Yksityishevosten omistajat

Etusivu Foorumit Hahmot Yksityishevosten omistajat

Tämä aihe sisältää 16 vastaukset, 17 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Elias 1 viikko, 1 päivä sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #728 Vastaus

  Eetu Hopiavuori
  Ylläpitäjä

  Jos Hopiavuoren hevostallilla asuu omistamasi yksityishevonen, esittele hahmosi täällä. Linkitä myös hevosen sivut esittelyyn.

  Pääset mukaan Hopiavuoren tarinaan ja voit tuoda oman hevosesi tallille Toimistossa. Klikkaa itsellesi tunnukset tästä ja liity mukaan!

 • #730 Vastaus

  Inari
  Osallistuja

  Inari Helmipuro
  Omistaa Uunon
  Poseeraa Jussin kanssa, linet I_love_gunja /dA

  Inari Helmipuro on 18-vuotias neiti, jonka korkeimmat arvot ovat järki ja sivistys. Hän onkin paitsi lukenut ja sivistynyt, myös maalaisjärjellä ja keskustelutaidoilla siunattu itsenäinen nuori nainen. Hän uskoo vakaasti selviytyvänsä elämästä rationaalisen päättelyn avulla. Silti Inari ei ole kylmä ja tunteeton! Hän arvostaa suuresti ystäviään, on helposti lähestyttävä, ja pyrkii myötäelämään läheistensä ilot ja surut heidän mukanaan. Tyhmiä tai ylitunteellisia ihmisiä hän ei kuitenkaan kerta kaikkiaan kestä. Luonteeltaan Inari on sosiaalinen ja lempeä, mutta ehkä hieman varautunut ja virallinen ennen kuin hän tutustuu ja rentoutuu.

  Inarin perheeseen kuuluvat äiti Sirpa, isä Tapio, sekä pikkusisko Eira. Inarilla on hyvät välit kaikkien perheenjäsentensä kanssa, vaikka hän välillä hermostuukin haaveilevaan, taiteelliseen ja tunteelliseen pikkusiskoonsa. Inari on sinkku, eikä hän ole koskaan seurustellut. Hän näkee itsensä ehkä joskus jonkun puolisona, mutta ei lasten äitinä tai kodin hengettärenä.

  Ratsastustaidoiltaan Inari on varmasti keskitasoa. Hänestä ei ole kilparatsastajaksi, eikä hän opiskeluiltaan ehdi valmentautuakaan. Lähiratsastuskoulun tunneilla hän ei kuitenkaan koe enää oppivansa merkittävästi uutta. Uuno on Inarin (ja Eiran) ensimmäinen oma hevonen

  Hevosten ohella Inari harrastaa lenkkeilyä ja käsitöitä, etenkin neulomista. Hänen haaveammattinsa on lakimies, ja parhaillaan Inari pyrkiikin oikeustieteelliseen. Hänen pahin pelkonsa on jämähtää ikuisesti Otsonmäen pikkukuntaan vailla koulutusta ja kunnollista elintasoa.

 • #732 Vastaus

  Eira
  Osallistuja

  Eira Helmipuro
  Omistaa Uunon

  Eira on naurava, eläväinen, taiteellinen ja romanttinen 16-vuotias. Hän pistää tapahtumiin vauhtia missä sitten onkaan, ja hänellä on aina vähintään viisi uutta ideaa, jos tekemistä kaivataan. Ei ole ihme, että Eira on koulussakin suosittu tyttö: häneen on helppo tutustua, hän pitää kyllä keskustelua yllä ujoimpienkin kanssa, ja hän on avoin kaikenlaisille ihmisille.

  Avoimuus ja eläväisyys ovat toisaalta Eiran heikkouksia. Eira rakastuu usein, ja aina korviaan myöten. Hän hyppää päätä pahkaa huonoihinkin seurustelu- ja kaverisuhteisiin, ja elää sydänsurunsakin yhtä täysillä kuin rakkautensa. Onneksi Eiralla on sentään yleensä joku hyvä ystävä lohduttamassa vastavuoroisuuden eleenä: Eira itse kun on aina ensimmäisenä huolehtimassa muista. Läheistensä harmiksi hän on myös ihan hirvittävän sinisilmäinen: juuri sitä tyyppiä, joka lähettäisi koko omaisuutensa sähköpostin perusteella Iberialaiselle prinssille.

  Kun Eiran tulevaisuudensuunnitelmia kyselee, hän sanoo aikovansa naimisiin hyvän ja melko varakkaan miehen kanssa. Sitten hän nauraa, mutta kertoo kuitenkin, miten hän hoitaisi kotia ja mahdollisia lapsia, kun mies kävisi töissä. Kukaan ei ole ihan varma, onko Eira tosissaan. Ilmeisesti on. Välitavoitteena hänellä on kuitenkin ylioppilaslakki.

  Hevosten lisäksi Eira harrastaa balettia, viulunsoittoa ja pianonsoittoa. Hän on erittäin musikaalinen, mutta ei ollenkaan pitkäjänteinen. Eira rakastaa eläimiä, mutta pitää enemmän söpöistä pojista.

  Eira on aika pätevä ratsastaja, mutta häneltä puuttuu itsesuojeluvaisto. Hän hyppää liian korkeita, menee liian lujaa, ja luulee osaavansa vähän enemmän kuin todellisuudessa osaakaan. Uuno on Eiran (ja Inarin) ensimmäinen oma hevonen, mikä on hyvä juttu. Jos Eiralla olisi puoliverinen, niin kuin hän haluaisi, hän hyppisi 150-senttisiä ratoja päätä pahkaa ja taittaisi niskansa siinä rytäkässä, koska pystyy turvallisesti hyppäämään tällä hetkellä noin metrin.

 • #780 Vastaus

  Jilla
  Osallistuja

  Jilla

  Jilla Katve
  Omistaa Onnin ja Ketkun

  Voiko itseään olla niin vaikea esitellä. Olen varmasti pyyhkinyt tekstin sataan kertaa pois ja aloittanut alusta. Noniin…

  Olen Jilla 22-vuotias nuori nainen pohjois-pohjanmaalta. Nyt varmaan ihmettelet miten päädyin Seinäjoelle. Noh, tiedät varmaan sen tunteen kun kaikki tietää kikkien asiat ja mikään ei enää pysy salassa. Myös ero pitkästä parisuhteesta antoi lisää potkua muuttoon. Olen opiskellut vähän sitä sun tätä ja ammattinimikkeitä löytyy muutama. Niihin lukeutuu tarjoilian ammattitutkinto, hevosen hieronta- ja kengityskurssit.

  Luonteeltani olen aluksi todella introvertti mutta kun tutustun paremmin ihmisiin minusta kuoriutuu luotettava, ystävällinen ja puhelias persoona. Mottona aina on toiminut että – kaikkien kanssa täytyy tulla toimeen vaikka ei heistä pidäkkään-. Rakastan piirtämistä,musiikkia ja valokuvausta joten ei ole yhtään outoa nähdä minut hillumassa kamera kädessä ympäri pihaa.

