Bifrons

Bifrons


kuva: Anne L.

Perustiedot

Kutsumanimeltään Biffe
Suomalainen puoliverinen, ori
Säkäkorkeus 174cm, ruunivoikko
Syntynyt 15.4.2015
(6v)
Omistaja Milan Mijatović
Maahantuoja Conspiracy Horses (VRL-06858)


Nippelitietoa

Jyrää helposti talutettaessa. Laita vaikka naru turvan ympärille.
Vaatii aikuisen käsittelijän, joka osaa perustaidot.
Perso herkuille.


Biffe talvella 2019, © Anne L.

Luonne

Biffe ei aina ihan tajua. Se tykkää tehdä töitä, mutta vaatii ymmärtäväisen ratsastajan ja selkeät avut käsittääkseen, mitä siltä pyydetään. Jos se on ratsastajan kanssa yhteisymmärryksessä, se yrittää ehdottomasti parhaansa.

Kenttäpainotteinen Biffe ei ole maailman paras kouluratsu. Sen kapasiteetti ei riitä lähellekään vaikeimpia luokkia. Sen sijaan Biffe on luotettava ja peloton hyppääjä, eikä se koskaan säpsy turhia. Vesiesteet ja muut erikoisuudetkaan eivät ole sille ongelma.

Tallissa Biffe vaatii määrätietoista käsittelyä. Sillä on paha taipumus jyrätä taluttajansa ohi varsinkin tarhoille päin mentäessä. Biffeä voi olla välillä hyvä taluttaa vaikka naru turvan ympärillä. Käsittelijän tulee ehdottomasti pitää huolta, ettei Biffe opi ryntäilemään juuri hänen otteestaan. Vaikka sen käsitteleminen on aina aikuisten hommia, se helpottuu kuitenkin kerta kerralta.

Milan antaa mielellään ratsastustaitoisten aikuisten lainata hevostaan vaikka ilmaiseksi. Sen sijaan hän on hyvin nihkeä antamaan hevostaan sellaiselle ratsastajalle, joka ei pysty viemään sitä eteenpäin, tai edes ylläpitämään sen tasoa.

Päiväkirja

Biffen oma päiväkirja Hopealinnassa
Biffen esiintymiset Hopiavuoressa


Sukutaulu

i. Barbatos ii. Barbaduke iii. Dyke
iie. Barbados
ie. Amalia iei. Trauma
iee. Amelie
e. Lucy EE ei. Culsy eii. Clumsy
eie. Very Merry
ee. Nike eei. Victor
eee. Beauty Marks