otsikkokuva
Etusivu
Esittely
Hevoset
Kasvatus
E-mail

Yorcan hevonen


Nimi: Ton-Tongue Toffee RR VH20-031-0019 Omistaja: Oresama VRL-02753
Sukupuoli: Tamma Kasvattaja: Oresama, Yorca
Rotu: Suomenpuoliverinen Painotus: Yleispainotus
Säkäkorkeus: 164cm Koulutustaso: ko VaA, re 160cm, CIC4
Syntynyt: 31.07.-19, 9v Meriitit: YLA1, ERJ-I, KRJ-III, KERJ-I© Cherie, CC BY-NC 2.0

"Ei me jumaliste voida laittaa varsan nimeksi Kilokielimelli!" koetin vastustella kauhuissani, kun koko muu tallin väki oli sitä mieltä, että vähän pönäkkänä syntyneestä tammasta täytyisi tehdä Kilokielimelli.
"Sitte Kaloriina", silloin vastatullut uusi tallipoikamme Oskari sanoi päättäväisesti.
"Mieti jos jonku nimi on Karoliina. Niin toi on aika hirveetä mitä sä sanot", kauhistelin, ja sain muut pyörittelemään silmiään.
"Mä sanoinki Kaloriina enkä Karoliina."
Nimiehdotukset olivat toinen toistaan villimpiä. Olisin halunnut antaa tammavarsalle jonkin soman Harry Potter -aiheisen nimen. Jotenkin omituisesti päädyimme lopulta Kilokielimelliin, tai siis Ton-Tongue Toffeeseen. Alistuneena totesin, että ainakin siitä saatiin tammalle erinomaisen suloinen lempinimi: Melli.

Melli vaikuttaa aina pikkulapselta, joka on menossa ekaa päivää kerhoon. Se on tosi ujo ja tukeutuu voimakkaasti hoitajaansa. Se ei varsinaisesti säikähtele mitään tai ole arvaamaton, mutta se on kovin haluton tutustumaan esimerkiksi uusiin ihmisiin tai eläimiin nuuhkaisemalla. Mielummin se kurkkisi jonkun tutun selän takaa. Parhaiten meidän Melli viihtyykin oman tutun hoitajan kanssa ja pitkät harjaussessiot ovat sen suosiossa. Se ei koskaan torku ja nautiskele, niin kuin muut, vaan tarkkailee hoitajaansa rauhallisesti ja haluaa halia. Melli herättää aina varsinkin äiti-ihmisten suojelunhalun ja on kaikessa herttaisuudessaan suosittu hoitoheppa tallilaisten keskuudessa. Ja onhan se nyt niin helppo satuloida ja suitsiakin, kun se avustaa pitämällä päänsä alhaalla ja pysymällä paikoillaan, niin kuin kelpo tyttö! Kengittäjä ja eläinlääkärikin aina kiittelevät sen kultaista käytöstä.

Kouluradalla meidän Mellillä on taitoa vaikka mihin, mutta ei itseluottamusta alkuunkaan. Tällä hetkellä se suorittaa vaativan A:n tasoisia ratoja, ja tämä johtuu yksinomaan siitä, että vaikeammissa tehtävissä Melli epäonnistuu välillä. Mokat kuuluvat kehittymiseen, mutta sitä ei meidän Melli tiedä, joten kehittyminen jää kokematta. Melli-paran itsetunto saa oikein näkyvän kolhaisun aina, kun se mokaa. Ja jos ratsastaja erehtyy vielä moittimaan sitä, sehän sulkeutuu viikkokausiksi täysin. Vaativan A:n tasolla Melli onnistuu niin paljon useammin kuin mokaa, että sen itsetunto kestää kilpailunkin.
Esteillä Mellillä on hypätty tosi korkeita. Yorcan ulkopuolisille ei paljon siitä huudella, että Melli uskaltaa luottaa vain tuttuihin ratsastajiin ja kieltää herkästi tuntemattomien kanssa. Muiden annetaan vain ymmärtää, että se menee aina niin helpon näköisesti. Toki jos joku kysyisi, ei meillä valehtelemaankaan ruvettaisi.
Maastossa Melli ei säiky eikä pompi, ei vaikka näkisi räksyttäviä koiria, äänekkäitä menopelejä tai ihan omia mörköjään. Pahimmillaan se pysähtyy tuijottamaan omin päin. Toisaalta jos se kokee, ettei luota ratsastajaan, se ei suosiolla lähdekään yksin pihasta minnekään.Another Weasley
fwb, 167cm
YLA2, ERJ-II, KRJ-II, KERJ-II
Wizardd Wheeze
fwb, 169cm, evm.
Weasley Is Our King
fwb, 168cm, evm.
Rehemis
fwb, 163cm, evm.
Rachel
fwb, 162cm, evm.
Enormius
fwb, 172cm, evm.
Edna
fwb, 160cm, evm.
Elly Jelly
fwb, 163cm
YLA1, ERJ-II, KRJ-II, KERJ-I
Lots of Jelly
trak, 164cm, evm
Lost in Time
trak, 164cm, evm
Candy Corn
trak, 167cm, evm
Jelly Bean
swb, 165cm, evm
Potato Chip
swb, 166cm, evm
Caramello
swb, 164cm, evm