  Pukeutusmistyylini kuuluu paljon mustaa ja pilkahduksia värejä kuten oranssia, punaista, harmaata ja sinistä. Minut voi usein nähdä tallilla pyörimässä oranssissa hupparissa, tummat ratsastushousut/colleget jalassa ja kengät sään mukaan. Punaiset olkapäille yltävä kiharatukka yleensä auki tai ponihännällä.

  Olen enemmänkin semmoinen puskaratsastaja. Viihdyn mielummin omassa rauhadsa tallilla kuin joka viikonloppu kiertämässä kisoissa. Koukuratsastus on enemmän mieleeni ja pääsinkin edellisen hevoseni kanssa kisaamaan HeA. Esteitä tulee yleensä hypättyä vain omaksi ja hevosen iloksi. Maastossa höntsäily ja maastakäsin touhuilu on enemmänkin se oma juttu.

  Tavoitteena on työskennellä eläinten kanssa ja olla hieman avoimempi muita ihmisiä kohtaan. Myös uuden rakkauden löytäminen voisi lukeutua tavoitteisiin tai salaisiin haaveisiin.

  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi sitten  Jilla.
  • Tätä vastausta muokkasi 12 kuukautta sitten  Jilla.
  • Tätä vastausta muokkasi 11 kuukautta sitten  Jilla.
 • #862 Vastaus

  Hello
  Osallistuja

  Hello (Helemias) Ilves
  Vuokraa Skottia, omistaa Typyn

  Hello on vaikuttaa huolettomalta veikolta hieman sotkuisine kiharoineen ja nauravine silmineen, ja niin hän yleensä onkin. Hän uskoo, että asioilla on taipumus järjestyä, kunhan on oikea aika. Ensimmäisenä Hellosta jääkin mieleen rauha ja positiivisuus. Vain harva tavallisten kuolevaisten harmi tuntuu koskettavan häntä.

  Hellon ensimmäinen oma hevonen kaksivuotias ja erittäin hemmoteltu Typy. Sen vuoksi Hellolla on ylläpidossa Skotti, jotta hän pääsisi välillä ratsastamaan. Hevosten ohella Hello harrastaa tanssia ja pelimannimusiikkia. Hänen suosikkisoittimensa on viulu, mutta häneltä sujuu vallan hyvin myös pianon, harmonikan, kitaran ja poikkihuilun soittaminen. Hello keräilee erilaisia soittimia, ja hänen kotonaan on muunmuassa didgeridoo, jota hän ei kuitenkaan taitavasti soita. Toinen Hellolle rakas harrastus on agility, vaikkei hänen sekarotuinen koiransa Jerusalem saakaan kilpailla. Hello opiskelee Helsingin yliopiston Seinäjoen toimipisteen kautta, ja opiskelujen ohella pitää sekä yksityisiä soittotunteja että ryhmätunteja Otsonmäen kirjaston tiloissa Kyrönmaanopiston kautta.

  Hello on 22 vuotta vanha ja inhoaa koko nimeään. Hän käyttää sitä vain taiteilijanimenomaisesti Havin Mettäpeleissä ja muissa pelimannihulabaloissa. Hänen perheeseensä kuuluu Jerusalemin ja hevosten lisäksi parikymppinen velipoika Allu (Aulis), isä Hermanni ja äiti Aliisa. Hellon lempiruoka on kuulemma jäätelö, lempiväri sininen ja lempieläin koira.

  Hellolle myönnetyt maailman hienoimmat kunniamerkit

  Nelly myönsi Jilla myönsi Nelly teki ja Tide myönsi

  Hellon omistaa Jerusalem (Jeppe) Ilves:


  Jepen kuvan line: airhead77/dA

 • #901 Vastaus

  Noa
  Osallistuja

  Noa Aarni Metsärinne
  Flidaisin omistaja

  Ulkoisesti…
  Noa on vähän päälle 180cm suomalaissyntyinen 28-vuotias ikinuori, jonka pään päällä keikkuu kimppu maantienruskeita rastoja. Miehen silmät ovat siniharmaat, molemmissa korvissa killuu hopeiset korvarenkaat, vasemmassa sieraimessa nenärengas ja oikeassa kulmassa on lovi vanhan arven vuoksi, joka vuosien saatossa on haalistunut. Leualta löytyy epäsäännöllisesti siistitty parran alku, ja ruumiinrakenteeltaan Noaa voi kutsua perusterveeksi. Treenata mies ei viitsi eikä jaksa sen ihmeellisemmin, mutta kunnossa pysyy hyvän ruokavalionsa ansiosta.

  Sisältä…
  Noa on ihmisistä pitävä ja avulias, joskin samalla mielettömän yllytyshullu ja uhkarohkeakin. Iän tullessa se on onneksi vähitellen jäänyt enemmän taka-alalle, muttei vieläkään ole mahdotonta saada miestä tekemään toinen toistaan tyhmempiä haasteita kun tarpeeksi yllyttää. Jotkut voisivat myös Noaa nimittää hipiksi rastoineen ja maailmanrauhaa toivovine näkemyksineen, mutta itse Noa ei tätä varsinaisesti allekirjoita. Toki, miehen asunto on täynnä huonekasveja, unisieppareita, sekä toinen toistaan mielekkäämpiä maalauksia, mutta sisälle rakennetussa riippumatossa loikoillessaan Noa voi todeta, että boheemia se on.

  Hyvä ottaa huomioon…
  – Noa omistaa koiran, kääpiöpinseri Mielikin, joka kulkee miehen mukana lähestulkoon kaikkialle.
  – Omistaa myös punaoranssin viljakäärmeen Loimun, joka taas ei kulje mukana oikeastaan mihinkään.
  – Noa oli useampi vuosi sitten onnettomuudessa jossa mies menetti oikean jalkansa polvesta alaspäin. Hän käyttää tekojalkaa joka toimii normaalisti arjessa, mutta kosmeettinen ero on näkyvä.
  – Samaisesta onnettomuudesta mies sai päähänsä kovan iskun joka aiheutti epilepsian, jota hän hoitaa lääkkeillä. Myös toinen korva kuuroutui. Ulkoisesti näitä seikkoja ei näe.
  – Noa puhuu sekä suomea että ruotsia äidinkielinään, ja käyttää välillä näitä kieliä sekaisin puhuessaan.
  – Hän on virallisesti työtön, mutta tarjoaa valokuvausta kaikenlaisiin tapahtumiin. Mies on itse opiskellut ja kuvaa Canonin järjestelmäkameralla, johon hän omistaa useamman objektiivin.

  Pääpiirteittäin…
  – Noa on hyväntuulinen, melko puhelias mutta rauhallinen.
  – Ei tuo vahvoja mielipiteitä esiin (konfliktien välttämiseksi ennenkuin häneen on tutustunut kunnolla.
  – Puhuu huomattavasti enemmän Stadin slangia Helsinkiläisten seurassa ollessaan, vaikkakin käyttää sitä myös arkipuheessaan jonkin verran.

