otsikkokuva
Etusivu
Esittely
Hevoset
Kasvatus
E-mail

Yorcan hevonen


Nimi: Hey-Ho Hollywood RR VH13-031-0576 Omistaja: Oresama VRL-02753
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Oresama, Yorca
Rotu: Suomalainen puoliverinen Painotus: Estepainotus
Säkäkorkeus: 172cm Koulutustaso: ko HeA, re 160cm, CIC2
Syntynyt: 07.11.-11 (22v) Meriitit: YLA1, ERJ-II, KRJ-II, KERJ-I
Klikkaa kuvaa, niin näet sen oikeassa koossaan.
Lineart © chronically/dA, väritys Oresama, tausta Juli

Hey-Ho Hollywood RR menehtyi vanhuuteen 31.7.2019. Muistosivulle.


Kaikilla Oresaman hevosilla on käytössä Yorca-ikääntyminen.
Hevonen ikääntyy satunnaisesti.
Hevonen täyttää 8v viimestään ilmoittautuessaan laatuarvosteluun.
Sen jälkeen hevonen ikääntyy satunnaisesti.

Holly on ollut sellainen hitaasti kehittyvä herra. Sen aikuistumisessa kesti vuosikaudet, mutta kun se täytti kahdeksan vuotta, siitä tuli aivan mahtava. Orihan on nykyään kiltti kuin lammas, ihan joka tilanteessa. Sillä ei ole synnynnäistä voitontahtoa, vaan synnynnäinen miellyttämisenhalu, jonka vuoksi se venyy uskomattomiin suorituksiin myös ratsastettaessa.

Hoidettaessa Holly vaikuttaa ihan vanhalta ruunalta. Se seisoo niin rentona, että sen selkä venyy pitkäksi ja pää painuu alas. Aurinkoisina kesäpäivinä ori päästelee suorastaan pieniä mielihyvän hörinöitä, jotka kuulostavat oikeastaan röhkäisyiltä. Hoitajaansa se huomioi puhaltamalla ilmaa tämän käsiin silloin tällöin harjauksen välissä. Kavionsa se nostaa siivosti, kun tulee niiden puhdistamisen aika. Etukavioita puhdistavaa hoitajaa se tapaa hamuilla turvallaan selästä. Ei tarvitse pelätä, että ori purisi. Se vain hellii.
Rauhallisesti satulointiin suhtautuvaa Hollya on kiva varustaa. Se ei suhtaudu töihinsä niin intohimoisesti, että ryhtyisi vapisemaan odotuksesta ja riehumaan, eikä niin välttelevästi, että kiukuttelisi. Sille on oikeastaan ihan sama, minne se viedään tai millainen satula sille laitetaan, se on oppinut nauttimaan kaikenlaisesta ratsastuksesta. Tosin silloin harvoin, kun orille puetaan ajovaljaat, se nostelee jalkojaan odotuksesta hermostuneena, sillä vaikka heppa puoliverinen onkin, se tykkää juosta lujaa ja mennä pitkiä, vauhdikkaita kärrylenkkejä oikein erityisesti.
Kuolaimet meidän Holly poimii itse suitsijan kämmeneltä. Päänsä se laskee välillä ihan alas asti vältelläkseen suitsimista, mutta lempeästi muistuttamalla saa orin nostamaan päänsä takaisin suitsimiskorkeudelle.

Hollya ei voi sanoa vauhdikkaaksi ratsuksi. Ei se laiskakaan ole, mutta ottaa rennosti. Lämmittelystä asti se tekee sen verran, kuin käsketään, eikä yhtään enempää. Lisäksi poika on hidas innostumaan. Jos sen saa houkutelluksi lämmittelyn aikana eräänlaiseen virtaustilaan, se suhtautuu tulevaan treeniin suurella intohimolla. Mutta jos sen mielenkiinto ei riitä, eivät suorituksetkaan ole häikäiseviä. Hollya ajateltiinkin aluksi harrastehevoseksi, sillä se ei suhtaudu kilpailemiseen intohimoisesti.
Kuten sanottua, Hollyn suurin intohimo ei ole esteratsastus, mutta onneksi se on miellyttämisenhaluinen tapaus. Se tekee työnsä aina kunnolla, ja liitää jopa 160cm korkeita ratoja. Ori toimii kuitenkin vain puhtaasti ratsastajansa hyväksi, eikä nauti niin kuin jotkut harvat tosihyppääjät. Kapasiteettia hevosella olisi korkeammallekin, mutta kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Joka tapauksessa, taitava ratsastaja saa tästä tottelevaisesta orista suostuteltua itselleen upean estekaverin, vaikka taitamaton ei saakaan hevosta kannustettua edes laukkaamaan nätisti esteiden välillä.
Maastossa Holly herää. Se rakastaa uusia maisemia ja uusia tuoksuja. Lisäksi se on niin rohkea, että ratsastajan ei tarvitse olla huolissaan tai pelätä äkillisiä sapelihammastiikereitä, jotka saavat ratsun juoksemaan villiintyneenä. Holly ei pelkää. Se ei ehkä ole seuraava sänkilaukkojen voittaja, mutta rentouttavalla maastoköpöttelylenkillä hevonen on yksinkertaisesti paras.

