoin kaikenlaisille ihmisille.

  Avoimuus ja eläväisyys ovat toisaalta Eiran heikkouksia. Eira rakastuu usein, ja aina korviaan myöten. Hän hyppää päätä pahkaa huonoihinkin seurustelu- ja kaverisuhteisiin, ja elää sydänsurunsakin yhtä täysillä kuin rakkautensa. Onneksi Eiralla on sentään yleensä joku hyvä ystävä lohduttamassa vastavuoroisuuden eleenä: Eira itse kun on aina ensimmäisenä huolehtimassa muista. Läheistensä harmiksi hän on myös ihan hirvittävän sinisilmäinen: juuri sitä tyyppiä, joka lähettäisi koko omaisuutensa sähköpostin perusteella Iberialaiselle prinssille.

  Kun Eiran tulevaisuudensuunnitelmia kyselee, hän sanoo aikovansa naimisiin hyvän ja melko varakkaan miehen kanssa. Sitten hän nauraa, mutta kertoo kuitenkin, miten hän hoitaisi kotia ja mahdollisia lapsia, kun mies kävisi töissä. Kukaan ei ole ihan varma, onko Eira tosissaan. Ilmeisesti on. Välitavoitteena hänellä on kuitenkin ylioppilaslakki.

  Hevosten lisäksi Eira harrastaa balettia, viulunsoittoa ja pianonsoittoa. Hän on erittäin musikaalinen, mutta ei ollenkaan pitkäjänteinen. Eira rakastaa eläimiä, mutta pitää enemmän söpöistä pojista.

  Eira on aika pätevä ratsastaja, mutta häneltä puuttuu itsesuojeluvaisto. Hän hyppää liian korkeita, menee liian lujaa, ja luulee osaavansa vähän enemmän kuin todellisuudessa osaakaan. Uuno on Eiran (ja Inarin) ensimmäinen oma hevonen, mikä on hyvä juttu. Jos Eiralla olisi puoliverinen, niin kuin hän haluaisi, hän hyppisi 150-senttisiä ratoja päätä pahkaa ja taittaisi niskansa siinä rytäkässä, koska pystyy turvallisesti hyppäämään tällä hetkellä noin metrin.

 • #780 Vastaus

  Jilla
  Osallistuja

  Jilla

  Jilla Katve
  Omistaa Onnin ja Ketkun

  Voiko itseään olla niin vaikea esitellä. Olen varmasti pyyhkinyt tekstin sataan kertaa pois ja aloittanut alusta. Noniin…

  Olen Jilla 22-vuotias nuori nainen pohjois-pohjanmaalta. Nyt varmaan ihmettelet miten päädyin Seinäjoelle. Noh, tiedät varmaan sen tunteen kun kaikki tietää kikkien asiat ja mikään ei enää pysy salassa. Myös ero pitkästä parisuhteesta antoi lisää potkua muuttoon. Olen opiskellut vähän sitä sun tätä ja ammattinimikkeitä löytyy muutama. Niihin lukeutuu tarjoilian ammattitutkinto, hevosen hieronta- ja kengityskurssit.

  Luonteeltani olen aluksi todella introvertti mutta kun tutustun paremmin ihmisiin minusta kuoriutuu luotettava, ystävällinen ja puhelias persoona. Mottona aina on toiminut että – kaikkien kanssa täytyy tulla toimeen vaikka ei heistä pidäkkään-. Rakastan piirtämistä,musiikkia ja valokuvausta joten ei ole yhtään outoa nähdä minut hillumassa kamera kädessä ympäri pihaa.

  Pukeutusmistyylini kuuluu paljon mustaa ja pilkahduksia värejä kuten oranssia, punaista, harmaata ja sinistä. Minut voi usein nähdä tallilla pyörimässä oranssissa hupparissa, tummat ratsastushousut/colleget jalassa ja kengät sään mukaan. Punaiset olkapäille yltävä kiharatukka yleensä auki tai ponihännällä.

  Olen enemmänkin semmoinen puskaratsastaja. Viihdyn mielummin omassa rauhadsa tallilla kuin joka viikonloppu kiertämässä kisoissa. Koukuratsastus on enemmän mieleeni ja pääsinkin edellisen hevoseni kanssa kisaamaan HeA. Esteitä tulee yleensä hypättyä vain omaksi ja hevosen iloksi. Maastossa höntsäily ja maastakäsin touhuilu on enemmänkin se oma juttu.

  Tavoitteena on työskennellä eläinten kanssa ja olla hieman avoimempi muita ihmisiä kohtaan. Myös uuden rakkauden löytäminen voisi lukeutua tavoitteisiin tai salaisiin haaveisiin.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 4 viikkoa sitten  Jilla.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Jilla.
  • Tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten  Jilla.
 • #842 Vastaus

  Ariel
  Osallistuja

  Ariel Rönnbacka
  Arielin isä omistaa Maken

  Ariel on yhdeksän, vähän ärsyttävässä vaiheessa, ja tietää kaiken hevosista. Joskus kun häneltä kysyy, hän ei ihan sillä kertaa muista, mutta kyllä ihan varmasti tietää aivan kaiken. Hän on kovin ylpeä omasta ponistaan, Makesta, jota isä-Topias auttaa tietenkin hoitamaan. Sen lisäksi, että Ariel harjoittelee ahkerasti Makella, hän käy joka toinen viikko ratsastustunnilla, jotta oikeasti kehittyisi. Tosiasiassa Ariel on ikäänsä ja ratsastusvuosiinsa nähden ihan hyvä ratsastajanalku.

  Vaikka pikku Ariel saattaa vaikuttaa nenäkkäältä, sisältä hän on herkkä tyttö. Ariel ottaa arvostelun ja välillä jopa neuvomisen heti itseensä, ellei hänelle anna palautetta oikein erityisen nätisti. Lisäksi hän kulkee tuntosarvet pystyssä ja huomaa kyllä heti vinot katseet. Koulussa Ariel on vähän yksinäinen, kun muita eivät hevoset kiinnosta, ja Arielia taas ei tunnu kiinnostavan mikään muu.

  Arielilla on isän lupa ratsastaa itse kentällä, mutta hänet on komennettu ilmoittamaan jollekulle aikuisista aina lähtönsä ja paluunsa. Hän saa ja osaa käsitellä itse poniaan. Isä on kuitenkin kiertänyt sanomassa kaikille, että Arielilla ei ole mitään asiaa maastoon, ellei Topias itse ole vahtimassatai antanut nimenomaista lupaa Eetun kautta. Tyttö yrittää kyllä välillä väittää järjestelyn muuttuneen, mutta näin ei ole. Jos näet siis Arielin hiipimässä maastoonpäin tai muuten vain välttelemässä katsetta, pysäytä hänet ja sano Eetulle.

  Ulkonäöltään Ariel on aika tavanomainen heppatyttö. Hänellä on pitkät ruskeat hiukset ja vihreät silmät. Hän pukeutuu usein jonkin sortin legginseihin ja tavallisiin paitoihin. Hän on erittäin ylpeä kullanvärisistä, hevosenmuotoisista korviksistaan. Tietenkin kaikessa pitää olla hevosen kuvia, niin kuin esimerkiksi paidassa, repussa ja jopa hänen huoneensa tapetissa. Usein Ariel kuljettaa mukanaan itse tekemäänsä kepparia. Se on valkoinen, ja sen nimi on Lumi, ja se saattaa kuulemma purra. Lumin ohella Arielilla on lemmikkinä Samu-hamsteri, joka on ainakin Arielin ikäinen, mutta vaihtaa jännästi väriä muutaman vuoden välein. Ariel ei tosiaankaan tiedä, mistä Samun värinvaihdoksissa on kyse, eikä hänelle saa sitä kuulemma kertoa.