  Merkit
  null

  Ja Mielikin oma merkki

  • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi sitten  Noa.
 • #936 Vastaus

  Nelly
  Valvoja

  Nelly_kuvakoko
  Linet dA / Violetris, väritys Juuripersilja
  Nelly Jokikannas
  vuokraponina Cozmina

  luonne ja muu
  Porilainen, joka ei turhia kiertele. Likka on persoonaltaan sähäkkä ja saattaa puhua ohi suunsa. Alkukuva voi antaa turhankin ämmämäisen kuvan, mutta nainen ei tarkoita pahaa. Verbaalisesti lahjakas likka on 173 ja puoli senttimetriä pitkä, 23 vuotias ja, noh, vaikeasti selitettävässä suhteessa Hopiavuoren Eetun kanssa. Tummat hiukset, valkea hymy ja huolelliset nypityt kulmakarvat ovat tunnusmerkkejä, joista ei vaan voi luopua. Nainen on kuullut kerran jos toisenkin ruskeista nappisilmistään. Likka on ihmisläheinen ja kerääkin helposti jengin ympärilleen. Puheliaan ja piikittelevän persoonansa takia jotkut eivät välitä naisesta, mutta se ei hetkuata. Heidän menetyksensä, Nelly kommentoi. Kaikenkaikkiaan menevä likka on seikkailunhaluinen ja ihmisläheinen.

  Nainen on ratsastanut kymmenvuotiaasta asti. Cozmina on hänen neljäs vuokrahevosensa, eikä nainen ole ikinä omistanut omaa ponia. Hän puskailee mielellään, mutta pyrkii valmentautumaan kouluratsastuksessa. Hevosten kanssa hän etenee täysin hevosen mukaan. Nelly on muutenkin todella ihmisrakas ja haaveilee omasta muulista.

  Nippelitietoja
  Nelly rakastaa ylikaiken kahvia, joten siinä on takuuvarma puheenaihe.
  Nellyn lempibändi on Abba ja lempibiisi Dancing Queen.
  Nelly ei tiedä missä asuisi, mutta sai lainaan ystävänsä pakettiauton. Ainakin siihen asti, kunnes löytää asunnon tai muun katon päänsä päälle. Note; ei ole löytänyt, muttei kyllä ole etsinytkään.
  Nelly rakastaa eläimiä ja puhuu niille aina kuin lapsille.
  Nelly on todella vahva tunne-eläjä.
  Nelly käyttää usein tummansävyisiä huulipunia.

  Merkit
  Maastomerkki Nellyn koulu unicorn-merkki merkki merkki1 perjantai.2

  • Tätä vastausta muokkasi 11 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 9 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 9 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 9 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 8 kuukautta, 4 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 kuukautta sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 6 kuukautta, 4 viikkoa sitten  Nelly.
  • Tätä vastausta muokkasi 6 kuukautta, 4 viikkoa sitten  Nelly.
 • #1013 Vastaus

  Heli Lindqvist
  Osallistuja

  xxx

  Heli Lindqvist
  Omistaa Inkan

  Kääntäjä ja tulkki, opettaa englantia Otsonmäen yläasteella ja lukiossa, 36v, vähän liiankin sinkku

  ”Hei! Olen Heli Lindqvist, elämäniloinen ja ystävällinen 36-vuotias nuori nainen. Vahvuuksiani ovat ehdottomasti tiimityöskentely ja ryhmähengen ylläpitäminen.”

  Näin voisi alkaa Helin tallihakemuksen esittelyosuus, mutta älkää oikeasti uskoko häntä. Hänestä on tullut hyvä valehtelemaan näissä esittelyissä, kun töitä on niin hankalaa saada ja työhakemuksissa ja -haastatteluissa täytyy jauhaa suut ja silmät täyteen sontaa, että jostain saa duunia. Pari kuukautta Heli ehkä jaksaa pitää miellyttävää esitystä yllä, mutta naamion murentuessa pois, kaikki näkevät naisen olevan melkoisen väsynyt, äksy ja jopa jossain määrin katkera elämää kohtaan. Heli kun olisi halunnut lapsia, mutta biologinen kello tikittää pikavauhtia eteenpäin eikä sopivia miesehdokkaita näy mailla taikka halmeilla. Asiaa luonnollisesti auttaa muutto tuppukylästä toiseen.

  Loputtoman kamala Heli ei kuitenkaan ole. Karkean pinnan alla hän on herkkä ja vähän ujo, mutta näitä piirteitä ei tietenkään huomaa ellei Heliin tutustu paremmin. Jotakuinkin kaikki tulevat kuitenkin hiljaisen naisen kanssa toimeen, vaikka hän onkin aikalailla yksinäinen susi. Hän suhtautuu muihin tallilla kävijöihin asiallisesti, mutta kylmänviileästi. Heli näyttää useimmiten hieman liian huolitellulta Otsonmäelle tai tallille. Piirre juontaa juurensa Helin lapsuuteen Turussa ja Helsingissä. Äidin opastuksella pukeuduttiin aina siististi kun ulos mentiin, eikä maalaiselämä ole muuttanut asiaa. Toisaalta vähän pitää aina kapinoida vanhempia vastaan ja siksi Heli on viimeisen kaksikymmentä vuotta kuunnellut heviä nupit kaakossa. Onneksi Helin asuttamassa rivitalossa ei asu naapureita. Kuulokoje on jo varauksessa, eikä olekaan uutta ettei Heli saa selvää puheesta varsinkaan hälinässä.

  Eläimistään Heli pitää hurjan hyvää huolta, vaikka hän onkin parempi koiran kouluttaja kuin ratsastaja. Kermanvaalea lapinkoirauros Nuoska voisikin olla tokovalio jos Heli vaivautuisi kiertämään kilpailuita koiran kanssa. Nuori puoliveritamma Inka sen sijaan menee Helin käytössä melkolailla hukkaan, sillä Heli itse on enintään helppo A -tasoinen eikä hyppää esteitä muuten kuin maastossa kaatuneiden risujen yli. Onneksi Heli on kuitenkin varsin kärsivällinen eläinten kanssa, joten ehkä Inkastakin tulee vielä jotain.

  Heli asuu Otsonmäen keskustan liepeillä rivitalossa, jossa ei Helin lisäksi asu kuin joku epäilyttävä nuori jamppa. Kolme asuntoa on ilmeisesti jätkälle tarpeeksi hajurakoa, mutta viereisessä asunnossa asunut mummeli muutti seuraavaan lähes tyhjään rivitaloon Heliä karkuun. Talorykelmän sivussa mäntyjen reunustamalla parkkipaikalla seisoo Helin likaisen harmaa Mitsubishi Pajero vuodelta -95 ylhäisessä yksinäisyydessään parkkipaikan takimmaisessa nurkassa, jonka myyjä takuuvarmasti oli merkinnyt kiusallaan Helin ostaman asunnon yhteyteen.