Wizard Wheeze on 169 cm korkea eläköitynyt kenttäratsu, joka toimii tätä nykyä siitosorina Vaasan rannikolla. Sillä on tällä hetkellä parisenkymmentä varsaa, joista parhaat orit kilpailevat jopa kansainvälisillä CIC4-radoilla. Suurin massa jälkeläisistä toimii kuitenkin hyvätasoisina harrastehevosina. "Vellu" itse on vielä vanhuutensa päivilläkin riehakas ja iloinen ori, jonka kanssa tapahtuu välillä epämiellyttäviäkin kommelluksia, mutta eipähän ole tylsää. Ori on väriltään punarautias.
Weasley Is Our King (168 cm, prt) on Ronaldin varsoista ainoa Harry Potter -teeman mukaan nimetty hevonen. Se teki pitkän uran CIC3-tason kenttäratsuna menestyen Suomen tasolla kohtuullisesti. "Kingi" ei kuitenkaan ollut erityinen tähtihevonen, joten niinpä se vaikutti jalostuksessa vain vähän: sillä on kolme varsaa. Varsoista kaksi oli oreja ja molemmat, varsinkin Wizard Wheeze, pärjäsivät isäänsäkin paremmin kenttäkisoissa. Luonteeltaan ori on energinen ja ystävällinen.
Rehemis (163cm, vrt) oli harrastehevonen ja emäntänsä silmäterä. Sitä voisi kai kutsua yleispainotteiseksi, sillä se kokeili elämänsä aikana vähän kaikkea. Se kilpaili helpoissa luokissa esteitä, koulua ja kenttää aina, kun lähialueilla kisat järjestettiin, samoili maastossa, osallistui kissanristiäisiin: kaikkea, mitä rakastettu harrasteratsu yleensäkin tekee. Rehemis sai kaksi varsaakin, vaikka sitä ei ennen Wizard Wheezen menestystä minään periyttäjänä pidettykään. Se kuoli vanhuuteen 26-vuotiaana.

Rachel (162 cm, prt) oli vauhdikas, välillä jopa ilkeä tamma. Se aloitti kenttä- ja esteratsuna melko nuorella iällä ja olikin periksiantamattomuutensa vuoksi aikamoinen rusettihai. Jo ollessaan parhaassa iässä sen etujalat alkoivat kuitenkin oiria ilmeisesti liian rankan ja varhain aloitetun treenin vuoksi. Niin Rachelista tuli siitostamma. Se ehti saada kaksi varsaa ennen kuin se jouduttiin lopettamaan jo levossakin oirivien jalkojensa vuoksi.
Enormius (172 cm, m) oli korkea mutta kevyt jätti. Se hyppäsi hienosti yksittäisiä esteitä, mutta oli kömpelö kääntymään esteiden välissä, joten sekä este- että kenttäura jäivät haaveeksi. Näyttelymenestystä se kuitenkin sai, ja kömpelyydestään huolimatta olikin sopusuhtaisen ja sporttisen oloinen. Sillä astutettiin lukuisia pienempiä ja ketterämpiä tammoja, ja sen kolmestakymmenestä jälkeläisestä vain parista tuli isänsä tapaisia hujoppeja. Muut varsat kasvattajat kokivat onnistuneiksi: ne olivat isänsä tapaan komeita ja sopusuhtaisia, mutta pienempiä ja kätevämpiä.
Edna (160 cm, rn) vietti suurimman osan elämästään ratsastuskoulussa ja olikin rauhallisena ja mukavana perustammana monen suosikki. Sitä ennen se toimi hetken aikaa kenttäratsuna, mutta koska ei osoittanut erityisen mahtavaa lahjakkuutta, sen kilpailuttamisajatuksista päätettiin luopua ja koko hevonen myydä. Ednan ainoa varsa syntyi ratsastuskoululla.