 • #862 Vastaus

  Hello
  Osallistuja

  Hello (Helemias) Ilves
  Vuokraa Skottia, omistaa Typyn

  Hello on vaikuttaa huolettomalta veikolta hieman sotkuisine kiharoineen ja nauravine silmineen, ja niin hän yleensä onkin. Hän uskoo, että asioilla on taipumus järjestyä, kunhan on oikea aika. Ensimmäisenä Hellosta jääkin mieleen rauha ja positiivisuus. Vain harva tavallisten kuolevaisten harmi tuntuu koskettavan häntä.

  Hellon ensimmäinen oma hevonen kaksivuotias ja erittäin hemmoteltu Typy. Sen vuoksi Hellolla on ylläpidossa Skotti, jotta hän pääsisi välillä ratsastamaan. Hevosten ohella Hello harrastaa tanssia ja pelimannimusiikkia. Hänen suosikkisoittimensa on viulu, mutta häneltä sujuu vallan hyvin myös pianon, harmonikan, kitaran ja poikkihuilun soittaminen. Hello keräilee erilaisia soittimia, ja hänen kotonaan on muunmuassa didgeridoo, jota hän ei kuitenkaan taitavasti soita. Toinen Hellolle rakas harrastus on agility, vaikkei hänen sekarotuinen koiransa Jerusalem saakaan kilpailla. Hello opiskelee Helsingin yliopiston Seinäjoen toimipisteen kautta, ja opiskelujen ohella pitää sekä yksityisiä soittotunteja että ryhmätunteja Otsonmäen kirjaston tiloissa Kyrönmaanopiston kautta.

  Hello on 22 vuotta vanha ja inhoaa koko nimeään. Hän käyttää sitä vain taiteilijanimenomaisesti Havin Mettäpeleissä ja muissa pelimannihulabaloissa. Hänen perheeseensä kuuluu Jerusalemin ja hevosten lisäksi parikymppinen velipoika Allu (Aulis), isä Hermanni ja äiti Aliisa. Hellon lempiruoka on kuulemma jäätelö, lempiväri sininen ja lempieläin koira.

  Hellolle myönnetyt maailman hienoimmat kunniamerkit

  Nelly myönsi Jilla myönsi Nelly teki ja Tide myönsi

  Hellon omistaa Jerusalem (Jeppe) Ilves:


  Jepen kuvan line: airhead77/dA

 • #896 Vastaus

  Jitta

  Jitta Koski
  Omistaa Bellin
  Jitta, kokonimeltään Jitta Alisa Koski, on 16-vuotias naisen alku. Tytön perheeseen kuuluu äiti, isä sekä 11-vuotias pikkusisko. Jitta ja tämän äiti ovat perheen ainoat kunnon hevosihmiset, vaikka isäkin pyörii joskus tallilla ja kuljettelee kisoihin.

  Jos Jittaa pitäisi kuvata kuvata kolmella adjektiivilla, ne olisivat eloisa, sosiaalinen ja ystävällinen. Tyttö tykkää tutustua uusiin ihmisiin ja on avoin, eikä käyttäydy juuri koskaan ujosti. Tuolla riittää aina läppää eikä juttu tunnu loppuvan koskaan. Kyllä Jitan syvällä sisimmässä piilee myös erittäin haavoittuvainen piirre, jota ei tuo koskaan esille, paitsi niille joihin tyttö luottaa 100%. Jitta tykkää touhuta, eikä ole laiskaa tyyppiä.

  Hevosharrastus alkoi jo 3 vuotiaana, jolloin tytön äiti vei hänet tallille. Tasoltaan Jitta on HeA, mutta jotkin VaB jutut onnistuu sekä 115cm. Jitta harrastaa ratsastuksen lisäksi myös lenkkeilyä ja pianon soittoa.

  Jitan tunnistaa punaisista, kiharoista, hiuksista, jotka ryöppyävät puoleen väliin selkään. Näiti hiuksia ei ole helppo saada kisoihin nutturalle, sen voitte uskoa. Tytöllä on luonnostaan tummemmat ripset ja kulmakarvat, eikä tuo juurikaan meikkaa, paitsi juhliin. Tallilla tyttö käyttää yleensä kylmemmällä untuvatakkia, kesällä jotain T-paitaa, jonka päällä on huppari. Jalassa yleensä mustat ratsastushousut, tai harmaat juoksuhousut. Kenkinä ratsastaessa saappaat, tallitöissä talvella luotettavat kuomat, kesällä kumpparit.

  Tulevaisuuden haaveet on saada komea puoliso ja menestyä kisaradoilla Bellin kanssa.

  //en saanut tehtyä tunnuksia, joten mennään näin

 • #901 Vastaus

  Noa
  Osallistuja

  Noa Aarni Metsärinne
  Flidaisin omistaja

  Ulkoisesti…
  Noa on vähän päälle 180cm suomalaissyntyinen 28-vuotias ikinuori, jonka pään päällä keikkuu kimppu maantienruskeita rastoja. Miehen silmät ovat siniharmaat, molemmissa korvissa killuu hopeiset korvarenkaat, vasemmassa sieraimessa nenärengas ja oikeassa kulmassa on lovi vanhan arven vuoksi, joka vuosien saatossa on haalistunut. Leualta löytyy epäsäännöllisesti siistitty parran alku, ja ruumiinrakenteeltaan Noaa voi kutsua perusterveeksi. Treenata mies ei viitsi eikä jaksa sen ihmeellisemmin, mutta kunnossa pysyy hyvän ruokavalionsa ansiosta.

  Sisältä…
  Noa on ihmisistä pitävä ja avulias, joskin samalla mielettömän yllytyshullu ja uhkarohkeakin. Iän tullessa se on onneksi vähitellen jäänyt enemmän taka-alalle, muttei vieläkään ole mahdotonta saada miestä tekemään toinen toistaan tyhmempiä haasteita kun tarpeeksi yllyttää. Jotkut voisivat myös Noaa nimittää hipiksi rastoineen ja maailmanrauhaa toivovine näkemyksineen, mutta itse Noa ei tätä varsinaisesti allekirjoita. Toki, miehen asunto on täynnä huonekasveja, unisieppareita, sekä toinen toistaan mielekkäämpiä maalauksia, mutta sisälle rakennetussa riippumatossa loikoillessaan Noa voi todeta, että boheemia se on.

  Hyvä ottaa huomioon…
  – Noa omistaa koiran, kääpiöpinseri Mielikin, joka kulkee miehen mukana lähestulkoon kaikkialle.
  – Omistaa myös punaoranssin viljakäärmeen Loimun, joka taas ei kulje mukana oikeastaan mihinkään.
  – Noa oli useampi vuosi sitten onnettomuudessa jossa mies menetti oikean jalkansa polvesta alaspäin. Hän käyttää tekojalkaa joka toimii normaalisti arjessa, mutta kosmeettinen ero on näkyvä.
  – Samaisesta onnettomuudesta mies sai päähänsä kovan iskun joka aiheutti epilepsian, jota hän hoitaa lääkkeillä. Ulkoisesti sitä ei näe.
  – Noa puhuu sekä suomea että ruotsia äidinkielinään, ja käyttää välillä näitä kieliä sekaisin puhuessaan.
  – Hän on virallisesti työtön, mutta tarjoaa valokuvausta kaikenlaisiin tapahtumiin. Mies on itse opiskellut ja kuvaa Canonin järjestelmäkameralla, johon hän omistaa useamman objektiivin.