  Helin on ulkonäöltään aika pitkälti hyvin seinäruusu. Polkkamittaiset maantienruskeat hiukset ja väsyneet harmaat silmät ovat luultavasti naisen tunnistettavin piirre. Viimeksi kun mitattiin, Heli oli 167 senttiä pitkä, plusmiinus yksi. Vaa’alle häntä ei kuitenkaan saa, mutta elämä kieltämättä näkyy hänen lanteillaan. Heli on kuitenkin melko tyylikäs pukeutuja. Ainakin noin niin kuin maalaisstandardeilla.

  merkki1 karvaturri

  • Tätä vastausta muokkasi 11 kuukautta, 1 viikko sitten  Heli Lindqvist. Syy: Heli sai vakityöpaikan Otsonmäen ala-asteelta
  • Tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Heli Lindqvist. Syy: Merkki Nellyn kouluvalmennuksesta
 • #1076 Vastaus

  JakeBB
  Osallistuja

  Jarmo ”Jake B” Tamminen
  Omistaa Dipsin

  Jarmo Tamminen 37-vuotias mies joka tunnetaan ennemminkin nimellä Jake B. Kukaan ei ole satavarma mistä miehen lempinimi tulee mutta kaikki vain sit käyttävät.

  Jarmo työskentelee sähköfirmassa esimiehenä ja joutuu liikkumaan paljon autollaan töiden takia. Miehellä on vuoden 2000 mallin chevrolet pickup truck. Auto on palvellut miestä jo hyvin pari vuotta ja jatkaa erinomaista työtä edelleen. Harraste autona miehellä on 1948 vuoden chevroletin pickup. Auto on semmoinen ikuisuus projekti joka näkee muutaman kerran kesässä valoa. Muihin miehen harrastuksiin kuluu lännenjutut. Haaveissaan mies on joksu muuttanut Texasiin jossa saisi viettää oikeaa elämää cowboyna.

  Jarmon pukeutumistyyliin kuuluu töissä ihan perustyövaateet mutta kun mies on vapaalla hän muistuttaa tosiaan cowboytä farkkuineen, bootseineen ja tetsoneineen. Josku miehen työkaverit olivat sille nauraneet moneen kertaan muttei nykyään kukaan jaksanut välittää.Ratsastessa miehellä on joko farkut tai farkkujen päällä koko pitkät nahkachapsit. Hänella on tummat lyhyehköt hiukset ja eri paria olevat silmät. Hänen toinen silmänsä on sininen ja toinen ruskea. Mihen namaa koristaa yleensä tumma parran sänki. Vartalo tyypiltään mies on 190cm pitkä, leveä harteinen ja suht lihaksikas.

  Jarmo on kotoisin Jyväskylästä mutta hänen sedällään on pienin kanala Otsomäellä. Jarmo muutti Otsomäelle koska halusi päästä pois kaupungin sykkeestä. Hän oli aina pienenä poikana nauttinut siitä kun oli saanut viettää kesän setänsä tilalla. Siellähän oli myös ensi kertaa kohdannut hevosen ja saanut kipinän ratsastamiseen. Tosin monien vuosien lännen elokuvien katsominen oli saanut minut haluamaan olemaan samanlainen kuin sankarit niissä elokuvissa.

  Joten mies päätti ruveta harrastamaan lännenratsastusta ja niin hänen ensimmäinen oma hevonen Bob saapui kuvioihin. Bob ei antanut mitään ilmaiseksi ja se opetti miehelle paljon hevosen käsittelystä ja ratsastamisesta. Kun Bob lopetettiin Jarmo tiesi että olisi aika uudelle ratsulle joka voisi oepttaa meihelle vielä enemmän. Yleensä miehen kannoilla juoksentelee australiankelpie narttu Jessie. Hyvin jääräpäinen ja omalaatuinen nerttu joka tulee kyllä kaikkien kanssa toimeen tai sitten ei. Eri toten se pitää miehestä ja lapsista.

  Profiili kuvan © J.

  • Tätä vastausta muokkasi 12 kuukautta sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 12 kuukautta sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 kuukautta, 1 viikko sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 kuukautta, 1 viikko sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 kuukautta, 1 viikko sitten  JakeBB.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 kuukautta, 1 viikko sitten  JakeBB.
 • #3124 Vastaus

  Sanni Jokela
  Osallistuja

  Sanni Juulia Jokela
  Ylläpidossa Nana
  s. 20.9.2003, 16-vuotias
  Pinterest

  Sanni ei olisi halunnut muuttaa. Paljasjalkaisen stadilaisen sanaa ei kuitenkaan kuunneltu, kun kiireinen yksinhuoltajaäiti sai työkomennuksen Seinäjoelle, eli “ihan landelle”. Seinäjoelta ei saanut asuntoa ihan yhtä lyhyellä varoitusajalla, joten kaksikko muutti Otsonmäelle, joka on, jos mahdollista, vielä Seinäjokeakin paljon landempi. Töölöläinen kerrostalokolmio vaihtui kirkonkylän rivitaloasuntoon. Onneksi siinä on edes kauppa lähellä.

  Sanni on tyttö, joka ei tunnu välittävän mistään tai kenestäkään. Se on piikikäs ja ilkeä ihan tahallaan eikä anna itsestään mitään kenellekään, mutta jostain kumman syystä sillä on myös ystäviä. Ehkä siksi, että Sanni tietää, missä on bileet, mistä saa röökiä, ja että on kaikesta huolimatta ehdottomasti parempi olla sen ystävä kuin vihollinen.

  Ainoa, josta Sanni välittää tosissaan, on sen ylläpitoponi, Nana. Nana on vasta 3-vuotias rääpäle, ja varsinainen diiva jo nyt, mutta Sanni ollut hevosten parissa koko elämänsä. Se on todella taitava ratsastaja, eikä ainakaan epäröi ikinä, etteikö osaisi tai pärjäisi. Ja Sannista ja Nanasta kyllä tulee vielä vaikka mitä.

  Sanni ei opiskele kuin näennäisesti, koska koulu kiinnostaa sitä noin nolla prosenttia. Sanni on se, joka vietti koko yläasteen luvattomilla tupakkatauoilla ja kasvatuskeskusteluissa. Tyttö ajautui peruskoulun huonolla päättötodistuksella ammattikouluun konetekniikan alalle ja käy tunneilla vain sen verran, ettei sitä voi pudottaa pois opiskelijalistoilta.

  Sillä on 153 sentin pituus ja pikkupojan muodot, kylmänvaalea ja vähän huolettomasti laitettu tukka sekä pistävästi katsovat, suurehkot ruskeat silmät mustilla rajauksilla. Se pukeutuu rennosti Vanseihin, mustiin farkkuihin, huppareihin ja t-paitoihin.

  Sellainen se on, ja sen nimi on Sanni.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Sanni Jokela.
 • #3429 Vastaus

  Sonja T.
  Osallistuja

  © FaceMaker
  © FaceMaker (CC BY-SA 3.0)

  Omistaa KWPN-ruuna Salierin

  Sonja Tähdistö on 36-vuotias DI, syntyisin Seinäjoelta, asunut lapsuutensa maalla lähellä Otsonmäen rajaa. Lukion jälkeen hän muutti opiskelemaan Tampereelle ja jäi sille tielleen, kunnes nyt palasi takaisin. Työt ja kaveripiiri pitävät kuitenkin toisen jalan vähän Tampereella vaikka etätöitä Sonja enimmäkseen tekee kotoaan käsin. Täältä kotiseudulta löytyvät serkku perheineen, setä ja täti ja Seinäjoella vanhainkodista mummu, isänäiti. Hänen äitinsä asuu tätä nykyä Australiassa, hän muutti ulkomaille Sonjan ollessa teini-ikäinen. Isä sen sijaan on kuollut reilu vuosi sitten.

