G-Force RR - The Horse


Nimi G-Force RR, "Gene"
Syntymäpäivä 11.02.-14
Ikä, ikääntyminen 8v (3v+6kk=1v)
Rekisterinumero VH14-011-0140
Rotu Hannover
Väri Ruunikko
Sukupuoli Ori
Säkäkorkeus 165cm
Kasvattaja Oresama, Zurück
Omistaja Oresama VRL-02753
Asuintalli Zurück
Painotus Yleispainotus
Koulutustaso Int.I, 150cm
Saavutukset KRJ-I


  The Outfit


Kuvat ©: Benny de Ruiter Stables, thank you!


  This is Me!

Gene syntyi etuajassa, pikkupakkasilla ja pihatiloissa. Se oli suuri ja voimakas varsa, joten selvisi terveenä, vaikka ehtikin maata hangessa jonkin aikaa ennen kuin se löydettiin. Esteratsua tästä komeasta herrasta yritettiin, mutta poikapa osoitti taipumusta myös koulupuolelle. Koska oriin kanssa ei osattu päättää, mihin olisi paras erikoistua, päätyi se tekemään vähän kaikkea.

Hoidettaessa meidän Gene tapaa vähän päivystää tammojen perään. Varsinkin kun kevättuuli kuljettaa harjauspuomille asti tammojen kutsun, on ori rauhaton. Muulloinkin on sen elehdittävä ja nosteltava päätään harjauksen lomassa. Ori ei kuitenkaan ole vihainen tai vaarallinen, vaan vain hieman rauhaton. Se ei jaksaisi olla paikallaan tarpeeksi kauaa. Tämä hätäisyys tekee varsinkin kavioiden puhdistuksesta hermostuttavaa hommaa, poika kun nykii kaviotaan vapaaksi päättäessään, että nyt on jo valmista. Gene ei kuitenkaan kisko tosissaan, joten hoitaja saa kyllä pidettyä kiinni, eikä vetokilpailuun tarvitse ryhtyä. Muutaman kirosanan voi kuitenkin ohikulkija kuulla, kun Genen pelleily hidastuttaa hoitotoimenpiteitä.
Satulointiin poika suhtautuu väliinpitämättömästi. Se tietää kyllä satulan tarkoittavan, että harjauksesta päästään siirtymään eteenpäin, joten se kurkottelee jo valmiiksi kaulaansa päästäkseen liikkeelle. Kotioloissa Genekin käyttää kuolaimettomia suistia, niin kuin suurin osa muistakin ratsuistamme, eikä se tunnu edes huomaavan suitsimista kentän tai maastopolun suuntaan tuijottaessaan.
Muunkinlaisissa toimenpiteissä ori on levoton. Esimerkiksi kengittäjä ottaa Genen kengittämisestä suurempaa taksaa, koska poika nykii, heiluu, huojuu ja muutenkin häiritsee. Asiaa ei auta edes heinäkasa, vaan Genen on välttämättä yritettävä kävellä samalla kun seppä-rukka kannattelee sen kaviota. Yhtä rauhallinen ja nukkuva oli poika myös silloin, kun eläinlääkäri teki sille taivutuskokeen. Tallin oma lääkäri ei suostukaan tekemään pojalle kuin nopeita toimenpiteitä, kuten rokotuksia ja tarkastuksia, koska Gene ei kestä tylsyyttä ja kipua ainakaan samaan aikaan.

