Erkinheimot

Suentassu

hevosen kuva

Suentassu "Tassu"

suomenhevonen, ori, 159cm
01.01.-19, 8v
VH

kasv. Valo Virtaala (evm.), välittäjä Vappulan Kartano
om. Oresama VRL-02753, Erkinheimot
yleispainotus: HeB / 100cm / helppo / noviisi

kuvat © Suomen Hippos / Eero Perttunen

KRJ: 0kpl - ERJ: 0kpl - KERJ: 0kpl - VVJ: 0kpl

Katso sijoitukset klikkaamalla

KRJ

25.06.-18 - KRJ - Ruudin Talli - Helppo B - 1/38

ERJ

03.05.-18 - ERJ - Hengenvaara - 100cm - 5/100

KERJ

23.07.-18 - KERJ - Navaja - Helppo - 2/40

VVJ

03.08.-18 - VVJ - Zurück - Noviisi tarkkuus - 5/26

Tää miun kaver, hää o Sus.
Tassu on ollut pienestä asti ujo mutta lempeä heppa. Se on elänyt ihan tavallista varsa-aikaa kasvattajallaan, eikä sitä ole ollut ikinä tarkoitus pitää kotitilallaan, koska se on ori eikä tamma. Peruskoulutuksen jälkeen Tassu menikin hevosvälitykseen ja löysi sitä kautta tiensä meille. Sen kotiutuminen on vienyt aika kauan moneen muuhun suomenhevoseen verrattuna, mutta Tassuun tutustuminen on ollut kyllä ajankäytön arvoista. Tämä ori on taitava ja kiltti, mutta hitaasti lämpiävä. Kun siitä on saanut itselleen ystävän, se ei ole kertaakaan pettänyt odotuksiani.

Tassu-poika on ollut kuulemma varsasta asti aika ujo kaveri. Ei se ketään tai mitään suoranaisesti pelkää tai arastele, ei edes eläinlääkäriä, mutta katselee uusia tuttavuuksia mieluiten ensin vähän tarhan reunamilta ennen kuin tulee tervehtimään. Samanlainen kainoilija se on sekä ihmisten että muiden hevosten kanssa. Kun sille antaa aikaa, kyllä se aina lopulta tottuu kaikkiin, jotka sille vain ovat ystävällisiä. Uudelle hoitajalle lämpeämiseen voi mennä viikkojakin, mutta kun Tassu lopulta ystävystyy, se tykkää halia ja pusia. Tuntemattomienkaan seurassa poika ei ole millään lailla vihamielinen. Se on ainoastaan vetäytyvä. Hoidettaessakin se pitää päätään poispäin käännettynä, eikä tunnu nauttivan rapsutuksista harjauksen lomassa. Siitä huolimatta se on helppo saada satuloitua ja suitsittua.

Tassu vaikuttaa aluksi ratsastuksessa ihan tavan harrastesuokilta. Se on suokkimaisen etupainoinen ja ehkä vähän raskas, mutta tasainen työmyyrä. Kyllä sillä kuka tahansa ratsastustaitoinen suorittaa helpon C:n kylmiltään, mutta ei oikeastaan enempää. Kun Tassuun tutustuu, se kuitenkin rentoutuu sen verran, että suorittaa helpon B:n tosi mutkattomasti. Sillä olisi selvästi potentiaalia vielä vähän enempään, mutta kenelläkään ei ole ollut aikaa viedä sitä eteenpäin.
Esteilläkin Tassu vaatii tutun kuskin, jotta rentoutuisi tarpeeksi. Se pääsee esteiden ylitse kyllä kenen tahansa kanssa, koska onhan se reipas ja rohkea hyppääjä, mutta vieraan ratsastajan kanssa sitä jännittää. Silloin se tapaa tehdä jättiloikkia, ja joskus niin huolimattomasti, että pelkään sen loukkaantuvan. Siksi uusi ratsastaja aloittaa Tassun kanssa ihan pikkuesteistä, jotta saa orin luottamaan itseensä. Kun luottamus löytyy, on Tassulla mukavaa päästellä jopa metriä. Se on sen rataennätys, eivätkä isommat ylity kunnolla oikein yksittäisinäkään.

Maastossa Tassu-poika on vähän arka. Jos se kuulee ääniä, se säpsyy ja pelkää, kunnes pääsee näkemään äänen lähteen. Esimerkiksi rekkojen kanssa se on ihan tyynni ja rauhallinen, mutta pusikossa kahahteleva fasaani saa sen suunniltaan, ellei se näe äänen lähdettä. Parasta onkin pysäyttää Tassu hyvän matkan päähän määrätietoisin avuin ja odottaa hetki, jos mahdollista. Kun sen syke laskee, tai kun äänen lähde tulee esiin, voi matkaa taas pyytää jatkamaan yhtä määrätietoisin avuin. Porukassa maastoillessaan Tassu on tietenkin rohkeampi, kunhan muutkin ovat rohkeita.

Tassu toimii valjakkoheppana aika kivasti. Se kuulostelee apuja tarkasti ja vastaa niihin huolellisesti. Sen mielestä kärryytely on lähtökohtaisesti kivaa. Koulukokeessa olisi kuitenkin runsaasti vielä parantamisen varaa, mutta eipä kenelläkään ole oikein aikaa viedä Tassu-parkaa eteenpäin.

i. Pakkipari

vrn, 161cm, evm.

ii. Mettälän Pokka

vrn, 162cm, evm.

iii. Nimi
rn, 162cm, evm.
iie. Nimi
vprt, 160cm, evm.
ie. Sissi

prn, 157cm, evm.

iei. Nimi
prn, 159cm, evm.
iee. Nimi
mrn, 153cm, evm.
e. Alitalon Susina

tprt, 157cm, evm.

ei. Loiston Rusina

vprt, 159cm, evm.

eii. Nimi
prt, 159cm, evm.
eie. Nimi
prt, 158cm, evm.
ee. Emma-Nuella

tprt, 153cm, evm.

eei. Nimi
rt, 156cm, evm.
eee. Nimi
prn, 150cm, evm.

Isän puolen suku

Sukuselvitys on tulossa.

Emän puolen suku

Sukuselvitys on tulossa.

Avaa sukuselvitys klikkaamalla

Sukuselvitys on tulossa.

Sukuselvitys on tulossa.

Jälkikasvu

00.00.0000 o/t. (e: )

Kuulumiset

Kesäkuu 2019
Teksti.

virtuaalitalli / virtuaalihevonen

Ulkoasu © Hapero
Tausta © Designed by Freepik
Kaikki muu ellei toisin mainita © Oresama