It's Time For Hollywood RR - The Horse


Nimi It's Time For Hollywood RR, "Taina"
Syntymäpäivä 20.05.-13
Ikä, ikääntyminen 9v (3v+6kk=1v)
Rekisterinumero VH14-011-0132
Rotu Hannover
Väri Ruunikko
Sukupuoli Tamma
Säkäkorkeus 167cm
Kasvattaja Oresama, Zurück
Omistaja Oresama VRL-02753
Asuintalli Zurück
Painotus Yleispainotus
Koulutustaso VaB, 150cm, CIC3
Saavutukset YLA1, ERJ-II, KRJ-II


  The Outfit


Kuvat ©: Jessica M., Final Turn Gallery, thank you!


  This is Me!

Taina on Zurückin kasvatti, jonka molemmat vanhemmat ovat tallin omia tuttuja ratsuja. Tamman isän ja emän kaltainen yhdistelmä mietitytti aluksi, koska varsan pelättiin saavan liikaa tulisia täysiveripiirteitä luonteeseensa. Varsa kuitenkin tuli todella paljon kilttiin, nöyrään emäänsä. Kunnollinen koulutus yhdistettynä lempeään luonteeseen on kuitenkin hyvä ponnahduslauta menestykseen, ja taitava ratsu Tainasta onkin kehittynyt Zurückin henkilökunnan johdonmukaisessa käsittelyssä. Eikä tamma pöhköksi muutu ratsastuskentältä poistuessaankaan, vaan on hyvin ihmisrakas muutenkin.

Miellyttävähän Tainaa on hoitaa, koska se itsekin nauttii tilanteesta. On ihanaa harjailla hevosta kaikessa rauhassa, kun sillä tai hoitajalla ei ole kiire minnekään. Tainan kanssa tällainen harjausrutiinikin käy ihan rentoutumisesta: hevonen tutkiskelee hoitajaansa lempeillä silmillään, pehmeällä turvallaan ja kiinnostuneilla korvillaan, mutta antaa hoitajansa työskennellä häiriöttä. Satulakin vain sujahtaa selkään, eikä Taina tunnu kiinnittävän siihen huomiota lainkaan. Myöskään suitsiminen ei tuota ongelmia tälle kotioloissa kuolaimettomia suitsia käyttävälle samettiturvalle.
Hevosen kuin hevosen arkeen kuuluu kuitenkin myös muunlaisia hoitotoimenpiteitä kuin harjaus, satulointi ja suitsiminen. On loimitusta ja suojien laittamista. On eläinlääkärin vierailuja ja jopa klinikalla käyntejä, kavion vuoluja ja kengityksiä. Joskus käydään pesukarsinassa vilvoittelemassa tai kunnon suihkussa, ja joskus letitetään harjaa kaksi tuntia yhteen menoon kilpailuita varten. Kaikkeen tällaiseen hyörinään ja hössötykseen meidän Taina suhtautuu kohteliaan kiinnostuneesti. Koko tallin henkilökunta, mukaanlukien eläinlääkäri ja kengittäjä, ovat Tainan kanssa hyvissä väleissä. Sillä ei ole syytä protestoida esimerkiksi mitätöntä rokotuspiikkiä vastaan, koska lääkärisetä tapaa aina taputtaa pistettyään ja sanoa ratsulle sen olevan kelpo hevonen. Ja kehuistahan Taina pitää - se suorastaan elää niistä.

Meidän tapamme on lämmitellä hevoset maastossa valmennusta varten ja jäähdytellä treenin jälkeen myös metsäpoluilla. Siksi Taina pääsee usein metsän siimekseen, ja nautiskelee niin rivakoista lämmittelyistä kuin pitkistä vaelluksistakin. Kuten kaikki terveet hevoset, sekin säikkyy yllättäviä asioita, mutta pääsee nopeasti yli järkytyksistään. Mitään kummallisia kammoja ratsulla ei ole, eikä se ole erityisen arka, mutta kunnon pukin se saattaa tehdä säikähtäessään vaikka mutkasta kaahaavaa mopoilijaa. Hätkähdettyään tämä nöyrä ratsu palaa kuitenkin välittömästi ruotuun eikä esimerkiksi lähde pakoon. Se tarvitsee kuitenkin ratsastajaltaan lempeää tukea palautuakseen järkytyksestä. Jos ratsastaja pysyy rauhallisena ja johdonmukaisena, molemmat ratsukon osapuolet unohtavat koko säikähdyksen pian.
Kentän puolella Tainaa harjoitutetaan kouluratsastuskisoja varten. Tamma on motivoitunut miellyttämään omia ihmisiään, joten se on helppo saada tekemään kaikkensa harjoituksissa. Sille riittää kehuiksi taputus kaulalle, eikä se lannistu myöskään tehtyään väärin. Tällä tammalla riittäisivät rahkeet vaikeampiinkin koululuokkiin, mutta sen kanssa on päätetty keskittyä hieman enemmän estepuolelle, yleispainotteinen kun tamma on.
Ja esteet, ne ovatkin Tainan ominta alaa! Vaikka tamma onkin rauhallinen tapaus, tykkää sekin irrotella, ja esteet ovat oiva tapa purkaa energiaa. Tamma ei kuumu tai pukita edes ilosta, mutta kyllä sen ilmeestä näkee, kuinka se nauttii. Iloinen Taina tottelee mielellään ratsastajaa, niin kuin aina.