Genestä tulee miellyttävä, kun sen ylimääräinen energia kanavoidaan johonkin järkevään toimintaan. Sillä on kovasti virtaa esimerkiksi kouluratsastusharjoituksissa, mutta toisin kuin osa muista ratsuista, poika ei räjähdä käsiin, vaan käyttää energiansa hallitusti. Se liikkuu komeasti ja näyttävästi, ja totteleekin todella mielellään. Tämä poika vaatii kuitenkin ratsastajaltaan itsevarmoja apuja ja reipasta ratsastustyyliä.
Samanlainen se Gene on esteillä. Vaikka sen luulisi kuumuvan hyppäämisen riemusta, se osaa keskittyä. Kyllä se seuraavaa estettä kohti aina puoltaa ilman erityistä käskyä, mutta ratsastajan topakka, määrätietoinen kielto ja ohjaus poispäin menee kyllä aina läpi. Genen kanssa on turvallista hypätä, jos osaa käyttää apuja oikein eikä turhia pelkää.
Maastossakin Gene on reipas ja virkeä. Sen kanssa on parasta liikkua ryhmissä: ori ei pelleile tai kilpaile laukassakaan, päin vastoin. Ryhmä saa sen kääntämään huomionsa siihen, mitä ratsastuksessa tapahtuu. Yksin kuljettaessa ratsun huomio kiinnittyy epäolennaisuuksiin, kuten sapelihammastiikereihin. Eikä Genen luonteeseen sovi paeta tiikeriä, vaan säpsähdettyään se kääntyy suoraan kohti. Jos hyvä säkä käy, ori vain tuijottaa, mutta ellei käy, se ryntää suoraan päin.

Kisapaikka hämmentää Genen kaltaista konkariakin. Vaikka oma suoritus este- tai kouluradalla meneekin aivan niin kuin kotona harjoiteltaessakin, mahtipontisesti ja reippaasti siis, niin kentän ulkopuolinen elämä on oriista kovin erikoista. Joku aina unohtaa salamavalon päälle kameraansa Geneä kuvatessaan, ja se ensin hätkäyttää oriin ja saa sen sitten hamuilemaan kameran suuntaan, josko tuota välkkyvää aparaattia saisi maistaa. Pikkulapset tarjoilevat Genelle salaa hiekkaista heinää hikisistä nyrkeistään, ja heidän vanhempansa juoksevat kauhusta huutaen ja heiluen perään estämään lastaan säikyttelemästä hevosia huutamalla ja heilumalla. Genestä se on selvästi kummallista, mutta se ymmärtää kuitenkin kohdella vieraita ihmisiä, lapsiakin, varovaisesti. Nätisti se kumartaa päänsä pienen ihmisen puoleen ja syö kohteliaasti tarjotun niljaiseksi liiskaantuneen ruohon ennen kuin kääntyy takaisin palkintoporkkanoittensa puoleen.

  The Family

The F-Word Rück
hann, 162cm
YLA2, KRJ-II, ERJ-III
J-Rock
hann, 172cm
HANN3, ERJ-III, KRJ-III, YLA2
I Live Here(evm.)
Carrot'n Apple (evm.)
The World Is Crashing Down
hann, 167cm
HANN-II, ERJ-III, YLA2, KRJ-III
Down (evm.)
World Star (evm.)
It's Time For Hollywood RR
hann, 167cm
YLA1, ERJ-II, KRJ-II
Hollywood Life
xx, 172cm
YLA1, ERJ-I, KRJ-II, XLA-I, KERJ-II
Get A Life xx (evm.)
Hello Hollywood xx (evm.)
Ready Set Go It's Time To Rock
hann, 161cm
ERJ-I, KRJ-II, YLA2
Ready Set Go (evm.)
Time To Live (evm.)


  About the Family

Toukokuussä 2013 YLä2-pälkinnon säävuttänut The F-Word Rück on Zurückin omä käsvätti. Se on estepäinotteinen, koulurätsästuksessäkin menestynyt 162cm korkeä räutiäs. Väikkä sen pääläjinä on esterätsästus, on se myös melko täitävä koulurätsu. "Ruki" on melko omäpäinen mutä kuitenkin kiltti hevonen. Ori on yhä jälostuskäytössä, muttä sillä ästutetään tämmojä värsin säästeliäästi.