Nuorempana ori pisti säpäleiksi kuljetuskopin jos toisenkin. Se pukitteli lastattaessa, potki kuljetuksessa ja ryntäsi ulos purettaessa vaarallisen nopeasti. Kun kisamatkoja alkoi tulla enemmän, hevonen alkoi ensin sietää matkoja, ja sitten suhtautua niihin suorastaan väliinpitämättömästi. Se ei nauti vieläkään kuljettamisesta, mutta suostuu siihen säyseästi.
Kun kisapaikalle päästään, alkaa satulointi ja vielä pikainen huolitteluharjaus. Holly on kiltti, kuten kotonakin, ja kaiken saa lämmittelyä myöten hoitaa rivakkaan tahtiin sen enempää välikohtauksille aikaa varaamatta. Hollyn kanssa kaikki sujuu.
Oma esteluokka alkaa. 160cm, kuudentena ratsukkona sisään ratsastaja ja Hey-Ho Hollywood RR! Holly ravailee aina kerran kentän ympäri ennen kuin aloittaa, ja suhtautuu valokuvaajiin ja faneihinsa kuin paraskin diiva. Se keikistelee ja katselee, kulkee pää kallellaan ja ihmettelee. Yhden kierroksen aikana se saa kuitenkin yleiskuvan katselijoistaan ja keskittyy ratsastajaan, kun on startin aika. Eikä Hollyssa ole mitään erilaista, kuin kotonakaan. Se on tasainen ja kiltti, niin kuin aina, ja sillä on mahdollisuus voittoon, mikäli ratsastaja onnistuu omassa suorituksessaan. Ja onnistuuhan ammattiratsastaja yleensä, joten Holly saa taas uuden ruusukkeen.Hollywood Life xx
xx, 172cm
YLA1, ERJ-I, KRJ-II, XLA-I, KERJ-II
Get A Life
xx, 172cm, evm
Ger Set
xx, 173cm, evm
Luxory Life
xx, 171cm, evm
Hello Hollywood
xx, 169cm, evm
Hollywood Hooligan
xx, 170 evm
Hello Boyz
xx, 168cm, evm
Mexican Memory
fwb, 170cm
YLA1, ERJ-III, KRJ-III, KERJ-III
Goodbye Memories
fwb, 170cm, evm
May Be Memory
fwb, 169cm, evm
Goodbye Sadness
fwb, 172cm, evm
Mexican Mistress
fwb, 169cm, evm
Sir Yes Sir
fwb, 175cm, evm
Mexican Magia
fwb, 164cm, evm

Hollywood Life on epäonnistunut ex-laukkuri, josta kuitenkin tuli kypsemmällä iällä ihan mukava yleisratsu. Kovan tason kilpailuihin orista ei ole koskaan ollut, mutta kyllä sekin on jonkin verran menestynyt. Tällä ruunikolla, 172cm korkealla englantilaisella täysiverisellä on komea rakenne ja sopivasti luonnetta, joten siitä tuli laukkauran jälkeen Zurückin siitosori. Sen ensimmäinen varsa on Hey-Ho Hollywood RR.

Get A Life on ruunikko, 172cm korkea englantilainen täysiverinen. Se aloitti laukkauransa 2-vuotiaana, kuten muutkin, ja jatkoi noin viisivuotiaaksi. Ori onnistui voittamaan G1-lähdön, mutta suurissa arvolähdöissä se ei pärjännyt. G1-voitto on kuitenkin sen verran hieno saavutus, että siitosorihan tästä pojasta tuli, vaikka ei kuitenkaan kaikkein suosituinta sellaista. Luonteeltaan hevonen oli kovin menevä ja tulinen.
173cm korkea, kevyt ja nopea Get Set menestyi hyvin laukkaradoilla. Tällä ruunikolla oli 3 G1-voittoa yhden G2'n ja maiden-voiton lisäksi. Statistiikat olivat 10:5-3-0-1-1. Gi-lähdöistä arvokisoja oli yksi. Get Set jouduttiin lopettamaan, kun se loukkaantui pahasti Breeders Cupin osakilpailussa. Onneksi se oli jo ehtinyt astumaan neljä hienoa tammaa.
Kauniille Luxory Lifelle povattiin menestystä sekä näyttelyissä että laukoissa, mutta tamma ei oikeastaan kilpaillut. Se oli niin hyvä ja hienosukuinen, että sen kanssa ei tahdottu ottaa riskejä. Tämä musta 171cm korkea kaunotar siirtyi siitostammaksi heti aikuiseksi tultuaan, ja saikin useita kauniita varsoja. Maiden- ja G3-lähdöt se kävi nuorena voittamassa, ja voittoprosentiksi jäikin sitten 100. Luonteeltaan neiti oli kiltti ja suloinen.