Lots of Jelly kilpaili aikanaan menestyksekkäästi niin esteillä kuin kentässäkin. Pelkkään kouluratsastukseen ei taustajoukoilla ollut kiinnostusta, mutta olisi ori varmasti siinäkin pärjännyt. Tummanruunikon värityksen omannut saksalaismies oli luonteeltaan hieman karski ja suorasukainen mutta eipähän tarvinnut arpoa, että mitä mieltä se oli mistäkin. Jalostuksellisesti arvokas jo pelkästään omien ansioidensa vuoksi mutta myös vahvan isälinjan vuoksi – ja tämän johdosta orille kertyi jälkeläisiä useita kymmeniä. Nivelvaivojen vuoksi lopetettu ori eli 19-vuotiaaksi.
Lost in Time oli niin ikään sporttisen mallinen ori, jonka kisaura keskittyi kenttäratsastukseen. Saksassa ja sen naapurimaissa loistavasti menestynyt ratsu oli luonteeltaan tulinen ja terävä mutta oikein käsiteltynä toimi kuitenkin asiallisesti. Vaativan luonteensa vuoksi punaruunikkoa oria ei käytetty jalostukseen ihan niin paljon kuin kysyntää oli, sillä tammoilta vaadittiin tasaisempaa luonteenlaatua. Siltikin Lost in Timen jälkeläislista on pitkä ja kattaa useita menestyneitä kisahevosia kuin arvokkaita siitoseläimiäkin. Vanhuuden tuomien ongelmien vuoksi ori päätettiin lopettaa omalle laitumelleen 22-vuoden iässä.
Candy Corn oli raamikas tamma, joka olisi voinut olla tammamaisempikin rakenteltaan. Tamman kanssa kilpailtiin pääasiassa kenttäkisoissa mutta vanhemmiten myös koulu- ja esteradoilla. Tummanruunikon suurin meriitti on kuitenkin sen jälkeläiset, jotka ovat menestyneet erityisen hyvin kenttäradoilla. Rauhallinen ja lempeä tamma astutettiin viidesti mutta kertaalleen se ei tiinehtynyt. Candy Corn lopetettiin haavasta alkaneen yleistulehduksen vuoksi 16-vuotiaana.

Jelly Bean oli elegantti kouluhevonen, jonka kisaura oli täynnä glamouria ja liitämistä voitosta voittoon. Nuorena tamma pyöräytti yhden varsan ennen kuin kisaura otti kunnolla tuulta alleen ja sitten kisauran jälkeen tammalla teetettiin vielä kaksi varsaa lisää kunnes eläke koitti 14-vuotiaana. Eläkkeellä Jelly Bean toimi opetusmestarina juniori ratsastajille muutaman kerran viikossa aina 18-vuotiaaksi asti. Viimeiset pari vuotta tamma sai olla ihan oloneuvoksena ennen kuin se lopetettiin vanhuuden tuomien kipujen vuoksi omalle laitumelleen. Tamma asui useammassakin maassa mutta päätyi suomalaisomistukseen vasta kypsemmällä iällä.
Potato Chips oli vaikuttavannäköinen kouluori, jolla oli charmia. Herrasmiesmäisesti käyttäytynyt raudikko, jonka kisaura oli todellinen tuhkimotarina. Varsin vaatimattomasta sukulinjasta oleva ruotsalainen on niin ikään ollut vähän käytössä jalostuksessa, jonka vuoksi sitä ei nykyisinkään ihan liian paljon suvuissa tule vastaan. Orin yhdeksän ori varsaa ovat kaikki olleet loistavia kisaratsuja mutta myös periyttäjiä. Tammavarsat, joita ori sai vain kolme, ovat nekin menestyneet hyvin kisaradoilla mutta periyttäjinä eivät ole olleet kovin kummoisia.
Caramello oli diivamainen tamma, joka vaati käsittelijältään jämäkkyyttä ja johdonmukaisuutta toimiakseen kunnolla. Ratsuna tämä musta kaunokainen oli varsin keskivertoinen mutta ajaessa toimi huomattavasti yhteistyökykyisemmin. Koulukuviot olivat tamman ominta alaa eikä sitä esteille yritetty montaakaan kertaa. Pitkän kisauran vuoksi Caramello ei ollut jalostuksellisessa käytössä kuin kahden varsan verran, joista vain Jelly Bean on jatkanut menestyvää kisauraa ja sukua.