  Pääpiirteittäin…
  – Noa on hyväntuulinen, melko puhelias mutta rauhallinen.
  – Ei tuo vahvoja mielipiteitä esiin (konfliktien välttämiseksi ennenkuin häneen on tutustunut kunnolla.
  – Puhuu huomattavasti enemmän Stadin slangia Helsinkiläisten seurassa ollessaan, vaikkakin käyttää sitä myös arkipuheessaan jonkin verran.

  Merkit

  • Tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta sitten  Noa.
 • #931 Vastaus

  Nika
  Osallistuja

  © Lumikatti
  Veronika Hirvioja
  Kavereille ihan vain Nika
  Onnin vuokraaja
  Koikkaloikan Highland Queen
  Instagramissa @nikanmaailma

  • syntynyt 28.01.1996 (23v)
  • 159cm
  • osaa suomea (välillä karjalaksi murtaen), englantia, jonkin verran venäjää ja ruotsia sekä vähän saksaa
  • koulutukseltaan eläintenhoitaja, luonto-opas sekä eläintenkouluttaja. Nyt työtön
  • elää säästeliäästi isovanhempien perinnöllä ja äitin avustuksella
  • asuu rivitaloyksiössä seuranaan puolivuotias whippetnarttu Hippa
  • vuokrasi viimeiset kolme vuotta puskailumielessä lämminveriruunaa, jonka ratsukoulutksessa auttoi. Pitko lopetettiin syyskuussa 2018
  • alkuun vähän hissukka, tutustuessa nauravainen ja menevä

  Veronika, 23, on kotoisin Karjalasta ja puhuukin välillä hieman vääntäen ja kääntäen. Oman tiensä kulkija saattaa hämmästyttää vastaantulijoita, sillä nainen osaa olla välillä vähän kajahtanut. Tällä hetkellä Veronika on työttömänä, mutta koulutukseltaan hän on eläintenhoitaja, luonto-opas sekä eläintenkouluttaja.

  Veronika on ratsastanut niin kauan kuin muistaa, 15-vuotaaksi asti islanninhevosilla ja siitä eteenpäin treenannut kenttäratsastusta. Nuorempana Veronika ratsutti islanninhevosia valmentajansa valvovan silmän alla ja islanninhevostenkin jälkeen hän on eksynyt auttamaan parin raakileen kanssa. Veronika ei ole koskaan ollut kauhean kilpailuhenkinen, vaan on ratsastanut lähinnä kotitallilla ja tehnyt paljon maastakäsittelyä hevosten kanssa.

  Hevosharrastuksen lisäksi Veronika kuluttaa aikaansa koiransa kanssa touhuamiseen sekä kameran kanssa räpeltämiseen.

  Veronika on omatoiminen ja aktiivinen nuori nainen, eikä hän taida osata olla tekemättä mitään. Suukin hänellä käy tasaiseen tahtiin, vaikka etenkin uusien tuttavuuksien kanssa saattaa olla arka. Nuori nainen on hymyileväinen ja mustan huumorintajun omaava kaikkien kaveri, yleensä hän pistää muiden tarpeet omiensa edelle. Vaikka Veronika onkin menevä taiteilijasielu, on hän silti harkitseva ja melko jalat maassa -tyyppi. Perfektionistinpoikasta häneltä löytyy ja se ei aina välttämättä ole hyvä asia.

  Uusien ihmisen seurassa Veronika on kohtelias, mutta hän puhuu läheisimmille ystävilleen aivan hirveällä tavalla. Saattaa kuulostaa ulkopuolisesta, että hän oikeasti tarkoittaisi niitä asioita, mutta rakkauttansa hän vain ilmaisen kömpelöllä tavallaan. Veronika ei tosiaan ole mitenkään erityisen sutjakka sosiaalisissa tilanteissa ja nainen kiroaa kuin vanha merimies, mutta tykkää kyllä puhua ja viettää aikaa kaikenlaisten ihmisten ja eläinten kanssa.

  Veronikan pärstästä paistaa naisen venäläistausta. Suurin osa Veronikan suvusta on Suomesta ja Venäjältä, mutta kai jostain löytyy saksalaistakin ja ehkä vähän jotain muutakin. Hänellä on korkeat poskipäät ja melko pyöreät, ehkä ovaaliksi luettavat kasvot. Silmät Veronikalla ovat väriltään kirkkaan vihreät, jos tarkkaan katsoo niin hiukan vinot ja ripset pitkät ja tummat. Tummanruskeat hiukset korostavat vaaleaa ihoa. Tukka Veronikalla on leikattu pitkähköön polkkamalliin eikä hän tykkää pitää niitä kiinni, yleensä sana pehko kuvaa sotkuisia hiuksia hyvin. Vaikka nainen onkin melko lyhyt, vain 159cm pitkä, hänellä on jalkaa vaikka muille jakaa. Veronika on siis siro ja pitkäjalkainen, lantion kohdalta muodokas mutta muuten aika tikku. Veronika pitää vartalonmallistaan paljon, sillä hän on ikuisesti ponikokoinen.

  Pukeutumistyyli Veronikalla on hieman kummallinen ja usein vaihteleva. Yhtenä päivänä naisen päällä on jonkin rock-bändin paita ja mustat pillifarkut ja toisena taas haaremihousut ja napapaita, jonain päivänä jopa kauluspaita sekä hame. Värikkäitä vaatteita Veronikan päällä ei kuitenkaan tahdo nähdä, hän suosii mustaa ja rikottuja sävyjä. Poikkeuksena on Veronikan rakas ikivanha sadetakki, joka on ihanan sitruunankeltainen. Tallilla Veronikan päällä on lähes poikkeuksetta mustat kokopaikkaiset ratsastushousut ja säähän sopiva rento paita. Kenkäpuoli tallin ulkopuolella on maiharipainotteinen ja tallilla tuttu näky ovat vanhat Hain kumisaappaat.

  Merkit

  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 4 viikkoa sitten  Nika.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Nika. Syy: Hipan sivut
  • Tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten  Nika. Syy: Karvaturrit-merkki
  • Tätä vastausta muokkasi 2 päivää, 10 tuntia sitten  Nika. Syy: Kesäiset näyttelyt -merkki
 • #936 Vastaus

  Nelly
  Osallistuja

  Nelly
  Nelly Jokikannas
  vuokraponina Cozmina

  luonne ja muu
  Porilainen, joka ei turhia kiertele. Likka on persoonaltaan sähäkkä ja saattaa puhua ohi suunsa. Alkukuva voi antaa turhankin ämmämäisen kuvan, mutta nainen ei tarkoita pahaa. Verbaalisesti lahjakas likka on 173 ja puoli senttimetriä pitkä, 23 vuotias ja, noh, vaikeasti selitettävässä suhteessa Hopiavuoren Eetun kanssa. Tummat hiukset, valkea hymy ja huolelliset nypityt kulmakarvat ovat tunnusmerkkejä, joista ei vaan voi luopua. Nainen on kuullut kerran jos toisenkin ruskeista nappisilmistään. Likka on ihmisläheinen ja kerääkin helposti jengin ympärilleen. Puheliaan ja piikittelevän persoonansa takia jotkut eivät välitä naisesta, mutta se ei hetkuata. Heidän menetyksensä, Nelly kommentoi. Kaikenkaikkiaan menevä likka on seikkailunhaluinen ja ihmisläheinen.