Hello Hollywoodin voittoprosentti oli 90, ja G1-voitot olivat kaikki arvokisoista. Sen huiman menestyksen vuoksi kaikki sen 4 varsaa päätettiin nimetä emänsä mukaan. Ja se päätös oli vain oikein: nopean lisäksi tämä luonteikas tamma oli myös kaunis. Se oli vain 169cm korkea, mutta rakenteeltaan upea, väriltään kauniin mustanruunikko, ja harjakin sillä oli kuin siloisinta silkkiä.
Tulinen orihan Hollywood Hooligan oli, mikä tuntui aluksi olevan hyvä ominaisuus laukkaradalla. Ura alkoi hienosti ja voittoja tipahteli. Eräässä G2-luokassa hevonen kuitenkin riisätytyi jockeyn käsistä ja yritti käydä vastustajansa kimppuun sen sijaan että olisi keskittynyt juoksemiseen. Ori suljettiin kotitalliinsa, mutta se jatkoi riehumistaan myös rennommassa ympäristössä. Se lopetettiin, koska sillä epäiltiin aivokasvainta. Ruumiinavauksessa ei löytynyt mitään. Orin jälkeläiset olivat kaikki terveitä, eikä niillä esiintynyt minkäänlaisia luonnevikoja. Hollywood Hooligan oli 170cm korkea ja musta.
Hello Boyz oli ensimmäinen tamma, jonka Hollywood Hooligan astui. Tamma oli 168cm korkea vaalea ruunikko, ja täysin kilpailematon. Siitä ei kilpahevosta suunniteltukaan, koska se oli kovasukuinen siitostamma, kahden hienon kilpahevosen jälkeläinen. Luonteikas tamma kyllä oli, mutta sen satunnaiset tempaukset annettiin sille anteeksi, koska se muutoin niin hyvä tamma oli.

Mexican Memory tuotiin Yorcaan Varkaudesta suoraan emänsä alta. Tamma oli pienestä pitäen hyvätapainen ja mukava, ja sen varalle onkin suuria suunnitelmia. Mexican Memory ei ole vielä kilpaillut loppuun asti, mutta hyvältä sen kisakalenteri nyt jo näyttää. Tamma on 170cm korkea ruunikko suomenpuoliverinen, ja yksi Yorcan kantatammoista.

170cm korkea Goodbye Memories oli hieno punaruunikko ori, jonka kohtalo päätettiin jo varsana. Esteratsu. Omistajia ei kiinnostanut, vaikka orin koko lähisuku olikin täynnä hienoja kouluratsuja, joista jokainen oli menestynyt. Tästä hevosesta tahdottiin hyppääjä. Sellainenhan kiltistä ruunikosta tuli, ja melko hyväkin. Se hyppäsi 140cm korkeita ratoja ja palkittiinkin lopulta laatuarvostelussa. Vasta myöhemmällä iällä omistajat antoivat periksi ja päättivät koettaa koululuokkia, ihan helppoja vain, harrastusmielessä. Ja Goodbye Memories olikin loistava, niin kuin jokainen hevosihminen olisi voinut ennustaakin. Ori ei yltänyt GP-tasolle, koska aloitti harjoittelun alkeet vasta 9-vuotiaana, mutta sai se voittoja ja sijoituksia helpommista luokista. Kaikista orin varsoista tuli kuitenkin este- tai yleispainotteisia.
May Be Memory oli 169cm korkea kouluratsu, hienoliikkeinen, kiltti ja upeasta suvusta. Tästä hienosta ruunikosta olisi voinut tulla siitosori saman tien, vaikka se ei olisi kertaakaan kilpaillut itse, ihan vain suvun perusteella. Mutta hevosella kilpailtiin kuitenkin, aina GP-tasolla asti, ja se menestyi hienosti. Laatuarvostelupalkittuna vanhaherra kiersi Ranskassa ja Saksassa siitosorina, mutta palasi 20-vuotiaana Suomeen. Suomessakin sillä on parikymmentä jälkeläistä, eikä kaikkia ulkomailla syntyneitä edes tiedetä. Arvioidaan, että yhteensä varsoja on tällä kiltillä siitosorilla noin 150.
Ruunikko Goodbye Sadness oli papereilla yleisratsu, mutta käytännössä kilpaili vain koululuokkia. Se ilmoitettiin laatuarvosteluun, kun se oli sijoittunut viitisenkymmentä kertaa, ja ykköspalkintohan arvostelusta tuli. Voiton toivat sijoitusten lisäksi hyvä luonne, hieno rakenne höystettynä kiiltävänmustalla värillä, ja kolme mainiota, menestynyttä jälkeläistä.

Mexican Mistress polveutuu Mexico-tammalinjasta, joka siis alkoi 1800-luvun lopulla Mexico-suomenpuoliveritammasta. Tammalinjan kaikki linkit ovat hyviä, niin Mistresskin, mutta ei se tietenkään Mexicon veroinen legenda ole. Tamma on vain 169cm korkea, mutta hyppää 160cm ratana ja kevyesti 170cm irtona. Se on kiltti, vaalea rautias kuten muutkin Mexicot, ja mitä kaunein. Tammalla on kolme jälkeläistä, jotka kaikki ovat syntyneet 200-luvulla.
175-senttinen Sir Yes Sir on palkittu kouluratsastuslaatuarvostelussa ja yleislaatuarvostelussa ykköspalkinnolla, ja lisäksi se on kantakirjassa ykköspalkinnolla. Luonteeltaan ori on oikein mukava. Sillä on viitisenkymmentä hienoa varsaa, mutta jälkeläislaatuarvosteluun sitä ei ehditty viemään, sillä se kuoli jo 16-vuotiaana ennen kuin varsat ehtivät näyttämään kyntensä kilpakentillä.
Mexico-tammalinjan uusimmista lenkeistä Mexican Magia on parhaimmistoa. Sitä ei ole palkittu laatuarvosteluissa, mutta sijoituksia sillä on estekisoista lähes sata, ja sen kolme varsaa ovat kaikki oikein hyviä. Tamma kuoli 33-vuotiaana harmaahapsena, ja oli koko elämänsä reipas ja terve. Se oli 164cm kevyt ja pieni ruunikko.Kisakalenteriin merkitään vain sijoitukset.