Emän puolen sukuselvitys © Jenna (VRL-03515)ERJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)
31.08.-19 - ERJ - Hiivurin Suomenhevoset - 160cm - 8/70, ERJ-Cup     
01.09.-19 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 2/27
03.09.-19 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 4/27
04.09.-19 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 2/27
05.09.-19 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 5/27
06.09.-19 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 5/27
08.09.-19 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 2/27
08.09.-19 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 2/27
10.09.-19 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 1/27
03.10.-19 - ERJ - Mörkövaara - 160cm - 2/50
09.10.-19 - ERJ - Mörkövaara - 160cm - 6/50
01.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 4/25
02.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 1/25
03.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 2/25
05.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 1/25
06.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 5/25
09.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 5/25
12.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 1/25
13.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 4/25
15.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 1/25


19.11.-19 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 2/25
14.01.-20 - ERJ - Team J&K - 160cm - 6/39
16.01.-20 - ERJ - Rubinedal - 150cm - 1/30
21.01.-20 - ERJ - Rubinedal - 150cm - 3/30
23.01.-20 - ERJ - Rubinedal - 150cm - 2/30
24.01.-20 - ERJ - Rubinedal - 150cm - 4/30
31.01.-20 - ERJ - Cloverley - 160cm - 1/30
01.02.-20 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 5/30
02.02.-20 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 1/30
12.02.-20 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 1/30
19.02.-20 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 5/30
11.02.-20 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 3/40
18.02.-20 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 3/40
20.02.-20 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 5/40
21.02.-20 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 4/40
21.02.-20 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 6/40
21.02.-20 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 4/28
28.02.-20 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 2/40
29.02.-20 - ERJ - Lallybroch - 160cm - 1/28
08.03.-20 - ERJ - Chowter Sporthorses - 160cm - 4/40


KRJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)
03.10.-19 - KRJ - Mörkövaara - Vaativa B - 4/50      
27.10.-19 - KRJ - Mörkövaara - Vaativa B - 5/50
01.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 6/37
01.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 3/50
03.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 6/50
05.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 1/50
07.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 2/50
07.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 6/37
07.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 4/37
08.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 2/37
08.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 4/37
08.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 1/50
09.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 1/37
10.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 3/50
12.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 3/37
12.11.-19 - KRJ - Zurück - Vaativa A - 1/26
14.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 6/50
14.11.-19 - KRJ - Zurück - Vaativa A - 5/26
17.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 3/50
17.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 4/37


18.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 5/50
20.11.-19 - KRJ - Zurück - Vaativa A - 4/26
20.11.-19 - KRJ - Zurück - Vaativa A - 1/26
20.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 6/37
21.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 2/37
22.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 5/37
22.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 1/37
22.11.-19 - KRJ - Zurück - Vaativa A - 5/26
23.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 1/50
24.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 1/50
25.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 4/50
25.11.-19 - KRJ - Zurück - Vaativa A - 1/26
26.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 4/50
26.11.-19 - KRJ - Erkinheimot - Vaativa A - 5/50
27.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 6/37
28.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 6/37
29.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 5/37
18.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 4/23
25.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 3/23
26.11.-19 - KRJ - Yorca WBs - Vaativa A - 1/23