  Tätä nykyä Sonja työskentelee ohjelmistohommissa pikkufirmassa, jonka omistaa osin itse. Alunperin Sonjan puoliso oli yksi perustajista, osakas ja toimitusjohtaja, Sonja tuli firmaan töihin ihan rivikoodarina. Sonjalle firman osakkeet siirtyivät Jarnon kuollessa samoihin aikoihin kuin Sonjan isä. Levinnyt ja agressiivinen, mutta jotakuinkin oireeton syöpä löytyi miltei vahingossa tammikuussa 2018 ja siinä vaiheessa elinaikaa annettiin muutamia kuukausia. Ennuste piti paikkaansa.

  Sonja on siis suhteellisen varakas, nuori ja lapseton leski, kun peri ensin isänsä ja sitten miehensä. Vaikeimpiva hetkinä päätä ovat pitäneet pinnalla kaverit, perhe, psykologi ja omalta osaltaan myös karvainen terapeutti Salieri. Pahin alkaa olla takana päin, Sonjan omasta mielestä on jo korkea aika, ja uusia tuulia on luvassa, ainakin maisemanvaihdoksen ansiosta ja toki muutenkin. Miehistä on turha vielä puhua mitään, mutta saa nähdä alkaako kosiomiehiä pölistä kartanolla, kun sana leviää että tällainen nainen liikkuu seudulla vapaana… Sittemmin Seinäjoelta on löytynyt muuan töistä tuttu mies, Harri Aittosalo, joka tätä nykyä roikkuu mukana menossa.

  Sonjan harrastuksiin kuuluu hevosten lisäksi lukeminen, musiikki ja kaikki ulkona tehtävä: puutarhatyöt, lenkkeily, marjastus ja sienestys. Myös museot, taidenäyttelyt, keikat ja sen sellaiset kiinnostavat, se vähän epäilytti maalle muutossa, että nämä jäävät niin kauas. Hän on vähän introvertti ja nauttii sekä yksinäisyydestä että hiljaisuudesta, mutta tunnustaa kyllä auliisti että joskus on päästävä ihmisten ilmoille, etteivät seinät kaadu päälle. Lähimmät ystävät löytyvät aina puhelimesta, Tampereella käydessään Sonja pyrkii heitä näkemään mahdollisuuksien mukaan. Tärkeitä ovat myös työkaverit ja vaikka viikottaiset palaverit voisi pitää myös telcona, tulee Sonja mielellään loppuviikosta Tampereen-toimistolle kokoustamaan eli siis näkemään työkavereita ihan naamatusten.

  Ulkoisesti Sonja on melko pitkä ja hoikka, tällä hetkellä vähän liiankin hoikka. Hiukset ovat keskiruskeat, lyhyet, tavaramerkkinä on geelillä pystyyn tukisteltu tukka. Se on kyllä vähän pakon sanelema ”valinta”, hiusten kastelu ja betonia muistuttava geeli ovat ainoat keinot kesyttää aamutukka… Silmät ovat ruskeat.

  Sonja asuu yksikseen isoa ja komiaa omakotitaloa, joka on aivan uusi. Isä oli kuollessaan juuri saanut vanhan talon tyhjäksi ja purkuun, tarkoituksena oli rakentaa uusi talo samalle paikalle, vanhan ja homeisen tilalle. No, uusi rakennettiin, mutta sinne muuttikin Sonja nyt. Pihaa on riittämiin ja vaikka se rakennustyömaan takia onkin vähän kärsinyt, se asia tulee muuttumaan, mikäli se Sonjasta on kiinni. Ja miksei olisi, huolimatta äidinperintönä tulleesta taiteilijaverestä ja Pirkanmaalla vietetyistä vuosista Sonjan sisällä asuu silti edelleen topakka pohjalaisemäntä.

  Tampereella Sonjalla on oma tukikohta: pieni kerrostalokaksio, vaalea ja valoisa. Se sijaitsee aivan keskustassa, lähellä rautatieasemaa ja myös lähellä Tullin alueella sijaitsevaa toimistoa. Sinne pääsee aina halutessaan katsomaan ihmisvilinää ja kulttuuririentoja, ja totta kai niitä kavereita. Tällä hetkellä Sonja on yleensä loppuviikosta Tampereella muutaman päivän.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Sonja T.. Syy: status update
  • Tätä vastausta muokkasi 2 kuukautta sitten  Sonja T.. Syy: Korjattu "pieni" nimibugi
 • #3553 Vastaus

  Santtu
  Osallistuja

  Santtu Aarnipuro
  19.2.2003, 16 vuotta, 173cm
  omistaa islanninhevosruuna Fifin

  Ulkonäkö
  Santulla on lämpimän, suklaisen ruskeat hiukset ja vihreät silmät. Poika on vaaleaihoinen ja hänen kasvojaan koristaa kevyet pisamat. Pörröisiä kutrejaan hän ei ole koskaan onnistunut taltuttamaan, niillä tuntuu olevan aivan oma tahto. Ne pilkistävät pipon tai lippiksen reunojen alta ja ylttävät pojan korvien alapuolelle. Ruumiinrakenteeltaan Santtua kuvaa kaiketi parhaiten perusterve. Hän on ikäisekseen melko keskimääräisessä mitassa, ja täyttää ihannepainon vaatimukset. Kovin lihaksikas tai harteikas poika ei ole, sillä hän ei ole koskaan ollut urheilullista tyyppiä, muttei häntä ihan hinteläksikään voi kutsua. Nuori mies pitää mukavista vaatteista, ja useimmiten hän hautautuu huppariin ja kollareihin, joiden värimaailma vaihtelee mustasta ruskeaan ja maastonvihreään.

  Pääpiirteet
  – Epäsosiaalinen, nörtihtävä nuori miehenalku
  – Paras kaveri koiransa Kaapo, ihmiskavereita ei elämänsä aikana ole onnistunut hankkimaan
  – Kirjaviisas, sosiaalisesti mahdottoman kömpelö
  – Pidetään usein outona, yrittää vaikuttaa välinpitämättömältä sen suhteen, muttei onnistu siinä
  – Ratsastuskokemus pääasiassa satunnaisilta ratsastuskoulujen tunneilta

  Luonne tarkemmin
  Santtu viihtyy parhaiten itsekseen. Poika on aina ollut hiljaisempaa sorttia, eikä hän ole sosiaalisesti lahjakas. Ystävien tekeminen on vaikeaa, eikä Santtu pidä itseään mitenkään erikoisena. Hän pitää videopeleistä, kirjoista ja taiteesta, ja tietysti eläimistä. Santun parhaat ystävät ovatkin olleet aina nelijalkaisia pojan lyhyen elämän aikana. Siitä huolimatta Santtu yrittää olla aina ystävällinen ja kyllä hän keskusteluun kykenee, kunhan joku toinen sen ensin aloittaa. Hän ei koe olevansa ujo tai varovainen (mutta on silti), hän vain harvoin kiinnostuu ihmisseurasta. Jotkut voisivat pitää tätä outona luonteenpiirteenä, mutta Santtua ei haittaa (haittaapas).