J-Rock eli "Roki" on 172cm korkea, rautias, kapasiteetikas esteratsu. Vuoden 2009 puolivälissä se palkittiin hannoveriyhdistyksen toisessa laatuarvostelussa palkinnolla HANN3. Tälle upealle orille se ei kuitenkaan riitänyt, vaan Roki kilpaili palkinnon saatuaan entistä tiuhemmin. Vanhemmalla iällä se sai palkinnot ERJ-III ja YLA2. Hevonen nähdään yhä satunnaisesti koulukentillä, vaikka se ei enää esteillä kilpailekaan. Rokista on tullut myös säästellen käytetty siitosori.
I Live Here tuttujen kesken Herkku on 168cm korkea, musta hannoverilainen. Herkulla on myös iso valkoinen tähti sekä molemmissa takajaloissa pienet sukat. Herkku on nuorempana ollut oikea estetykki, mutta myös koulu on sujunut tältä komealta herralta hyvin. Aikoinaan Herkku saavutti muun muassa DCh-kiertopalkinnon, joka lahjoitetaan joka toinen vuosi parhaiten kenttäkisoissa menestyneelle. Herkku on myös voittanut yhteensä reilu 30 este- ja kenttäkilpailua ja lisäksi sijoittunut myös 30 kilpailussa toiseksi tai kolmanneksi. Nykyään tämä musta herra asustelee Hofman’s siittolassa viettäen eläkepäivä tammojen seurassa. Roki on Herkun kymmenes (10) varsa, mutta Rokin jälkeen on tullut vielä useita jälkeläisiä lisää ja astutukset jatkuvat edelleen. Herkun varsoissa on myös nähtävissä Herkun omaa kapasiteettiä kenttäratsastukseen.
Carrot'n Apple, tuttujen kesken Omppu, on harmaan kimo 174-senttinen hannoverilainen. Omppu on aikoinaan kisannut menestyksekkäästi esteradoilla, saavuttaen monia suurvoittoja suuristakin luokista. Suurin Ompun hyppäämä irtoeste ratsastajan kanssa on ollut 160cm korkea. Voittoja estekisoista kansallisella tasolla tälle tammalle on kertynyt huimat 35, jonka lisäksi hän on useasti sijoittunut toiseksi tai kolmanneksi. Ompun motto tuntuukin olevan, periksi ei anneta vaan aina annetaan parhaamme. Tätä nykyä Omppu on kantakirjauksen (II-palkinto) jälkeen siirtynyt jalostukseen Hofman’s siittolaan. Roki on Ompun ensimmäinen varsa, mutta Rokin jälkeen Ompulle on syntyny vielä liuta varsoja, yhdet kaksosetkin löytyvät joukosta. Omppu periyttää hienosti omaa rohkeaa luonnettaan sekä kapasiteettiaan.

The World Is Crashing Down, eli "Karo" on 167cm korkea ruunikko hannovertamma, joka estepainotteisuudestaan huolimatta on kerännyt aikamoisen sijoitusmäärän esteiden lisäksi myös koulukentillä. Tämä kaunis tamma periyttää jälkeläisilleen hyvän hyppytyylin lisäksi myös tervettä järkeä ja rehtiä luonnetta. Karo aikoo jatkaa kilpauraansa kunnes on liian vanha hyppäämään enää esteitä.
Down oli kyllä sukunsa mukaan alunperin esteratsu, mutta hyvien ominaisuuksiensa vuoksi se kilpailikin vanhempana kenttäkisoissa. Tämä Alfred Hansenin 160cm korkea ruunikko ei ole palkittu, mutta kuitenkin rakenteeltaan ja kyvyiltään niin hieno ori, että siitä saatiin monia jälkeläisiä. Nimekkäin lienee juuri meidän Karo, varsoista nuorin, joskin vanhemmatkin varsat ovat perineet isänsä rakenteen ja hyvän tyylin varsinkin hyppäämiseen.
Punaruunikko World Star -tamma periytti kauniin värinsä vain toiselle jälkeläisistään, Karolle. Onneksi sen rakenne ei kuitenkaan periytynyt kummallekaan, koska tamma olisi saanut rakennepisteiksi arvosteluista pyöreän nollan. Jalostukseen World Staria kuitenkin kannatti käyttää, koska se oli mainio hyppääjä ja vieläpä hyvänluonteinen. Hevosinfluenssaan 2009 kuollut tamma jätti vain kaksi jälkeläistä.

It's Time For Hollywood RR on The F-Word Rückin täpään Zurückin käsvättämä jä kouluttämä rätsu. Tämä 167cm korkeä ruunikko tämmä on luonteeltään kuin enkeli, suhtäutuu käikkiin ihmisiin kuin hyvin koulutetun hevosen tuleekin. Tämmä toimii yleispäinotteisenä rätsunä, kilpäillen etupäässä koulu- jä esterätsästuksessä.

Hollywood Life on Kyan maahantuoma täysiveriorii, josta yritettiin kaksivuotiaana laukkuria. Ori ei kuitenkaan voittanut neljännelläkään kerralla maiden-lähtöään, vaikka kahdella yrityksellä sijoittuikin, sen luonne kun oli vähän liian vässykkä. Tästä kiltistä 172cm korkeasta ruunikosta täysiverisestä tuli kuitenkin Oresaman kunnollisen uudelleenkoulutuksen jälkeen mainio yleisratsu. Se oli vielä varsa laukatessaan, joten sillä oli aikaa oppia uutta ennen kuin se vietiin koettelemaan kykyjään kilpailuissa. Ori menestyi melko hyvin kisaurallaan, ja sen suosikkilajeiksi nousivat koulu- ja esteratsastus. "Olli" on toiminut myös siitosorina, joskin se on astunut vain puoliveritammoja.
172cm korkea upea vaalea rautias Get A Life oli nuorena menestynyt laukkaratsu. Se aloitteli uraansa tavalliseen tapaan kaksivuotiaana, mutta jo ensimmäisen startin (lyhyt matka nurmiradalla) jälkeen sen isäntä huomasi, ettei se ollut vielä valmis kilpahevoseksi. Hitaasti kehittyvä ori sai odotella vielä vuoden ennen kuin yritti uudelleen, ja kolmivuotiaana hevosessa olikin jo voittaja-ainesta. Se voitti helposti maiden-lähtönsä ja jatkoi eteenpäin kunnes oli voittanut suurempia kisoja. Tämä suuri G1-tasoinen kilparatsu muuttui siitoshevoseksi ennen kuin täytti kuusi vuotta, ja se siittää tammoja yhä. Merkittävä osa Get A Lifen varsoista on menestyjiä, joten vauhtia se kyllä periyttää suuren koon ja hyvän rakenteen ohella.
Hello Hollywood oli lupaava, kilttiluonteinen nuori laukkaratsu kunnes kaatui liukkaalla nurmella G2-lähdössään ja loukkasi takajalkansa. Moni omistaja olisi lopettanut arvottomaksi käyneen, pari pikkulähtöä voittaneen hevosensa heti, mutta Hello Hollywoodin nuori isäntä rakasti tätä 169cm korkeata ruunikkoaan. Hello Hollywood sai siis pitää henkensä, kasvaa aikuiseksi ja synnyttää sen jälkeen kaksi pyöreää, komeaa orivarsaa. Ensimmäisen isäntä myi heti, ja hyvä laukkurihan siitä tuli. Nuorempi onkin sitten Hollywood Life, ja vähän eri asia.

Ready Set Go It's Time To Rock on yksi Zurückin kantatammoista, ja se saapui talliin syntymäpäivälahjana Oresamalle. Hans Dietrichin kasvattama, Oresaman kouluttama 161-senttinen ruunikko estehannover on säästeliäästi ja hitaasti kilpailutettu, mutta silti menestynyt. Se saavutti laatuarvostelukelpoisuuden vuosien 2013 ja 2014 taitteessa, 15-vuotiaana. Nykyään "Zimme" elää siitostamman nimikkeellä Zurückissa, vaikka onkin tosiasiassa täysin eläkkeellä. It's Time For Hollywood RR on sen ensimmäinen varsa. Tamma oli nuorempana motivoitunut hyppääjä ja mukava käsitellä, ja nykyään se on herttainen vanhus.
Ready Set Go It's Time To Rockin isä Ready Set Go on hieno saksalainen, 165cm korkea este- ja kenttäratsu. Hyvän luonteensa ja ominaisuuksiensa ansiosta se on aina ollut helppo kouluttaa ja opettaa, sekä miellyttävä käsitellä. "Sethin" omistaja, mss Schwarz kehuu oriaan myös mukavaksi ratsuksi. Tämän faktan puolesta puhuvat myös ne kaikki sijoitukset, joita ori on kerännyt kokonaiset kahdeksan vuotta kestäneellä urallaan. Hieman paremmin kenttä- kuin esteratsastuskilpailuissa menestynyt ratsu on myös laatuarvostelupalkittu.
Esteratsu Time To Live, Ready Set Go It's Time To Rockin emä oli haastava, älykäs hevonen, joka todella tuntui tietävän arvonsa. Sen käsittelijän piti oikeasti olla kokenut ja osaava, mutta taitava ratsastaja sai kauniin tamman venymään jopa 160vm korkeisiin hyppyihin. Ruunikko 170cm korkea tamma jouduttiin lopettamaan 28-vuotiaana vuonna 2010 jo pitkään vaivanneen, rajun yskän vuoksi, mutta onneksi jäljelle jäi kauniita muistoja ja kaksi elävää, menestyvää varsaa. Mieltä lämmittänevät myös tamman suuret palkintosummat ja todistukset kaikista tasan sadasta luokasta, jotka Time To Live voitti.

I Live Heren ja Carrot'n Applen sukuselvitys © Suvitsu, muu osa on tallin omaisuutta.


  This is MY Show!

Kisakalenteriin merkitään vain sijoitukset.

Päivämäärä Järjestäjä Luokka Sijoitus
01.03.-14 Zurück ERJ/150cm 1/5
01.03.-14 Zurück ERJ/150cm 1/5
02.03.-14 Zurück ERJ/150cm 1/5
03.03.-14 Zurück ERJ/150cm 1/5
03.03.-14 Zurück ERJ/150cm 1/5
04.03.-14 Zurück ERJ/150cm 1/5
27.09.-14 Zurück ERJ/150cm 3/50
28.09.-14 Zurück ERJ/150cm 5/50
30.09.-14 Zurück ERJ/150cm 5/50
01.10.-14 Zurück ERJ/150cm 3/50
10.10.-14 Zurück ERJ/150cm 2/10
27.10.-14 Zurück KRJ/Int.I 2/35
27.10.-14 Zurück KRJ/Int.I 4/35
28.10.-14 Zurück KRJ/Int.I 3/32
30.10.-14 Zurück KRJ/Int.I 5/32
31.10.-14 Zurück KRJ/Int.I 1/32
17.02.-15 Piikuja ERJ/150cm 3/30
23.02.-15 Shadow KRJ/Int.I 5/38
01.03.-15 Blue Finlanders ERJ/150cm 3/30
22.04.-15 Reve de Haussea ERJ/150cm 4/30
23.04.-15 Reve de Haussea ERJ/150cm 4/30
27.04.-15 Reve de Haussea ERJ/150cm 3/30
01.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 2/40
03.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 4/40
04.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 1/40
09.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 2/40
09.05.-15 KK Bailador ERJ/150cm 3/21
12.05.-15 Reve de Haussea ERJ/150cm 5/30
14.05.-15 Reve de Haussea ERJ/150cm 3/30
15.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 4/40
16.05.-15 Reve de Haussea ERJ/150cm 3/30
16.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 2/40
17.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 4/40
18.05.-15 Reve de Haussea ERJ/150cm 5/30
18.05.-15 Reve de Haussea ERJ/150cm 5/30
18.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 6/40
20.05.-15 Reve de Haussea ERJ/150cm 3/30
20.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 3/40
24.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 5/40
26.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 1/40
27.05.-15 KK Holmberg ERJ/150cm 4/40
08.06.-15 Whispering Heaven ERJ/150cm 1/30
09.06.-15 Whispering Heaven ERJ/150cm 4/30
18.09.-15 Zurück ERJ/150cm 1/24
18.09.-15 Zurück ERJ/150cm 3/24
20.09.-15 Zurück ERJ/150cm 1/24
22.09.-15 Zurück ERJ/150cm 1/24
24.09.-15 KK Reiter ERJ/150cm 3/30
26.09.-15 KK Reiter KRJ/Int.I 3/30
03.10.-15 KK Reiter ERJ/150cm 3/30
06.10.-15 KK Reiter ERJ/150cm 4/30
10.10.-15 Filmür ERJ/150cm 2/22
12.10.-15 Filmür ERJ/150cm 2/22
13.10.-15 Erkinheimot KRJ/Int.I 1/23
14.10.-15 Zurück KRJ/Int.I 4/22
14.10.-15 Yorca WBs KRJ/Int.I 2/22
15.10.-15 Zurück KRJ/Int.I 4/22
15.10.-15 Yorca WBs KRJ/Int.I 2/22
16.10.-15 Yorca WBs KRJ/Int.I 1/22
17.10.-15 Zurück KRJ/Int.I 2/22
18.10.-15 Zurück KRJ/Int.I 2/22
18.10.-15 Erkinheimot KRJ/Int.I 1/23
19.10.-15 Yorca WBs KRJ/Int.I 3/22
04.01.-16 Zurück KRJ/Int.I 2/29
06.01.-16 Zurück KRJ/Int.I 1/29
08.01.-16 Zurück KRJ/Int.I 2/29
09.01.-16 Zurück KRJ/Int.I 5/29
12.02.-16 Wolf Sprthorses KRJ/Int.I 1/30
13.02.-16 Wolf Sprthorses KRJ/Int.I 4/30
22.02.-16 Wolf Sprthorses KRJ/Int.I 3/30
26.02.-16 Wolf Sprthorses KRJ/Int.I 3/30
29.02.-16 Wolf Sprthorses KRJ/Int.I 3/30
14.02.-16 Zurück KRJ/Int.I 2/14
15.02.-16 Zurück KRJ/Int.I 1/14
16.02.-16 Zurück KRJ/Int.I 2/14
19.02.-16 Zurück KRJ/Int.I 1/14
20.02.-16 Zurück KRJ/Int.I 3/14
31.07.-16 Fiktio KRJ/PSG, KRJ-Cup 5/76
03.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 2/18
03.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 4/18
07.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 4/18
12.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 2/18
15.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 3/18
16.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 2/18
17.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 4/18
22.08.-16 Hortensia KRJ/Int.I 1/20
23.08.-16 Hortensia KRJ/Int.I 3/20
24.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 3/18
25.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 2/18
25.08.-16 Zurück KRJ/Int.I 1/18
26.08.-16 Hortensia KRJ/Int.I 3/20
27.08.-16 Hortensia KRJ/Int.I 1/20
28.08.-16 Hortensia KRJ/Int.I 1/20
29.08.-16 Hortensia KRJ/Int.I 1/20


  Dear Diary...

Helmikuu 2014
Pienikokoinen varsa, tällä hetkellä työnimeltään Antti, syntyi vähän yli keskiyön 10.02. ja 11.02. taitteessa. Varsalla ei ole vielä virallista nimeä, mutta harkitsemme G-Force RR:aa nimeksi. Tämä varmistuu ensikuussa. Nyt pikkuinen on vielä melko ujo ja viettää aikaansa emänsä välittömassa läheisyydessä. Äidin helmoissa vauva saakin ensimmäiset päivänsä viettää, mutta sen käsittely alkaa jo tämän kuun lopussa.
Tama Antti-varsa on oikein kaunis poika, ja haaveilen nyt jo, että pojasta tulisi minun oma ratsuni. Jos se kuitenkin on yhtä lahjakas hyppääjä kuin isänsä, lähetän sen viisivuotiaana kilpailemaan ulkomaille oman tiiminsä kanssa. En aio vielä rakastua hevoseen: haluan ensin tietää, joudunko luopumaan siitä sen kaikiksi nuoruusvuosiksi... Mutta tämä kaikki selviää koulutusvaiheessa varmasti! Antti-pojan, joka ehka tulevaisuudessa Geneksi nimetään, vastaavaksi kouluttajaksi on valittu meidän oma Elle DuLaudimme.


  Baby Genes
09.05.2020 t Anya RR (e: Qiana Ring)

ulkosun ja kuvan © Eveliina K 2007   kuvien © Oresama, ellei toisin mainita.   Luvaton kopiointi on rikos!
Kyseesä on virtuaalihevonen.