KERJ:n alaiset sijoitukset (40 kpl)
02.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 2/6
11.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 2/6
12.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 1/6
13.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 1/6
13.09.2019 - Yorca WBs - CIC4 - 1/3
15.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 2/6
16.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 1/6
17.09.2019 - Yorca WBs - CIC4 - 1/3
18.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 1/6
19.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 2/6
19.09.2019 - Yorca WBs - CIC4 - 1/3
24.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 2/6
25.09.2019 - Yorca WBs - CIC4 - 1/3
26.09.2019 - Yorca WBs - CIC4 - 1/3
29.09.2019 - Erkinheimot - CIC4 - 1/6
03.10.2019 - Mörkövaaara - CIC4 - 2/33
09.10.2019 - Mörkövaaara - CIC4 - 3/33
20.10.2019 - Mörkövaaara - CIC4 - 3/33
30.10.2019 - Mörkövaaara - CIC4 - 2/33
01.11.2019 - Aeston Sporthorses - CIC4 - 4/16
02.11.2019 - Lallybroch - CIC4 - 1/6
03.11.2019 - Lallybroch - CIC4 - 1/6
07.11.2019 - Lallybroch - CIC4 - 2/6
08.11.2019 - Lallybroch - CIC4 - 2/6
11.11.2019 - Lallybroch - CIC4 - 1/6
12.11.2019 - Lallybroch - CIC4 - 2/6
16.11.2019 - Lallybroch - CIC4 - 2/6
18.11.2019 - Lallybroch - CIC4 - 2/6
20.11.2019 - Lallybroch - CIC4 - 1/6
11.01.2020 - Safiiritiikerin KK - CIC4 - 2/7
15.01.2020 - Safiiritiikerin KK - CIC4 - 2/7
16.01.2020 - Safiiritiikerin KK - CIC4 - 1/7
19.01.2020 - Safiiritiikerin KK - CIC4 - 2/7
22.01.2020 - Lallybroch - CIC4 - 1/9
27.01.2020 - Lallybroch - CIC4 - 3/9
28.01.2020 - Lallybroch - CIC4 - 3/9
11.02.2020 - Lallybroch - CIC4 - 3/17
18.02.2020 - Lallybroch - CIC4 - 4/17
21.03.2020 - Mörkövaaara - CIC4 - 2/20
29.03.2020 - Mörkövaaara - CIC4 - 5/46 - KERJ-CupKesäkuu 2020
Mellin kisakausihan loppui jo kolmisen kuukautta sitten. Normaalisti silloin alkaisi treenikausi, mutta nyt on ollut niin kuuma, että ei kerta kaikkiaan jaksa. Olen lipsunut Mellin treenistä vähä vähältä enemmän ja enemmän, ja nyt se sitten möllöttää laitumella tekemättä mitään. Että siinä pisteessä täällä ollaan. Harkitsen vakavissani jopa sellaista, että Melli ei kilpailisi enää: hakisi vain laatuarvostelupalkinnot ja astuttaisin sen seuraavasta kiimasta. Kenttäkisoihin kuitenkin mieleni tekisi, ja hyppäämäänkin, sillä harvoin sitä saa ratsastaa näin sporttisella tammalla, joka menee minkä tahansa ylitse.
Melliä itseään ei paljoa hetkauta, vaikka se onkin vapaaherrattarena. Aina kun menen laitumille, siellä se makaa oikosenaan kyljellään. Vaikka tulen autolla, josta on muuten pakoputki vähäsen rikki, se ei vaivaudu nousemaan ennen kuin sitä maanittelee. Silloinkin se punnertautuu pystyyn rauhallisesti, haukottelee, venyttelee ja lontii sitten kohti niin kuin etana. Silmät oikein puoliummessa ja hevosenhymyään hymyillen. Ai että. Ollapa Melli...

Toukokuu 2020
Valjakkoajovalmennus Mellille ja Lealle, kirjoittanut Oresama
Mellin ja Lean kronikat jatkuvat! En malttanut jättää valjakkoajelua vain kertaan, kun niin hyvin meni, vaan valjastin tammat aamulla varhain pariksi kärryjen eteen ja maiskautin ne liikkeelle. Täytyy sanoa, että ne menivät kuin vanhat tekijät. Ei olisi uskonut, että ne ovat vasta toista kertaa yhdessä kärryjen edessä, ja että kummallakaan ei ole mitään hirvittäviä määriä yksinkään ajeltu.
Eli hyvin pakkasi mennä. Peltojen välissä tammat köröttelivät mukavasti ravia samaan tahtiin. Menimme hyvin hitaasti ja ajatukseni oli taas vain totuttaa niitä tekemään hommia yhdessä. Kun sujui niin hyvin, ohjasin ne leveimmälle metsäreitillekin. Siellä oli Lean mielestä hieman jännittävää mennä ja se nostelikin päätään ja heilutteli sekä häntäänsä että korviaan, mutta Melli sattui olemaan erinomaisella tuulella ja rauhoitti olemuksellaan Leankin. Kahden Lean kanssa olisi voinut sattua ikävästi, mutta kaksi Melliä olisi suoriutunut yhtä hienosti kuin tämä kaksikko.
Kun palasimme kotiin peltojen välistä, aloin harkita vakavissani valjakkoajoa puoliverisillä. Mellin emähän on Yorcan ainoa VVJ:n alaisia kilpailuita kisaava hevonen, mutta mielestäni se touhu on niin hauskaa, että sitä voisi kyllä jatkaa muidenkin kanssa. Seuraisikohan Melli Lean kanssa äitinsä kavionjälkiä?