Päivämäärä Järjestäjä Luokka Sijoitus
20.11.-11 SISF SISF/160cm 2/11
03.12.-11 SISF SISF/160cm 2/16
25.02.-12 Zurück ERJ/160cm 5/50
28.02.-12 Zurück ERJ/160cm 2/50
13.10.-14 Venco Stud KRJ/HeA 6/67
23.02.-15 Fiktio KRJ/HeA 4/40
24.02.-15 Fiktio KRJ/HeA 5/40
03.03.-15 KK Holmberg KRJ/HeA 5/60
07.03.-15 Fiktio KRJ/HeA 6/40
09.03.-15 KK Holmberg KRJ/HeA 2/60
09.03.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
10.03.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
10.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 1/30
13.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 3/30
14.03.-15 Fiktio KRJ/HeA 6/40
15.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 3/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
16.03.-13 Hillamäki ERJ/160cm 5/30
17.03.-15 Fiktio KRJ/HeA 6/40
22.03.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
23.03.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
23.03.-15 Fiktio KRJ/HeA 1/40
24.03.-15 Fiktio KRJ/HeA 4/40
25.03.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 3/30
25.03.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 1/30
26.03.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 4/30
02.04.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 3/30
03.04.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 2/30
06.04.-13 Zurück ERJ/160cm 2/50
07.04.-13 Reve de Haussea ERJ/160cm 1/30
08.04.-13 Satulinna ERJ/160cm 1/50
08.04.-13 Dark Side Trakehners ERJ/160cm 3/30
09.04.-13 Reve de Haussea ERJ/160cm 4/30
10.04.-13 Reve de Haussea ERJ/160cm 4/30
11.04.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 2/30
11.04.-13 Reve de Haussea ERJ/160cm 1/30
12.04.-13 Reve de Haussea ERJ/160cm 3/30
12.04.-13 Twisty Puzzle ERJ/160cm 4/30
13.04.-13 Dark Side Trakehners ERJ/160cm 2/30
14.04.-13 Dark Side Trakehners ERJ/160cm 1/30
14.04.-13 Castor ERJ/160cm 2/50
14.04.-13 Hillamäki ERJ/160cm 4/30
15.04.-13 Twisty Puzzle ERJ/160cm 3/30
15.04.-13 Castor ERJ/160cm 5/50
15.04.-13 Zurück ERJ/160cm 6/40
15.04.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 4/30
16.04.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 2/30
16.04.-13 Twisty Puzzle ERJ/160cm 4/30
16.04.-13 Twisty Puzzle ERJ/160cm 1/30
17.04.-13 Castor ERJ/160cm 5/50
17.04.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 1/30
17.04.-15 Fiktio KRJ/HeA 4/40
18.04.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 2/30
18.04.-13 Castor ERJ/160cm 1/50
19.04.-13 Twisty Puzzle ERJ/160cm 2/30
19.04.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 4/30
21.04.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 4/30
22.04.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 2/30
22.04.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 5/30
22.04.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 3/30
23.04.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 4/30
24.04.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 4/30
24.04.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 2/30
27.04.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 5/50
28.04.-15 Erkinheimot KRJ/HeA 5/50
02.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 5/40
02.05.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 4/40
03.05.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 1/40
03.05.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 2/40
04.05.-13 Jadessa WBs ERJ/160cm 1/30
06.05.-13 Jadessa WBs ERJ/160cm 3/30
07.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
07.05.-13 Jadessa WBs ERJ/160cm 2/30
08.05.-13 Jadessa WBs ERJ/160cm 3/30
10.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 4/40
10.05.-15 Ascuns Farm KRJ/HeA, tarinaluokka 1/30, tarina
11.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 6/40
14.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
15.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
16.05.-13 Jadessa WBs ERJ/160cm 2/30
16.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
16.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 1/40