Kilpailuissa meidän Taina tarvitsee oman hoitajansa lähelleen. Vaikka tamma on kisakonkari, sitä tapaa silti jännittää joka kerta. Vain oma hoitaja osaa jutella Tainalle juuri oikeaan sävyyn satuloitaessa, ja tarjota sille sopivasti turvaa ja rohkaisua.
Hoitajansa hellästä huomasta esteradalle tai koulukentälle siirtyvä tamma onkin jo rentoutunut ja voi tehdä parhaan mahdollisen suorituksen. Esteillä se lentää kisoissa samaan tapaan kuin kotonakin, ja kouluratsastuksen koreita liikkeitä suorittaa kuin tanssija.

  The Family

Hollywood Life
xx 172cm
YLA1, ERJ-I, KRJ-II, XLA-I, KERJ-II
Get A Life
xx 172cm, evm.
Get Set xx(evm.)
Luxory Life xx (evm.)
Hello Hollywood
xx, 169cm, evm.
Hollywood Hooliganxx (evm.)
Hello Boyz xx (evm.)
Ready Set Go It's Time To Rock
hann, 161cm
ERJ-I, KRJ-II, YLA2
Ready Set Go
hann, 165cm, evm.
Are You Ready (evm.)
Go Get It Girl (evm.)
Time To Live
hann, 170cm, evm.
Time To Cry (evm.)
Living Your Life (evm.)


  About the Family

Hollywood Life on Kyan maahantuoma täysiveriorii, josta yritettiin kaksivuotiaana laukkuria. Ori ei kuitenkaan voittanut neljännelläkään kerralla maiden-lähtöään, vaikka kahdella yrityksellä sijoittuikin, sen luonne kun oli vähän liian vässykkä. Tästä kiltistä 172cm korkeasta ruunikosta täysiverisestä tuli kuitenkin Oresaman kunnollisen uudelleenkoulutuksen jälkeen mainio yleisratsu. Se oli vielä varsa laukatessaan, joten sillä oli aikaa oppia uutta ennen kuin se vietiin koettelemaan kykyjään kilpailuissa. Ori menestyi melko hyvin kisaurallaan, ja sen suosikkilajeiksi nousivat koulu- ja esteratsastus. "Olli" on toiminut myös siitosorina, joskin se on astunut vain puoliveritammoja.

172cm korkea upea vaalea rautias Get A Life oli nuorena menestynyt laukkaratsu. Se aloitteli uraansa tavalliseen tapaan kaksivuotiaana, mutta jo ensimmäisen startin (lyhyt matka nurmiradalla) jälkeen sen isäntä huomasi, ettei se ollut vielä valmis kilpahevoseksi. Hitaasti kehittyvä ori sai odotella vielä vuoden ennen kuin yritti uudelleen, ja kolmivuotiaana hevosessa olikin jo voittaja-ainesta. Se voitti helposti maiden-lähtönsä ja jatkoi eteenpäin kunnes oli voittanut suurempia kisoja. Tämä suuri G1-tasoinen kilparatsu muuttui siitoshevoseksi ennen kuin täytti kuusi vuotta, ja se siittää tammoja yhä. Merkittävä osa Get A Lifen varsoista on menestyjiä, joten vauhtia se kyllä periyttää suuren koon ja hyvän rakenteen ohella.
Get Set kilpaili neljä kautta, aloittaen kaksivuotiaana ja lopettaen ennen kuusivuotispäiväänsä. Sen uran alku oli vaikea: sille näytti olevan liian haastavaa voittaa edes maiden-lähtöä. Vaikka voittoprosentti ei todellakaan juoksuttamalla parantunut, ori sijoittui kuitenkin joka kerta. Kun se lopulta, melkein kolmivuotiaana, voitti semistayereiden maiden-lähtönsä neljännellä yrityksellään, se näytti pääsevän vauhtiin. Siitä eteenpäin sai tämä 168cm korkea punaraudikko vauhtia kavioihinsa. Syynä lienee tuohon aikaan orin kotitilalla vaihtunut valmentaja, jonka tyyli sopi paremmin Get Setille. Ori vetäytyi eläkkeelle voitettuaan ensimmäisen kerran pienehköissä arvokilpailuissa, ja siitä tuli siitosori lähinnä tilan omia tammoja varten. Vaikka itse Get Set ei ollut ollut aluksi häävi kilpahevonen, sen hieno suku haluttiin säilyttää tulevaisuuden hevosissa. Ratsu oli 166cm korkea rautias.
Luxory Lifen valmentaja ja kimppaomistajat uskoivat vahvasti, että jokainen on hyvä jossain, niin ihminen kuin eläinkin. Myös Loxory Lifellä oli siis salattuja kykyjä, vaikka se olikin melko halpa hevonen, ostettu pikkuruisesta huutokaupasta. Tammaa koetettiin siis valmentaa laukkuriksi, vaikka jo etukäteen oltiin omistajia varoiteltu, että ei tammasta laukkuria tule, sillä ei vain ole räjähtävää nopeutta tarpeeksi. Tämä 172cm korkea tamma oli kuitenkin kiltti ja kärsivällinen, niin kuin omistajansakin, jotka keksivät antaa tamman kasvaa kolmivuotiaaksi rauhassa ja ryhtyä sitten valmentamaan siitä pitkän matkan juoksijaa. Omistajien riemu olikin rajaton, kun Luxory Life voitti keskinkertaisen tasoisia pitkän matkan lähtöjä, vaikka ei se ihan G1-tasoiseksi yltänytkään. Tamma päätettiin silti astuttaa muutaman kerran parhaalla oriilla, johon oli varaa, joten yhteistuumin omistajat kokosivat kolehdin keskuudestaan ja varasivat Luxory Lifelle kaksi astutusta peräkkäisinä vuosina sen oman kotitallin melko vaatimattomasta siitosoriista. Yllättäen molemmat varsat perivätkin molempien vanhempiensa parhaat puolet, ja yhdistelmä toimi mainiosti.