Huhtikuu 2020
Valjakkoajovalmennus Mellille ja Lealle, kirjoittanut Oresama
Tänään oli Kokeile Jotain Uutta -keskiviikko, joka oli Antin typerä idea. Ja Antin yhtä typerältä idealta tuntui se, mitä uutta kokeiltaisiin. Päätimme laittaa Mellin ja Lean parivaljakoksi, vaikka kumpikaan ei edes kilpaile valjakkoajoa. Niin minä sitten hain Mellin haasta ja Antti Lean, ja harjasimme ne pikavauhtia kuntoon.
Jo samoihin kärryihin asettuminen oli tarhakaveruksista jännittävää. Koko ajan päässäni takoi, että ei tästä mitään tule, ja että tässä voi käydä vaikka miten paha vahinko. Mellikin, joka on Lean paras kaveri, yritti näykätä toista, ja Lea melkein potkaisi kärryjä kun niin siitä hermostui. Antti kuitenkin oli hyväntuulinen ja jutteli iloisesti tammoille ja sai ne asettumaan maagisilla voimillaan.
Kun minä talutin Leaa ja Jenny talutti Melliä, Antti ajoi. Ensimmäisillä käyntiaskelillakin molempien tammojen etupää tuntui olevan kovin kevyt, mutta kun Antti ravuutti minut ja Jennyn läkähdyksiin, Lea ja Melli rauhoittuivat. Parinkymmenen minuutin kuluttua Antti käski meidät päästämään ne irti -- mikä mielipuolinen idea!
Antti ajoi Mellillä ja Lealla ihan viisi minuuttia ravia ilman minua ja Jennyä riimunarujen päässä. Tammat tuntuivat tykkäävän, kun olivat totutelleet, mutta kauempaa emme onneamme koetelleet.

Heinäkuu 2019
Oi mikä vauva! Ihana palleroni Elly Jelly pullautti maailmaan niin söpön ja niin pyöreän pikku rautiaan, että en kestä! Varsa on niin iloinen ja reipas, ettei toista ole, ja vaikka se joidenkin mielestä on tavallisen tylsän ruskea, minusta se on kyllä maailman hienoin pieni vauva. Ainoa huono puoli tässä kaikessa on, että idiootit -- anteeksi, siis henkilökunnan arvoisat jäsenet -- haluavat kutsua minun prinsessaani Kilokielimelliksi tai Kaloriinaksi, kun se on kuulemma aika pläski vauva. Taidan hävitä taistelun varsan nimestä. Olen yrittänyt itsepäisesti sanoa sitä vaikka Dianaksi, koska se on prinsessa, mutta huomaan välillä lipsahtavani sanomaan sitä Melliksi, koska niin kaikki muut tekevät yhtä itsepäisinä kuin minä. Saattaapi olla, että meillä on kohta taas yksi idioottimaisesti nimetty varsa siis enemmän. Mutta ei nimi naista pahenna, vai miten se meni. Melli -- ei kun Diana -- siis Diana!! on joka tapauksessa ihan hirveän hyvä varsa. Vitsit kun siitä saisi kasvamaan kilpahevosen, sillä tällä hevosella kehtaisi näyttäytyä ainakin suvun puolesta ja tällä erää luonteenkin puolesta. Eikä minua tosiaan haittaa yhtään, että se on tavallinen rautias hevonen.Päivämäärä Sukupuoli Varsa Isä Omistaja
21.12.-19 Tamma Pepper Imp RR Atheist Afterlife RR Yorca WBs
17.08.-20 Ori Comaroma RR Daily Spider RR Storywoods
Ulkoasun copyright misery. 2011 / otsikon kuvat Benny De Ruiter Stables
Tämä on virtuaalihevonen