17.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 6/40
18.05.-13 Nonshein ERJ/160cm 5/30
18.05.-13 Gestüt Silbereiche ERJ/160cm 5/30
18.05.-13 Gestüt Silbereiche ERJ/160cm 4/30
21.05.-13 Nonshein ERJ/160cm 4/30
22.05.-13 Nonshein ERJ/160cm 2/30
22.05.-13 Gestüt Silbereiche ERJ/160cm 4/30
22.05.-13 Gestüt Silbereiche ERJ/160cm 5/30
22.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
23.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 4/40
23.05.-13 Nonshein ERJ/160cm 2/30
24.05.-13 Gestüt Silbereiche ERJ/160cm 3/30
25.05.-15 Fiktio KRJ/HeA 2/40
29.05.-13 Nonshein ERJ/160cm 4/30
02.05.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 4/40
03.05.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 1/40
03.05.-15 Yorca WBs KRJ/HeA 2/40
10.05.-15 Ascuns Farm KRJ/HeA, tarinakisa 1/30, tarina
19.04.-17 Stratocaster KERJ/CIC2 2/14
15.05.-17 Kettula KERJ/CIC2 4/30
16.05.-17 Kettula KERJ/CIC2 4/30
17.05.-17 Kettula KERJ/CIC2 4/30
20.05.-17 Kettula KERJ/CIC2 4/30
21.05.-17 Ricota KERJ/CIC2 3/13
26.05.-17 Kettula KERJ/CIC2 2/30
29.05.-17 Kettula KERJ/CIC2 5/30
01.06.-17 Delicate KERJ/CIC2 2/30
02.06.-17 Delicate KERJ/CIC2 2/30
02.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 1/30
04.06.-17 KK Chermia KERJ/CIC2 2/9
04.06.-17 Simora KERJ/CIC2, tarinakisa 1/1, tarina
06.06.-17 Tuiskula KERJ/CIC2 2/30
06.06.-17 Delicate KERJ/CIC2 3/30
07.06.-17 Delicate KERJ/CIC2 5/30
07.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 5/30
08.06.-17 Tuiskula KERJ/CIC2 5/30
09.06.-17 Satulinna KERJ/CIC2 2/30
10.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 5/30
13.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 1/30
14.06.-17 Delicate KERJ/CIC2 5/30
15.06.-17 Delicate KERJ/CIC2 5/30
15.06.-17 Satulinna KERJ/CIC2 1/30
17.06.-17 Tuiskula KERJ/CIC2 1/30
19.06.-17 Satulinna KERJ/CIC2 2/30
19.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 2/30
20.06.-17 Delicate KERJ/CIC2 2/30
21.06.-17 Satulinna KERJ/CIC2 4/30
23.06.-17 Tuiskula KERJ/CIC2 2/30
24.06.-17 Tuiskula KERJ/CIC2 1/30
24.06.-17 Satulinna KERJ/CIC2 5/30
24.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 2/30
25.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 3/30
25.06.-17 Satulinna KERJ/CIC2 1/30
26.06.-17 Satulinna KERJ/CIC2 2/30
26.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 2/30
27.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 1/30
28.06.-17 Tuiskula KERJ/CIC2 3/30
29.06.-17 Satulinna KERJ/CIC2 1/30
30.06.-17 Satulinna KERJ/CIC2 2/30
30.06.-17 Kettula KERJ/CIC2 1/30
30.06.-17 Delicate KERJ/CIC2 3/30Heinäkuu 2017
Holly porsastelee laitumella ja nauttii olostaan. Vaikka kesä on kurjanlainen ihmisten näkökulmasta, hevosten mielestä se on ihana. Ei ole kuuma, ja koska koko ajan on ihan kohmeista, ei itikoitakaan ole juuri ollenkaan. Heinää riittää, ja vielä näinkin myöhään se on yhtä ihanaa kuin tuore kevätheinä, koska kevät tuli tänä vuonna niin tosi myöhään.
Tänä vuonna Hollyn lempipuuhaa on ollut laitumella (syömisen lisäksi) minun suututtamiseni. Yleensä ori on käyttäytynyt ihan kivasti, mutta nyt se on ollut ihan kauhea! Ensin se rikkoi vesiautomaatin, minkä vuoksi olen joutunut ajamaan laitumelle vesikanistereita traktorin haarukassa. Vesiastioina on ollut sankoja siihen asti, kunnes Holly keksi, että niitä on hyvä kaataa kumoon. Seuraavaksi yritin saaveja, mutta ori sai heiteltyä ne rikki. Raivostuneena ajoin laitumelle traktorinrenkaita, työnsin saavit niiden sisään ja tiivistin kiinni niin, että varmana pysyivät! Hetken ne kestivät, mutta eräänä päivänä Hollymme oli käynyt seisomassa joka ainoassa saavissa etujaloillaan ja rikkonut niiden pohjat.
Tällä hetkellä laitumella on vesiastioina kaksi vanhaa ammetta. Niissä vesi pysyy, vaikka Holly kuinka ahkeroi pilatakseen taas koko jutun. Hyviä ammeet eivät silti ole. Holly on nimittäin oppinut liottamaan niissä likaista häntäänsä. Aion leikata koko hännän pois heti, kun laatikset on käyty. Silti vesitilanne ei tule olemaan hyvä: aamulla huomasin, että Holly oli kakannut yhteen ammeeseen. Ja aivan varmasti tahallaan.

Marraskuu 2013
Viimeisin projektini on ollut opettaa meidän Holly vetämään koppakärryjä. Koska lunta ei näy, kuluva kuukausi on ollut oivallista aikaa toteuttaa tällainen hupiprojekti.
Lupsakkana poikana meidän Holly onkin oppinut oikein nopeasti. Ohjasajossa sille oli aluksi vaikeaa ymmärtää, mitä sen halusin tekevän, mutta muutamalla harjoituskerralla sain sen ymmärtämään avut. Kärryt laitoin Hollyn perään kymmenentenä päivänä marraskuuta ja ravasimme ensimmäisen pienen lenkkimme. Yleensä kovin rauhallinen ja varma poika jännitti aluksi kiviä, jotka ropisivat koppakärryjen etureunaan sen kavioista, mutta ensimmäisten kahden kilometrin jälkeen se unohti koko asian.
Nyt kun Holly jo osaa hyvin, se on nauttinut saadessaan ravata ja välillä laukatakin ihan täyttä vauhtia. Minä ajelisin mieluiten maastossa, mutta ori rakastaa selvästi eniten naappurin raviradalla kiihdyttelemistä.

Lokakuu 2013
Hollylla on mukava kokeilla kaikenlaista. Juuri nyt ikävöin eniten suunnistus- ja matkaratsastusjaoksia, joita ei enää taida olla. Olemme nimittäin samoilleet metsässä ihanassa ruskamaisemassa aika paljon, ja olisi ihanaa maastoilla vähän samalla kilpaillenkin. Tylsyyksissäni järjestin lähikuntien harrastehevosille suunnatun pienen epävirallisen matkaratsastuskilpailun. Osallistuin itse tietenkin Hollylla. Luokkia oli vain yksi, viidentoista kilometrin pituinen ihanneaikaluokka. Emme me voittaneet, emme likimainkaan, mutta hauskaa oli! Ehkä vielä joskus päästään suunnistamaankin. Olisikohan keväällä hyvä aika järjestää pienet suunnistuskilpailut samalla porukalla..?

Syyskuu 2013
Alkukuusta päätin, että nyt olisi kivaa, jos pääsisi kiipeilemään. Teimmekin siis talliporukan kanssa retken Frillenseelle, koska Zurückin maisemissa kisareissulla olin minäkin tällä kertaa. Minä ratsastin Hollylla, Markus sen isällä Ollilla ja Zach Hollyn puolisisaruksella, It's Time For Hollywood RR'lla.
Vaikka Holly ja muut ovat kovakuntoisia urheiluhevosia, kyllä vuorenkylkeä kiipeäminen otti niiltäkin koville. Koko matka täytyi mennä käyntiä, niin kuin aina ennenkin vaelluksilla, mutta kun on koko ajan kavuttava jyrkkää ylämäkeä, niin hikihän siinä tulee.
Perillä sidoimme hevoset kiinni ja pidimme levähdystauon kaikki. Ilma oli hieno ja näkymät upeat - Frillenseelle tekisi mieli vaikka joka päivä, mutta kun reitti on niin tosi raskas.
Takaisin tullessamme oli tietenkin laskeuduttava samaa jyrkkää reittiä, jota olimme ylös kiivenneet. Laskeutuminen on minusta aina ollut vaikeampaa, koska pelkään hevosten liukastuvan. Siksi tälläkin kertaa talutin Hollya pahimmissa paikoissa.
Kotona hevoset suihkutettiin lämpöisellä vedellä, ja samalla kastuimme me ratsastajatkin oikein kunnolla.

Elokuu 2013
Treeniä treeniä. Meitä on valmentanut Miika Rossi niin kovin paljon tässä kuussa. Se mies vaatii niin paljon niin hevoselta kuin ratsastajaltakin, ja on välillä niin ankara, että tekisi mieli lopettaa koko kisatouhu. Silti Miika on paras valmentaja minulle ja Hollylle.
Nyt on treenattu enimmäkseen esteitä. Holly on hyvä hyppääjä, ja minä hyvä ratsastaja. Uskon kuitenkin siihen, että aina on parannettavaa. Niin uskoo myös Mikka Rossi, ja piiskaa meitä molempia eteenpäin.
Harjoitusten vastapainoksi olemme rentoutuneet maastossa kaksi kertaa joka viikko. Rentoja lenkkejä olen Hollylla mennyt, en hikimaastoja. Toisaalta hikimaastoon tekisi myös mieli, mutta treenikaudella ei voi. Katsotaan sitten syksymmällä.

Heinäkuu 2013
Loma! Laidunkausi!! Ihanaa! Päästin Hollyn laitumelle alkukuusta saksalaisen isänsä ja kaikkien veljiensä kanssa. Olli-isä on laidunkauden meidän laitumella, joten saan olla oriiden lähellä. Oli ihanaa katsella, kun hevoset irti päästyään ravasivat komein askelin ympäriinsä hännät lippuina perässään. Ei ole kauniimpaa kuin korskeat ratsut, joilla on täysiveristä suvussaan!
Pianhan oriit rauhoittuivat ja hiljalleen ystävystyivät. Koko laidunkausi on kulunut rauhallisissa merkeissä, ja pian on aika hakea Hollykin takaisin talliin. Ei kuitenkaan ihan vielä. Minä olen nauttinut poikien komeudesta joka päivä, kun olen ratsuja käynyt katsomassa. Kamerani muisti on ihan täynnä, kun olen kuvannut näitä ylhäisiä sukulaismiehiä auringonlaskussa ja -nousussa.

Kesäkuu 2013

Holly on enää tämän kuun tallissa ennen kuin pääsee meidän omalle kesälaitumellemme. Kuuma on ollut kesä tähän asti, ja olemmekin nautiskelleet paitsi viileässä maneesissa treenaamisesta, myös muutamasta uintiretkestä.
Holly ei ole kovin hyvä uimaan. Hevosen pitäisi uida pystyasennossa, mutta tämä raukka yrittää mennä vaakatasossa. Ensimmäisellä kerralla melkein hukutin sen vahingossa, kun en ymmärtänyt, mitä se toheloi. Nyt olen onneksi oppinut varomaan, eikä Hollyn huono uimataito ole mikään este polskuttamiselle. Enimmäkseen kuitenkin kahlailemme. Vettä ori ei ollenkaan pelkää, vaikkei uida osaakaan. Se kahlaa ihan mielellään niin syvälle, että pää vain yltää pinnalle.

Toukokuu 2013
Hollystahan on tullut oikein nätti tapaus. Se oli vähän hidas kypsymään, ja en ole edes kirjoittanut sen kuulumisia aikaisemmin, koska se on ollut niin kovin keskenkasvuinen. Siis kilpailusuoritusten suhteen. Kuten kalenterista näkyy, se ensimmäisellä neljällä kaudellaan (2011-2012) sijoittui vain neljästi. Mutta nyt viidennellä kaudella ori on selkeästi aikuistunut. Onhan se lisämassaakin saanut ja paremmassa kunnossa, mutta erityisesti sen luonne on kehittynyt. Poju on rohkeampi ja rennompi, ja uudella asenteellaan kilpaillessaan se on sijoittunut tällä vuoden 2013 ensimmäisellä kaudellaan pitkälti yli 50 kertaa.
Suunnitelmissa oli, että Holly myydään harrasteratsuksi, kun se ei koskaan kehity tarpeeksi hyväksi, mutta eipä myydäkään. Ori siirtyy sen sijaan eläkkeelle, siitosoriksi - se on jo kilpailunsa kisannut. Hevonen on ilmoitettu ensikaudella vielä muutamaan starttiin, mutta niihin osaa otettuaan se jää tänne kotiin meidän tammojamme varten. Sanomattakin on selvää, että poika ilmoitetaan laatuarvosteluihin kunhan sen jälkeläisnäytöt ovat kunnossa.

Huhtikuu 2013
On toinen kuukausi Hollyn ensimmäisestä varsinaisesta kisakaudesta, ja se on menestynyt ihan mukavasti. Sijoituksia on paljon ja lisää tulee. Viimekausien pelleily on jo muinaishistoriaa, ja nyt ori on aikuistunut niin, että osaa käyttäytyä.
Poika on osallistunut vain lähiseudun kisoihin, koska en halua sen joutuvan vielä matkustamaan. Se on vielä niin nuori häslä, että varmaan räjäyttäisi vieraat tallit, jos sellaisiin joutuisi asumaan. En tiedä sitten, lähetänkö Hollyn vähän vanhempana kiertämään Suomea laajemmin. Tuskin kuitenkaan - poika näyttää menestyvän niin hyvin tällä ensimmäisellä kaudellaan, ettei sen kannata enää kisata toista kautta.
Kun ostin Hollyn isän, Ollin, sanoivat kaikki, että ei tuosta enää hevosta tule. Kannattava ostos se Olli kuitenkin oli: se on ihan OK kisahevosena, ja periyttäjänähän se on yksi parhaimmista. Hollykin on ihan kuin isänsä... Viisas ja taitava.

Maaliskuu 2013
Tauko on nyt venynyt tosi pitkäksi jo, ja aika on päästää Holly kokeilemaan siipiään. Nyt alkaa oriin ihkaensimmäinen kunnon kisakausi. Olen ilmoittanut sen vaikka kuinka moniin kisoihin ja jännitän jo etukäteen. Ratsastajaksi on valikoitunut Hollyn valmentaja, Miika Rossi, joka ei yleensä kilpaile. Hän kuitenkin sanoo, että Hollyssa on niin paljon ainesta, että hän mielellään kokeilisi mennä sillä ihan itse. Minä puolestani en kilpaile orilla ollenkaan: vaikka meillä onkin hauskaa valmennuksissa ja maastossa, on Miikalla ehdottomasti paremmin Hollylle sopiva ratsastustyyli kuin minulla. En kuitenkaan ole kovin surullinen tästä järjestelystä. Katsomossa on ainakin tähän asti ollut tosi jännä olla, ja on vaihteeksi muutenkin kiva ihailla omia ratsujaan välillä ulkopuolisen silmin. Ruusukkeethan minä saan itse pitää, ja niitä onkin orin karsinan ovessa jo aikamoinen rivi. Jos niitä vielä oikein paljon tulee, täytyy ne siirtää, kun eivät mahdu kaikki oveen.

Elokuu 2012
Estevalmennus, valmentajana Miika Rossi (Oresama)
Tänään esteradalla otettiin kahden esteen avulla maksimit irti Hollysta - jos niin voi sanoa. Tämän kerran "maksimit" olivat nimittäin liukkaassa säässä turvallisuussyistä 130 ja 140 cm. Holly ylitti ne helposti ja täsmällisesti. Minä olisin halunnut korottaa puomeja vielä, mutta Oresama kieltäytyi ehdottomasti. Kuulemma Hollyn tasapaino ja lihastenhallinta ei tule ikinä olemaan niin hyvää, että kannattaisi ottaa korkeammilla esteillä turhia riskejä sen kanssa, jos pohja on liukas. Alastulo pettäisi varmasti, vaikka ponnistusvoima riittäisikin vakkka 160 cm korkeille esteille helposti säässä kuin säässä. Lopputunnin teimmekin ponnistusharjoituksia helpon, matalan ristikon kanssa. Hollylla ensimmäinen ylitys meni läpijuoksuksi, mutta kun ori malttoi hypätä naurettavan kokoisen esteen, sai sen kanssa tehdä ihan töitäkin. Holly ei olisi viitsinyt ottaa estettämme tosissaan, joten Oresama joutui ihan pakottamaan orin hyppäämään oikeasta paikasta, eikä liian läheltä tai kaukaa.

Huhtikuu 2012
Estevalmennus, valmentajana Miika Rossi (Oresama)
Tämän päivän estevalmennus sujui oikein hyvin. Holly laitettiin hyppäämään 140-150 -senttisiä esteitä helpohkona ratana, ja se suoriutui vaivattoman näköisesti. Oresama voisi kuitenkin tarjota sille enemmän tukea ohjilla, niin saataisiin hieman kompensoitua Hollyn välillä hurjan holtittoman näköistä menoa etenkin vaikeilla teillä. Muutenkin kannattaa kiertää Hollyn kanssa vähän kauempaa ja tarjota sille helpompia teitä: nopea tiukka mutkittelu ja hypyt hankalissa paikoissa eivät ole tämän hevosen juttu näin korkeilla esteillä. Sen sijaan Holly voittaa ajan takaisin paljon kilpakumppaniensa askelia suuremmilla harppauksillaan Tempoa ratsukko tuntuu säätelevän helposti ja Holly näyttää vastaavan hidastaviin ja kiihdyttäviin apuihin kuin ihmisen mieli. Muutenkin meno näyttää hyvältä ja hallitulta tämän hevosyksilön tilanteen ja kunnon huomioon ottaen.

Tammikuu 2012
Kouluvalmennus, valmentajana Miika Rossi (Oresama)
Oresama ja Holly ovat selvästi harjoitelleet edellisessä valmennuksessa aloiteltua herkistämistä. Ratsukko näytti, mitä on oppinut. Holly tuntui pysähtyvän käynnistä heti, kun Oresama ajatteli pysähtymistä. Liikkeelle se näytti lähtevän, kun Oresama keskitti katseensa paikkaan, jonne halusi päästä. Kääntyminen tapahtui painoavuin. Hyvää työtä, kehuin, mutta nyt on aika tehdä sama ravissa ja laukassa. Koska Holly tiesi, mistä on kyse, se mukautui uusiin apuihinsa jo parin ravi- ja laukkaharjoituksen jälkeen. Sitten komensin Oresaman ottamaan hevosensa kunnolla haltuun: muotoon ohjan ja pohkeen väliin. Samalla ratsastajan tuli muistaa, miten herkkä Allu nykyään on pohjeavuille. Hollylle on edelleen vaikeaa pysyä muodossa, mutta yrityksessä oli nyt jo kunnolla pontta! Ori meni kauniisti niin kauan, että todella väsyi. Sen jälkeen Oresama antoi sen rentouttaa selkänsä ja takapäänsä rennossa ravissa ennen uutta, lyhyttä yritystä. Valmennus meni niin hienosti, kuin tässä vaiheessa voi. Kehotan ratsukkoa vahvistamaan Hollyn lihaksia kiipeilemällä ensin melko loivissa ja helpoissa paikoissa ja sitten vaikeuttamalla kiipeilyä. Kentällä muodossa kulkeminen on pidettävä vielä lyhyinä pätkinä. Kyllä se siitä!

Joulukuu 2011
Kouluvalmennus, valmentajana Miika Rossi (Oresama)
Alun avaavat liikkeet, kuten pohkeenväistö, menivät hienosti. Holly liikkui energisesti ja mielellään, ja nautti päästessään hommiin. Oresama ohjasi sitä lempeästi, ja ratsukon olemus huokui itsevarmuutta. Korjattavaa ja keskusteltavaa löytyikin vasta, kun siirryimme tunnin varsinaiseen asiaan: siihen, miten Hollyn kuuluisi kulkea muodossa ohjan ja pohkeen välissä. Kauniin muodon ylläpitäminen on Hollylle viimeaikaisten selkäongelmien takia hyvin vaikeaa ja raskasta - ja lihaksiston kuntoutumisen takia sitäkin tärkeämpää. Oresama sai aina sen etupään marssimaan kauniisti niin kuin kuuluu, mutta hevosen selkä jäi löysäksi ja takajalat valahtivat veteliksi aina hetken kuluttua. Sen sijaan, että olisin karjunut LISää JALKAA, niin kuin tapani on, päätin, että on aika kokeilla jotain muuta. Oresama käyttää varmasti niin paljon jalkaa kuin jaksaa, ja Hollyn tuntien se ei ole vähän. Komensin ratsukon käyntiin, Oresaman pudottamaan ohjat kaulalle ja vain seisomaan paikallaan. Kun Oresama tunsi, että Holly kiinnittää kaiken huomionsa häneen, tuli hänen pyytää sitä mahdollisimman pienillä avuilla vain siirtymään käyntiin. Lopun puolituntisen käytimme ainoastaan käyntiharjoituksiin: miten Holly saadaan kuuntelemaan jalkaa niin hyvin, että se siirtyy käyntiin melkein ajatuksestakin. Pitkälle emme päässeet, joten sovimme tapaamisen noin kuukauden päähän.Päivämäärä Sukupuoli Varsa Emä Omistaja
22.02.-14 Tamma She's An Angel RR Rain And Angels RR Oresama/Yorca
Ulkoasun © misery. 2011 / otsikon © Benny De Ruiter Stables
Tämä on virtuaalihevonen