  Kunhan Santun lähelle pääsee ja poika ymmärtää, ettei toisten ihmisten kanssa oleminen olekaan niin hankalaa, hänestä tulee esille nörtihtävä hömppä joka nauraa lähestulkoon kaikelle ja uskaltautuu mitä uhkarohkeampiin tyhmyyksiin. Onpa hän menneisyydessään onnistunut käden ja jalan toinen toisensa perään murtamaan hypittyään talon katoilta ja vaikka mistä yllyttämisen uhrina. Tylsää seuraa Santtu siis tosiaan ei ole, kunhan pojan oppii kunnolla tuntemaan.

  Syvempi katsaus elämään
  Santtu asuu vanhempiensa omakotitalossa ainoana lapsena. Santun isä Markus on lääkäri ja Niina-äiti pankkiiri kunhan sairaslomaltaan palaa töihin, joten pojan vanhemmat ovat aina patistaneet poikaansa pärjäämään koulussa erinomaisen hyvin. Santtu onkin hyvä koulussa, ja hän tuo kotiin aina kiitettäviä papereita. Poika käy tällä hetkellä Murronmaan lukiota yleislinjalla, ja sen jälkeen hän suunnittelee lähtevänsä lukemaan itseään eläinlääkäriksi. Todellisuudessa Santtua kiinnostaisi ryhtyä kirjailijaksi, mutta hän tietää sen olevan jo poissuljettu vaihtoehto vanhemmiltaan kysyessä. Santun paras ystävä jo parin vuoden ajan on ollut 3-vuotias kultainennoutaja Kaapo, joka on pojan uskollinen seuralainen niin kotona kuin tallissakin.

  Perhe Aarnipuro muutti Otsonmäelle vuoden 2019 kesällä Markuksen siirtyessä töihin Seinäjoen keskussairaalaan. Santtu joutui siis aloittamaan uudessa koulussa, mutta eipä pojalla ollut kavereita joita jäädä kaipaamaan entuudestaan.

  Pojan ratsastusharrastus alkoi vasta hänen ollessa 11 vuotias. Santtu on käynyt ratsastuskoulussa tunneilla aina silloin kun kiireiset vanhemmat häntä kerkesivät autolla sinne kuljettamaan. Yhden kerran Santtu oli kesällä hevosleirillä pojan ollessa 13. Mitään vakaata pohjaa tai taitotasoa Santulla ei siis ole, ja hän on edelleen vielä aika varovainen hevosten kanssa. Siinä missä Santun vanhemmat tottakai olettavat pojan pyrkivän kisakentille Santtu sen sijaan nauttii hevosten kanssa olemisesta ja hauskanpidosta, sillä tallilla oleminen on hänelle tapa rentoutua ja unohtaa muu maailma. Tasoltaan Santtu ei siis ole hääppöinen ja hänellä on vielä paljon opittavaa.

  (Santtu hevosineen olivat aikaisemmin Kaajapurojen tallilla, mutta hahmo ja sen tarina ei ottanut niin hyvin tuulta alleen siellä kuin toivoin, joten kaksikko siirtyivät Hopiavuoreen puhtaalta pöydältä, eikä aikaisempia tarinallisia tapahtumia kummankaan elämässä ole tähän mennessä tapahtunut. Fifille piirrettyjä kuvia tullaan käyttämään uudelleen uusien tarinoiden yhteydessä niiden piirtäjän laiskuuden vuoksi.)

 • #4125 Vastaus

  Marshall
  Osallistuja

  Marshall Kozlov
  Omistaa piparmintulla toimivan risteytyshevosen Arlekin

  » Asunut suomessa n.vuoden verran.
  » Venäjän lisäksi osaa puhua sujuvasti suomea, englantia ja saksaa.
  » Asuu yhdessä poikaystävänsä Niklaksen kanssa
  » Muuttivat Otsonmäelle rivitaloon Niklaksen saatua alunperin opiskelupaikan Seinäjoelta, joka vaihtuikin lopulta oppisopimukseksi.

  Melkein satulaan syntynyt 26-vuotias venäläinen, jonka tunnistaa helposti pitkistä punaisista rastoista. Silmien meripihkaa muistuttava värisävy painuu monien mieleen myös.

  Aika rauhallinen ja ensitapaamisella herkästi hieman vähäpuheinen nuori mies. Mutta kun selviää alkukankeudestaan, niin juttuakin alkaa tulemaan etenkin jos on jotain yhteistä keskusteltavaa.
  Enemmän tutustuessa oppii myös tietämään että perhe ja lähipiiri on Marshalille äärettömän tärkeä, eikä hevoset jää kovin kauas kakkossijalle.
  Marshall on syntynyt hevosten pariin ja onkin pienestä saakka pyörinyt niiden parissa. Samalla oppien vastuuta, täsmällisyyttä ja ahkeruutta. Mutta pientä yllytyshulluutta kuin uhkarohkeuttakin on kyllä havaittavissa.

  Fun facts:
  » Tarvitsee kahvia pysyäkseen toimintakykyisenä
  » Harvinaisen surkea piirtämään.
  » Nuorempana kilpaili paljon kentässä ja esteillä, mutta onnettomuuden jälkeen joutunut jättämään hyppäämisen vain satunnaiseksi.
  » Tarkka jousiampuja, myös satulasta käsin.
  » On oikeasti sitä mieltä että ketsuppi kuuluu kaurapuuroon.

  Merkit:

 • #4171 Vastaus

  Tuutikki
  Osallistuja

  Tuutikki omistaa Rockyn

  Paikallislehden kirjoitus 14.05.2019
  ”Tuutikki Sudenmaa, 19, on aktiivisesti mukana pelastuskoiratoiminnassa. Hän kertoo kuuluvansa hälytysryhmään, jolloin hänen pitää olla aina valmis auttamaan esimerkiksi henkilöetsinnöissä.
  – Ei se kovin raskasta ole. Harvemmin tulee tollasia tilanteita. Esimerkiksi mä en ole kertaakaan vielä ollut oikeassa tilanteessa, vaan me treenataan vain maalimiehellä, Tuutikki kertoo.
  Tuutikin vieressä istuu tarkkaavaisena 1-vuotias beauceron, Max, joka vasta harjoittelee pelastuskoiran vaatimia taitoja.”

  Tuutikki nimenä kuulostaa lempinimeltä tai joltain huonolta vitsiltä, mutta tämän nuoren naisen nimi tosiaan on Tuutikki. Tuutikin vanhemmat halusivat nimetä ainoan lapsensa erikoisella tavalla, jotta tyttö erottuisi joukosta. Vanhemmat onnistuivatkin tässä yllättävän hyvin, sillä Tuutikki totisesti erottuu joukosta. Hän on hieman kuoreensa vetäytynyt, hiljainen pohdiskelija, johon on haastavaa saada kontaktia.