Hello Hollywood oli lupaava, kilttiluonteinen nuori laukkaratsu kunnes kaatui liukkaalla nurmella G2-lähdössään ja loukkasi takajalkansa. Moni omistaja olisi lopettanut arvottomaksi käyneen, pari pikkulähtöä voittaneen hevosensa heti, mutta Hello Hollywoodin nuori isäntä rakasti tätä 169cm korkeata ruunikkoaan. Hello Hollywood sai siis pitää henkensä, kasvaa aikuiseksi ja synnyttää sen jälkeen kaksi pyöreää, komeaa orivarsaa. Ensimmäisen isäntä myi heti, ja hyvä laukkurihan siitä tuli. Nuorempi onkin sitten Hollywood Life, ja vähän eri asia.
Hollywood Hooligan oli kuulemma kovapäinen pikkuinen, vain 157cm korkea ruunikko. Se voitti lyhyitä laukkakilpailuja silkalla sisulla, sen omistajakin myönsi sen. Orilla ei ollut lainkaan lahjoja, ei rytmikkäitä matkaavoittavia askelia, vaan pelkkä pässin luonne. Se pysyi suurempien hevosten kannoilla pelkällä hullun raivolla, ja juoksi aina viime hetkellä ohitse ellei jäänyt pahasti pussiin. Voitettuaan se läähätti ja vapisi kuin kuoleman kielissä, vaikka jockeyt aina tottelivat valmentajan tahtoa ja olivat ajamatta oria eteenpäin. Vaikka Hooliganissa kyvyt loistivatkin poissaolollaan, tammanomistajat kiinnostuivat sen poikkeuksellisesta luonteesta. Näin rumasta ankanpoikasesta tuli joutsen - Hollywood Hooliganista siitosori.
Hello Boyz syntyi oikeasti tammikuun ensimmäisenä iltana, joten se sai kasvaa aivan oikeasti kaksivuotiaaksi ennen kuin se joutui kilparadalle. Se oli siis jopa puoli vuotta vanhempi nuorimpia kilpailijoitaan, ja tietenkin puoli vuotta kehittyneempi varsa. Suurelle, aikuisena 170-senttiselle mustalle tammalle lisäaika kehitykseen oli etu, ja se voittikin ensimmäiset lähtönsä melko helposti. Tosissaan tamma joutui kilpailemaan vasta G2-tasolla, ja muita tammoja vastaan kirittäessä sen rahkeet kyllä riittivät. Kaksinkertaisena G1-voittajana Hello Boyz vetäytyi eläkkeelle ja sai ainoan varsansa lähialueen kuuluisimmasta laukkurista, Hollywood Hooliganista.

Ready Set Go It's Time To Rock on yksi Zurückin kantatammoista, ja se saapui talliin syntymäpäivälahjana Oresamalle. Hans Dietrichin kasvattama, Oresaman kouluttama 161-senttinen ruunikko estehannover on säästeliäästi ja hitaasti kilpailutettu, mutta silti menestynyt. Se saavutti laatuarvostelukelpoisuuden vuosien 2013 ja 2014 taitteessa, 15-vuotiaana. Nykyään "Zimme" elää siitostamman nimikkeellä Zurückissa, vaikka onkin tosiasiassa täysin eläkkeellä. It's Time For Hollywood RR on sen ensimmäinen varsa. Tamma oli nuorempana motivoitunut hyppääjä ja mukava käsitellä, ja nykyään se on herttainen vanhus.

Ready Set Go It's Time To Rockin isä Ready Set Go on hieno saksalainen, 165cm korkea este- ja kenttäratsu. Hyvän luonteensa ja ominaisuuksiensa ansiosta se on aina ollut helppo kouluttaa ja opettaa, sekä miellyttävä käsitellä. "Sethin" omistaja, mss Schwarz kehuu oriaan myös mukavaksi ratsuksi. Tämän faktan puolesta puhuvat myös ne kaikki sijoitukset, joita ori on kerännyt kokonaiset kahdeksan vuotta kestäneellä urallaan. Hieman paremmin kenttä- kuin esteratsastuskilpailuissa menestynyt ratsu on myös laatuarvostelupalkittu.
Are You Ready on kokonaan kenttäratsu, kuten sukunsakin. 162cm korkea ruunikko ori tuli voittokulkunsa vuoksi kuuluisaksi jo kaksi vuotta aloittamisensa jälkeen. Tammanomistajat Are You Readystä niin korkeita astutusmaksuja, että omistaja näki turhaksi kilpailuttaa hienoa ratsuaan enää ja veti sen sitten pois kilparadoilta. Erityisesti sisukkuutta periyttävä ori sai kahdeksan jälkeläistä ennen ruunaamistaan. Ratsu oli vuonna 2010 jo 29-vuotias ja normaaleja vanhuuden vaivoja lukuunottamatta erinomaisessa kunnossa.
163-senttinen Go Get It Girl -tamma toimi elämänsä esteratsuna menestyen keskimääräistä paremmin. Siitä ei tullut tarujen liioiteltua voittajahevosta, mutta silti melkomoinen haastaja oman aikansa parhaille kilparatsuille. Tällä ruunikolla tammalla on yhteensä vain kaksi varsaa, joista toinen niitti kunniaa esteradoilla, ja toinen sen lisäksi myös kenttäratsastuskilpailuissa. Go Get It Girlilla itsellään ei ole mainittavia yksittäisiä palkintoja.

Esteratsu Time To Live, Ready Set Go It's Time To Rockin emä oli haastava, älykäs hevonen, joka todella tuntui tietävän arvonsa. Sen käsittelijän piti oikeasti olla kokenut ja osaava, mutta taitava ratsastaja sai kauniin tamman venymään jopa 160vm korkeisiin hyppyihin. Ruunikko 170cm korkea tamma jouduttiin lopettamaan 28-vuotiaana vuonna 2010 jo pitkään vaivanneen, rajun yskän vuoksi, mutta onneksi jäljelle jäi kauniita muistoja ja kaksi elävää, menestyvää varsaa. Mieltä lämmittänevät myös tamman suuret palkintosummat ja todistukset kaikista tasan sadasta luokasta, jotka Time To Live voitti.
170 senttiä korkea Time To Cry oli esteratsastusjaoksen ja yleislaatuarvostelun tilaisuuksissa palkittu esteratsu. Orilla oli sukunsa puolesta mahdollisuuksia tulla myös hyvin menestyväksi kouluratsuksi, mutta hyppääminen oli helpompaa tälle ruunikolle. Kouluratsastys jäikin sitten pelkäksi hauskaksi harrastukseksi kovan estetreenin vastapainoksi. Time To Crylla on Time To Liven lisäksi kaksi muuta varsaa.
Living Your Lifesta ei ole juurikaan tietoa säästynyt. Varmaa on vain, että se oli kilpailematon, 169cm korkea hyvin tumma rautias. Huhujen mukaan tamma oli luonteeltaan kiltti, joten se toimi harrasteratsuna. Tästä ei kuitenkaan ole varmuutta.


  This is MY Show!

Kisakalenteriin merkitään vain sijoitukset.

Päivämäärä Järjestäjä Luokka Sijoitus
19.06.-13 Zurück ERJ/150cm 4/50
24.06.-13 Zurück ERJ/150cm 5/36
26.11.-13 Jadessa WBs ERJ/150cm 6/38
26.11.-13 Zurück ERJ/150cm 3/50
27.11.-13 Zurück ERJ/150cm 1/50
29.11.-13 Zurück ERJ/150cm 5/50
05.12.-13 Zurück ERJ/150cm 2/5
06.12.-13 Zurück ERJ/150cm 2/5
07.12.-13 Zurück ERJ/150cm 2/5
07.12.-13 Zurück ERJ/150cm 1/5
08.12.-13 Zurück ERJ/150cm 1/5
08.12.-13 Zurück ERJ/150cm 1/5
09.12.-13 Zurück ERJ/150cm 2/5
10.12.-13 Zurück ERJ/150cm 2/5
12.12.-13 Zurück ERJ/150cm 2/5
26.02.-14 Zurück ERJ/150cm 4/30
27.02.-14 Zurück ERJ/150cm 1/30
01.03.-14 Zurück ERJ/150cm 3/30
01.07.-14 Ulapan Talli KRJ/VaB 2/30
04.10.-14 Zurück ERJ/150cm 2/30
06.10.-14 Zurück ERJ/150cm 1/30
06.10.-14 Zurück ERJ/150cm 1/30
07.10.-14 Zurück ERJ/150cm 5/30
09.10.-14 Zurück ERJ/150cm 2/10
09.10.-14 Zurück ERJ/150cm 1/10
10.10.-14 Zurück ERJ/150cm 3/10
11.10.-14 Zurück ERJ/150cm 3/10
12.10.-14 Zurück ERJ/150cm 3/10
08.11.-14 Zurück ERJ/150cm 3/28
09.11.-14 Zurück ERJ/150cm 4/26
29.11.-14 Zurück KRJ/VaB 1/26
05.12.-14 Zurück ERJ/150cm 2/25
17.02.-15 Piikuja ERJ/150cm 4/30
19.02.-15 Brentwood WBs ERJ/150cm 2/40
19.02.-15 Fiktio KRJ/VaB 1/40
20.02.-15 Fiktio KRJ/VaB 1/40
21.02.-15 Fiktio KRJ/VaB 5/40
23.02.-15 Fiktio KRJ/VaB 1/40
23.02.-15 Brentwood WBs ERJ/150cm 3/40
23.02.-15 Brentwood WBs ERJ/150cm 2/40
28.02.-15 Fiktio KRJ/VaB 2/40
03.03.-15 Sellenders ERJ/150cm 3/30
05.03.-15 Sellenders ERJ/150cm 3/30
05.03.-15 Sellenders ERJ/150cm 2/30
18.02.-15 Zurück ERJ/150cm 2/8
19.02.-15 Zurück ERJ/150cm 2/8
19.02.-15 Zurück ERJ/150cm 2/8
23.02.-15 Abgelegenheit ERJ/150cm 4/30
26.02.-15 Abgelegenheit ERJ/150cm 5/30
01.03.-15 Abgelegenheit ERJ/150cm 1/30
02.03.-15 Fiktio KRJ/VaB 4/40
03.03.-15 Abgelegenheit ERJ/150cm 5/30
07.03.-15 Skyline ERJ/150cm 2/50
08.03.-15 Skyline ERJ/150cm 3/50
08.03.-15 Fiktio KRJ/VaB 3/40
10.03.-15 Fiktio KRJ/VaB 5/40
18.03.-15 Al Nayja KRJ/VaB 1/30
19.03.-15 Al Nayja KRJ/VaB 1/30
23.03.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 2/30
25.03.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 4/30
29.03.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 2/30
30.03.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 3/30
31.03.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 1/30
01.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 4/30
02.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 4/30
15.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 4/30
15.04.-15 Yorca WBs KRJ/VaB 5/30
16.04.-15 Yorca WBs KRJ/VaB 3/30
16.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 4/30
18.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 2/30
18.04.-15 Devilishfair KRJ/VaB 2/40
19.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 2/30
19.04.-15 Yorca WBs KRJ/VaB 5/30
20.04.-15 Yorca WBs KRJ/VaB 1/30
22.04.-15 Yorca WBs KRJ/VaB 5/30
23.04.-15 Yorca WBs KRJ/VaB 3/30
23.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 1/30
23.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 1/30
24.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 3/30
24.04.-15 Fiktio KRJ/VaB 2/40
24.04.-15 Yorca WBs KRJ/VaB 2/30
24.04.-15 Yorca WBs KRJ/VaB 5/30
24.04.-15 Kuuralehto KRJ/VaB 2/40
24.04.-15 Kuuralehto KRJ/VaB 6/40
27.04.-15 Kuuralehto KRJ/VaB 1/40
28.04.-15 Erkinheimot KRJ/VaB 4/50
29.04.-15 Kuuralehto KRJ/VaB 1/40
30.04.-15 Kuuralehto KRJ/VaB 6/40
30.04.-15 Fiktio KRJ/VaB, KRJ-Cup 25/256
03.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 3/40
05.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 5/40
06.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 4/40
09.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 5/40
09.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 3/40
10.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 4/40
11.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 2/40
14.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 3/40
17.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 6/40
18.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 5/40
18.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 3/40
19.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 5/40
21.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 4/40
22.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 5/40
24.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 5/40
27.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 1/40
27.05.-15 Fiktio KRJ/VaB 6/40
05.03.-15 Zurück KERJ/CIC3 4/18
06.03.-15 Zurück KERJ/CIC3 4/18
07.03.-15 Zurück KERJ/CIC3 3/18
08.03.-15 Zurück KERJ/CIC3 2/18
19.04.-15 Zurück KERJ/CIC3 1/13
10.05.-15 Zurück KERJ/CIC3 2/12
09.10.-15 Zurück KERJ/CIC3 4/22
21.07.-16 Zurück KERJ/CIC3 4/21
25.07.-16 Zurück KERJ/CIC3 4/21
07.08.-16 Zurück KERJ/CIC3 2/15
09.08.-16 Zurück KERJ/CIC3 1/15
01.12.-16 Yorca WBs KERJ/CIC3 2/14
11.12.-16 Yorca WBs KERJ/CIC3 2/14
27.02.-17 Priton KERJ/CIC3 2/23
30.03.-17 Brotherhood KERJ/CIC3 1/34
12.05.-17 Vinka KERJ/CIC3 5/30
15.05.-17 Vinka KERJ/CIC3 4/30
22.05.-17 Kettula KERJ/CIC3 4/30
24.05.-17 Kettula KERJ/CIC3 5/30
03.06.-17 KK Chermia KERJ/CIC3 2/8


  Dear Diary...

Heinäkuu 2017
Kouluvalmennus, valmentajana Elle DuLaud (Oresama)
Tänään harjoittelimme Oresaman ja Tainan kanssa taivutuksia Zurückin kentällä. Vaikka päivä oli viileä, ratsukko pysyi vetreänä ja lämpöisenä, joten taivutusharjoitukset sujuivat hyvin. Taina kulki energisesti ja korvat pystyssä, ja Oresaman käsi oli pehmeä ja pohjeavut helliä. Tästä ratsukosta näkee, että yhdessä on nähty ja koettu kaikenlaista.
Erityisen hyvin ratsukolta sujuivat avotaivutukset. Ne näyttivät hallituilta, enkä keksinyt niistä mitään paranneltavaa. Sulkutaivutuksetkaan eivät olleet huonoja, mutta Tainan takapäätä voisi ratsastaa vielä aavistuksen tarkemmin. Nyt se pyrki ehkä vähän karkaamaan. Muuten tempo oli hyvä ja meno hallittua.
Veteraaniratsukko on yhä hyvässä kunnossa, vaikka viimeisimmästä kilpailusta alkaa olla jo aikaa.

Kesäkuu 2017
Estevalmennus, valmentajana Elle DuLaud (Oresama)
Muistan, kun valmensin Tainaa vuosia sitten esteillä. Silloin nuori ja hurja tamma oli täynnä puhtia ja intoa, ja energia purkautui villinä ääntelynä ja menona. Tänään ratsu oli rauhallisempi ja aikuisempi, vaikkakin yhä energinen, kun me Oresaman kanssa otimme siitä maksimit irti lämpöisenä kesäiltana. Taina lähestyi ainoaa estettämme joka kerta korvat pystyssä ja innoissaan. Sen hyppy oli hallittu, ja se teki ratsastajan kanssa hienosti yhteistyötä. Oresaman ohjasote saisi kuitenkin olla napakampi, koska nyt Taina tuntuu varastavan hyppyyn hieman liian aikaisin, eikä ratsastaja ehdi ihan täysillä mukaan.
Aloitimme metristä ja korotimme estettä pikkuhiljaa. Ajattelin, ettei jo mummoikään ehtinyt hevonen ehkä hyppäisi enää irtona edes 120-senttistä estettä, vaikka se menikin joskus ratana 150-senttisiä. Ja mitä vielä - esteen korottaminen lopetettiin sadassaviidessäymmenessä sentissä, ja vieläkin Taina olisi halunnut vain jatkaa!
Valmennuksen jälkeen tuumasimme Oresaman kanssa, että vaikka mummohevosesta ei tule enää uudelleen kilpailevaa estehevosta, on se vieläkin aika vaikuttava urheilija hypätessään.

Toukokuu 2017
Miksei Tainan kuulumisia tule enää kirjoiteltua? Varmaan siksi, että aina on niin älyttömän kova kiire. Mutta nyt minä kirjoitan!
Aloitetaanpa Tainan kisaurasta. Se on lopuillaan, ja hieno se on ollutkin. Tammani on ilmoitettu vielä pariin luokkaan ensikuussa, mutta sitten se olisi siinä. Yleensä jätän hevosiani eläkkeelle haikein mielin, mutta Tainan kanssa on erilaista. Sen kanssa on ollut ilo kilpailla, mutta se ei ole nauttinut kisojen vilinästä viimeaikoina. Uskon, ettei Taina enää kaipaa kilpailutusta, vaikka aikoinaan se rakasti sitä. Sen aika on jo ohitse.
Kilpailemisen sijaan olen soittanut Elle DuLaudille, luottovalmentajallemme. Yleensä lopetan valmentautumisen samalla kuin kilpailunkin, mutta Tainan kanssa voisi vielä vähän kehittyä. Se on hevosena minulle niin täydellinen, että uskon valmennusten kehittävän minua ratsastajana, vaikka Tainan onkin periaatteessa enää turha kehittyä ratsuna. Tamma kuitenkin pitää valmennuksista ja treenistä, joten ei puuha senkään osalta mene hukkaan.
Laitumelle Taina ei tänä kesänä mene. Ilmat ovat tosi kylmiä, ja Tainan elimistö on kisatouhusta ylikierroksilla. Sen sijaan se saa syyslomansa myöhemmin. Olen sopinut erään perheenäidin kanssa, että Tainasta tulee heidän vuokrahevosensa syyskuussa. Perheen tytär aikoo valmentautua sillä ja harjoitella kilpailemista helpoissa luokissa, ja pikkukisoista Tainakin varmasti vielä tykkää. äiti puolestaan aikoo maastoilla ja rentoutua vuokrahevosensa kanssa. Niin ratsulla kuin ratsastajillakin on varmasti hauskaa ja rentoa yhdessä!