  Nainen on ratsastanut kymmenvuotiaasta asti. Cozmina on hänen neljäs vuokrahevosensa, eikä nainen ole ikinä omistanut omaa ponia. Hän puskailee mielellään, mutta pyrkii valmentautumaan kouluratsastuksessa. Hevosten kanssa hän etenee täysin hevosen mukaan. Nelly on muutenkin todella ihmisrakas ja haaveilee omasta muulista.

  Nippelitietoja
  Nelly rakastaa ylikaiken kahvia, joten siinä on takuuvarma puheenaihe.
  Nellyn lempibändi on Abba ja lempibiisi Dancing Queen.
  Nelly ei tiedä missä asuisi, mutta sai lainaan ystävänsä pakettiauton. Ainakin siihen asti, kunnes löytää asunnon tai muun katon päänsä päälle. Note; ei ole löytänyt, muttei kyllä ole etsinytkään.
  Nelly rakastaa eläimiä ja puhuu niille aina kuin lapsille.
  Nelly on todella vahva tunne-eläjä.
  Nelly käyttää usein tummansävyisiä huulipunia.

  Merkit
  Maastomerkki Nellyn koulu unicorn-merkki

  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 6 päivää sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 6 päivää sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 6 päivää sitten  Nelly.
 • #982 Vastaus

  Alva
  Osallistuja

  Alva Vierre
  Omistaa Mörrin

  Alva on hiljaisen, mutta kuitenkin iloisen oloinen nuori nainen, joka haaveilee milloin mistäkin. Alunperin hän on kotoisin Pohjois-Pohjanmaan eteläisemmästä osasta, mutta kävi lukion Pohjois-Savon sydämessä ja nyt eksyi opintojen perässä Etelä-Pohjanmaalle. Puheessaan Alva sekoittaa sekä pohjois-pohjalaista että savolaista murretta, johon lisättynä hiljainen ja hento ääni – vaikka ääntäkin lähtee tarvittaessa enemmänkin.

  Naisella on hieman yli olkapäiden ulottuvat vaaleat, hieman beigeen taittavat hiukset ja harmaat silmät. Lisäksi hiusten latvat on sävytetty ruusukullan värisiksi. Alvaa voisi myös kutsua ikuiseksi poniratsastajaksi, hoikalla naisella on pituutta vain 157 cm eikä tämä oikein edes pidä esimerkiksi puoliverisistä. Isot työhevoset taas ovat aivan eri juttu. Tallilla naisen päällä näkee erilaisia huppareita sekä useimmiten jotkin hybridihousut esimerkiksi Revolution Racelta eri värisinä.

  Hevoset ovat kiinnostaneet Alvaa aina ja lukiossa ne olivat hieman suurempana osana elämää, kunnes ammattikorkeakouluopintojen alettua harrastus jäi tauolle. Siis siihen asti että hän lähti 2018 kesäksi työharjoitteluun Norjaan ja tuli ostaneeksi itselleen ponin. Tällä hetkellä Alva asuu jossain rivitalossa Seinäjoen ja Otsonmäen välillä sekä käy töissä Otsonmäellä sijaitsevalla lypsytilalla aina kun agrologiopinnoiltaan ja muulta elämältään ehtii. Hevosten lisäksi Alvan harrastuksiin kuuluu myös tankotanssi ja kitaran soitto, joskin jälkimmäisessä vähättelee osaamistaan vaikka oikeasti osaakin soittaa ihan hyvin.

  Luonteeltaan Alva on alkuun hieman ujon oloinen, mutta melko pian ujo ulkokuori väistyy ja tilalle tulee sosiaalinen papupata, joka useimmiten sanoo kaikki hassutkin asiat ääneen. Tosin ehkä ihan papupata nainen ei kuitenkaan ole, sillä toisinaan on myös hiljaa ja puhuu vain silloin kun on pakko – stressi ja jännityskin voivat vaikuttaa tähän. Hermot Alvalla tuntuvat kestävän loputtomiin etenkin eläinten kanssa, vaikka eivät tietenkään oikeasti kestä loputtomiin.

  Hevosten parissa Alva tykkää enemmän kuin mistään maastolenkeistä hyvässä seurassa, olivat ne sitten ratsain tai kärryillä. Kentällä naisen saattaa nähdä pyörimässä lähinnä lännen- tai kouluratsastuksen parissa esteitä hän ei halua hypätä ollenkaan rimakammon vuoksi.

  Nippelitietoa:
  – Lempiväreihin kuuluu turkoosi/vaaleansininen ja tummanpunainen, vaihtelevasti myös tummansininen
  – Haaveilee tällä hetkellä omasta koirasta, jota ei ole vielä saanut hankittua – stressaa kuitenkin jo etukäteen kuinka saisi koiran ikinä oppimaan yksinolon kunnolla
  – Vaikka tankotanssi kuuluukin harrastuksiin, ei osaa muuten tanssia alkuunkaan vaikka ehkä haluaisikin – tai ainakin väittää ettei osaa..
  – Rakastaa yli kaiken kaakaota, kahvikin kyllä menettelee
  – Kaakaonkin edelle menee silti jäätelö, vaikka ulkona olisikin -25 pakkasta
  – Järjetön vilukissa, joka palelee usein myös kesällä

 • #1013 Vastaus

  Heli Lindqvist
  Osallistuja

  xxx

  Heli Lindqvist
  Omistaa Inkan

  Kääntäjä ja tulkki, opettaa englantia Otsonmäen ala-asteella, 36v, vähän liiankin sinkku

  ”Hei! Olen Heli Lindqvist, elämäniloinen ja ystävällinen 36-vuotias nuori nainen. Vahvuuksiani ovat ehdottomasti tiimityöskentely ja ryhmähengen ylläpitäminen.”

  Näin voisi alkaa Helin tallihakemuksen esittelyosuus, mutta älkää oikeasti uskoko häntä. Hänestä on tullut hyvä valehtelemaan näissä esittelyissä, kun töitä on niin hankalaa saada ja työhakemuksissa ja -haastatteluissa täytyy jauhaa suut ja silmät täyteen sontaa, että jostain saa duunia. Pari kuukautta Heli ehkä jaksaa pitää miellyttävää esitystä yllä, mutta naamion murentuessa pois, kaikki näkevät naisen olevan melkoisen väsynyt, äksy ja jopa jossain määrin katkera elämää kohtaan. Heli kun olisi halunnut lapsia, mutta biologinen kello tikittää pikavauhtia eteenpäin eikä sopivia miesehdokkaita näy mailla taikka halmeilla. Asiaa luonnollisesti auttaa muutto tuppukylästä toiseen.

