Pasi

Clausholms Bulbasaur


© Kioja

Perustiedot

Kutsumanimeltään Pasi
Lewitzer, ruuna
Säkäkorkeus 144cm, mustantobiano
Syntynyt 18.4.2015
Omistaja ? (VRL-02753)
Ex-omistaja Rósgarður
Koulutustaso hea, 110cm, CIC2.


Nippelitietoa

Viekas kaveri
Pasi on lukkoseppä ja houdini!
Kisaeläkkeellä


Historiaa

Pasi on entinen kilpahevonen. Nyt se on tullut Hopiavuoren hevostallille viettämään kilpailuttomia, joskin muutoin aktiivisia eläkepäiviään. Vaiheikkaan elämänsä vuoksi Pasi on jo kaiken nähnyt ja kokenut, mutta vieläkin sillä piisaa virtaa ja uusia hyviä ideoita.

Kioja

Luonne

Pasi on välkky hevonen niin hyvässä kuin pahassakin. Se oivaltaa nopeasti uudet jutut, eikä sitä varsinaisesti haittaa tehdä ahkerasti töitä ratsuna. Se on kuitenkin oppinut yhtä tehokkaasti myös pahat tavat. Se tunnistaa eri ratsastajatyypit ja osaa kiukutella juuri oikealla tavalla. Joko se jumittuu keskelle kenttää eikä tee mitään, tai pelottelee arimpia pukittelemalla ja riehumalla. Vaaditaan hyvä ratsastaja, jotta tämän vanhan herran saa tekemään kiltisti hommia. Ihmemiestä se ei kuitenkaan vaadi, vaan vain päättäväisyyttä, selkeitäja hyvin helliä apuja, sekä periksiantamattomuutta.

Maastossa Pasin kanssa pitää olla aina kokenut ratsastaja selässä ja mieluiten kaveri mukana. Pasi nimittäin innostuu jo heti kotipihasta poistuessaan. Se saattaa jopa nousta takajaloilleen ennen kuin asettuu. Pasi osaa älykkäänä ukkelina ulkoa myös kaikki Hopeavuoren lukuisat maastoreitit ja muistaa kyllä laukkapätkät. Se pitääkin heti reissun alussa herätellä kuuntelemaan apuja, jotta siltä löytyisi jarrutkin sitten tarvittaessa. Onneksi sillä on taipumuksena seurata muita hevosia, jos sen kanssa maastoilee porukassa. Yksin se on huomattavasti epämiellyttävämpi seuralainen.

Hoitohevosena Pasi ei ole niin paha. Jos sillä on tekemistä, sen kanssa pärjää kyllä. Se hamuilee turvallaan kyllä kaikkea kosketusetäisyydellä olevaa ja leikkii kaikella irtonaisella, mutta ei se ole niin vakavaa, vaikka se pari harjaa vuodessa pureskelisi. Pasi ei pure eikä potki, mutta takajaloistaan se on herkkä. Esimerkiksi kavioita puhdistettaessa onkin otettava ihan reippaasti jalasta kiinni kutittelemisen sijaan.


Suku

Isä: Clausholms Time Lord
Emä: Derian Pink Panther

Jälkeläiset:
s. 29.06.2017, rist. t. Rosegarden’s Elderberry e. Dagmar
s. 02.10.2018, srp. o. Rosegarden’s Nightingale e. Lumivuon Ringelen

Päiväkirja

Pasin oma päiväkirja
Pasin vanha päiväkirja

Pasin kuvat on tehnyt Kioja