Huhtikuu 2015
Estevalmennus, valmentajana Elle DuLaud (Oresama)
Tainalla oli paljon virtaa harjoituksen alussa, ja ylimääräinen energia purkautuikin pärskyntänä, pään pudisteluna ja harkitsemattomina, hutaistuina hyppyinä. Hiljalleen Taina kuitenkin rauhoittui ja keskittyi hyppäämiseen kunnolla. Keskittyessään tamma on taitava ja tasapainoinen ratsu!
Tainalla ei tunnu olevan varsinaista heikkoa kohtaa hyppääjänä, joten siihen eivät täsmävalmennukset toimi, se kävi nopeasti selväksi. Sen sijaan pyysinkin Oresamaa ratsastamaan kokonaisen radan heti. Taina meni aluksi mahtavasti, mutta sitten sen huomio kiinnittyi ylitsemme lentävään kovaääniseen lintuauraan eikä se ponnistanut ajoissa seuraavalle esteelle. Yhden tyrityn esteen jälkeen Oresama herätteli kuitenkin tehokkaasti ratsunsa huomion takaisin harjoitukseen ja ratsasti radan kunnialla loppuun.
Neuvoni Oresamalle on ennakointi. Oresaman täytyy kilpailuissa huomata jokainen Tainan mielestä mielenkiintoinen juttu ennen hevosta ja kääntää sen huomio harjoitukseen. Tämänpäiväiselläkin radalla olisi voittanut aika kovatasoiset kisat, ellei Oresama olisi antanut Tainan bongailla lintuja.

Maaliskuu 2015
Meillä on ollut kiireinen kilpailukuukausi. Ratsastin Tainalla sen uran viimeiset esteratsastuskisat alkukuusta, ja nyt vahvistan huhun, että tamma siirtyy kilpailemaan pelkkää kouluratsastusta. Siirtymä on toteutettu hiljalleen, ja nyt estehyppely on virallisesti täysin ohitse. Huhua kenttäratsun urasta en vielä paljoa kommentoi: kenttäpuolen suunnitelmat eivät ole vielä selvillä tallin henkilökunnallekaan.
Taina on ilmoitettu ensi kuussa aikamoiseen kisapyöritykseen, ja lisää ilmoittautumisia lähtee matkaan vielä kuukauden vaihtuessa. Lisäksi Elle DuLaud on kutsuttu valmentamaan minua ja tammaa esteratsastuksessa lähinnä huvin vuoksi, koska on kuukauden aikana tyhjiäkin jaksoja.
Taina on nykyään myös tarjolla jalostukseen!

Helmikuu 2015
Kouluvalmennus, valmentajana Elle DuLaud (Oresama)
Taina ja Oresama olivat molemmat hyvällä tuulella ja hyvässä fyysisessä kunnossa. Silti Tainan motivaatio tai lihaskunto ei riittänyt siihen, että hevonen pysyisi helpon näköisesti muodossa pitkiä aikoja kerrallaan. Kun Taina sai huoahtaa välillä, kaikki sujui taas mallikkaasti, mutta kokonainen rata yhteen pötköön sai sen väsymään aivan kohtuuttomasti. Väsy taas sai tamman keskittymisen herpaantumaan: jos etupää marssi hyvin ja tahdissa, takapää laahasi. Jos takapää kantoi hyvin ratsukon painoa, etupää kompasteli.
Taina oli kuitenkin kuuliainen ja miellyttämishaluinen koko ajan huolimatta lihaskuntonsa puutteista. Se haluaa tehdä töitä, ja nyt on aika ottaa siitä kaikki irti. Kehotan Oresamaa harjoituttamaan ratsunsa lihaskuntoa ja kestävyyttä: peruskunto on hyvä. Kun tamma on voimakkaampi, en näe syytä olla kilpailematta sillä myös kouluratsastuksessa.