  Loputtoman kamala Heli ei kuitenkaan ole. Karkean pinnan alla hän on herkkä ja vähän ujo, mutta näitä piirteitä ei tietenkään huomaa ellei Heliin tutustu paremmin. Jotakuinkin kaikki tulevat kuitenkin hiljaisen naisen kanssa toimeen, vaikka hän onkin aikalailla yksinäinen susi. Hän suhtautuu muihin tallilla kävijöihin asiallisesti, mutta kylmänviileästi. Heli näyttää useimmiten hieman liian huolitellulta Otsonmäelle tai tallille. Piirre juontaa juurensa Helin lapsuuteen Turussa ja Helsingissä. Äidin opastuksella pukeuduttiin aina siististi kun ulos mentiin, eikä maalaiselämä ole muuttanut asiaa. Toisaalta vähän pitää aina kapinoida vanhempia vastaan ja siksi Heli on viimeisen kaksikymmentä vuotta kuunnellut heviä nupit kaakossa. Onneksi Helin asuttamassa rivitalossa ei asu naapureita. Kuulokoje on jo varauksessa, eikä olekaan uutta ettei Heli saa selvää puheesta varsinkaan hälinässä.

  Eläimistään Heli pitää hurjan hyvää huolta, vaikka hän onkin parempi koiran kouluttaja kuin ratsastaja. Kermanvaalea lapinkoirauros Nuoska voisikin olla tokovalio jos Heli vaivautuisi kiertämään kilpailuita koiran kanssa. Nuori puoliveritamma Inka sen sijaan menee Helin käytössä melkolailla hukkaan, sillä Heli itse on enintään helppo A -tasoinen eikä hyppää esteitä muuten kuin maastossa kaatuneiden risujen yli. Onneksi Heli on kuitenkin varsin kärsivällinen eläinten kanssa, joten ehkä Inkastakin tulee vielä jotain.

  Heli asuu Otsonmäen keskustan liepeillä rivitalossa, jossa ei Helin lisäksi asu kuin joku epäilyttävä nuori jamppa. Kolme asuntoa on ilmeisesti jätkälle tarpeeksi hajurakoa, mutta viereisessä asunnossa asunut mummeli muutti seuraavaan lähes tyhjään rivitaloon Heliä karkuun. Talorykelmän sivussa mäntyjen reunustamalla parkkipaikalla seisoo Helin likaisen harmaa Mitsubishi Pajero vuodelta -95 ylhäisessä yksinäisyydessään parkkipaikan takimmaisessa nurkassa, jonka myyjä takuuvarmasti oli merkinnyt kiusallaan Helin ostaman asunnon yhteyteen.

  Helin on ulkonäöltään aika pitkälti hyvin seinäruusu. Polkkamittaiset maantienruskeat hiukset ja väsyneet harmaat silmät ovat luultavasti naisen tunnistettavin piirre. Viimeksi kun mitattiin, Heli oli 167 senttiä pitkä, plusmiinus yksi. Vaa’alle häntä ei kuitenkaan saa, mutta elämä kieltämättä näkyy hänen lanteillaan. Heli on kuitenkin melko tyylikäs pukeutuja. Ainakin noin niin kuin maalaisstandardeilla.

  merkki1

  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta sitten  Heli Lindqvist. Syy: Heli sai vakityöpaikan Otsonmäen ala-asteelta
  • Tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 2 viikkoa sitten  Heli Lindqvist. Syy: Merkki Nellyn kouluvalmennuksesta
 • #1076 Vastaus

  JakeBB
  Osallistuja

  Jarmo ”Jake B” Tamminen
  Omistaa Dipsin

  Jarmo Tamminen 37-vuotias mies joka tunnetaan ennemminkin nimellä Jake B. Kukaan ei ole satavarma mistä miehen lempinimi tulee mutta kaikki vain sit käyttävät.

  Jarmo työskentelee sähköfirmassa esimiehenä ja joutuu liikkumaan paljon autollaan töiden takia. Miehellä on vuoden 2000 mallin chevrolet pickup truck. Auto on palvellut miestä jo hyvin pari vuotta ja jatkaa erinomaista työtä edelleen. Harraste autona miehellä on 1948 vuoden chevroletin pickup. Auto on semmoinen ikuisuus projekti joka näkee muutaman kerran kesässä valoa. Muihin miehen harrastuksiin kuluu lännenjutut. Haaveissaan mies on joksu muuttanut Texasiin jossa saisi viettää oikeaa elämää cowboyna.

  Jarmon pukeutumistyyliin kuuluu töissä ihan perustyövaateet mutta kun mies on vapaalla hän muistuttaa tosiaan cowboytä farkkuineen, bootseineen ja tetsoneineen. Josku miehen työkaverit olivat sille nauraneet moneen kertaan muttei nykyään kukaan jaksanut välittää.Ratsastessa miehellä on joko farkut tai farkkujen päällä koko pitkät nahkachapsit. Hänella on tummat lyhyehköt hiukset ja eri paria olevat silmät. Hänen toinen silmänsä on sininen ja toinen ruskea. Mihen namaa koristaa yleensä tumma parran sänki. Vartalo tyypiltään mies on 190cm pitkä, leveä harteinen ja suht lihaksikas.

  Jarmo on kotoisin Jyväskylästä mutta hänen sedällään on pienin kanala Otsomäellä. Jarmo muutti Otsomäelle koska halusi päästä pois kaupungin sykkeestä. Hän oli aina pienenä poikana nauttinut siitä kun oli saanut viettää kesän setänsä tilalla. Siellähän oli myös ensi kertaa kohdannut hevosen ja saanut kipinän ratsastamiseen. Tosin monien vuosien lännen elokuvien katsominen oli saanut minut haluamaan olemaan samanlainen kuin sankarit niissä elokuvissa.

  Joten mies päätti ruveta harrastamaan lännenratsastusta ja niin hänen ensimmäinen oma hevonen Bob saapui kuvioihin. Bob ei antanut mitään ilmaiseksi ja se opetti miehelle paljon hevosen käsittelystä ja ratsastamisesta. Kun Bob lopetettiin Jarmo tiesi että olisi aika uudelle ratsulle joka voisi oepttaa meihelle vielä enemmän. Yleensä miehen kannoilla juoksentelee australiankelpie narttu Jessie. Hyvin jääräpäinen ja omalaatuinen nerttu joka tulee kyllä kaikkien kanssa toimeen tai sitten ei. Eri toten se pitää miehestä ja lapsista.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 3 viikkoa sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 3 viikkoa sitten  JakeBB.
 • #1172 Vastaus

  Annika
  Osallistuja

  Annika Kaijärvi
  s. 18.07.2005 (13-vuotta), Helsinki
  Omistaa Remuksen

  Ruskeasilmäinen ja vaaleahiuksinen Annika on sirokasvoinen oman elämänsä draamakuningatar ja someguru. Piakkoin seitsemättä luokkaa lopetteleva tyttö on koulussa keskinkertainen oppilas, sillä matemaattiset aineet tuottavat hänelle kerrassaan kovin päänvaivaa viikottain kun taas kielet luistavat kuin vettä vaan ja siitä on kiittäminen yksinomaan Annikan vanhempia: päiväkoti, esikoulu ja ala-aste olivat tarkoin valittuja kielikylpyjä missä kieltä pääsi kehittämään pienestä pitäen. Perheestä puheen ollen – Annikan vanhemmat erosivat minkä vuoksi hän muutti Helsingistä Otsonmäelle varsinaisen poniäitinsä Sariannan mukana. Sarianna taas halusi muuttaa ko. paikkakunnalle uuden miesystävän perässä, joten Annikaa odotti uuden kodin lisäksi uusi velipuoli sekä siskopuoli – ja isäpuoli. Sanotaanko vaikka ettei Annika ollut yhtä innoissaan kuin äitinsä muutoksesta.

  Otsonmäellä uusi perhe on siis äiti, isäpuoli, vanhempi siskopuoli ja pienempi velipuoli. Perheessä on myös söpö dalmatialainen Roope. He asuvat kivassa ja melko tuoreeltaan rakennetussa omakotitalossa uusioperheenä.

  Ratsastuksen pariin Annika kannustettiin jo taaperona, sillä äiti Sariannan elämäntyö oli ollut saada esikoinen kiinnostumaan hevosista tavalla tai toisella, jotta hän voisi toteuttaa unelmiaan neuroottisena poniäitinä – yllätys. Siinä hän onnistuikin sillä jo kuuden vanhana Annika sai allensa ensimmäisen oman poninsa, shetlanninponiruuna Felixin. Viitisen vuotta myöhemmin Felix jouduttiin lopettamaan yllättäen iskeneen kaasuähkyn vuoksi, minkä jälkeen kuvioihin astui Remus joka siirtyi tytön mukana aina Otsonmäelle asti. Poni nyt olikin ainoa asia, mistä Annika myönsi pitävänsä muuton yhteydessä edelleen.

  Annikalta löytyy melkein sopivasti pituutta shettiksen selkään, vaikka paremman junnuponin ostaminen olisi voinut olla ajankohtaista. Hänen vaaleat hiuksensa ylettyvät tätä nykyään olkapäille ja ne ovat luonnostaan kovin suorat. Vaatetyyli on etelämäisen tyylikästä ja Annika voikin myöntää omistavansa ainakin viidet ratsastushousut eri värissä – takeista onkin turha puhua.

  Miten tyttöä kuvailisi? Määrätietoinen, teatraalinen, mutta pienen tutustumisen jälkeen usein ihan mukava. Annika osaa keksiä jopa ihan päteviä ja asiallisia argumentteja eri aihealueissa poislukien luonnontieteet, mutta muuten puheenaiheet pyörisivät mielellään söpöissä pojissa ja varhaisteineyden pienissä-suurissa huolissa.

 • #1182 Vastaus

  Katya
  Osallistuja

  Katya Solovjeva
  Omistaa Heran

  Pitkät ruskeat hiukset kehystää kapeita kasvoja. Naisen hymy on mitä valloittavin ja silmät loistaa vihreänä. Pitkä, hoikka vartalo, joka on kääritty merkkivaatteisiin ja farkkuratsastushousuihin. Ulospäin nainen vaikuttaa todella huolitellulta ja ehkä hieman kylmältä ihmiseltä, mutta sisällä on paljon enemmän mitä ulkokuori antaa olettaa.

  Katya on 24-vuotias, Venäjällä syntynyt ja nuoruudessa Suomeen muuttanut nainen. 172cm pituuteen mahtuu kieroutunutta huumoria, temperamenttia, huolenpitoa, sekä hieman uhkarohkeutta. Katya voi vaikuttaa ylimieliseltä, mutta kun häneen tutustuu, huomaa nopeasti, että kovan kuoren alla on oikeasti ihminen.

  Katya on ratsastanut koko ikänsä ja kokenut kaikenlaista. Junnuna isojakin kisakenttiä kierrellyt nainen otti pienemmän vaihteen päälle muuttaessa takaisin Suomeen ulkomailla kierreltyään. Pari puskaponia ja siinä se, ajatteli Katya – mutta kuinkas siinä kävikään. Nyt riimunarun toisessa päässä poukkuroi tulevaisuuden kisaratsu, Hera.

  Katya on hevosten keskuudessa hyvinkin tiukkapipoinen ja vaatii ratsultaan varmasti parasta. Tavarat ovat aina järjestyksessä ja hevoset pidetään siistinä ja niiden hyvinvointia seurataan tarkasti. Onneksi Katya osaa myös tiettyjen rajojen sisällä hellittää, ja joskus ehkä jopa nauraakkin omille virheilleen, tai hevosen kiukuttelulle.

  Kahvihuoneen puolella Katyasta kuoriutuu täysin eri ihminen. Mustaa huumoria on välillä joidenkin vaikea ymmärtää, mutta Katya ei siitä hirveästi välitä. Tilannetaju hänellä on kuitenkin kohdallaan. Katya on tunnetusti yllytyshullu ja lähtee mukaan melkein mihin vaan. Yleensä Katya on kuitenkin se, joka houkuttelee muut hauskanpitoon.

 • #1492 Vastaus

  Matilda
  Osallistuja


  Kuvan on piirtänyt Lynn

  Matilda Autere
  Omistaa Kertun

  Ruskeasilmäinen ja punertavahiuksinen Matilda Autere (s. 1996) ei syntynyt hevosperheeseen eikä ratsastus koskaan ollut Matildalle itsestäänselvyys. Jo nuorena tyttönä Matilda sai kinua vanhemmiltaan lupaa aloittaa ratsastus useamman vuoden ja tyttö joutui todistelemaan sitoutumistaan säästämällä itse rahaa ratsastustunteihin. Vanhemmat nimittäin olivat vakaasti sitä mieltä, että ratsastus on vain ohimenevä villitys, jonka sijasta kannattaisi sijoittaa vaikka pianotunteihin tai kirjallisuuskerhoon.

  ​Vihdoin jankutus tuotti tulosta ja 11-vuotiaana Matilda pääsi ensimmäiselle ratsastustunnille läheiseen Korpimäen Ratsastuskouluun. Tyttö sai Korpimäestä myös ensimmäisen hoitoponin, mustan shetlanninponiruuna Filpun, jonka kanssa hän sai kokea ensimmäisen tippumisen, unohtumattomat kesäleirit uittoreissuineen sekä ensimmäisten tallikisojen voiton. Kipinä hevosurheiluun oli roihahtanut liekkeihin ja Matildaa ei enää saanut pois talleilta – vaikka äiti sitä jossain kohtaa kovasti yrittikin.

  Matildan ydinperheeseen kuuluvat isä Asko Autere, joka työskentelee lukion biologianopettajana, äiti Marika Brännvik-Autere, jonka elämää rytmittää kiireinen arkkitehtiyrittäjän arki sekä Matildan isoveli Miska Autere (s. 1994) opiskelee kansainvälistä kauppaa ja haikailee muutosta ulkomaille ja pikkusisko Marissa Autere (s. 2002), joka perheen iltatähtenä on saanut löyhemmät rajat kuin vanhemmat sisaruksensa ja osaa sen vuoksi olla varsin ärsyttävä. Marissa harrastaa myös ratsastusta ja vuokraa pienellä yksityistallilla Ruby-nimistä connemaratammaa.

  —-

  Matilda on aina viihtynyt paljon yksin eikä ole sisarustensa tapaan tapahtumissa ja ihmismassojen keskellä viihtyvä ekstrovertti. Äitinsä Marika onkin aina sanonut, että Matilda on lapsista se, joka on tullut eniten isäänsä Askoon. Isänsä tapaan Matilda viihtyy luonnon ja eläinten parissa paremmin kuin ihmisten ja onkin hakeutunut yliopistoon opiskelemaan maantiedettä ja sivuaineena biologiaa isänsä jalanjäljissä.

  Onhan Matildassa se räiskyväkin puoli, mutta sitä ei kovin moni saa nähdä. Läheisille ihmisille Matilda uskaltaa olla oma rempseä itsensä ja vähääkään vieraammille Matilda näyttää hillityn, asiallisen ja rauhallisen puolensa. Joku on joskus sanonut Matildan vaikuttavan etäiseltä ja kylmältä ja siinä varmasti on perää. Jostain syystä vieraiden ihmisten kanssa Matilda ei osaa olla kovin avoin, vaan pitäytyy kepeässä small talkissa ja puhuu mieluummin kaikista muista paitsi itsestään. Ei Matilda silti mikään kovin ujo ole, sosiaaliset tilanteet sujuvat häneltä ihan näppärästi, mutta kovin aktiivisesti hän ei hakeudu porukan mukaan.

  Parisuhteitakin Matildalla on takana pari; yksi teini-iän riparirakkaus ja myöhemmin parin vuoden seurustelusuhde mukavan lukiopojan kanssa. Matildasta tuntuu, että tällä hetkellä sinkkuna olo sopii paremmin kuin hyvin ja naisella on paremmin aikaa satsasta opiskeluihin ja hevosteluun. Ikuisena romantikkona Matilda kuitenkin haaveilee tosirakkaudesta, romanttisista treffeistä sekä tietenkin aikanaan perheen perustamisesta.

  Matilda rakastaa kirjoja. Siitä lähtien, kun Matilda oppi lukemaan, on hän uponnut kirjojen maailmaan aina iltaisin. Matilda omistaakin valtavasti kirjoja, jotka lojuvat pitkin asuntoa kirjahyllyillä ja pinoissa pöytien päällä. Lukemisen ja hevosharrastuksen lisäksi myös jooga ja lenkkeily kuuluvat naisen harrastuksiin – Matilda viettää siis varsin tavanomaista ja tasaista elämää.

  Matilda asuu yksin kodikkaassa rivitalokaksiossa. Matildalla ei ole lemmikkejä, mutta hän on haaveillut koirasta tai kissasta. Rahoittaakseen harrastuksensa, koulunkäyntinsä sekä asumisensa Matilda työskentelee osa-aikaisesti assistenttina äitinsä arkkitehtifirmassa. Äiti olisi toivonut Matildan hakeutuvan samalle urapolulle, mutta luonto vei tytön mennessään.

  —-

  Hevosharrastuksensa aikana Matilda on osallistunut säännöllisesti ratsastustunneille, valmennuksiin, kursseille ja leireille. Hän on vuokrannut poneja ja hevosia, kilpaillut lähialueen kisoissa ja tehnyt myös tallitöitä ja leiriavustajan hommia. Matilda on aina ollut kiintynyt suomenhevosiin, vaikka onkin ratsastanut ennakkoluulottomasti rotuun ja kokoon katsomatta kaikenlaisia hevosia. Matilda kuitenkin on kaivannut jo pidempään seuraavaa askelta harrastuksessaan – oman hevosen omistamista. Sopivaa hevosta etsittiin pitkään ja hartaasti, kunnes hieman yllättäen vuotias suomenpienhevostamma sulatti Matildan sydämen. Kerttu ostettiin Saariston Hevosopistolta ja se jouduttiin viemään isän vanhan ravimieskaverin Tapion rähjäiseen pihattoon, koska parempaakaan tallipaikkaa ei siihen hätään löytynyt.

  Vihdoin ja viimein Matildaa lykästi, kun uudelta Hopiavuoren hevostallilta löytyi karsinapaikka Kertulle – eikä matkakaan ollut mahdoton, sillä kotiovelta Hopiavuoreen Matildalle tuli matkaan vain reilu 13 kilometriä.

  Hevosten kanssa Matilda on luonteva ja rento. Hän ei hermostu helposti, vaikka nuoren villisydämisen tamman kanssa eläminen ei ole ollutkaan se helpoin tie. Matilda ei ota turhan tiukkapipoisesti asioita ja jotakuta saattaakin vähän ärsyttää Matildan tapa säilyttää tavaroita ihan hujan hajan. Onneksi tavarat kuitenkin löytyvät yleensä jotenkin päin sullottuna Matildan ja Kertun omasta kaapista, mutta joskus muutama tavara saattaa unohtua matkan varrelle.

  Lyhyesti
  – s. 1996, opiskelee yliopistossa maantiedettä (ja sivuaineena biologiaa)
  – sinkku, asuu yksin, ei lemmikkejä
  – Kerttu on ensimmäinen oma hevonen, haaveilee joskus kilpailemisesta Kertun kanssa
  – introvertti, mutta viihtyy myös tutussa porukassa – ei tosin lähde ihan joka illanviettoon mukaan
  – lempikirjasarja Harry Potterit – eikä häpeile myöntää sitä!
  – lempibändit Coldplay ja The Killers
  – muutamia esimerkkiasuyhdistelmiä joita voit nähdä Matildan päällä, jotta saat osviittaa Matildan tyylistä:
  > mustat pillifarkut, tummansininen iso neule, keltaiset Hai-saappaat
  > sinapinkeltaiset sukkahousut, tummanvihreä trikoomekko, lierihattu, nilkkurit
  > farkkushortsit, Adidaksen lenkkarit, valkoinen Levi’s t-paita
  > korkeavyötäröiset boyfriend-farkut, kukkakuosinen t-paita, isän vanha farkkutakki, Adidaksen lenkkarit

  Merkit

  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta sitten  Matilda.
  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta sitten  Matilda.
 • #1850 Vastaus

  Julle
  Osallistuja

  Julia Korpi
  s. 21.06.2000
  Omistaa Rasmuksen


  Nippelitietoa:

  18v
  syntynyt Ruotsissa
  Kaksonen
  Sinkku
  160cm
  Ruskeat silmät
  tumman violetit hiukset
  Valmistui 2019 Maaliskuuta Hevostenhoitajaksi + Hevostenhierojaksi

  avoin,huumorintajuinen,sosiaalinen,auttavainen sekä kohtelias. Kuuntelee mielellään toisten murheita ja tarjoutuu usein lohduttajaksi. Julialle voi kertoa vaikka maat ja taivaat kuuntelee aina huolesi. Välillä puhuu ehkä itsekkin liikaa josta on monesti kuulutkin.

  Tietopläjäys:
  Syntynyt Ruotsissa, Josta muuttanut suomeen 15vuotiaana
  Pitivät Ruotsissa Ravi- ja kasvatustallia
  Kilpailut nuorempana omilla poneilla raveissa
  Ajaa itse kilpaa sekä valmentaa itse Rasmusta
  Ikuinen ravityttö

 • #1992 Vastaus

  Iitu
  Osallistuja

  Nimi~Iitu Adelaide Emilia Caraneva

  Sukupuoli~Nainen

  Ikä~14 vuotta

  Syntymäaika~3.8.2004

  Kansalaisuus~Suomenkansalaisuus, perjaatteessa tälle voisi hankkia myös Italian kansalaisuuden

  Oma poni~Spotti

  Ulkonäkö~Iitu on noin 125 senttimetriä pitkä pätkä ja hän painaa juuri sopivan verran pituuteensa verrattuna. On todella lyhyt, sillä omaa kasvuhäiriön. Iitun vartalo on hoikka ja solakka, ihon väri tytöllä on hyvin vaalea. Iitulla ei ole kummemmin mitään lihaksia, mutta voimaa kyllä löytyy sopivasti tallilla uurastamiseen. Iitulla on lyhyetköt, noin lapojen alareunaan saakka ylettyvät kullan keltaiset luonnonkiharat hiukset. Ne hulmuavatkin laukassa kauniisti, mutta joskushan ne ovat kiinni kahdella lyhyellä letillä. Iitu ei erityisemmin pidä otsathiuksista, ja sen takia onkin kasvattanut sen pois (muiden hiusten sekaan). Silmät tytöllä ovat kauniin orvokinsiniset ja tarkkailevat maailman menoja pieni ilkikurinen pilke silmäkulmassaan. Kasvojen muoto on pyöreähkö, mutta ei täysin pyöreä. Ripset ovat ihmeellisen pitkät ja todella tumman mustat ja huulet melko punaiset. Iitu käyttää kesäkuumalla todella ohuita ratsastustrikoita, joissa on sivuilla pienet, taivaansiniset takajaloillaan olevat hevoset, syksyllä ja keväällä tytöllä on päällään normaalit mustat ratsastushousut ja talvella mustat vuorelliset ratsastushousut. Hanskat ovat normaalin mustat, hengittävät hanskat, kylmemmiksi ajoiksi ne kuitenkin vaihtuvat lämpimämpiin ratsastushanskoihin. Kisatilanteissa Iitu käyttää valkoisia kisahousujaan ja muuten kisaan sopivaa yläosaa sekä valkoisia kisaratsastushanskoja. Kenkinä toimivat mustat chapsit ja johdpurit, talveksi kengät vaihtuvat vuorellisiin johdpureihin. Takit vaihtelevat sään mukaan, mutta neidin lempivärejä ovat taivaansininen, musta ja valkoinen, joten esim. takeissa ja pukeutumisessa nämä näkyvät vahvasti. Neiti käyttää korvakoruja, jotka vaihtelevat usein, eli koskaan ei voi tietää missä korviksissa tyttö tulee paikalle. Lisäksi tällä on aina kaulassaan pieni, sydämen muotoinen kultakoru, joka on koristeltu näyttävästi. Ja kun sen avaa, paljastuu sisältä pienen pieni, sydämen muotoon leikattu shetlanninponin pään kuva.

  Luonne~Iitu on Suomen Italialaisesta varakkaasta perheestä. Hän on ihanan pirtsakka ja energinen ihminen, energinen, vaikka tyttö ei omista ADHD:ta. Hän kyllä omaa vahvan migreenin, ja se on kurjaa, jos se sattuu juuri tallipäiväksi suunnitellulle päivälle, vaikka se ei tätä sisupussia paljon estele! Tyttö on oikea hurjapää. Hän ei jaksa oikeastaan koskaan laiskotella, ja on melkein aina vauhdissa -jopa unissaan. Iitu osaa pitää salaisuuden, joten voit kertoa sen hänelle huoletta. Pokerinaamaakin tytöllä on! Hän huomaa, jos huijaat, mutta Iitu itse on hyvä jekuttamaan ihmisiä. Iitu rakastaa toisten jekuttamista, ja on siinä aika hyväkin. Kannattaa siis kääntyä Iitun puoleen, jos haluat narauttaa jotakin oikein toden teolla. Jos luulet tyttöä lempeäksi ja koko aika ystävälliseksi ihmiseksi, et tiedä mitään Iitusta! Tarpeen tullen hän on hirveän päättäväinen ja napakka. Iitu osaa ratsastaa määrätietoisesti ja nuorten ponienkin ratsastus onnistuu. Tyttö on oikea tippumisen ja selässä pysymisen maailmanmestari, ja sitä on tullut harrastettua paljon. Kenttä on perinpohjaisesti tutkittu, mutta kyllä Iitu kunnon ropeoissakin pysyy. Usein miten hänet näkeekin kokeilemassa omia hulluja päähän pistojaan. Kyllä neiti osaa olla myös kiltti, mutta päässä liikkuu silti uusia hulluja ja outoja päähän pistoja. Ja kukaan ei sitten halua suututtaa Iitua! Koska sieltä tulee sitten niitä ärräpäitä ja erittäin kipakasti! Hän on perinyt Italiaisen kipakkuuden äidiltään, sillä tämä on Italiasta kotoisin. Suuttumus ei mene ihan helposti ohi, eli tyttö on hieman pitkävihainen. Jos jokin painaa tytön mieltä tai hän on vihainen, haluaa tyttö viettää rakkaan poninsa Spotin kanssa aikaa ihan vain kahdestaan. Iitun lempilajeihin kuuluvat leikkitunnit, esteet ja vauhtimaastot. Hän rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä niitä kyllä voi välttää Iitun kanssa ollessaan! Tytö koulutaso on HeA, Ye 80cm, Re 70cm ja Me 60cm, joten kehittymisen varaa tässä tytössä kyllä vielä on, ja paljon! Koskaan ei siis voi olla varma Iitusta, sillä hänen luonteensa ailahtelee paljon ja usein!

  Menneisyys~ Iitu Adelaide Emilia Caraneva on syntynyt Suomessa, minkä jälkeen he samantien
  muuttivat Italiaan. Siellä Iitu sai viettää viisi ensimmäistä vuotta, minkä seurauksena tyttö oppi sujuvaa Italiaa. Italiassa Iitu aloitti myös ratsastusharrastuksensa ja sai ensimmäisen oman poninsa, Nickanin, oikealtanimeltään poni oli Veronica Strominges. Sitä Iitu hoivasi hyvin. Sitten he muuttivat uudelleen. Tällä kertaa Hopiavuoren läheisyyteen maalle. Sinnekin Nickann raahattiin mukaan. Kun Iitu oli ratsastellut sillän yhdeksän vuotta, oli Nickanin aika laukata vihreämmille laitumille. Tyttö oli todella murtunut tästä, mutta nykyään hänellä on aina muisto Nickanista sydän kaulakorussan. Tyttö on etsinyt jo pitkään uutta tallia, kunnes löysi Hopiavuoren, silloin Iitun sisällä syttyi ja päätti hän hakea tallipaikkaa ponilleen Spotille. Iitulla on siis ollut melko ruusuinen lapsuus, vaikka se on ollutkinmenetyksiä ja mahdollisuuksia täynnä.

  Muuta turhaa~
  ~Horoskooppi on Leijona
  ~Omistaa mustan Australiancoperdog-koiranpennun, jolla on rinnassa valkoinen laikku, joka on kuin väärinpäin käännetty sydän, nimeltään Fanny
  ~Omistaa pienen maatiaiskissa naaraan, joka on väriltään harmaa ja selässä tummemman harmaita epäsäännöllisiä viiruja. Nimi on Lina
  ~Ei omaa parastaystävää, mutta haluaisi
  ~Haluaisi ihastuksen
  ~Tykkää piirtämisestä, ja on aika lahjakas siinä
  ~Lemppari Netflix-sarja on Riverdale
  ~Lempibiisit on ”Colors” ja ”Bad Boy”
  ~Top 3 lempieläimet: 1.Poni 2.Koira ja 3.Kissa
  ~Lempiruoka on kana ja riisi basilikan ja Vesimelonisalaatin kanssa
  ~Lempikasvi on minikaktusO
  ~On perheen ainoa lapsi
  ~Perheeseenkuuluu äiti, isä ja hän
  ~Koti on vanha kartano, joka on sisustettu viimeisen päälle, kuten sisustuslehdissä
  ~Huone on sisustettu sekin viimeisen päälle, niin kuin sisustuslehdissä, oikea unelma huone siis!
  ~Ei yleensämeikkaa, sillä hän näyttää meikatulta ilmankin
  ~Harrastaakeppihevostelua ja ratsastusta varmaan huomattu xd) P
  ~Pystyyhyppäämään 90cm esteen kepparin kanssa

Vastaa aiheeseen: Yksityishevosten omistajat
Tietosi: