Juuripersilja

Ulkoasu © M Layouts


Dream Hunter, Matti

VH18-104-0028
Shirenhevonen, ruuna, 191cm
01.08.2008, 11v (ikääntyy satunnaisesti)
o. juuripersilja, kasv. Ekku
vetotyöt, heC, 50cm

Luonnekuvaus by vrl-14703

Matti on hurmaava järkälemäinen ruuna. Kokoa ei tältä hevoselta puutu - mutta sydän on hevosella vielä kokoakin suurempi. Matti ei tekisi pahaa kärpäsellekään eikä varmasti pelästyisi alla räjähtävää pommiakaan. Taidoillaan ei säväytä, mutta luonne sen sijaan sulattaa jäisimmänkin sydämen.
Hoitaessa Matti käyttäytyy aina erinomaisesti. Lasten lähellä se tiedostaa kokonsa hyvin ja pysyttelee aina mahdollisimman paikoillaan. Sen sijaan aikuisten lähettyvillä ruuna saattaa joskus liikuskella paikoillaan hieman, mutta ei se ole jalkojen siirtelyä kummempaa. Matti ei pure tai potki ja on varsinainen jättikokoinen nallekarhu. Huomiosta ruuna pitää ja ottaa mieluusti vastaan myös herkkuja ihastelijoiltaan - onpahan ryökäle oppinut kerjäämäänkin jo. Varustaessa suuri koko saattaa aiheuttaa päänvaivaa, mutta on hyvä muistaa, että jakkarat - tai tikapuut - on keksitty. Taluttaessa ruuna kulkee kiltisti perässä, mutta kannattaa varmistaa, että kulkee tarpeeksi korkeasta ovesta. Myöskin kuljettettaessa saatetaan tarvita aavistuksen isompaa autoa...
Ratsastaessa Matti on luottohevonen! Sen selkään voi laittaa kaiken kokoiset, ikäiset ja tasoiset. Mattia ei pelota mikään, vaan se kantaa jokaisen turvallisesti leveässä selässään. Ei ruuna toki ihmeitä osaa koulu- tai estepuolella, mutta yritystä löytyy. Matti kulkee lähes aina oikeinpäin - eihän se toki samalta näytä kuin puoliveriset peräänannossa, mutta mukavan kevyt se silti on. Tällä ruunalla voi ratsastaa myös kuolaimettomilla suitsilla ja ilman satulaa - se on erittäin herkkä. Matti kulkee peräänannossa kaikissa askellajeissa, mutta siihen sen osaaminen päättyykin. Käynnissä ollaan harjoiteltu väistöjä ja siirtymiset onnistuvat mukavasti. Ympyrällä myös askellajien sisäiset temponmuutokset alkavat sujua. Esteillä Matti toisinaan innostuu, mutta harva haluaa isoliikkeisellä ruunalla hypätä. Maastossa ruuna on kuitenkin korvaamaton, sillä se löntystelee muiden mukana, ei pelkää mitään ja on yllättävän ketterä jaloistaan.
Mattia käytetään myös erilaisilla tapahtumissa talutusratsuna tai vaunuhevosena. Se jaksaa vetää myös tukkeja metsästä, mikä on erityinen etu talven polttopuita hakiessa. Talvisin lapset pääsevät myös Matin kyydissä rekiajelulle - ja joulupukilla saattaa joskus olla aivan Matin näköinen porohevonen, tiedä sitten...Kuvagalleria


© juuripersilja VRL-14758Päiväkirjamerkinnät, voitot ja muut

25.8.2019 - Matti elelee rentoa elämää Ponitilalla, Ukin luona
4.5.2019 - Matti palaa Ekun omistukseen
5.2.2019 - Matti jatkaa elämää Soligtissa
13.12.2018 - Matti voitti ensimmäisen palkinnon Katriinan Joulupihan epavirallisissa joulunättelyissä! Matti sai palkinnoksi punaisen jouluruusukkeen. Ekku oli superylpeä pojasta ja palkitsi ekstraporkkanoilla iltapalalla.
Tuomarin kommentti: "Tämän muhkun kyydissä voisi tallustella lumisia polkuja ilman satulaa pitäen kiinni tuuheasta harjatupsusta"
1.12.2018 - Mansikkamäen avajaiskilpailut, 40cm, 5/6
25.11.2018 - Rate My Pony antoi Matille 3 tähteä! Tarkempaan tulokseen ->


Matti on virtuaalihevonen