Joulukuu 2013
Mitä jos Tainan kanssa alkaisimme harrastaa suunnistusta? Sitä minä mietin, kun kävelimme maastossa rankan treenin päälle. Ajatus oli tietenkin vain leikittelyä: treeniohjelma menisi ihan miten sattuu, jos osallistuisimme rankoille reissuille kilpailujen ohessa. Toisaalta taas - onhan meillä aikaa! Taina on nyt vasta neljä ja puoli vuotta vanha. Jos kilpailen sillä säästeliäästi koko sen uran, sillä voisi olla terveitä päiviä jäljellä suunnistusharrastusta varten sitten myöhemmin. Haluaisin kyllä kovasti suunnistaa näin maastovarman hevosen kanssa, mutta katsotaan, jääneekö tuo unelmaksi.
Tainallehan ei ole väliä, suunnistammeko me vai köpötämmekö muuten vain. Se on oppinut rakastamaan maastoilua, ja minullakin on sen kanssa turvallinen olo. Pitkille lenkeille emme ole ehtineet viikkokausiin, mutta piipahdamme lämmittelemässä tai jäähdyttelemässä treenin yhteydessä metsässä monena päivänä joka viikko. Me molemmat, siis minä ja Taina, nykyään oikein odotamme vartin maastopätkiämme...

Kesäkuu 2013
Ensinnäkin, Puikula sai nimen toisen elinviikkonsa lopussa. Siitä tuli It's Time For Hollywood RR, eli Taina. Nimeämistä juhlittiin kahvittelemalla koko henkilökunnan kesken. Sitten tammasta alkoi tulla aikuinen nopeammin kuin huomasimmekaan, ja kouluttaakin se jossain vaiheessa täytyisi! Oli tulla kiire, mutta hyvin kävi!
Aluksi näytti, että Taina on kuin emänsä, mutta kyllä se täysiverisen isän vaikutus pilkahtelee esiin silloin tällöin. Tamma on esimerkiksi muutaman kerran tosissaan kokeillut minuun, josko se saisi nitistettyä minut ja vallattua lauman johtajuuden. Minä olen kuitenkin pannut kovasti vastaan, ja lopulta olemme saavuttaneet yhteisymmärryksen. Totesimme molemmat, että minä määrään täällä, ja kun se kerran lopullisesti Tainan päähän upposi, ei kahnauksia ole enää ollut.
Koulutus on kuitenkin mennyt hyvin, eikä tamman kanssa operoiminen ole kysynyt sen enempää hermoja kuin muidenkaan varsojen koulutus. Taina on alusta asti ollut tosi ujo ihmisten suhteen, mutta kiintynyt voimakkaasti meihin muutamiin, jotka sen kanssa olemme päivittäin luoneet suhdetta. Tämä on ollut oikeastaan hyvä ominaisuus: kun luottamus on rakennettu Tainan ja minun, kouluttajan välille, kaikki on helpottunut. Esimerkiksi ratsukoulutus kävi nopeasti, koska Taina luotti minuun niin täysin jo siinä vaiheessa. Se ei epäillyt hetkeäkään tekemisiäni. Vaikka se satulan kanssa raivosikin haassa, kun se ensimmäistä kertaa tammalle puettiin, niin seuraavalla kerralla se ei enää ollut moksiskaan. Kun painoa alettiin lisätä hevosen selän päälle, tallimestari sai taluttaa sitä rauhallisia, pitkiä kierroksia tutulla kentällämme niin, että minä roikuin poikittain sen selässä. Ratsastuksen perusteet hevonen sisäisti yhtä nopeasti kuin pikkuvarsana harjailun ja käsittelyn.
Oi kyllä minä olen ylpeä sekä varsasta että omista hevosmiestaidoistani! Nyt kun koulutusosuus on takana jo, siirrymme valmennusosuuteen. Sen aika on parin kuukauden päästä. Ensimmäisen valmennuskauden jälkeen Taina on sitten ihan aikuinen nainen jo, ja myös valmis kilparatsu, jos valmennus sujuu suunnitelmien mukaan. Ja minä uskon että sujuu!

Toukokuu 2013
Tämän varsan syntymää odotin jo silloin, kun emän astutusta vasta suunniteltiin. 20. päivä varsa viimein syntyi! Pikkuinen on suurikokoinen ja terve, normaalin varsan tapaan nousi syömään nopeasti.
Pienellä ei ole vielä nimeä, joten olemme nyt nämä sen ensimmäiset päivät kutsuneet sitä Puikulaksi. Ei uusi tammavarsa perunaa muistuta, vaikka puikula minun murteessani perunaa tarkoittaakin. Pikemminkin tamman työnimi kuvaa sen muikeaa ilmettä, jolla se katselee ympäristöään emänsä helmoista. Ja emä ylpeänä äitinä suojelee Puikulaa oikein kovin, päästää vain tutuimmat ihmiset katsomaan!
Toivottavasti minulla on aikaa kirjoittaa päiväkirjaa edes osasta Puikulan koulutusvaiheista. Olen pelännyt täysiverisen vaikutusta tämän varsan suvussa jo ennen syntymää, ja nyt olen innokas näkemään, kuinka tässä käy.


  Baby Tainas
110214 o G-Force RR (i: The F-Word Rück)

ulkosun ja kuvan © Eveliina K 2007   kuvien © Oresama, ellei toisin mainita.   Luvaton kopiointi on rikos!
Kyseesä on virtuaalihevonen.