Esittely

Taustatarina — tästä kaikki alkoi

Kun Eetu Hopiavuori ymmärsi kihlauksensa olevan ohitse, hänen ensimmäinen selkeä ajatuksensa ensijärkytyksen jälkeen oli, että Pihlajamäen hevostalli täytyy ainakin pelastaa. Se tarkoitti isoa pankkilainaa, melkein kaikkien omien hevosten myymistä ja karsinoiden vuokraamista, jotta tallista ei tarvitsisi luopua kokonaan. Eetu oli kuitenkin siihen valmis saadakseen pitää kotinsa ja Jussi-hevosensa. Hän neuvotteli itselleen lainan, osti tilan entiseltä kihlatultaan ja vaihtoi kihlattunsa sukunimen, Pihlajamäen hevostila -tekstin tilalle tallin oven päälle oman nimensä: Hopiavuoren hevostalli. Nyt Eetu tekee lujasti töitä oman hevosalan yrityksensä eteen ja kokee olevansa onnellisempi kuin koskaan. Onhan hänellä Jussinsa ja kaikki upeat yksityishevoset hoidettavanaan, vaikka monesta hyvästä ratsusta olikin tilan pelastamiseksi luovuttava.

Hopiavuoren hevostallin miljöö

Tila sijaitsee kuvitteellisessa Otsonmäen kunnassa niin Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan rajalla, ettei Eetu itsekään osaa sanoa, kumpaan se kuuluu. Lähin kaupunki on Seinäjoki noin kahdenkymmenen kilometrin matkan päässä. Lue lisää Otsonmäen ympäristöstä ja kunnan palveluista täällä.

Hevostialli sijaitsee melko lähellä Seinäjoelle vievää päätietä, valaisemattoman mutta hyvin hoidetun alle kilometrinmittaisen vanhan päätien varressa. Bussiyhteyksiä meille on Seinäjoelta vain pari kertaa päivässä: vain Seinäjoki-Vaasa -välin pitkän matkan bussi pysähtyy Otsonmäen kirkonkylällä ja pyydettäessä myös Hopiavuoren tienpäässä. Omalla autolla on kuitenkin kätevää kulkea myös Seinäjoelta.

Hopiavuoren hevostallin mailla on kaksi tallia. Pienemmässä ja vanhemmassa tallissa, jota Eetu kutsuu Jussin talliksi hevosensa mukaan, on kymmenen karsinaa. Yksi karsina toimii heinien säilytyspaikkana, koska varsinaista rehuhuonetta ei Jussin tallissa ole. Isossa päätallissa on viisitoista karsinaa ynnä muita tiloja. Tallien lisäksi pihapiirissä on Eetun kotitalo, jonka kuistilla tavataan istua kesäiltoja yksityishevosten omistajien ja hevosenhoitajien kesken. Kentästä Eetu pyrkii pitämään aina hyvää huolta, ja maneesi täyttää kyllä kilpahevosiakin treenaavien harrastajien vaatimukset.

Hienointa Hopiavuoressa eivät kuitenkaan ole maneesi tai mitkään muutkaan fasiliteetit, eivätkä edes ihanat pohjalaiset peltomaisemat. Kaikkein hienointa ovat ihanat hahmot, jotka hevosineen seikkailevat Hopiavuoren hevostallilla. Hahmoista voit lukea lisää täällä.

Hopiavuori: tarinahevosten koti

Hopiavuoren hevostallin päätoimintaperiaate on yksityishevosten majoitus. Tallille ovat tervetulleita aivan kaikenlaiset hevoset, joilta löytyy vähintään piirretty profiilikuva hevoslistausta varten. Muut kuvat saavat kaikin mokomin olla valokuviakin. Hopiavuoressa pyritään tarjoamaan aktiivinen ja palkitseva tarinointi- ja piirosyhteisö kaikenlaisille ja -tasoisille harrastajille. Täältä voit lukea lisää siitä, miten pääset mukaan.

Liittymällä Hopiavuoreen saat paitsi kodin hevosellesi, myös ympärillesi tarinoita rakastavan, vielä pienen, mutta toivottavasti kasvavan yhteisön. Liittymiseen et tarvitse kuin hahmon. Saat tarinoistasi kattavat, kannustavat kommentit. Hopiavuorelaiset saavat vapaasti käyttää kaikkia tallin tiloja ja halutessaan järjestää tallilla myös ulkopuolisille avointa toimintaa. Voit kehittää myös hahmoasi esimerkiksi roolipelien kautta tai kirjoittelemalla hänen kuulumisiaan Hopiavuoren ulkopuolelta spin off-päiväkirjaan.

Kilpailujen, seikkailujen ja maastoreissujen pääpaino on aina tarinoissa. Osallistumalla Hopiavuoren toimintaan ja kirjoittamalla niihin liittyviä tarinoita, saat myös hevosesi sivuille uniikkeja kunniamerkkejä ahkeruudestasi ja kiitokseksi ihanista tarinoistasi.