  Tuutikki on keväällä 2019 valmistunut lukiosta ja hakenut eläinlääketieteelliseen. Hän ei kuitenkaan ensiyrittämällä päässyt, joten tyttö päätti jättää koulut hetkeksi ja siirtyä töihin. Tällä hetkellä Tuutikki työskentelee lähikaupan kassalla satunnaisesti, kun vuoroja on tarjolla. Kaikesta huolimatta hän on hyvin kunnianhimoinen ja käyttää suuren osan vapaa-ajastaan myös opiskeluun, jotta jonain päivänä hän saavuttaisi unelmansa. Tuutikki on kuitenkin harkinnut aloittavansa talvella eläintenhoidon perusopinnot aikuispuolella.

  Tuutikista saa lähes poikkeuksetta tylyn ja ylimielisen kuvan, sillä hän ei usein huomioi muita tai hän voi epähuomiossa jättää kokonaan vastaamatta hänelle osoitettuun kysymykseen. Tuutikki onkin usein se, joka on aina aiheuttamassa epäjärjestystä joka paikassa. Tuutikilla ei usein riitä mielenkiinto mihinkään kovin kauaa, jos siihen liittyy muitakin ihmisiä. Tyttö onkin parhaimmillaan yksin ja yksilölajeissa. Tämä kaikki juontaa juurensa Tuutikin vaikeaan lapsuuteen, mikä ei kuitenkaan näy muuten ulospäin. Kuitenkin pohjimmiltaan Tuutikki on valloittava persoona omine erikoisuuksineen, kun häneen vain jaksaa tutustua. Tuutikki ei kuitenkaan tule toimeen hänen mielestään epäaitojen ihmisten kanssa ja hänellä on kaikista ihmisistä jo valmiina omanlaisensa käsitys, jota hän ei helpolla muuta. Tuutikki ei ole liittynyt mihinkään sosiaaliseen mediaan eikä myöskään seuraa sitä.

  Tuutikki on ulkonäöllisesti luonnonkaunis nuori. Hän tykkää meikata, mutta harvemmin jaksaa vaivautua. Usein Tuutikin siis näkee ilman meikkiä ja hänellä on aina sellaiset vaatteet, jotka sopivat sekä lenkkeilyyn ja talleiluun että kouluun ja töihin. Tuutikin suosikkivaatteet ovatkin koirarotuyhdistysten hupparit ja juoksuhousut sekä kevyt lenkkitakki. Tuutikilla on luonnostaan vaaleat hiukset, joita hän pitää lähes poikkeuksetta sotkuisella nutturalla päälaellaan. Hän ei hirveämmin välitä muodista tai muusta vastaavasta.

  Eläinten kanssa Tuutikki on aina rauhallinen ja niiden kanssa hän uskaltaa olla oma itsensä. Ei siis ole tavatonta, että nuori nainen on ensin sinulle tyly ja tämän jälkeen hänet näkee iloisena leikkimässä koirien kanssa tai rupattelemassa hevosille. Tuutikki on todella taitava koirien kanssa ja koiraharrastukset hän on aloittanut jo 16-vuotiaana. Hän on opiskellut kaiken mahdollisen ja yleensä Tuutikki onkin se, jonka puoleen kaikki kääntyy koiriin liittyvissä ongelmissa. Tuutikki on myös opiskellut lähinnä hevosten anatomiaa, joten esimerkiksi ratsastuksen salat eivät ole hänellä täysin hallussa. Tuutikki kuitenkin haluaa oppia eikä pelkää kysyä, jos häntä mietityttää jokin asia. Tyttö toivookin, että hän pääsisi opettamaan myös hevosille temppuja ja kokeilemaan, miten hänen opiskelemansa asiat toimivat muilla eläinlajeilla

  Tuutikin mukana seikkailevat myös beauceron uros Max ja lapinkoira uros Tomu. Max on häsläävä nuori uros, jonka kanssa saa olla varovainen, sillä tämä koira ei väistä. Max ei kuitenkaan hirveästi välitä vieraista ja usein se saattaa käydä vain nuuhkaisemassa uutta tuttavuutta ja jättää ihmisen sen jälkeen rauhaan ikuisuudeksi, koska Maxin mielestä mamma on kaikkein paras. Tomu on hieman sosiaalisempi, mutta sekin viihtyy ennemmin Tuutikin mukana kuin vieraiden kanssa. Tomu on äärettömän ahne ja aina jos jossain syödään, Tomun löytää sieltä.

  • Tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Tuutikki.
  • Tätä vastausta muokkasi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Tuutikki.
 • #4266 Vastaus

  Serena
  Osallistuja

  Serena Jylhä
  omistaa Nirrin

  Ikä ; ikuinen kakskyt (oikeesti jo melkein kolkyt)
  Opinnot ja ammatti ; eläintenhoitaja/-kouluttaja, filosofian maisteri, tutkija (Luke)
  Asuminen ; Seinäjoki, rivitaloasunto
  Sivilisääty ; ikisinkku
  Harrastukset ; valokuvaus (oma kuvaussivusto ja ottaa satunnaisesti vastaan keikkoja), koirat, hevoset (ei oo ratsastanut juurikaan vuosiin, mutta muuten pysynyt harrastuksen syrjässä kiinni mm. auttaen tallitöissä ja kouluttamisessa).

  Ulkonäkö ; Perinteinen ja aito blondi sinisillä silmillä eli melkein eloveena. Pituutta satakuuskyt (159,5cm) ja painoa silleen sopivan tytösti. Pukeutuminen ihan sitä mitä sattuu päälle osumaan, eikä kovin usein kelinmukaista.

  Jotkut sanoo ujoksi, toiset vihaiseksi, mutta mulla on vaan semmoinen ’resting bitch face’. Oikeesti oon ihan mukava, jopa sosiaalinen ja kaikkien kanssa toimeentuleva, mutta ehkä ihan vähän tönkkö. Se sellainen itsesensuuri siis on mulla vähintäänkin vajaavainen ja kiroilen kuin merimies. Impulsiivinen ja yllytyshullu ovat myös sanoja jotka on monesti liitetty muhun ainakin läheisteni toimesta, mut on mulla aivot, mä en vaan monestikaan jaksa vapaa-ajallani käyttää niitä. Nirri on mun eka hevonen. Mä oon hemmetin huono pyytämään apua, mutta ihan varmasti sitä tarvitsen ja todennäköisesti myös näytän siltä. Lisänumerona mukanani tallilla pyörii tavallisesti Pekko pentunen, jonka voi luottaa työntävän nokkansa paikkaan kuin paikkaan.

 • #4875 Vastaus

  Agnes
  Osallistuja

  AGNES SVARTBACKA, omistaa Lexin
  31 vuotias, syntynyt Turussa 24.4.1989
  171 cm pitkä, vartalotyypiltään päärynä/kolmio
  horoskoopiltaan härkä, persoonallisuustyyppi ENTJ
  koulutukseltaan tradenomi, työskentelee asiakkuuspäällikkönä Seinäjoen Autossa
  asuu rivarikaksiossa Seinäjoella koiransa Kilon kanssa

  Mä olen Agnes Svartbacka, tutummin Nessa. Lapsena mä olin Ankku mutta jenkeissä ne ei sitä osannut lausua eikä Agneskaan sopinut niiden suuhun niin siellä musta tuli Nessa. Koko nuoruuteni asuin Turussa, Hirvensalossa, kunnon elitisti-alueella. Mun vanhemmat, Henrik ja Tia, keskitty menestymään yrityksensä parissa ja mulle hankittiin hevosia korvaamaan menetettyä aikaa vanhempien kanssa. Näin semi kunnianhimoisena tyyppinä aloin tietenkin kilpailemaan, ihan hyvin menestyenkin. Luin itteni sitten tradenomiksi ja tein erilaisia pestejä start-upeissa. Ja sitten kuvioihin tuli Peter, mun ex-aviomies. Salamarakastuminen, muutto jenkkeihin sen laukkatilalle ja prinsessahäät. Me elettiin Peterin kanssa luksuselämää sen jäätävällä omaisuudella ja rakastettiin toisiamme palavasti. Aika täydellinen stoori, eikö? Raha ei tuo onnea eikä meidän suhde toiminut, 7 vuoden liiton jälkeen mä pakkasin mun kamat Luikan laukkuihin ja palasin maitojunalla Suomeen. Tässä mun tarina teille tiivistettynä, varsågod.

  Ensivaikutelma Nessasta on helposti koppava. Naisella on usein vahva mielipide asiaan kuin asiaan ja jää harvoin taka-alalle keskusteluissa. Todella ujot tyypit jäävät naisen varjoon ja kierolla tavalla tämä myös nauttii siitä. Nessa on luontainen johtaja ja rakastaa olla ohjissa, olipa kyse keskustelusta kahvilan sisustuksesta tai kansainvälisen firman strategiapalaverista. Mutta kaiken tämän alla on introvertti, joka kauheasti yrittää olla ekstrovertti. Voisi melkein sanoa että Nessalla on kaksi vaihdetta, täysi introvertti tai hyvinkin sosiaalisesti lahjakas tyyppi. Nessa on myös yltiöystävällinen ja empaattinen ystävilleen ja eläimille. Jos olisi mahdollista niin Nessa pelastaisi jokaisen kodittoman eläimen ja rämpisi päivät läpeensä metsissä istuttamassa puita. Myös tutut ihmiset saavat osansa naisen lämpimästä puolesta, mutta vieraille Nessa esittäytyy helposti todella kylmänä ja koppavana tyyppinä. Parhaiten nainen tulee toimeen sellaisten tyyppien kanssa jotka jakavat samoja arvoja, arvostavat eläimiä ja eivätkä jää naisen jalkoihin keskustellessa.

  Tallilla nainen pyörii useimmiten laadukkaissa ratsastuskamppeissa, jotka on itse todennut kestäviksi ja rahan arvoisiksi. Laiskempina päivinä Nessa ilmestyy tallille vanhoissa, väljissä farkuissa ja neuleissa, jalassaan puhkikuluneet Vansit. Pitkä polkkatukka on lähes aina auki tai otsatukka nostettuna nutturalle päälaelle, meikki on tyyliä natural poislukien silmien rajaukset joita ilman tämä ei kotoa lähtisi.

  Nice to know // Nippelitietoa
  * polttaa tupakkaa kuin korsteeni aina stressatessaan
  * kilpaillut kouluratsastuksessa kansainvälisellä tasolla ennen Jenkkeihin muuttoa
  * pelaa kolikot pelikoneisiin _AINA_ ja Eurojaska on vetämässä kestona joka viikko
  * haluaisi olla vegaani muttei koskaan onnistu jättämään kaikkia eläinperäisiä tuotteita

  • Tätä vastausta muokkasi 3 viikkoa, 5 päivää sitten  Agnes.
 • #5006 Vastaus

  Reita
  Osallistuja

  Reita Svart
  Pitää Pondia ylläpidossa. Pond asuu Hopiavuoressa TT-cupin ajan.

  s. 1992

  Reita on pitkä, vaalea ja kuulemma äksyn näköinen. Hän on kasvattanut itselleen karkean ulkokuoren. Hän ei yritä varsinaisesti olla epäystävällinen, mutta on ainakin omasta mielestään huono juttelemaan ihmisille. Omasta mielestään Reita sanoo aina vain vääriä sanoja ja asioita. Hän epäilee, että muut odottavat hänen vain lähtevän pois ja olevan hiljaa, koska eiväthän hänen juttunsa voi koskaan ketään kiinnostaa. Reita ei koskaan näyttäisi moisia ajatuksiaan ulospäin. Hän tuntuu tulevan parhaiten toimeen sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät jutellessaan tuijota vaativasti hänen silmiinsä ja jotka ottavat aluksi suuremman vastuun keskustelun sujuvasta etenemisestä. Vähän tutustuttuaan Reita osaa ihan hymyillä ja vitsaillakin.

  Reitan perheeseen kuuluu vaimo Maija, 2013 syntynyt tytär Ruska, kaksi pientä koiraa, vaihteleva määrä rescuemarsuja, Riitan ratsastuskoululla kesätöissä oleva poni Mini, sekä Hopiavuoressa TT-cupin ajan asuva ylläpitohevonen Pond.

  Outoa nippelitietoa:
  – suurimmat pelot ovat kastemadot, kotilolliset etanat ja perhoset: hän ei voi kävellä asvaltilla sateen jälkeen meinaamatta kuolla
  – on opettaja ja tykkää työstään
  – ajaa ruosteista vihreää farkku-Fordia eikä häpeä sitä yhtään

  Vielä oudompaa historiaa:
  – tapasi ensimmäisen hevosensa Mayan Mêl Serenissä ollessaan sen 17-vuotias pikku hoitaja v. 2008
  – Maya myytiin Anne L.:lle, mutta Reita löysi sen vuosia myöhemmin ja osti itselleen Mêl Sereniin v. 2015
  Mini muutti kuvioihin 2017
  – Pond oli lyhyesti Reitalla vuokralla TT-cupin aikaan 2019
  – Reita ja Maya asuivat Hukkasuolla 2016-2019.
  – Maya kuoli 2019, eikä Reita halunnut enää nähdäkään hevosia. Mini ja Pond muuttivat töihin Riitan ratsastuskouluun
  – 2020 Mini työskentelee edelleen koululla, mutta Riitta on saanut Pondin tuputettua Reitalle ylläpitoon

  Kaikkein oudoimmat ihmiskontaktit:
  – Reita tuntee nimeltä Hukkasuolaiset vuoteen 2019 asti (eli Hopiavuoresta Marshallin ja Chain, ja Nellyn kaverin Ekun, sekä joskus vilahtaneen Markus Dahlstenin)
  – Chai Buathongia hän väittää inhoavansa syvästi, mutta se ei ole koskaan tainnut pitää ihan paikkaansa
  – Hän on kilpaillut Pondin kanssa aika paljon ja tunnistaa kilpakumppaniensa kasvot ja nimet (eli Hopiavuoresta Jessen, Oskarin ja Milanin.)
  – Parikymmentä vuotta sitten hän on leikkinyt Eetun kanssa hiekkalaatikolla pikkuautoilla rallikisoja

Vastaa aiheeseen: Yksityishevosten omistajat
Tietosi: